هشدارهای فرشاد مومنی نسبت به پیامد افزایش شدید نرخ ارز/ چرا درباره تعطیلی ها، اصل ماجرا را به مردم نمی گویید؟
یک اقتصاددان گفت: بازی نرخ ارزی که راه افتاده، را ببینید! عزیزان لازم نبود برای بررسی آنچه پیش می برند به سالیان دور برگردند، تجربه 1401 را پیش چشمشان بیاورند. یادتان رفت که چه شد!؟
دکتر فرشاد مومنی با بیان اینکه برآوردهای تخصصی سازمانهای مردم نهاد فعال در حیطه اقتصاد سلامت نشان می دهد در سال 1404 خدمات سلامت افزایش قیمتی بیش از 50 درصد را تجربه خواهند کرد، گفت: گزارش مرکز پژوهشهای مجلس نشان می دهد این مساله درباره آموزش نیز مطرح است. اگر می خواهید کشور نجات پیدا کند، بازی با قیمت راه نجات نیست، نهادهای بهره کش را به نهادهای مشوق تولید تبدیل کنید. باید باب سفله گزینی در مسئولان کشور و ترجیح افراد کم کیفیت اما بی از حد متملق و چاپلوس و محافظه کار بازنگری اساسی شود تا توان اندیشه ای و عملی دولت افزایش یابد و از سوی دیگر به مردم برگردند و با مردم روراست باشند.
بخوانید: قیمت دلار تا کجا بالا می رود؟
دکتر فرشاد مومنی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد که در نشست بررسی «مشارکت ملی و بازسازی ظرفیت دولت» با تاکید بر اینکه کشور برای برون رفت از شرایط پیچیده و گرفتاری های نگران کننده ، به مشارکت ملی و بازسازی ظرفیت دولت نیاز دارد، خاطرنشان کرد: ماجرای جهش توسعه ای در انگلستان، به عنوان پیشگام توسعه فناورانه، زمانی موضوعیت پیدا کرد که آنها آگاهی روشمند و نظری از معجزه همکاری پیدا کردند. با کمال تاسف، نظام رسمی آموزشی ما ، به گونه ای است که به صورت نظام وار و نهادمند راه باز نکرده که هر کس در حیطه تخصصی، مستقیما با متفکرانی که مقام تاسیسی دارند آشنا شوند. ما روایتهای دیگران از اسمیت، کینز و دیگران را می شنویم اما اسمیت واقعی از آن اسمیتی که برای ما نقل شده کاملا متفاوت است و اینکه حکمت این نقلها چیست و با این شیوه نقل، حلیم چه کسانی را هم می زنند برای خود ماجراهایی دارد.
وی توضیح داد: اسمیت در کتاب «ثروت ملل»، تنها یک بار از لفظ دست نامرئی استفاده کرده و برای آنکه دست نامرئی کار کند، 32 قید گذاشته اما به اقتضای منافع رانتی در این سرزمین گرامی که به منافع استعماری گره می خورد، پیام این دست نامرئی، رها سازی همه چیز می شود! در آن دست نامرئی، می گوید باید عدالت اجتماعی کامل در جامعه برقرار باشد، اعتماد کامل میان مردم و حکومت وجود داشته و اصل شایسته گزینی مطرح باشد. نکات متعددی را مطرح می کند که عموما از قواره حرفهای کلیشه ای که به نام اقتصاد زده می شود، بیرون است. او می گوید اگر همه این مقدمات وجودداشت، آن زمان آن دست نامرئی کار می کند.
اهمیت توانمندی همکاری، دهها برابر از رقابت بیشتر است
این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: همین اسمیت که یک بار، بحث از دست نامرئی را مطرح کرده، در کتاب «ثروت ملل» بیش از 80 بار به نهاد ، نهادها و اصلاح نهادی ارجاع داده است. بیش از 50 کتاب دیده ام که موضوع بحث آن، «آدام اسمیت به مثابه یک اقتصاددان نهادگرا» است، اما ما ردی از این روایتها در ایران نمی بینیم. کتاب ثروت ملل را کتاب محوریت بخشنده به مفهوم معجزه همکاری می نامند و از نظر اسمیت، اهمیت توانمندی برای همکاری کردن با یکدیگر دهها برابر از رقابت بیشتر است. بحث اسمیت، این است که اگر شما به معجزه همکاری آگاه شوید، می توانید جهشهای غیرقابل تصور پیدا کنید. او در همان دوره زمانی خود، مثالی از دو کارخانه کنار هم می زند که یکی کل فرایند تولید سنجاق را به کارگران منفرد شمرده و دیگری برای بهره مندی از معجزه همکاری، اساس فعالیت را بر تقسیم کار عقلایی گذاشته است. اسمیت در مثال عددی، می گوید، بازدهی تولیدسرانه بنگاه اولی که بر غیرهمکاری بناشده، 20 سنجاق در روز است، در حالی که بازدهی سرانه کمپانی کنار آن که بر اساس همکاری بنا شده، 4 هزار و 800 سنجاق است!
قواعد همکاری را رعایت کنید
افرادی که قصد قربت می کنند و دروغ می گویند، کم نداریم
مومنی تاکید کرد: یک بار در مقام نصیحت به حکومتگران گرامی که هر گاه در تبلیغات کم می آورند به بازی و دستکاری اعداد و ارقام رسمی اراده می کنند، گفتم به جای این کار قواعد همکاری را رعایت کنید. امسال که عجم اوغلو و همکارانش جایزه نوبل گرفتند، در کتاب «چرا ملتها شکست می خوردند» هم آورده اند که کشورها زمانی شکست می خورند که رفتارهای حکومتها، در عمل از ملت اعتماد زدایی می کند. ما افرادی را که قصد قربت می کنند و دروغ می گویند کم نداریم و فکر می کنند این گونه بهتر به جامعه کمک می کنند. اگر اینها آگاه شوند که چه دستاوردی را با چه سرمایه ای معاوضه می کنند، اوضاع و احوال ما بسیار متفاوت خواهد شد. علائم جدی مشاهده می شود که در نظام اداره کشور ما، این بدیهیات عقلی فراموش شده اند.
تاثیرگذاری تهدید خارجی تابع شرایط داخلی است
وی با بیان اینکه وقتی کشور در معرض تهدید بیرونی است، باید دقت داشت که درجه نافذ بودن اراده تهدید بیرونی تابع میزان استحکام خانه است، گفت: هر چند تهدید خارجی بسیار جدی است و می تواند ضربه زننده باشد، اما اصالت ندارد. امام خمینی بیان استعاری را داشتند. بسیار عبرت آموز است و واقعا نمی دانیم چرا همه چیز به سادگی رها و فراموش شده. وقتی آمریکایی ها ماجرای طبس را پیش آوردند، به اعتبار اینکه در آن زمان، رابطه مردم و حکومت در ایران در قله تاریخی خود قرار داشت، ایشان با استحکامی، خطاب به آمریکایی ها گفتند فرض کنید که آن ضربه تان با هواپیما هم محقق می شد، فکر نکردید که بالاخره اگر بخواهید نتایجتان را جمع آوری کنید باید پایین بیایید و اگر پایین بیایید، با این مردم روبرو هستید، همانطور که صدام حسین هم با این مردم روبرو شد و اراده اش عقیم ماند. اینها مسائل بسیار روشنی است.
مومنی اضافه کرد: ما جزء معدود کشورهایی هستیم که در یک قرن، سه جنبش اجتماعی فراگیربرای برون رفت از دورهای باطل توسعه نیافتگی را تجربه کردیم، آیا نباید بعد از 100 سال بررسی کنیم که چرا تلاشهای این جنبشهای اجتماعی فراگیر که آن دستاوردهای خارق العاده را داشتند، در یک فاصله کوتاهی عقیم ماند!؟ اینها نیازمند گفت و گوهای بسیار عالمانه و باضابطه در سطح نخبگان اندیشه ای است.
در 35 سال گذشته، بیش از 70 بار شوک درمانی کردیم و شکست خوردیم
این اقتصاددان با اشاره به بخشهایی از کتاب چرا ملتها شکست می خورند، «انتخاب متحدان استراتژیک نادرست» و «انتخاب سیاستهای غلط» را دو منشا اعتمادزدایی از ملت عنوان کرد و گفت: شما در انتخاب سیاستهای غلط، چند بار باید یک سیاست غلط را آزمون کنید و شکست بخورید. در 35 سال گذشته، سیاست شوک درمانی بیش از 70 بار تجربه شده و هر بار هم با شکستهای مفتضحانه و فاجعه آمیز روبرو بوده. وقتی اعتنایی به شکستها نمی شود، به این معنا است که این ماجرایی تلخ است که حکایت از گره خوردن بازی شوک درمانی با یک سلسله منافع است. وقتی برندگان و بازندگان را بررسی می کنیم، متوجه می شویم به جای اینکه اولویت را به تولیدکنندگان و فرودستان بدهند، متحدان استراتژیکشان سوداگران بی رحم و با آزمندی بی پایان و رباخواران و دلالها و تاجرباشی ها و واردات چی ها هستند. باید صمیمانه و مشفقانه به آنها گفت اینها موریانه هایی هستند که اساس خانه بزرگ را تهدید و شما را آنچنان میان تهی می کنند که در برابر تهدیدات بیرونی آسیب پذیر می شوید.
در بازی نرخ ارز، تجربه 1401 را پیش چشمتان بیاورید
مومنی گفت: بازی نرخ ارزی که راه افتاده، را ببینید! عزیزان لازم نبود برای بررسی آنچه پیش می برند به سالیان دور برگردند، تجربه 1401 را پیش چشمشان بیاورند. یادتان رفت که چه شد!؟ اکنون براساس آن تجربه، به آقای رئیس جمهور گرامی، وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی می گویم می شود یک گزارش سه صفحه ای ارائه دهید که بر اساس آن، گفته شده که تحت عنوان مجعول، توخالی و بحران ساز «یکسان سازی نرخ ارز» انتظار دارید چه اتفاق هایی بیفتد و چه دستاوردهایی هم وجود داشته باشد. گزارشی درباره اینکه فکر می کنید این سیاست چه پیامدهایی از نظر اجتماعی، اقتصادی، مشروعیت حکومت و استحکام خانه ملی در برابر تهدید بیرونی. مگر می شود درباره 85 میلیون نفر تصمیم بگیرد و یک گزارش 10 صفحه ای در دفاع از آن منتشر نکرده باشید!؟ آن هم در عصر دانایی و ربع اول قرن بیست و یکم!
