سیستان و بلوچستان؛ آغازی صحیح و مهم برای اولین سفر استانی وزیر اقتصاد
عبدالناصر همتی در حالی کار خود را در وزارت امور اقتصادی و دارایی آغاز کرده است که در اولین سفر استانی خود راهی سیستان و بلوچستان شده است.
انتخاب سیستان و بلوچستان برای نخستین مقصد سکاندار اقتصاد کشور شاید از جنبه های مختلفی دارای اهمیت باشد.قرار داشتن سیستان و بلوچستان در نقطه ای ژئو استراتژیک و نقشی را که بندر چابهار در اقتصاد منطقه و اتصال اقتصاد بزرگی مانند اقتصاد هندوستان با غرب بازی می کند،بر اهمیت این سفر می افزاید.
از این منظر عبدالناصر همتی با انتخاب این مقصد نشان داد که در سوگیری های اقتصادی خود با درک استراتژیک مصالح کشور،در جهت تقویت آن حرکت می کند.
علاوه بر این انتخاب سیستان و بلوچستان برای نخستین سفر استانی وزیر اقتصاد بیانگر سوگیری عدالت محور وی است.همتی نشان داد که فارغ از محدودیت های بروکراتیک،قصد دارد تا خود به عنوان پیشران اقتصاد کشور در نوک بدنه اجرایی قرار گرفته و بدنه بروکراتیک را نیز برای حل مشکلات این استان،سر خط کند.
بدون شک یکی از تهدیدات بالقوه کشور وجود احساس تبعیض و عدم توجه به استان های مرزی است.این اقدام وزیر اقتصاد در بدنه اجتماعی این استان انعکاس مطلوبی پیدا کرده است و موجب شد تا مردم استان با خوشبینی به این سفر و نتایج حاصل از آن بنگرند.
بدون شک تقویت رویکرد دکتر همتی و درک استراتژیک وی برای تصمیم سازی های اقتصادی و عدالت محوری و رفع تبعیض ها می تواند ثمرات بسیار خوبی را در پی داشته باشد.
در این دور از سفرهای وزیر اقتصاد به سیستان و بلوچستان دکتر همتی دستوراتی را صادر کرد که بدون شک اثرات آن را بر بهبود مشکلات این استان در میانمدت شاهد خواهیم بود.
وی در پایان این سفر « مسئله چابهار و توسعه سواحل مکران و دریای عمان» را یکی از مهم ترین مسائل این استان عنوان کرد و قول داد تا «مشکلات مطرح شده در طی این سفر را در تهران پیگیری خواهم کرد».
ارزیابی کارشناسان این است که در صورت سرمایه گذاری در منطقه آزاد چابهار و توسعه آن منطقه، سرریز سرمایهگذاری وارد سایر مناطق استان نیز خواهد شد.
همچنین در این سفر وزیر اقتصاد با برگزاری نشست کاری با مدیران عامل بانک ها قول داد تا « بخشی از توسعه نیافتگی استان سیستان و بلوچستان را با استفاده از ظرفیت های سیستم بانکی و سایر امکانات بهبود بخشد».
دکتر همتی در این سفر نشستی کاری را با فعالان اقتصادی علاوه بر مسائل منطقه آزاد چابهار،مسائل مربوط به گمرک،شبکه بانکی،اعطای تسهیلات، احداث خط آهن چابهار- زاهدان و مسائل مالیاتی را نیز مورد بررسی قرار داد.
این تمرکز زدایی و پیوند پایتخت با مرزنشینان اتفاق خجسته ای است که می تواند به رفع یکی از محروم ترین استان های کشور منجر شود.
نویسنده: ابوالفضل فضلی