مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران:

شدت مصرف انرژی ایران ۳.۳ برابر میانگین جهانی است

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اینکه شدت مصرف انرژی در کشور ۳.۳ دهم برابر جهان است، گفت: کاهش ۲ درجه‌ای دمای محیط موجب افزایش ۵۰ میلیون مترمکعبی مصرف گاز کشور می‌شود.

شدت مصرف انرژی ایران ۳.۳ برابر میانگین جهانی است

سعید توکلی امروز (جمعه، ۳۰ آذر) در سخنرانی پیش‌از برگزاری نمازجمعه با اشاره به اینکه ایران دومین دارنده ذخایر و منابع گاز طبیعی در دنیا است، گفت: تا به امروز حتی خانه یک شهروند کشور، قطعی گاز را تجربه کند.

وی با بیان اینکه در آذرماه امسال میزان مصرف گاز افزایش یافت که این افزایش مصرف موجب شد تا بخش زیادی از گاز کشور به بخش خانگی، تجاری و صنایع جز انتقال دهیم، افزود: مصرفی که هم‌اکنون در حوزه گاز کشور وجود دارد، شاید یک مصرف «بد مصرفانه» است، شدت مصرف انرژی در کشور ۳.۳ دهم برابر جهان است.

توکلی تاکید کرد: کشورمان دارای منابع زیادی از گاز طبیعی است، این مخازن گازی محصول ۲۵۰ میلیون سال گذشته به شمار می‌رود؛ به عبارت دیگر در ساختار زمین شناسی ۲۵۰ میلیون سال گذشته تا به ماده‌ای به نام گاز تبدیل شود. اکثر منابع و مخازن گازی در جنوب کشور قرار دارد، برای تبدیل و تزریق شدن گاز به مخازن کشور فرآیندهای پیچیده و دشواری طی می‌شود.

وی یادآور شد: پس‌از دوره شکوهمند پیروزی انقلاب اسلامی ۴۰ برابر تجهیزات و تأسیسات مرتبط با حوزه صنعت گاز برای توسعه این صنعت تأمین و اضافه شد، در حال حاضر بیش‌از ۲۰ پالایشگاه فراورش گاز طبیعی، حدود ۴۰ هزار کیلومتر خط لوله فشار قوی، ۹۴ ایستگاه تقویت فشار و ۴۵۹ هزار کیلومتر خط گاز در شبکه‌های شهری وجود دارد که همین ۴۵۹ هزار کیلومتر، تقریباً ۱۱ برابر محیط زمین برآورد می‌شود.

معاون وزیر نفت افزود: صنعت گازی انقلابی‌ترین، مردمی‌ترین و جهادی‌ترین صنعت به شمار می‌رود، زیرا طی سال‌های اخیر اتفاقات بی‌نظیری در سطح جهان رخ داده است. همچنین در حال حاضر ۸۶۰ میلیون مترمکعب گاز به مخازن کشور تزریق می‌شود.

وی با بیان اینکه در زمستان به دلیل سرما حدود ۸۰ درصد گاز کشور در بخش خانگی، تجاری و صنایع جز مصرف می‌شود، گفت: زمانیکه چنین اتفاقی رخ می‌دهد، شرکت ملی گاز به دلیل کنترل شبکه مجبور است که بخشی از صنایع، به ویژه صنایع مولد، بخشی از سوخت و سبد نیروگاهی را به سمت سوخت مایع انتقال دهیم.

به گفته توکلی؛ برای اینکه بتوانیم از نعمت خدادادی گاز و فرصت حائز اهمیتی که در کشور وجود دارد به خوبی بهره‌مند شویم، باید رعایت الگوی مصرف انرژی را در دستور کار جدی داشته باشیم، دمای حرارت مناسب در محیط بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد است. البته در بخش خانگی شهروندان می‌توانند با پوشیدن لباس گرم‌تر در پویش کاهش مصرف انرژی در کشور شرکت کنند.

افزایش ۵۰ میلیون مترمکعبی مصرف گاز با کاهش ۲ درجه‌ای دما

وی با بیان اینکه با کاهش یک درجه‌ای دمای محیط خانگی حدود ۶ درصد صرفه‌جویی مصرف ایجاد شده، افزود: با کاهش دو درجه‌ای دما به‌طور میانگین، ۵۰ میلیون مترمکعب افزایش مصرف گاز ایجاد می‌کند که معادل دو فاز پارس جنوبی به شبکه کشور گاز تزریق می‌شود.

منبع: مهر
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • ناشناس
    2

    چرا از الگوی جمهوری اسلامی بهره نمیگیره؟

    نظرات شما -
    • ناشناس
      1

      چون عقلش سالمه

    • ناشناس
      0

      به نظر من از نظر علم و صنعت نظامی و غیر نظامی و هسته ای و هوا و فضا و پزشکی و ... اگر عربستان رو الگو قرار بدی چیزی گیرت نمیاد چون اونها اساسا همچین چیزهایی ندارند
      برای بقیه ی غلطهایی هم که می کنند کلی پول بی صاحب نفت خرج می کنند که اون رو هم تو نداری
      پس کمتر جفنگ بگو

  • ناشناس
    0

    یعنی شیر میدی ؟
    یعنی با شمشیر پشت پرده سر میبری ؟
    بهتر نیست همون جیگر ادم بخوری و علتا سر ببری

  • ناشناس
    0

    دروغ پشت دروغ! خوبه که آمارهای جهانی وجود دارن و تنشون میدن که ما جزو کم مصرفان جهانیم. به آمارهای کشورهای حوزه خلیج فارس و منطقه و آمریکا و غیره نگاه کنید متوجه میشید.

  • ناشناس
    1

    بخش مهم آن عدم نظارت نظام مهندسی بر ساخت خانه ها با بهروزی انرژیست .الان هر دلاکی شده سازنده خانه و سعی داره با کمترین هزینه از جمله عدم عایق بندی پنجره ها و دیوارها و کف و سقف ، سود های افسانه ای ببره

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      ای حرفت کاملا صحیح ومنطقیه .تابستون در ودیوار مثل تنوره زمستون قالب یخ .البته اگه به خبر فوری بر نخوره !!!