همه ضرر می کنیم
این استاد دانشگاه ادامه داد: آیا آقای رئیس جمهور و مقامات مربوط، تضمین می کنند این بازی با نرخ ارز با همه مفاسد و بحرانهایی که در ایران شدت خواهد بخشید، تا همینجا که تاکنون پیش آمده بسنده کند. من آنها را دعوت به مناظره کردم و گفتم هر کس جایگاهی دارد که به او صلاحیت تصمیم گیری درباره این بازی با نرخ ارز را می دهد و از آن دفاع می کند ، آمادگی دارم در یک جلسه زنده در تلویزیون با آنها مناظره کنم. فهرست فاجعه های انسانی، اجتماعی و محیط زیستی که این پدیده به ایران تحمیل کرده را در کنار ابعاد میان تهی سازی مطلق نهادهای خانواده ، دولت و بنگاه های تولیدی را مطرح می کند و می پرسم چه لطفی دارد که خانواده ها را دچار آشفتگی کنید!؟ وقتی سیاست تورم زا را در دستور کار قرار می دهید، همه قراردادهای اجتماعی متزلزل می شود. نهاد خانواده در معرض بحران طلاق، نهاد جامعه در معرض ناهنجاری های اجتماعی تا مرز گرفتار شدن به آنومی قرار می گیرند و از نهاد دولت مشروعیت زدایی می شود و دچار تخلیه فاجعه آمیز منابع مادی و انسانی می شویم. همه ضرر می کنیم.
در دولت پزشکیان اندازه افزایش نرخ ارز، چند هزار برابر اندازه نرخ ارز سالهای جنگ است
مومنی پرسید: چرا باید آنچه که ده ها بار آزمون شده و در همه آنها دیدید واردات چی ها ، رباخوارها و دلالها و سوداگران چاق تر و گرفتاری های دولت و خانوارهای ایرانی بیشتر شده، دوباره تکرار شود. ببینید در همین چند ماهی که بر سر کار آمده اید، چقدر به نرخ ارز اضافه کردید. در همین سه، چهار ماهه، اندازه افزایش نرخ ارز صورت گرفته، چند هزار برابر اندازه نرخ ارز سالهای جنگ است. چرا این قدر همه چیز از دستتان در رفته است!؟
آقای پزشکیان! با این افزایش نرخ ارز، چشم انداز شش ماه آینده چیست؟
این اقتصاددان توضیح داد: دولتی در سالهای جنگ هشت سال در برابر دشمن بیرونی ایستاد و از نرخ ارز محافظت کرد، آن نرخ ارز نبود که مقدس بود، بلکه قدرت خرید زحمت کشان ایران بود که مقدس بود. آقای پزشکیان که برای ایشان واقعا احترام قائل هستم، بگویند با این کارهایی که درباره قیمت ارز، بنزین و بقیه کالاها و خدمات دولتی که پیوسته افزایش می یابد، چشم انداز شش ماهه به ما بدهند. بگویند انتظار دارند تا شش ماه آینده چه دستاوردی حاصل شود و بعد به ما بگویند اگر این دستاوردها حاصل نشد، چه کسی پاسخگو است. آیا روشن است که چه کسانی این سیاستها را پخت و پز کردند که بعد پاسخگو باشند و مسئولیت کارشان را بر عهده بگیرند. چرا آنچه که مقدرات کشور را راقم می زند باید این میزان غیرشفاف باشد!؟
چرا درباره تعطیلی ها، اصل ماجرا را به مردم نمی گویید!؟
رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد با انتقاد از نحوه اطلاع رسانی درباره تعطیلات سراسری هفته گذشته در کشور و آنچه که با عنوان «برودت» از آن یاد می شد، گفت: هر روز در رسانه ها اعلام می کنید که کشور به دلیل برودت هوا تعطیل شده! چرا اصل ماجرا را به مردم نمی گویید!؟ این برودت، برودتی نیست که ما تجربه نکرده باشیم . کاش مجالی برای این گرامیان پیدا می شد که در صفهای مختلفی که برای خرید مایحتاج تشکیل می شود، شرکت کنند تا ببینند درباره این برودت ادعایی عزیزان چه چیزهایی گفته می شود! وقتی در رسانه ها، مقام های مسئول، می گویند بخش بزرگی از بحران، ریشه در مطامع پدیده منحوس ماینینگ دارد، چرا شفاف حقیقت را به مردم نمی گویید!؟ اساس بحث از مشارکت، بر صدق و اعتماد است. در شرایط خطیر منطقه ای که ما اکنون گرفتار آن هستیم، مردم باید به شما اعتماد کنند. چطور می شود که شما تصمیم گیری می کنید و در آن فرمان می دهید که تولیدکننده ها به این میزان از روز تعطیل کنند، اما آیا او همزمان جرات این را دارد که به بانکها بگوید فعالیت موتور مطالبه بهره بابت اقساط معوق شده ناشی از توقف تولید، را هم متوقف کنند.
می گویید تولیدکننده باید تعطیل کند اما نمی گویید درباره نرخ بهره، دستمزدها و بیمه و مالیات چه کند!؟
مومنی ادامه داد: مگر می شود به تولیدکننده بگویید تولیدت را متوقف کن، اما نمی گویید درباره دستمزد نیروی کار، بیمه و سازمان مالیاتی باید چه کند!؟ آیا به آنها هم می گویید که مطالباتشان را از تولیدکننده ها متوقف کنند. اینها چیزهای پیچیده ای نیست. چرا کشوری که داعیه استقلال خواهی دارد، باید همه فشارها را بر تولیدکننده ها بار کند! چرا وقتی تحت فشار هستید، مالیات بر مفت خواری، ثروتهای رانتی و رباخواری را جدی نمی گیرید!؟ فقط زورتان به تولیدکننده ها می رسد!؟ شما نمی دانید که ستون فقرات استقلال ملی و عدالت اجتماعی تولیدکننده ها هستند!؟
اسم این بحران ساختاری سقوط و افول کیفیت تصمیم گیری را ناترازی گذاشته اند!
با لفظ «ناترازی» از پدیده شکست سیاست گذاری، تاریخ زدایی می کنید
وی گفت: اسم این بحران ساختاری سقوط و افول کیفیت تصمیم گیری را ناترازی گذاشته اند! ناترازی برای آنها است که می خواهند یک مغازه را با چرتکه اداره کنند و دخل و خرجشان را تنها با منطق حسابداری می سنجند. این وضعیت، ناترازی نیست. شما با یک پدیده به غایت پیچیده و چند بُعدی روبرو هستید که یک باره هم محقق نشده و ریشه های عمیق دارد. شما با گفتن لفظ «ناترازی» از پدیده شکست سیاست گذاری، تاریخ زدایی می کنید. شما سیاستهای غلطی را برای اداره کشور در دستور کار قرار دادید که کمر ما را شکسته است. اسم آن ناترازی نیست، بلکه فقدان ظرفیت نرم افزاری بایسته در ساختار قدرت است. با مساله همان طور که هست روبرو شوید. این گونه همه ما نفع می بریم.
راه نجات بازکردن راه مشارکت همه مردم است
شکست سیاست گذاری را جدی بگیرد
مومنی اضافه کرد: در این وضعیتی که اسرائیل آتش به پا می کند و سوریه را با خاک یکسان کرده و اکنون به سمت یمن رفته و گفت و گوهایی تهدید آمیز درباره ایران دارد، باید راه نجات را برای کشور بررسی کنیم. به قاعده آخرین دستاوردهای اندیشه ای توسعه، راه نجات برانگیختن عزم همگانی از طریق باز کردن راه برای مشارکت همه مردم در سرنوشت خودشان و به ویژه مشارکت دانایان برای ارتقای کیفیت تصمیم گیریها در کشور است. این شکست سیاست گذاری را جدی بگیرید. این مساله کوچکی نیست که در 35 سال گذشته، شما هر سیاست راهبردی اقتصادی که اتخاذ کردید شکست خورده و در باره هر مساله ای که نظام تصمیم گیریهای اساسی کشور، حیثیت گرو گذاشته، شدت شکست بیشتر بوده است. مانند شوک حاملهای انرژی که اکنون در دستور کار عزیزان است.
واژه ناترازی جعلی است، مساله فساد و شکست سیاستها است
آینده سوزی را از طریق استمرار اکنون زدگی، تداوم نبخشید
رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد، با بیان اینکه با لفظ مجعول ناترازی، از شکست سیاست گذاری تاریخ زدایی نکنید، تاکید کرد: با این لفظ مجعول، آینده سوزی را از طریق استمرار اکنون زدگی، تداوم نبخشید. جامعه و حکومت اکنون زده، آن است که رابطه اش را با تاریخ قطع کرده و نسبت به اقتضائات آینده هم بی اعتنایی می کند. از هر دو بعد مورد اشاره، در سطح کل قوه عاقله کشور گزارش 10 صفحه ای درباره انتظارات از رفع گرفتاری های گذشته و چشم انداز روشن آینده ارائه دهند. همه چیز را ناترازی می بینید و تصور می کنید برای تراز کردنش به هر شیوه و هر بهای ممکن پول درآورید.
این شیوه اداره اصولی کشور نیست
مومنی ادامه داد: نمی توانید از طریق این عنوان مجعول، از بحرانهای اصلی کشور حساسیت زدایی کنید و نسبت به این گستره و عمقی که فساد و نابرابریهای ناموجه و وابستگی های فزاینده ذلت آور به دنیای خارج در اثر شوک درمانی و ضربه های مهلک به تولیدکننده ها، پیدا کرده، بی اعتنا باشید. تا زمانی که اینها را در مرکز توجه قرار ندهید، نمی توانید از عهده گرفتاری ها برآیید. به چه زبانی به شما بگوییم که شما بساطی به پا کرده اید که اکنون هر تولید کننده باشرفی که اهتمام به عمق بخشی به توان ساخت داخلی داشته باشد ورشکسته می شود و هر کس که ادای تولید درآورد و مونتاژکاری کند و خدا می داند در آن چه فسادها و صورت حساب سازی هایی وجود دارد، مورد توجه قرار می گیرد. با عنوان مجعول ناترازی، از اینها حساسیت زدایی نکنید. خیلی تلخ و غم انگیز است که فرد شماره یک اجرایی کشور در سازمان برنامه ریزی بنشیند و درباره اینکه چرا روزانه 20 میلیون لیتر سوخت این کشور گم می شود اظهار عجز و بی اطلاعی کند. چه کسانی به ایشان مشاوره می دهند!؟ ایشان که نباید این صحبتها را در فضای عمومی مطرح کند! شما مسئولید و خودتان تعهد دادید که اینها را برطرف می کنید! اینکه شیوه اداره اصولی کشور نیست!
