سفر اخیر مدیرعامل «اپل» به پکن؛ بازتاب اهمیت زنجیره تامین و بازار چین
«تیم کوک» مدیرعال شرکت آمریکایی «اپل» طی سومین سفرش در سال جاری به سرزمین اصلی چین تاکید کرد ارزش زیادی برای تامین کنندگان چینی قائل است. تحلیلگران معتقدند این نشان دهنده اهمیت زنجیره تامین و بازار چین برای شرکت اپل است.
مدیرعامل شرکت اپل روز دوشنبه و در آستانه برگزاری دومین «نمایشگاه بینالمللی زنجیره تامین چین» (CISCE) که از سه شنبه تا شنبه در پکن برگزار میشود، گفت: بسیار مفتخرم که اپل در کنار شرکایمان اینجا یک غرفه دارد. ما بدون آنها نمیتوانستیم آنچه انجام میدهیم را عملی کنیم.
وی در محل اصلی برگزاری CISCE از غرفه مشترک چهار شرکت چینی تامین کننده اپل بازدید کرد؛ این شرکتها قطعات و فناوریهای حاضر در خطوط تولید انعاطف پذیر، فناوری سبز و محصولات اپتیکی را به نمایش خواهند گذاشت. تیم کوک در این بازدید نوآوریها در زنجیره تامین اپل را مورد تاکید قرار داد.
چین با وجود چالشها از جمله عدم قطعیتهای خارجی، همچنان بخشی اجتنابناپذیر از زنجیرههای تامین جهانی شرکت اپل باقی مانده است. بیش از 80 درصد از 200 تامین کننده بزرگ شرکت اپل در سراسر جهان، کارخانههای خود را در چین بنا کردهاند و به این ترتیب در تولید دامنه گستردهای از محصولات اپل نقش ایفا میکنند.
کوک طی سفرش به شانگهای در ماه مارس امسال و به هنگام افتتاح بزرگترین فروشگاه خرده فروشی شرکت اپل در سرزمین اصلی چین، بر پایبندی درازمدت شرکت اپل به بازار چین تاکید کرد.
وی گفت: هیچ زنجیره تامینی در جهان وجود ندارد که به اندازه چین برای ما حیاتی باشد. شرکت اپل همکاری درازمدتش را با شرکای زنجیره تامینی چینی تقویت خواهد کرد و همکاری نزدیکی با آنها در حوزههای تولید سبز و هوشمند در جهت دستیابی به نتایج بر-برد انجام میدهد.
مدیرعامل اپل در سفر ماه گذشتهاش به پکن قول تداوم سرمایه گذاری در چین در حوزههایی مثل زنجیرههای تامین و تحقیق و توسعه را داد.
کارشناسان میگویند چین مزیتهایی منحصربفرد در تولید دارد و در عین حال قابلیتهای روبه رشد تحقیق و توسعه آن نیز در جذابیت زنجیرههای صنعتی و تامین چین نقش ایفا میکند.
«بای مینگ» پژوهشگر «آکادمی بینالمللی همکاری تجاری و اقتصادی چین» گفت راهبرد توسعه نورآورمحور چین به این کشور کمک خواهد کرد تا برای رشد غولهای فناوری جهانی مانند شرکت اپل، از اهمیت بیشتری برخوردار شود.
«جانگ جیانپینگ» نایب رئیس «انجمن پژوهشی نظام اجتماعی و اقتصادی چین» گفت چین به عنوان بزرگترین قطب تولید جهان و کشوری با یک سیستم صنعتی کامل، مستمرا به تشویق نوآوری پرداخته که به پیشبرد توسعه کیفی تجارت خارجی آن کمک میکند.
CISCE به عنوان نمایشگاه در سطح محلی که بر زنجیرههای تامین متمرکز است، رهبران و کارشنان صنعت را از سراسر جهان گرد هم خواهد آورد و به ترویج همکاری جهانی در حوزه زنجیرههای صنعتی و تامین کمک خواهد کرد.
بیش از 600 شرکت از سراسر جهان در نمایشگاه امسال حضور خواهند یافت. غرفهداران خارجی حدود یک سوم کل مساحت نمایشگاه را به خود اختصاص دادهاند و شرکتهای آمریکایی بیشترین سهم را در میان شرکتکنندگان خارجی دارند.