خروج ارز از بازی ریسک ها؛ بازگشت نرخ دلار آزاد به کانال ۶۰ هزار تومانی

تحلیلگران بازار ارز معتقد هستند که رفتار ایران در ماه‌های گذشته نشان داده که قصد درگیری مستقیم ندارد و به همین دلیل نیز اخبار لبنان تاثیر اندکی بر بازار داشته است.

خروج ارز از بازی ریسک ها؛ بازگشت نرخ دلار آزاد به کانال ۶۰ هزار تومانی

نرخ دلار آزاد در معاملات روز گذشته به کانال ۶۰ هزار تومانی بازگشت.

تحلیلگران این اتفاق را ناشی از بی‌توجهی بازار به ریسک‌های منطقه‌ای می‌دانند. به عقیده این افراد از واکنش‌پذیری بازار نسبت به اخبار منفی کاسته شده است. البته این افراد معتقدند که در صورت گسترش درگیری‌ها امکان بازگشت روند افزایشی به معاملات ارزی وجود دارد.

 بازیگران ارزی در معاملات روز گذشته شاهد افت ارزش شاخص‌های بازار غیررسمی شدند. این در حالی است که در روز‌های اخیر به واسطه تشدید تنش‌ها میان لبنان و رژیم صهیونیستی روند افزایشی جدیدی در بازار آغاز شده بود.

برخی از تحلیلگران معتقدند ریسک‌هایی که هم‌اکنون بازار با آنها مواجه است در گذشته می‌توانست تاثیرات بیشتری روی نرخ‌ها داشته باشد. اما دلیل کاهش واکنش‌پذیری بازار در چیست؟

خروج ارز از بازی ریسک‌ها ///

در ماه‌ها و حتی سالیان اخیر همواره ریسک گسترش درگیری‌های منطقه‌ای وجود داشته است. درگیری جبهه‌های مختلف مقاومت اسلامی با رژیم صهیونیستی و حمایت رسمی ایران از نیرو‌های اسلام‌گرا موضوع جدید برای اقتصاد کشور نیست. اما زمانی این اخبار و سیگنال‌ها می‌تواند زمینه‌ساز تغییر در شاخص‌های اقتصادی کشور بشود که مسائلی مانند میزان تحریم‌ها و فروش نفت را تحت‌الشعاع خود قرار دهد. یعنی تا زمانی که اخبار درگیری‌ها و حمایت ایران از نیرو‌های مقاومت موجب صدور قطعنامه یا تحریم جدید نشود، هر شکل روند افزایشی که در بازار ایجاد شود، قابل جبران است.

 این شرایط در سال‌جاری بار‌ها و بار‌ها تکرار شد. اخبار هدف قرار گرفتن ساختمان کنسولگری ایران در دمشق و در مقابل پاسخ موشکی کشور به این اقدام قیمت دلار را تا کانال ۶۷ هزار تومان افزایش داد. اما درست چند هفته پس از این اتفاقات قیمت اسکناس آمریکایی در کانال‌های ۵۷ و ۵۸ هزار تومانی معامله می‌شد.

 چرا که در این بازه زمانی نه تحریم مهم جدیدی به اقتصاد کشور اضافه شد و نه تغییری در حجم صادرات نفت رخ داد. شاید در صورتی که اخبار روز‌های اخیر در سال‌های گذشته منتشر می‌شد بازار ارز تهران واکنش بسیار جدی‌تری به آن نشان می‌داد.

اما تحلیلگران معتقدند که رفتار ایران در ماه‌های گذشته نشان داده که قصد درگیری مستقیم ندارد و به‌همین دلیل نیز اخبار لبنان تاثیر اندکی بر بازار داشته است. البته پیش‌بینی می‌شود در صورتی که واکنش ایران نسبت به اخبار روز‌های اخیر زمینه‌ساز ایجاد درگیری‌های جدی‌تر شود، نرخ ارز نیز مجددا به روند افزایشی بازگردد.

روز جبران بازار‌ها

دیروز یکشنبه ۸ مهرماه روند نرخ شاخص‌های ارزی و طلایی کاهشی بود. قیمت دلار آزاد به‌پشتوانه اخبار سیاسی در بازار روز شنبه تا نیمه پله دوم کانال ۶۱ هزار تومانی صعود کرده بود. بخش ۲۰۰ تومانی این رشد قیمت در همان ابتدای بازار جبران شد و نرخ به مرز کانال‌های ۶۰ و ۶۱ هزار تومانی بازگشت. در ادامه بازار دیروز شیب نمودار کاهشی تندتر شد و دلار در بازه ۶۰ هزار و ۷۰۰ تا ۶۰ هزار و ۹۰۰ تومان معامله شد.

در نهایت نیز هر برگ از این اسکناس آمریکایی با ۵۵۰ تومان کاهش نسبت به نرخ روز شنبه در رقم ۶۰ هزار و ۶۵۰ تومان به فعالیت روزانه خود پایان بخشید. قیمت یورو آزاد نیز در معاملات دیروز افت ارزشی ۶۰۰ تومانی را تجربه کرد و در رقم ۶۷ هزار و ۸۵۰ تومان معامله شد.

همچنین پوند با ۴۰۰ تومان کاهش به رقم ۸۱ هزار و ۶۰۰ تومان رسید. افت قیمت‌ها در بازار فلز زرد شدیدتر بود. هر قطعه سکه طلا طرح جدید در بازار عصر دیروز حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان ارزان‌تر از روز پیشین در رقم ۴۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروش رفت. نیم و ربع‌سکه طلا نیز به‌ترتیب با ۴۰۰ و ۲۰۰ هزار تومان کاهش در ارقام ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ۱۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شدند.

منبع: دنیای اقتصاد
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ناشناس
    0

    کنترل ارز نشان می دهد که بانک مرکزی کاملا بر بازار مسلط است. اوضاع نشان می دهد که خوشبختانه بانک مرکزی تجربه و توانایی لازم برای مهار گرانی دلار را دارد.