20 میلیون لیتر سوخت که قرص زیرزبانی نیست که با آن از مرز عبور کنند!
مومنی تاکید کرد: از آنها که به شما می گویند اگر ما شوک قیمت بنزین و گازوئیل ایجاد کنیم، مثلا قاچاق کم می شود، تعهد بدهند. بپرسید که چرا با اینکه ما در سالهای پس از انقلاب 17 بار قیمت حاملهای انرژی را بالا برده ایم، آمار ادعایی قاچاق افزایش می یابد!؟ بعد هم مقامات کلیدی کشور می گویند ما به این کاری که می گویید سوبسید می دهیم و اسم آن را قاچاق می گذاریم. 20 میلیون لیتر سوخت که قرص زیرزبانی نیست که با آن از مرز عبور کنند. چرا مسائل اساسی کشور رها شده و روزی چند آدرس عوضی به ما می دهند. یکی از آن آدرسهای عوضی، قاچاق است. می گویند چون ارزان است، قاچاق می شود. پیش از این گفته ام که اگر مشکل شما ارزانی این محصولات است، باید در نظر داشته باشید که تمام مطالعات می گویند نظام قاعده گذاری اش، خصوصا درباره نیروی کار مولد، یکی از استثمارگر ترین کشورها است. اگر حقیقتا قاچاق ریشه در ارزانی دارد، شرافت مندانه، حق کارگرانش را بدهید و مزد آنها را بالا ببرید و قیمت تمام شده تان بالا می رود و انگیزه قاچاق از بین می رود. اما هم ما و هم آنها می دانند که مساله این نیست، مساله این است که از مناسبات شوک درمانی، مفت خوارها و رباخوارها و افراد غیرمسئول سود می برند، جامعه تنبیه می شود، توان تولید کشور فرو می ریزد و بنیه مالی کشور هم سقوط می کند.
هیچ عنصری به اندازه جلب اعتماد مردم و دانایان نجات دهنده کشور نیست
رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد با بیان اینکه هیچ عنصری به اندازه جلب اعتماد مردم، متفکران و دانایان نجات دهنده کشور نیست، ادامه داد: به آقای رئیس جمهور که درباه قاچاق سوخت این گونه می گویند می گویم کانون اصلی بحران در حاملهای انرژی کشور هم در قسمت عرضه حاملهای انرژی است اما شما با بازی قیمت، مصرف کننده ها را تنبیه می کنید. گزارشهای ترازنامه انرژی کشور را بخوانید، در آنجا می گوید روزانه بیش از 1.3 میلیون بشکه معادل نفت در فرایندهای تولید، توزیع و انتقال حاملهای انرژی تلف می شود. مصرف کننده مظلوم این کشور، هنوز نوبت ایفای نقشش نرسیده، اما وقتی می خواهید تنبیه کنید، تنبیه را متوجه مردم می کنید! این اقدامی ظالمانه و ضدتوسعه ای است. بالابودن قیمت تمام شده به دلیل بی کیفیتی و فسادها در قسمت عرضه است.
رئیس جمهور به جای قطع برق نهاد ریاست جمهوری، برای برون رفت از این بحران برنامه ارائه کند
مومنی با بیان اینکه رئیس جمهور به جای قطع برق نهاد ریاست جمهوری، برای برون رفت از این بحران برنامه ارائه کند، اظهارداشت: به مشاوران آقای رئیس جمهور توصیه می کنم، که به ایشان بگویند شیوه های مواجهه با مسائل مانند یک شهروند عادی، زیبنده مقام ریاست جمهوری نیست.
به ازای هر تن فولاد تولیدی، حدود 834 میلیون دلار رانت گاز ارزان دریافت می کنند
این اقتصادددان با انتقاد از اینکه یکی از واحدهای رانتی – معدنی مقابل چشم 8 میلیون نفر برای دریافت رانت بیشتر، ادعا کرده ما صنعت صنعت ساز هستیم، گفت: مفهوم صنعت صنعت ساز، حساب و کتاب دارد. چه کسانی این صحنه آرایی ها را در اطراف آقای رئیس جمهور می کنند و این موقعیتها را در اختیار افرادی قرار می دهند که تا این میزان حرفهای غیرکارشناسی و بی ضابطه بزنند!؟ گزارش ملی توسعه پایدار با جزئیات می گوید آنها که در کار فولاسازی در ایران هستند، به ازای هر تن فولاد تولیدی، فقط حدود 834 میلیون دلار رانت گاز ارزان دریافت می کنند. بعد می گویند این رانت کم است، بیشترش کن. بعد هم اسم خود را صنعت صنعت ساز می گذارد! چقدر با بی ضابطه گی مواجه هستیم!
سال 1402تعداد مشترکان جدید برق در بخش تجاری، 16 برابر بخش تولید بود
وی افزود: اگر صنعت برق ایران قادر نیست برق را به اندازه تقاضا تامین کند، چرا تا این میزان مجوز اشتراک جدید به صورت افراطی می دهد!؟ مشفقانه از آقای رئیس جمهور می خواهم ببینند از روزی که شوک های قیمتی به حاملها وارد شد، سرمایه گذاری در ساخت نیروگاه ها و تاسیسات مرتبط کمتر شد یا بیشتر شد!؟ اینها ده ها بار تجربه شده، به اسم اینکه می خواهیم سرمایه گذاری کنیم گران کردند و حادترین بحرانهای سرمایه گذاری را به عرضه کنندگان حاملهای انرژی تحمیل کردند. به وزارت نیرو بگویید گزارشی بدهد که چرا سال 1402، تعداد مشترکان بخش تجاری جدیدی که پذیرفته، حدود 16 برابر مشترکان تولیدکننده جدید است!؟ همه جایش، غیرعادی و فاقد توجیه است. آیا ما واحدهای تجاری واسطه گر در کشور کم داریم که این میزان به آنها سر لطف دارید!؟
مومنی با بیان اینکه مهندس بحرینیان، گزارش وزارت نیرو با عنوان« 34 سال انرژی کشور» را بررسی کرده بود که نشان می دهد در دوره 34 ساله از 1367 تا 1400 ، در کل دوره بعد از انقلاب، فقط در دوره مسئولیت مهندس موسوی است که قیمت برق برای تولیدکننده ها، از قیمت برق برای واحدهای تجاری ارزان تر درنظرگرفته شده، گفت: نام ماجرای افزایش به طور متوسط 550 درصدی قیمت حاملهای انرژی در سال 1389 را هدفمندسازی گذاشته بودند. تمامش بر فریب و دروغ بنا می شود. بازی هر آنچه که منافع رانتی و شوک درمانی تنبیه کننده عامه مردم و تولیدکننده ها را داشته باشد، همین است. آقای رئیس جمهور گزارش آبان 1403 دیوان محاسبات را بگیرند که نشان می دهد 81 میلیون ایرانی یارانه دریافت کردند. اینکه مرتب گزارش می دهند ما شناسایی کردیم و در حال حذف هستیم، به چه معناست!؟
باید رابطه مردم با حکومت اصلاح شود
وی گفت: اگر ایران بخواهد نجات پیدا کند، باید رابطه مردم با حکومت اصلاح شود، با مردم صادق باشید و مردمتان را رشید بدانید. آقای رئیس جمهور، گزارش وضعیت فقرا در سال 1403 را از دستگاه های ذیربط بگیرد! برای سال 1404، تنها از باب اینکه گزارشهای رسمی می گویند نزدیک به 60درصد کل جمعیت ایران قادر نیستند حداقل کالری لازم برای حفظ سلامتشان را دریافت کنند. بازی قیمتی با مواد غذایی، به همان اندازه که ضدتوسعه ای است ظالمانه هم هست. آقای رئیس جمهور منطق اینکه 3 میلیارد دلار از میزان ارز واردات کالاهای اساسی را کاهش داده و به واردات خودروی لوکس اختصاص داده چیست!؟
سال 1404 خدمات سلامت افزایش قیمتی بیش از 50 درصد را تجربه خواهند کرد
این اقتصاددان با بیان اینکه آقای رئیس جمهور گزارشی درباره چشم انداز هزینه های سلامت در سال آینده بدهند، گفت: برآوردهای تخصصی سازمانهای مردم نهاد فعال در حیطه اقتصاد سلامت نشان می دهد در سال 1404 خدمات سلامت افزایش قیمتی بیش از 50 درصد را تجربه خواهند کرد. گزارش مرکز پژوهشهای مجلس نشان می دهد این مساله درباره آموزش نیز مطرح است. اگر می خواهید کشور نجات پیدا کند، بازی با قیمت راه نجات نیست، نهادهای بهره کش را به نهادهای مشوق تولید تبدیل کنید. باید باب سفله گزینی در مسئولان کشور و ترجیح افراد کم کیفیت اما بی از حد متملق و چاپلوس و محافظه کار بازنگری اساسی شود تا توان اندیشه ای و عملی دولت افزایش یابد و از سوی دیگر به مردم برگردند و با مردم روراست باشند.
رانت ناشی از سیاست تورم زا، 360 برابر رانت حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی است
مومنی با تاکید بر اینکه باید سیستمهای رانتی مبتنی بر حذف تغییر کند تا ایران نجات یابد، افزود: در دولت آقای رئیسی می گفتند ما می خواهیم با حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی، با رانت موجود در آن مقابله کنیم. اما من با اسلوب روش شناختی توماس پیکتی در کتاب سرمایه در قرن بیست و یکم نشان دادم رانت ناشی از سیاست تورم زا، 360 برابر رانت حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی است. مناسبات رانتی مشوق فساد، نابرابرهای ناموجه و وابستگی های ذلت آور به دنیای خارج است و باید خط قرمز اصلی دولت برای توانممندسازی حکومت و بازگرداندن اعتماد ملت، پرهیز از سیاستهای تورم زا قرارگیرد.
نوش دارو قبل از مرگ سهراب کارایی دارد
این استاد دانشگاه در پایان گفت: آن گشودگی ملی به روی دانایان کشور باید در دستور کار قرار گیرد. با رویکرد حذفهای سفله پرورانه و رانت محور امکان ندارد ایران نجات پیدا کند و همه این تقاضاها یک محور دارد و آن این است که نوش دارو قبل از مرگ سهراب کارایی دارد و اگر تعللی در این باره مشاهده شود، همه ما زیان خواهیم کرد.
