افزایش حقوق بازنشستگان باید بر مبنای تورم باشد؛ مبلغ معوقات متناسب سازی چقدر است؟
رئیس کانون عالی بازنشستگان تهران با اشاره به مبلغ معوقات متناسب سازی گفت: میزان افزایش حقوق باید بر مبنای تورم سالیانه باشد.
علی دهقانکیا رئیس کانون عالی بازنشستگان تهران با اشاره به پرداخت معوقات متناسبسازی حقوق بازنشستگان در آینده نزدیک گفت: غیرحداقلبگیرها در سه ماه به عنوان علی الحساب مبلغ ۳ میلیون تومان دریافت کرده اند و اکنون نیز بعد از اجرای متناسب سازی هر ماه حداقل ۷۱۶ هزار تومان دریافت میکنند. یعنی فرد هر میزان که طلبکار باشد محاسبه و پرداخت خواهد شد. سایر سطوح بازنشستگان از جمله حداقل بگیران هم به همین صورت است. اما برای زیر حداقل بگیران بعید است چیزی تعلق بگیرد.
وی با اشاره به اینکه احتمالاً مبالغ واریزی معوقات کمتر از ۲ میلیون تومان نباشد، افزود: طبق صحبتی که با مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی کردیم اگر منابع آن تأمین شود تا شب عید باید پرداخت شود.
دهقانکیا در ادامه در خصوص متناسبسازی بیان کرد: مبالغ متناسب سازی از از پایان آبانماه بر مبنای حداقل حقوق ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان پرداخت شد و عدهای مشمول قانون متناسبسازی شدند. اما برخی افراد هستند که به حداقل بگیران چسبندگی دارند. یعنی مثلاً ماهانه مبلغ ۹ میلیون یا ۱۰ میلیون تومان حقوق دریافت میکنند که با اجرای متناسب سازی بر مبنای حداقل دستمزد ده درصد یعنی حداقل ۷۱۶ هزار تومان به بالا دریافت کردهاند.
وی همچنین گفت: البته بعضی افراد هم بودند که مبالغ افزایش حقوق بیشتری تا سطح ۴ میلیون تومان داشتهاند. سایر سطوح هم با توجه به میزان دریافتی و سابقه کارشان تا چهار میلیون تومان هم افزایش داشتهاند. اما حداقل میزان همان ۷۱۶ هزار تومان بوده است. به زیرحداقل بگیران نیز به نسبت دریافتیشان مثلاً اگر ده روز حقوق دریافت میکنند به همان میزان پرداخت شده است.
نپرداختن بدهی دولت موجب ایجاد ناترازی در سازمان تأمین اجتماعی شده است
رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی به ناترازیهای منابع در سازمان تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: سازمان تأمین اجتماعی ناترازیهای مختلفی دارد که یکی از آنها مربوط به یک اصل ۲۶ قانونی است که در سنوات گذشته در مجلس مصوب شده است. بر این اساس برخی از کارفرمایان معاف از پرداخت سهم بیمه شدهاند. مثلاً در مشاغلی مانند قالیبافان یا رانندگان درون و برون شهری کارفرما معاف از پرداخت سهم بیمه است و گفتهاند که دولت باید آن را پرداخت کند.
وی با بین اینکه دولت این میزان را پرداخت نمیکند و این بدهی دولت است اظهار کرد: یعنی در واقع دولت ۳۴۱ هزار میلیارد تومان از بیمه تأمین اجتماعی برای بیمهشدگان خدمات میگیرد اما آن را پرداخت نمیکند و بدهکار است. وقتی پول را نمیدهد ما با کسری بودجه و ناترازی مواجه میشویم و این کسری در هر ماه باعث میشود که یکسری عقب افتادگیهای در پرداختها ایجاد شود. پس باید از یک جایی پول تأمین کنیم که یا از محل بدهی دولت است یا از اموال دیگر. این تنها یک مورد از ناترازیهای اصلی است.
دهقان کیا اضافه کرد: یکی دیگر از کارهایی که باید انجام دهیم این است که هزینههای اضافی هم اصلاح شود تا سازمان بتواند روی پای خود بایستد و اگر همین روند ادامه داشته باشد سازمان در آینده دچار مشکل خواهد شد.