صمصامی:
برق سکه های جدید، اقتصاد مولد را از رونق می اندازد/ افزایش ارزش ریال با اقدامات موقتی اتفاق نمی افتد
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: ضرب سکه سال 1403 توسط بانک مرکزی به طور موقت باعث اصلاح قیمت ها می شود و این پیام را دارد که مردم بجای سرمایه گذاری در اقتصاد مولد به سمت دلالی و خرید سکه بروند.
حسین صمصامی با اشاره به آغاز فرایند ضرب سکه با تاریخ جدید پس از 17 سال توسط بانک مرکزی اظهار داشت: ضرب جدید سکه این پیام را به بازار منتقل می کند که مردم به سمت خرید سکه و دلار حرکت کنند در حالی که بانک مرکزی باید طوری رفتار کند که پول و سرمایه مردم به سمت اقتصاد مولد حرکت کند.
وی با طرح این سوال که با وجود فروش سکه در سنوات گذشته آیا حباب سکه از بین رفت؟، ادامه داد: کاهش حباب سکه در روزهای اخیر یک اتفاق موقت است چرا که حجم نقدینگی در کشور حدود 9هزار هزار میلیارد تومان است و اگر دولت نتواند با سیاست های درست و جذاب کردن بخش مولد و غیر جذاب کردن سوداگری، هر قدر سکه ضرب کند نقئینگی بلعیده می شود و ریال ارزش خود را از دست می دهد.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: اگر سیاست کلان اقتصادی کشور به نحوی نباشد که مردم احساس کنند می توانند سرمایه های خود را مولد کنند قمیت سکه مجدد افزایشی خواهد شد و با این سیاست بانک مرکزی فقط طلای خود را از دست خواهد داد و قطعاً علاج این است که ما با جذاب کردن بخش های مولد، جلوگیری از واردات مخرب و کاهش سود بانکی کاری کنیم مردم بجای دلالی وارد بخش های مولد اقتصادی شوند.
وزیر پیشین اقتصاد خاطرنشان کرد: تجربه سال 97 و تزریق ارز به بازار و فروش سکه نشان می دهد راهکار های این چنین موقتی است و در دراز مدت نمی تواند بازار را کنترل کند.
وی تاکید کرد: بازار طلا وقتی کنترل می شود که بخش های دیگر اقتصاد نیز کنترل شود و منافع کلان سفته بازی از بین برود که در برنامه توسعه نیز به آن تاکید شده است، اما وقتی بانک مرکزی سکه ضرب می کند باعث می شود بازار سکه و دلار از سوی بانک مرکزی برای مردم جذاب شود و این سکه ها بجای حضور در عرصه اقتصاد به عنوان کنز در خانه ها انباشته می شود.
قبول ندارم این نطررا سکه اگر دربازار موجودباشد وهرسال به تاریخ همان سال ضرب شود قیمت ها کاهش می یابد وحیاب ازبین می رود باید بازار کنترل شود