بر اساس این گزارش، دکتر کیومرث اشتریان، استاد دانشگاه تهران نیز در بخش اول این نشست در سخنانی به بیان دیدگاه های خود پرداخت. لینک این گزارش در ادامه می آید:
جناب.. آقای دکتر کاره ای نیست
پس چرا این قدر خودشون و اطرافیانشون تبلیغ کردند تا ایشون رئیس جمهور بشند ؟؟؟؟
فرق میکنه کی رئیس جمهور باشه ،کسی که هنوز شعار میده و باورش نشده که رئیس جمهور و وقت حرف زدن تموم شده با کسی که کاری به تهمت های رسانه ها نداشت و شب و روز مظلومانه خدمت می کرد و قدرش ندونستیم و شهید شد ،خیلی فرق میکنه .
دکتر پزشکیان کلا سه ماهه آمده و فوق العاده بوده تا این لحظه تمام اینا گرانی های مرحوم رییسی است فراموشی کن نداریم دلار 25 رو کرد 60 و سکه 15 رو 43 کرد ، کدوم خدمت ؟!!!!!!! انتخابات بعدی جانمان را فدای دکتر پزشکیان میکنیم جلیلی اگر رییس جمهور بود الان هزاران دختر در زندان و بیمارستان و آرامگاه بودن اسم جلیلی رو نیار که بیگانه با ایران است و اعتقاد دارن تعصب روی خاک و ایران و وطن پرستی جاهلیت است ، جلیلی رییس جمهور نمیشه
الکی دست و پا نزن برای جلیلی انگار اگر باشه مثل مرحوم رییسی دلار رو میکنه 10 هزار تومان 🤣 چرا گرانی های مرحوم رییسی براتون شیرین بود و پزشکیان تلخ؟! بازم ملت به دکتر پزشکیان رای میده چون مردم ایران انقد ساده نیستن فکر کنن افراد عوض بشن اقتصاد در تحریم درست میشه اونم جلیلی وحشتناک که عاشق تحریم و جنگ و مسخره بازی است و علتی اعلام کردن مسلمان مهمه نه ایرانی
🔻خدمات دولت مرحوم رییسی
بزرگترین گرانی تاریخ ایران در یک مرحله !
حذف دلار 4 هزار تومانی و گرانی تا ۶۰۰ درصد !!
مثلا گوشت از ۱۵۰ شد ۶۰۰ !!!!!
روغن نباتی از ۲۰۰ شد ۸۰۰ !!!
پراید از ۱۰۰ شد ۴۰۰ !!!
پژو از ۳۰۰ شد ۸۰۰!!!
خانه از ۵۰۰ شد ۵ میلیارد!!!
ایران چنین گرانی ندیده بود !
مردم چرا یک عده گرانی های مرحوم رییسی را دوست داشتن ولی گرانی دختر پزشکیان که کمترم هست براشون تلخ است مگر فرق میکنه کی گران کنه
مرحوم رییسی
دلار از ۲۵ شد ۶۰ و طرفدارانش میگفتن به به چه خدمتی !!! فرق میکنه می رییس جمهور باشه
اطرافیان دکتر پزشکیان تبلیغ کردن تا ایشون رییس بشه تا دیگه دختری کشته نشه و بی افته دنبال صلح با غرب و fatf تا بسیجی ها از سوزش یخ لازم بشن و بهش رای دادیم تا دیگه دنبال اینترنت ملی نباشیم و جلیلی جلوی واردات خودرو و موبایل همه چی را نگیرد
به دکتر پزشکیان رای ندادیم تا وسط تحریم و تورم ارزانی بیاره ما منطق و سواد داریم میفهمیم هرکسی بیاد وسط تحریم و تأمین هزینه جنگ چیزی درست نمیشه فقط خواستیم هرچی کیهان میگه اجرا نشه
رییسی وقتی دوماه بعد آمدن خودرو را گران کرد اونم نه ۳۰ درصد بلکه ۱۰۰ درصد گفتید بهش مهلت بدید اندازه رسیدن یک بادمجون بهش مهلت بدید !!
حالا چی شده دکتر پزشکیان حق آب خوردن هم ندارد چه برسه به مهلت ؟!
تنها راه نجات ایران و ایرانی آزادی به کمک یک دولت خارجی میباشد هیچ امیدی به اصلاح نیست
خطاب به ناشناس قرمز بی منطق
زمان رییسی یکبار قطعی برق نداشتیم. ولی امسال تو دولت پزشکیان همش قطعی برق تو تابستان و پاییز داریم.
اولا که کلن به پزشکیان گیر دادی
برو دعا کن که اخلاق منش پزشکیان جوری هست که مخالفاش و منتقدانش رو له لورده نمیکنه و پذیرای انتقاد است
همه تقصیرها گردن پزشکیانه !!!؟؟
دومن نوشتی که
باید رابطه مردم با حکومت اصلاح شود
درستش اینه که رفتار حکومت با مردم باید تغییر کنه
چون مردم همیشه هسند
در طول تاریخ مردم کشورها همیشه بوندند اما حکومتها عوض میشوند
به ناشناس 2: ناشکری نکن! اگر آن یکی رای آورده بود که یا در غزه بودیم یا همینجا با افتخار جزغاله شده بودیم!!!
در متن اشاره شده که تنها یک بار کار درست پیش می رفت که آن هم در روزگار یک آقای مهندسی که همه میشناسیمش بوده ولی افسوس که دیگه نتونستیم و نمی تونیم سرکار ببینیمش!!!
تنها راه نجات دست برداشتن از جنگ و جدل با جهان است مفلس و منزوی شدیم بس دیگه غارتگری ثروت خدادادی مردم ایران توسط دو حزب فاسد
خود کرده را تدبیر نیست
چند تا کشور زورگو تو دنیا ما رو ول نمیکنند و می خوان بردشون باشیم ،ما که با اونا کاری نداریم ،ما زندگیمون می کردیم آمریکایی ها کودتای ۲۷ مرداد راه انداختند .
آره ایران با کسی کار نداره فقط وعده نابودی اسراییل و آمریکا رو میده و از صبح در اخبار تا شب راجب آمریکا حرف میزنه آخرم میگید ایران کاری با کسی ندارد 🤣
به ناشناس 10:57
کودتای 28 مرداد درسته نه 27 مرداد
مشکل ما تصمیم گیری بیسوادان پر ادعا برای مملکت است.
مفت خورها هیچ وقت عقبنشینی نمیکنن د هه بیچاره مردم از همه جا بیخبر ایران
چندسال پیش یک مقام غربی در مذاکرات برجام گفت ، بدبختی ما اینه که وزیر خارجه ایران سر میز مذاکره یه قولی میدهد که فردای آنروز بخشی از بدنه حاکمیت ایران ، مرتکب عملی بر خلاف مشی مذاکره انجام میدهد، رهبر انقلاب برایمان محترم است ولی خیلیا در حکومت بر خلاف نطرات ایشان مرتکب افراط و تفریط میشوند از اسم ولایت سواستفاده و نان خودرا در تنور مجانی می پزند، رییس جمهور هم یکنفره و توان توبیخ دهها وزارت و ارگان خلافکار را ندارد ، بضرس قاطع میتوان گف جدای از راس هرم قدرت ، بدنه حاکمیت کاملا با فراغ بال دزدی و اختلاس میکند، چون یهو در یک اختلاس میبینی معاون وزیر، ضابط قضایی ، بخشی از دستگاه ثبت ، یک قاضی یا بازپرس دون پایه و مقاماتی که بدنه حاکمیت را تشکیل میدهند همگی باهم تبانی و مرتکب اختلاس ودزدی شدند
ریس مطالعات دین و اقتصاد؟؟؟؟ اگه امثال تو برن دنبال همون دین کاری به اقتصاد نداشته باشن و نخوان اقتصاد رو با دین هم بزنن و جزتو پرت تحویل مردم ندن اقتصاد درست میشع.دکتررر؟؟؟دکترای دین یا اقتصاد؟؟؟
تهران رتبه یک آلوده ترین شهر جهان شده واقعیت چیه ؟!!!!! برق هم چند روزه به لطف صرفه جویی گاز قطع نشده اگر تعطیلی ها تأثیر داشته خیلی هم خوب بازم تعطیل کنن
توام ساکت شو هرکسی بیرون گود نشسته میگه لنگش کن و خودش رو نگران مملکت و مردم نشان میده در حالی که دنبال جایگاه مدیریتی است
استاداقتصادی درسال ۶۷ دردانشگاه جندی شاپور اهواز داشتم که میفرمودبااین دست فرمان نطام دردهه ۹۰دارای چالش های متعددی میشودواگرتاپایان دهه ۹۰نتواندراهکاربرای چالش هایش ارایه دهددراوایل دهه۱۴۰۰باابرچالش مواجهه خواهد حیف که ازاین اساتیداستفاده نمی شود
اگر انسان اهل کمی تفکر باشد می فهمد که این قطعی برق و گاز دلیل دیگری دارد اگر دلیل مصرف زیاد برق و گاز هست پس از غروب آفتاب بدلیل تاریکی و برودت هوا مصرف بیشتر هست پس چرا قطعی ها فقط در طول روز صورت میگیرد.
آفرین بر آقای مومنی
قیمت بنزین و برق و گاز را برای همه واقعی کنید . اینهمه یارانه دادن ، اقتصاد کشور را به زانو درآورده
آخه مرد حسابی نمیدونی که همه تصمیمات را توکشور همونای میگیرند که میچاپند وازشون توقع داری خلاف منافعشون اقدام کنند !!!
تنها راه نجات این فسادودزدی ودلال بازی هست جلوشو اگربتونید بگیرید
چقدر زیبا و رسا بیان فرمودند جناب آقای استاد فرشاد مومنی درود خدا بر ایشان ودلسوزان کشور عزیزمان ایران همیشه سرفراز
کمبودبرق بعلت فعایت مایونرهاتوسط ویژه خورهاوارگانهای مخصوص است،فهم مردم را پایین فرض نکنید،افسوس که دراین وانفساجواب حرف حق و اعتراض م.ر.گ.است
الان دیره ای کاش زودتر میفهمیدید این آقای با اصطلاح رئیس جمهور هر چند خودش بارها گفت هیچ برنامه ای برای هیچ کاری نداره ولی امثال شما ها به زور تبلیغ های الکی این آقا رو کردید رئیس جمهور حالا باز دودش تو چشم کی میره تو چشم بیچاره فقیر که بدون مطالعه و فقط برمبنای حرفها و تبلیغات پوچ به این آقا رای دادن.
تا زمانی که اولویت حاکمیت بر محور مقاومت باشد .وماجراجویی های منطقه ایی . نه پزشکیان نه هیچکس دیگر قادر نخواهد بود تغیری در وضح موجود ایجاد کند .
مشکل بعضی از مردم ما نداشتن تحلیل و انتخاب اشتباه.
اگر مقاومت نبود دیگه ایرانی نبود که بخواهی برای اقتصادش راه حل پیدا کنی،وقتی نمیبینی دشمنی و کودک کشی رو ....
به ازای هر تن تولید فولاد 834میلیون دلار رانت گاز ؟؟؟؟
چنین انسانی را باید رییس جمهور کنند که تمام صحبت هایش حرف دل تولید کننده و مردم است وفقط کشور را رانت نابود کرده ،به نام تحریم خارجی مردم ذلیل شدند و حقیر و فلاکت بار و بیچاره و دل زده از دین و ...شدند تا کی میخواهید حرف بزنید و احساس عجز کنید ،امروز سرنوشت این انقلاب عظیم با اینهمه شهید را نباید به دست کسی داد که داد مردم را نفهمد ،شما اگر رانت خواران را کنترل کنید نیازی نیست ۹۰درصد مردم را از خود برانید ،به امید اینکه گوش شنوایی بر حرف های مومنی باشد و اجرایی کنید ،
ماهی از سر گندیده. نه از پایین سر
مشکل اقتصاد ایران و همه جهان نظام سرمایه داری است،همانطور که همه میدانند پول، پول می آورد،وقتی افرادی مولتی میلیاردر هستند و صدها یا هزارها میلیارد سرمایه یا همان پول دارند هر روز پولدارتر میشوند و افرادی که هیچ سرمایه ای ندارند فقط باید کار کنند که هزینه مخارج روزمره خود را که به علت گرانیها روز به روز به نسبت درآمدشان بیشتر میشود به دست بیاورند روز به روز فقیر تر میشوند،تا وقتی اقتصاد کشور ما و دنیا اینطور میچرخد روز به روز فقیرها بیشتر میشوند و پولدارها، پولدارتر میشوند
چون مردم خودشان دلیل اصلی را می دانند
یک دکور بنام دولت ورئیس جمهور درست میکنند وپشت ان مردم ومملکت را میچاپند اقای پزشکیان این را به نام شما ثبت میکنند زیاد خودتان را به بی خیالی نزنید
سیستم هدفمند ایران و ایرانی را داره از بین میبره .اونم از طریق ترکیبی از آدمهای فاسد و جاهل فاسد .قطعا اگه نصیحت و نامه جواب می داد تمام آهوها نامه می زدند با کفتارها که ما را و بچه های ما را نخورید.چند روز در یه خبر خوندم سطح ریاضی چهارم ابتدای در بین ۵۸ کشور ایران ۵۳همین بود .به والله معلم دانش امور از کلاس بیرون آوردن تا یک خانم حوزوی بیاد داخل شعر در وصف فاطمه باهاشون تمرین کنه اونم زنگ ریاضی. حالا تو زندگی اون مدیر مدرسه و اون خانم میری اون وقت متوجه میشی که.مدرسه و ریاضی و آینده و حال و ایران و بچه ها و فاطمه کلا نقدیی تو جیبش است.بزرگترین گناه من به دنیا آوردن بچه تو این مملکت بود ای کاش یه آدم بیچاره را میکشتیم.
سلام جناب اشتریان شما انسان دلسوزی هستید ولی کسی که خود را به خواب زده نمیتوان بیدار کرد من بیسواد دانستم که دوستان هر زمان ه قول خودشان کسری میآورند در جایی شیرجه میروند طرف دلار طلا سوخت و غیر مرهم میدانند این را حالا خدا بزرگ است هرچی شد که شد
جناب مؤمنی عزیز کشور به جایی رسیده که اکثر مردم اینها را قبول ندارند اگر هم رای دادند به وعدههای جناب پزشکیان بود که هیچ اثری از آن نیست فکر نمیکنم دیگر هر طرحی که ساختار را بسازد از سوی مردم قبول بشود مگر تقییر اساسی صورت بگیرد
تنها راه نجات کشور کنار گذاشتن کسی است که خود اعتراف دارد نمیداند ؛ نمیتواند ؛ نمیشود؛ و...ناتراز است ودرمانش گرانی است ولاغیر
اگر ارز تک نرخی بشود!!وبماند!!خوب است.
اما.....
یک؛کاسه ماست ویک دریا آب؟؟؟
خدا خیر بده به آقای فرشاد مومنی که با بیان شیوا روشنگری کردند . تانشاالله بقیه روشنفکران واقعی هم به میدان بیان و نگذارند این دولت با تصمیمات عده ای معلوم الحال که اصلا مردم و سفره ها و زندگی مردم براشون مهم نیست کشور رو به فنا ببرن و بعد هم خودشون و خانوادشون برن کشور دیگه و حالشو ببرن
تا دولت ما با جهان سازش نکند اش همین آش کاسه هم همین کاسه که نه صدالبته رو به بدتر شدن رفته و تا لجبازی ادامه داشته باشه تو سقوط قرار میگیریم و این برای دولتیها هیچ تفاوتی نمیکنه که مردم بمیرند یا زنده بمانند.مردم ما حق دارند تا برای خودشون تصمیم بگیرند و نه از جنگ پیروی میکنند نه با قهر کردن با جهان.نتیجش دهان سال ادامه دار داریم میبینیم که دولت ما اصلا عرضه و سواد کافی ندارد بخواد با جهان سر شاخ بشه پس و آینده فرزندانمان رو هرگز به دست دولتهای بیسواد و کار نابلد نخواهیم سپرد وسلام
حقوق کارگر را مثل کشورهای حاشیه خلیج فارس عملیاتی کنید
حقوق کارگر در این کشورها دویست و پنجاه میلیون آنوقت در ایران ده میلیون !!!
بعد حامل های انرژی هم بروز کنید
کشورم ایران چه بر سرت آورردند
گریه پزشکیان از نا کارآمدی اش بود تا زن و ناتراتزی
درود بر شرفت متاسفانه کارهای بزرگ دست آدمهای فاسد کوچک قرار گرفته
گفته های این شخص عین واقعیت است باید افراد ناکارآمد وچاپلوس کنار گذاشته شوند و افراد مدیر و مدبر در راس کار گذاشته شوند، باید روابط ازبین برود باید روابط جایگزین شود وگرنه ما با قبل انقلاب هیچ فرقی نداریم
آقای پزشکیان سواد رئیس جمهور شدن رو نداشت مسئولین ما فقط ریاکار و دروغگو و فکر منافع خودشان هستن این همه اختلاس دزدی در کشور اتفاق افتاده فساد سرتا پای این کشور را فرا گرفته دروغ شعار الکی شده کار آقایون کشوری که این همه منابع گاز نفت داره محتاج شده پس کو میگفتن اروپا یخ میزنه اگر ایران گاز نده همش دروغ بعد یه عده مغز فندقی میخوان با دنیا بجنگند افسوس فقط ما نابود شدیم نه هیچ کشوری
بقول معروف زیر گوش خر یاسین خوانندنه
ای کاش من می مردم راحت می شدم از این همه استرس
روزی هزار بار آرزوی مرگ دارم
خیلی مثل من هستند
من هفتاد سال دارم
صادرات برای ورود ارز به کشور وگنده تر شدن دلال جماعت وخروج ارز برای ورود بنجل .گشتی در خیابانها بزنید ببینید یک درمیان پرشده از لوازم آرایشی واشغال های چینی و سایر مشاغل زائدچرامجبور به تعطیل شدن درساعات اوج مصرف انرژی نیستندچرانظارت بر ضروریات جامعه درهیچ زمینه ای نیست آنوقت مطب پزشک برقش قطع میشه. چرا یک محصول مثل کیوی در بازارنایاب یا قیمت نجومی دارد ولی تن تن لوازم آرایش ولاک وارد میشودواسباب بازی با مواد بازیافتی وآت وآشغال تزئینی اما دارو نه چرا؟ هیچ چیز در جای درستش نیست ومردم دچار روزمره گی شده اند وسردرگم .روح روان همه مختل شده همه باهم تنش دارن چه تو خانواده چه جامعه وقتی درون ماثبات نباشه راه نفوذ دشمن براحتی باز میشه و....
باعث تأسف وناامیدیست.انگلیس وآمریکا هرگز از راه جنگ مردانه حریف ایران و ایرانی نبوده ونیستند اما از راه نفوذ ایران را به ذلت کشیده و میکشند.باید به آنهائی که ظریف و لاریجانی ها را در نظام جا میکنند دست مریزاد گفت که خوب خدمتی به دشمنان کردند.با این رئیس جمهور و یارانش ایران را باید ویران خواند نه ایران
خبر فوری لطفا در مورد پیامک های پلیس امنیت هم بزارین که پشت هم پیام میده و شماره میزاره برا گزارش جرائم و تخلفات بعد زنگ میزنی میگه شماره مشغوله وقتی هم برمیداره تخلفات مالی اداری رو گزارش میدی میگه فقط تخلفات مالی بانک و بورس بگید خوب یکی نیست بهشون بگه تخلف مالی تخلفه چه فرقی می کنه کدوم سازمان باشه بانک باشه بورس باشه وزارت بهداشت باشه ...
این مسئولین خودشون زدند به خواب...
دلیلش وجودبیش ازدهاملیون افغانی ولی نمیگن مثل شما
هیچ امیدی به بهبود نیست،،، هیچ،،،،، تاریک تاریک،،،
کلاه تا گردن رفته تمام مسئولین فقط فکر جیب خودشونن و مملکت به حال خودش ول شده این گرانیها وبا لختیها و بی قانونی ها مال این چند ماه نیست که پزشکیان مسئول شده از داربست ایرا نست سالهاسمردم نالیدن وگوش شنوایی نبود هر کس فکر جیب خودش بود وفرستان بچه هاشون به ممالک پر فساد برای بد بختی فایده اما برای مسئولین بهشت . از ین ویرانیم . نا کارآمدی ها را نکردن هم نگذارید ۴۰ ساله دارید اشتباه میکنید وگوشتان کر است .
جناب آقای مومنی شما چرا این حرفها رو تو رسانه ی به مردم میگید نه به شخص رئیس جمهور شما فقط باید مشکلات رو بین خودتون مطرح کنید وهمدیگر رو راهنمایی کنید
مملکت رو به نابودی نمیتونیم دروغ بگیم نه آب نه برق نه گاز نه سوخت هیچ چیز درست نمیشه هرساله بدتر از سال قبل ریال شد پهن با صفر کم کردن نمیشه درست کرد با توجه به درآمد ارزی افزایش پیدا کند. یعنی اقتصاد دانهای افغانستان از شما بیشتر میفهمند عراق کپک زده بهتر از ماست
درکشوراصلامعلوم نیست کی حاکمه! همه درجهت "قرب الهی!" دروغ میگن! ۲۰میلیون لیترسوخت که چیزی نیست،سکوی نفتی زیر سئوال بود.
یک مجموعه ی فکری وخانوادگی، احساس همدردی ملی ،و قناعت و کار تلاش وکوشش بامید ذات پروردگار وروزی نسبتا هلال وبامید فردا،در کل منطقه عربی وترکی وفارس وعبری کدر طول ۱۰۰ وچند سال در ست شده بود ،کامل محو ونابود شده،،ن قیمت ارز ن وعدالت و عده ای و وووو درست نتواند کند،،،کسی گوش بده نیست،
سلام..اینجور ادمها فقط میخان براخودشون به نون نوای برسن دل مردم روخالی کنن یاسرمایشون به خطرنیوفته دلسوزمن شما نیست اگه واقعا دلسوز هستی شماهم ازیک طرف کمک کن بزار کشوردرست بشه والا انتقادکردن ازدولت من بیسوادهم بلدم
والله این قضیه خیلی بو داره احساس می کنم یه پروژه است گفتگو های محرمانه با میلان فشار حداکثری در داخل نه ! به امر ومعروف! در حالی تمام امامان معصوم در راه امربه معروف خدا به شهادت رسیدن ! سکوت نیروهای مسلح ا خدایا از دولت و مجلس به تو پناه می بریم
دمت گرم مومنی کاش شما رییس جمهورمیشودی
ندیدم چه بر سر لیبی و عراق افغانستان و سوریه آورد اینجا یا باید تسلیم بی چون و چرا شد و خاک و ناموس را تقدیم به اون ها کرد و گردن تک تکمون می شکنند یا باید جنگید و خدا هم کمک خواهد کرد چون وعده الهی است و با عزت و سر بلندی زندگی خواهیم کرد هرچه می کشیم از دولت مردان ترسو است
تصمیم با ما ست یا جبه حق یا باطل در جبهه حق چه بکشی و چه کشته شوی پیروزی و جهاد در راه خدا است و خداوند کمک خواهد کرد واگر شکست ننگ تسلیم را انتخاب کنی چه کشته بشی چه نشی در جهنم مخلدی چون جبهه شیطان است و خدا مثل قوم لوت و ثمود و فرعون وووو غضب خواهد کرد
مطالب بسیار جالب و درستی مطرح و راهکار نیز کفته شده، ولی متأسفانه انجام نخواهد شد!
چه فایده هی وقت بگذاریم بنویسیم وخون دل بخوریم فرمایشات رهبری رو زمین گذاشتیم حالا می فهمم چرا شهدا می گفتند رهبری تنهاست و پشتش را خالی نکنید
ناترازی از این بابت است که فقط مردم و کارمندان و کارگران و بازنشستگان دارند مالیات میدهند و جور آن بخشی از اقتصاد اعم از بنیاد مستضعفان و ماده صد امام و استان قدس رضوی و تلویزیون ملی ایران و دیگر بنیاد ها و نهادها و شرکت های سود آور بنیاد های اقتصادی ارتش و نیروی انتظامی و حوزه های علمیه و مراکز پژوهشی و حرم امام رضا و حرم امام زادگان و مساجد ها که شصت درصد درآمد اقتصادی را در دست دارند مالیات که نمیدهند هیچ بلکه این چهل درصد درآمد مالیاتی و عوارض و بیمه مالیات مستقیم و غیرمستقیم و ارزش افزوده که عموم مردم میدهند بعلاوه فروش نفت و سایر منابع صادراتی باید بودجه بندی حقوقی کارمندان و هزینه های برای آن بخش شصت درصدی که مالیات نمی دهند و درآمدشان مشخص نیست و اسنادی در بخش حسابرسی دولتی ندارد را هم از سهم چهل درصدی اقتصادی فشل که بخشی از آن هم بصورت دزدی سه و نیم میلیارد دلار چای دبش رانت پهلو هم کسر میشود را بپردازند معلومه که حکومتی که با مردمش صادق نیست
باید فکرش را می کردند که این موریانهها و اختلاسگران و ...
روزی پایهٔ محکم خانه ی خودشان را هم سست خواهند کرد.موریانه که عقل و درک ندارد.
طمع که باشد عقل و وجدان نیست.ظلم وبی عدالتی پایدار نخواهد ماند.حالا هرکه را بخواهید مقصر بدانید.
همین آقای فرزین قبل از رسیدن به کرسی ریاست ، کلی راهکارهای جذاب داشت ولی حالا میگه دلار ۶۳ و ۶۴ تومن مناسبه ,¡¡
خوبه ادامه بدن به گرانی نرخ ارز هر لیوانی یک ظرفیتی داره و مردم هم یک تحملی بزودی که بانکها خالی از ریال شد و سقوط کرد حساب کار دست فرزین خواهد آمد.
صعودقیمت ها وتورم بگونه ای که بادکنک باد میشود همچنان باد میشود ولی متاسفانه این بادکنک تورم هیچگاه نمی ترکد
اینم به عجایب هفتگانه اضافه کنید
خداوکیلی خودت میدونی چی گفتی،اصلا شما درحدی نیستن که در باره جناب ظریف اظهار نظر کنید،درضمن شما جنگ میخواید اگه میتونید بسماله،،آره آقای جلیلی ما ازمردم فلسطین فلسطینی تر شدیم ولی شما تندروها چرا وضعیت معیشتی مردم ایران زمین نمیبینید جای تعجبه
احتمال میدم توی حمله اسرائیل به ایران بی شرف ها بعضی از زیرساختها رو زدن که اینجوری فلج شدیم و برق مدام قطع میشه و از طرفی قیمت ارز هم که رو تعطیلی تاثیرگذار بوده
بهرحال امیدوارم درست شه
بعدشم روحانی بود بد بود و برق مدام قطع میشد تا رئیسی امود خوب شد بعد از اتفاقاتی که افتاد و تا پزشکیان اومد مجدد بد شد خیلی مسخره ست
خب مسلماً یه چیزی این وسط هست که داره سنگ اندازی میکنه
خوب اگه راهکار داری .رئیس جمهور بارها گفته برو کمک
جناب مومنی همه حرفهای قشنگ و خوشگل می زنند ولی وقتی پشت میزقرارمیگیرندفاسدمیشوندازامام وشهداوانقلاب ومردم گفتی نگفتی همه مصادره شدنگفتی مدیران نالایق وطاب کاروهمه کاره ومردم همیشه مقصروبدهکار.دم ازانقلاب وامام وشهداومردم.شده نان دان.وحیب پرکن آقایان.آیابه فکرسرمایه ومقام خودشان هستند
نرود میخ آهنین در سنگ استاد شما همه حرفهایی که زدید درست است ولی رئیس جمهور به معنای واقعی کلمه در ایران کاره ای نیست زور او تا این حد می رسد که برق را یا قطع کند یا وصل کند نه فقط ایشان بلکه تمام ریاست جمهوری های قبل هم همین بوده لااقل بعد از جنگ همین بوده. کشور را مافیایی مخفی و بسیار مخوف به این وضع گرفتار کرده که نه با زبان بلکه با زور و سرنیزه باید اقتصاد را از چنگالشان رها کرد الآن مردم هیچ اعتمادی به حکومت ندارند هر روز یک یا چند قشر از مردم در خیابانها به وضعیت معیشتی اعتراض می کنند ولی هیچ کس این صداها را نمیشنود پس با اینکه حرفهای شما تلنگری است به مسئولین این مملکت ولی قضیه از این حرفها گذشته و آش خیلی شور شده دیگر نمیشود کاری کرد . یا خق
دکتر پزشکیان متاسفانه هر آبروی که در ۷۰ سال سن دارد بعداز ریاست جمهوری و همین ۵ ماه به واسطه افراد انتخابی خودش چون همتی و پور محمدی و سایر دارد میبرد ،پزشکیان تو دولت سیزدهم رو محکوم به گرانی و تورم بالای ۴۰ درصد در مناظرهها کردی و نمودار رو جلوی چشم مردم گرفتی و میگفتی ببینید با شما چه کردند ،پس شما خودتان از همین موضوع پس دروغ گفتید و شعار الکی دادید ،پزشکیان با انتخاب سنی و بلوچ و سایر معیشت مردم رو مرتفع نکرده بلکه نابود کرده چون همتی بیسواد برای دیگران کار میکند نه برای مردمی که بیش از ۷۰ درصد زیر خط فقر نابود شدند ،پزشکیان نباید نرخ ارز رو افزایش می دادی و با شروع سال ۱۴۰۴ مردم رو به فلاکت بدتر کشاندی و متاسفانه مسر هستی و زندگی و معیشت مردم رو نگاه نکردی و نمی فهمی که مرغ ۸۰ هزار تومانی سال بعد ۱۳۰ هزار تومان و ارز ۹۰ هزار تومانی رو شاهد هستیم و توقع داری مردم کف خیابون نیایند شما با تیم اقتصادی اعتراضات رو گسترش خواهی داد و با تصمیمات غلط باعث نا ترازی شدید حقوق و دستمزد و درآمد مردم شدید وای بر حالت ،۱۷ میلیون رو نا امید کردی ،و آمدی درست کنی بطور کل گند زدی به حداقل ترین زندگی ملت ،
چرا به مردم نمیگن کشور داره با پول ثروتمندان اداره میشه و هیچ منبع درآمد دیگه ای نداره.
اگر رئیس جمهور کاره نیست پس چرا هنوز هست نمی تونند و نمی خواهد کاری انجام بده بهانه تراشی میکنند اگر واقعا کاری می خواهد بکند از مردم بخواهد مردم با تمام توان کمک می کنند
بسنه تعالی. باید فاتحه ایران را بخوانیم و تمام سردرگمی دولت و حکومت و تقاضاهای مردم نتبجه معکوس داره میده و این نهایت یک راه است و این شکست ماحصل مدیران نالایق وبی کفایت است که خدا نابود کنه دشمنان انقلاب اسلانی رو. ازروز اول گوش بحرف و نصایح سیدبزرگوارمیداید میمردید که الان مث خر تو گل گیر نکنید و ملت رو بدبخت نکنید؟؟؟
برابو..وهزاران احسنت اقای مومنی.
شما وامسال شما که سواداقتصادوجغرافی ایران.ومردم شناسی رابلدیدبایدهمیشه اینگونه متنهایی بگویید تاشایدگوش شنوایی درمدیران کشوریافت شود.
بابا این بنده خدا هنوز بعداز چهارماه میگه باورم نمیشه رییس جمهور شدم هنوز خوابه میخوای کشور اباد کنه ولی یه خوبی داره لاتی راه میره
رییسی یه کشور خرابه رو تحویل گرفت بیشتر کارخانه های بزرگ صنعتی یا تعطیل شده بودن یا نیمه تعطیل کارخانه هایی که کار هم میکردن شش ماه حقوق عقب افتاده کارگراشونو نمیتونستن بدن
فکر کنم تو دوره رییسی ترازش درست بود که برق قطع نمیشد این پزشکیان تراز برعکس گذاشته همه چیز رو ناتراز کرده
متاسفانه داره آدرس اشتباه میده و چه جالب خودش رو جز دانایان میدونه چرا حرفی از ریشه اصلی مشکل اقتصادی که تحریم و عدم ارز آوری هست نمیزنه باید اول اصلی ترین مشکلات رو حل کنن
واقعیتها همیشه تلخ بوده چرا اینها بی توجهی میکنند واقعیتها را بشنوند
الان فهمیدیم سال به سال دریغ از پارسال بااین روش مدیریت که بقولی ننه قمر هم میتونه مملکت رو بگردونه ولی تا کجا ظرفیت هست
ایا مردم به تصحیح فکر می کنند؟
افراد متعصب، بیسواد، مغرور که نمی دانند برای چه هدفی کار می کنند؟؟
واقعیت اینستکه انچه این مسولین شعار می دهند.؟بدرود مردم می خورد...
تمام هزینه های کشورازجیب مردم میدن ومنابع وثروت رو تاراج رفته است برای خودشان
مخلص کلام
در سراشیبی سقوط قرار داریم
مثل نابودی یک ستاره شاید خورشیدی فروزان طلوع کند
تبارک الله دکتر! پزشکیان همون اول گفته اونایی که میتونن به دولت کمک کنند ممنون میشیم کمک کنند پس استاد اقتصاد اگر کمک نکنی از ترک واجبات انسانیت و عرق ایرانی هس پس لطفا با دانشتون این ناترازی در تصمیم گیری و خدمت به زالوهای مملکت رو از بین ببرید.
با این وضعیت موجود ایران که همه چیز فامیلی و حزبی شده عاقبت کشور بسیار تاریک و تار است نمونه بشار اسد
اقای پزشکیان خیلی کارش تا امروز خوب بوده شماها چوب لای چرخش نذارید درستش میکنه ولی اختیار تام نداره متاسفانه سایه ها هم هستن
ای اقتصاد دان برجسته چرا شما که از علت قطعی برق و پشت پرده گرانی آگاهی اونو به مردم نمیگی؟؟؟واگه تهدیدت میکنن به قتل چرا به مردم نمیگی اونها کین؟؟؟؟
دلم برای این ملت بدبخت میسوزه که حتی ازشون دفاع هم میکنی نمیفهمن.... ملتی داریم بس نفهم!!!
امیدوارم خیلی بدتراز اینها سرتون بیاد
برق هم تحریم کردن حتما ما که دومین تولید کننده گاز در جهان هستیم چی شد مسولین خواب هستند نه فکر کنم بیدارن داره به نوک قله رسیدن چیزی این پایین نمی بینن
آقای مومنی تمام مشکلات از این دولت منشآ گرفته یا از دها و بلکه بیست سی سال قبل شروع شده چرا همه کم کاری را به این دولت . آن دولت نسبت می دهید کلا ساختار جمهوری اسلامی در هر دولتی نوعی مشکل داشته و عده ای با رانت و وابستگی به مقامات دولتی در هر دوره ای فساد کردند و امورات مملکت را به دست نا اهل دادند و این شد که چنین شده
مردم دیگه همه چیز رو میدانند چه بگید چه نگید
تمام نطرات رو تقریبا مطالعه کردم واستون متاسفم که هنوز نفهمیدین هر کی رئیس جمهور بشه بحال ما فرقی نداره و همه ش بین بد و بدتر گیر کردین
همیشه بدتر یا بدترین چیز بدی نیست و اون بدتر ها باعث میشن وضع سریعتر عوض بشه و با خرابی حتما آبادانی صورت خواهد گرفت.
ولی ما هر ۴ یا ۸ سال باعث میشیم آبادانی مملکت عقب بیفته.
دولت باید با مردم راست و صریح صحبت کند ...تا زمانی که دولت با مردم یکی نشود همین است ..مردم هستند و ایستادهاند .مسولین حواسشون به بخور بخور و اقازادهاشون داخل اروپا و آمریکا و کانادا هست که کم کسر نیارند ..خجالت بکشید .
چرا آقای رئیس جمهور از نظرات اقتصاد دانههایی مثل آقای فرشاد مومنی بهره نمی گیرد تا شاید مشکلات اقتصادی کشور ومردم حل شود باریختن سکه بین مردم قیمت سکه پایین آمد نه به جای بالابردن ارز وتشویق مردم به خرید ارز قیمت رو پایین بیاورید وارز رو از جامعه جمع کنید وبا هر کشوری با ارز آن کشور ور یال خودمان وارد داد وستد شوید و لار وسایر ارز ها را فقط برای مسافرین وبرای دانشجویان مقیم آمریکا وسایر کشورها به میزا ن خاص پرداخت کنید صرافیها به جز چندتا جمع کنید ارز لازم رو به صرافیها بانک مرکزی پرداخت کنه ارز صادر کننده ها رو بانک مرکزی ازشون بخره وارز وارد شده به کشور توسط بانک مرکزی خریده بشه با نرخ مصوب اینطوری می ه نرخ ارز رو پایین آورد وکنترل کرد درضمن ارزش پول ملی رو بالابردن وقدرت خرید مردم رو بیشتر کرد یله ورها گذاشتن اقتصاد کار بیهوده ای است در حال حاضر ایران
جناب مومنی احسنت .
ولی بدانید قریب به اتفاق مردم دیگر اعتمادی به هیچ دولتی ندارند اصولگرا یا اصلاح طلب .
هر بار با امید اینکه وضع بهتر میشود در انتخابات و.... شرکت کردند و نجابت خود را اثبات کردند اما اینا چه جوابی برای فدا کاری این ملت نجیب داشتند. قضاوت با شما و ملت فهیم ایران عزیزم
بنظر من اگر پزشکیان آدم خوبیه و میگویند مردمیه چون خودش قبل انتخابات حرفهایی زده که همه را گردن دولت انداخته ،پس الان مقصر خود اوست که نمیتونه وضعیت را کنترل کنه. اگر میخواد صادق باشه باید و باید و باید و سریعا استعفا بدهد و از مردم عذرخواهی بکنه و گرنه فقط رفته اون را'س که شو بازی کنه و به ریش مردم بخنده و بنظر من به این شکل بدترین دولت ایران خواهد شد و لقب خواهد گرفت .
از صبح تا شب نظر دادن هیچ مشکلی را حل نمی کند
علت پیشرفت نکردن کشور وجود افراد ناپاک وناصالح در بدنه نظام است.تا این افراد کج اندیش و رانتخوار هستند کشور پیشرفت نخواهد کرد افرادی که به ظاهر چاپوسی میکنند ولی ازپشت خنجر به نظام ومردم میزنندفقط بخاطر منافع شخصی خودشون.
آقای دکتر مومنی عززز
فرموده اید: "شوک درمانی کرده اید و مفتضحانه شکست خورده اید و ..."
چه کسی شکست خورده است دکتر جانم ... مردم مفلوک بیچاره و بی پناه و غرق در ناامیدی و زندگی سخت تر از مرگ ... ؟ ... یا حکومتیان تا سوراخ بینی غرق در قدرت و ثروت و فساد و عشق و حال و زندگی دلخواه ... ؟
می گویند طرف از کسی پرسید:
آیا در خاندان شما، کسی از بیماری روانی و جنون، "رنج می برد" ...؟
یارو پاسخ داد:
نخیر آقا ...، همه مون خیلی هم باهاش حال می کنیم ...
دکتر جان، این وضعیت اقتصادی و اجتماعی و سیاسی و مابقی قضایا، که جان یک تاریخ را به لبش رسانده ... برای مردم شکست بوده است ... برای حکومتی جماعت، ... عین سعادت و موفقیت و عشق و حال ... و قبله آمال بوده برادر ...
با سلام ما ایرانیها فقط بلدیم خوب حرف بزنیم
عمل .... این کشور مرد عمل میخواد نه سخنران
بدبخت پزشکیان گفت نمیتونم بلد نیستم دانشمندان بزرگ تحصیل کرده انگلیس وامریکا ظریف همتی عراقچی عارف ودیگردانشمندان دولت روحانی بدون خودش تصمیم میگیرند باورنکردند مردم همیشه سوپرایزکن
ایکاش گوش شنوایی پیدا شود
لذتش برا یه مشت آدم سودجو غارتگر فرصت طلب هست بعد یه مشت آدم از همه جا بیخبر تعصب این دولت و این نظام رو میکشن . طوری آقای پزشکیان رو دارن در چشم همه مردم ایران زشت و بد جلوه میدن انگار بزرگترین فسادا رو داره اون مرتکب میشه با وجود اینکه باهاش هیچ همکاری در جهت اصلاح وضعیت فعلی نمیشه ولی توقع دارن سه ماهه ایران رو برا مردم بهشت کنه بسه دیگه جمع کنید خودتحقیری هارو به فکر مردمتون باشید نه فقط به فکر قدرت و منفعت خودتون . تا کی دیگه فساد . اگه از رییسجمهور شدن پزشکیان دچار سوزش شدید این رو بدونید همه مردم میدونن با اینکه آقای پزشکیان طرفدار صلح و اصلاح هستن ولی شما نفسشو گرفتین و نمیذارین بدون دستور شما آب بخوره
همه اینها به کنار
خواجه در بند نقش ایوان است
خانه از پایبست ویران است
احسنت
خانه از پای بند ویران است
سلام آقای دکتر من فکر میکنم رانت ۸۳۴ میلیون دلار برای یک تن فولاد درست نیست چون به ازای هستن فولاد فقط ۴۰۰ دلار ازرفروش دریافت میشود. از آن گذشته آقای دکتر خودتان بهتر میدانید بستر اقتصاد برای آن چهارچوبه شده که فعلا مال ما را بده فعلا الارمهای سرخ بورس را به سبز تبدیل کن بلی سایرین هم خورده خورده خودش حل میشود دست نامرئی. آقای دکتر مگر هزینه تولید یکیش ومهمش هزینه سود بانکی نیست اردوغان توانست آنرا پایین بیاورد .چرا شما نخبگان بیچاره را الان صدا میکنید جایی که باید سیاست انقباضی کند که پولهای خورد به جیب پایین دستی ها نرود که محتاج باشند با قانون کار برای شرکتهایی که بورژوازی جدید طمعکار با هیچ تخصصی وصرفا از محل رانت بدست آورده کار کند بخدا آقای دکتر متن اقتصاد آمریکا را دقت فرمایید هم همین است گردن سرخها و تقریبا ۵۶درصد افراد دور ترامپ را ببینید هجوم برای بدست آورد دلارهای مفت وبدون کار آقای دکتر تا زمانیکه مردم مخصوصا شهریان مقدس تخم مرغ ارزان مرغ ارزان بنزین ارزان سود بانکی گران برنده شدن در مسابقات .درآمد کلان ازسیستم قمار بازی بورس را تفهیم نشوند وضع همین است مگر از زمان ناصرالدین نان و تخم مرغ و این اواخر بنزین مسئله نبود وحالا هم همین خواهشا مردم را مخصوصا آنهایی که حکمت دعا برای درآمد مفت یا به مسجد یا به تکیه و یا به متولیان آن وابسته اند تا ثریا میرود همین ست
ارایه تئوری و نظریه پردازی و نگاه از برون بسیار راحت و ساده است اما اصل بر این است که داخل متن قرار گیری فاصله واقعیت با حقیقت بسیار است .
خشت اول چون نهد معمار کج تا ثریا میرود دیوار کج .حالا شما هی بدوید دنبال پرتقال فروش.نمیدونم خوابید یا خودتان را به خواب زدید مگه به این شخص و فلان دولت ربط داره که خودتون رو مشغول کردین.
وقتی کامنتها ها رو می خونم می بینم که مردم ایران وارد فاز جدیدی از احساس و عنوانش نسبت به حکومت شده اند. انگار دریا در حال متلاطم شدن است. آیا ناخدا و ملوانان، موج ها رو که لحظه به لحظه بلندتر می شود را می بینند و می شنوند؟
با این فرمون مستیم به دل طوفان زده اید.
تا طرز فکر دولت این باشه از این بدتر هم میشه
شما کاملا درست میفرماید ولی کو گوش شنوا . تمام رئیس جمهورهای قبلی هم همین طرز تفکر داشتند وروزبروز عقب رفتیم فقط اینو میدونم که طناب وقتی میپوسد بلاخره از یه جایی قطع میشه خود دولت باعث این عمل میشه مگر اصلاح بشه مردم راضی نگه داره
خانه از پایه ویران است خواجه دربندنقش ایوان است
مسولین از دست ما ناراضین نکنه یهو برعلیه مردم قیام کنن .بندگان خدا ناراحتن خستن بزارید یکم استراحت کنن 😁
سلام
اولین کار حکومت بازنگری در تقسیم بودجه هایی است که 50 در صدش بیهوده هدر میره
دومین کار باید کلیه مقامات دولتی و نظامی دست از کار های اقتصادی بردارند
سومین کار بازرس های ویژه و نامحسوس که فقط و فقط شخص مقام معظم رهبری تعیین کنند که در همه ارگانها و نهاد ها ورود کنند و ضمن اینکه از اقتصاد دان های متخصص استفاده شود
چهارم باید قانون از کجا آورده ای اجرا شود
مگر میشود قبول کرد شخصی در نهادی کار میکند و روز اول کرایه خانه اش را با مشکل میداد الان سرایدار خانه اش ماهی خداد تومن میگیره و خودش استخر خانه اش آب گرم و کلکسیون انواع ماشین و وووو
مردم چشم دارند میبینند در ضمن آدرس های غلط را هم مردم میدانند بیایید بین مردم میفهمید عاقبت خودرا
بی عدالتی بازی با آتش است .
بازرسان را چه کسی تعیین کند ؟!!!!
پزشکیان اصلا و آبدا برای رئیس دولت ساخته نشده
سیاست یهنی سیاس یا رند همه کاره
نحج البلاغه و تفسیر قرآن برای ارشاد است
ایشان نه نعوذ بالله علی است و نه استاندارش مالک اشتر
متاسفانه طی چهل سال گذشته هر رییس جمهوری که آمده مشکلات چند برابر شده و زمانیکه عوض شده ملت گفتن خدا پدر قبلی را بیامرزه . منشاء مشکلات کشور از سیاست های کلی نظام گرفته میشود اینکه هر دوره چند نفر کاندید از یک طیف خاص تایید صلاحیت میشوند و در مناظره ها بی لیاقتی و دزدی همدیگر را به مردم اطلاع رسانی میکنند ، در پایان رای گیری هر کدام در یک صندلی و سمت بالاتر ادامه کار میدهند . تا زمانیکه درهای کشور بسته باشد هیچ پیشرفتی حاصل نخواهد شد . طی این چهار و شش سال گذشته مدیران ارشد بابت کدام تصمیم گیری کلان مدیریتی کشور از مشاوران زبده بین المللی و یا حتی از نخبههای داخلی کشور خودمان مشاوره گرفته اند ؟
افرین به صحبتهای مفید اقا مومنی
بچه خورده ها هم الان اوضاع مملکت رو کامل میدونن خیلی به خودت فشار نیار . مملکت روی هواست
واقعا مطالب درست و ارزنده ای گفته بودند. آن شا الله مورد توجه قرار بگیرد.
هروقت ملت ایران تونستن دو کلام حرف حساب بزنن به هم دیگه فوش وناسزا نگن وهم دیگه رو مقص این وضع ندونن ومسئولین هم یه کم به خودشون بیان وقبول کنن که خرمن کوفتن کارهرکس نیست وکار رو به کاردان بدن واختلافات رو کنار بذارن وبه فکر نجات کشور باشندراه های تعامل با کشورهای صنعتی رو باز کنن با دنیا تعامل وگفت وگو کنن دست دوستی دراز کنن اون وقت شاید یه کمی از مشکلات حل بشه
احسن به فرمایشات دقیق اقای مومنی
اقای پزشکیان بفرمایید درسال جهش تولیدبامَارکت مردم شماچه کرده اید
ازکثرت مراکزتجاری بکاهیدوبه تولید بیافزایید بانکه امکانات همه وهمه درخمت کارهای کاذب وصفردرخدمت تولیدوعمران
بااین روش مدیریت سرنوشت سوریه درانتظارایران است!!!!
آقای مومنی تا وقتی قدرت دست خاعنین هست نیازی بدشمن خارجی نیست ریگان یک روزی یک هزار تومانی گرفت گفت باشد که یک دولار امریکاه با یک هزار تومانی برابری کند او نمیدانست که خیانت کارانی در ایران هستن ۷۵ برابر آنچه او فکرش را میکرد وهرروز ساز بیشتر شدنش را میزنند انجام دادن
کشور در دوسال آینده کلا ازبین خواهد پاچید موریانه از داخل این درخت کهنسال رو خورده هر آن با وزش یک نسیم کوچیک این درخت نابود خواهد شد حالا بنشینید وببینید مردم کاسه صبرشان لبریز نفرت وعصیان از حاکمان خیلی خیلی زیاد شده
یه جامعه شناس ژاپنی مثالی میزند که خیلی جالب است میگه ده درصد مردم ایران نادانند وباقیش که نود درصد میباشد دانا وفهیم هستن و در ژاپن ده درصد مردم دانا وفهیم هستن وباقیش که نود درصد میباشد نادان و کم عقل هستن ودر هر دو مملکت همین ده درصد حکومت رو بدست گرفتن که شده این این و اون اون
کاملا موافق صحبت های ایشان هستم
مشکل کشور ما شخص پزشکیان، رئیسی و.... نیست مشکل ساختاری است که باعث می شود افراد شایسته و دانا خانه نشین و یا بی کار باشند و افراد متملق برسر کار باشند از سال آینده و وضعیت اجتماعی پی رو نگران هستم
خدا.لعنت.کنه.هر.کسیکهبهاقایریسیبیاحترامیکنه
همه مشکلات ذو میدونند و راه حلش،منتهی کسی نیست که اقدام کنه.ولی شرم به مسیولانی که میدانند مشکل برق و ....چیست و الکی تقصیر را گردن مردم صرفه جو و نجیب میندازند
کل این ملت رو جمع کنید همه مخالف وضعیت موجود هستن اما ازمیانشان دونفر رو پیدا نمیکنی که یک عقیده وطرز تفکر مشترک داشته باشن...وهمین طرز تفکرات پراکنده باعث هرج ومرج میان خود مردم است.وسوداگران براحتی راه خود را بسوی منفعتشان باز میکنن
آقای پزشکیان شاید پزشک خوبی باشند ،اما نه از سیاست چیزی میدانند نه از اقتصاد ،حتی بلد هم نیستند که از چه کسانی کمک بگیرند، از طرفی دزدان و خیانت کارانی که در لباس میش در دولت نفوذ کرده اند بسیارند ،این کشور روبه نابودی نیست ،با این فقر وفلاکتی هم که برای مردم درست کرده اند دیگر کسی توان ایستادگی و...ندارد ،حتی در مقابل دشمنان
دروغگویان به قصد قربت و مصلحت
هزارتاادم فهمیدن وباسواد ازچین بگیرین وبیارین درعرض ۱۰سال ما اقتصاد اول دنیا میشیم فقط هزار نفر ادم چینی مشکل ایران دروغ هست وبی سوادی
سلام ، تاریخ در حال تکرار است حضرت علی ( ع ) رو چه کسانی خانه نشین کردند؟! « افراد دروغ گو ، متملق ، چاپلوس ، متکبر ، خودمحور و خودرأی هزارچهره و منافق صفت »
نباید اجازه دهیم در کشورمان یاس و ناامیدی ترویج داده شود... باید همه با هم کمر همت ببندیم و از انسانهای دانا محور پاک سرشت ، فعال ، دلسوز وطن و با سواد واقعی برای حل مهم ترین و با اولویت ترین مسئله که اقتصاد نام دارد حمایت و پشتیبانی کنیم... به امید موفقیت تمامی مسئولین وفادار و دلسوز کشور عزیزمان مان ایران
باسلام راه حل اینه که هر کسی کار خودش را انجام دهد