به نظر شما سکه تا کجا بالا می‌رود؟

بفرمایید سکه ۶۰میلیونی! / ۶ دلیلی که باعث شد رکوردشکنی قیمتها تداوم داشته باشد

تنها سه روز پس از آغاز به کار رسمی دونالد ترامپ در آمریکا، سکه رکورد تازه‌ای شکست از مرز ۶۰میلیون تومان عبور کرد. اما رشد قیمت تا کجا ادامه خواهد داشت؟

بفرمایید سکه ۶۰میلیونی! / ۶ دلیلی که باعث شد رکوردشکنی قیمتها تداوم داشته باشد

قیمت طلا و سکه در ماه‌های اخیر به‌طور مستمر بالا رفته و دولت پزشکیان قادر به مهار آن نبوده است. همین امر باعث شده مجلس درصدد استیضاح وزیر اقتصاد برآید و برخی دیگر معتقدند مسعود پزشکیان باید شخصا دست به کار شده و تیم اقتصادی‌اش را ترمیم کند.

اما به باور صاحبنظران، همه کاسه و کوزه صعود طلا را نباید سر دولت شکست. به جز دولت، عوامل دیگری هم در این رشد قیمت سهیم هستند. دلایلی که احتمالا باعث تداوم رشد قیمتها خواهند شد.

پنجشنبه تلخ بازار / سکه و طلا دوباره رکورد شکستند!

به باور صاحبنظران، افزایش قیمت سکه به عوامل متعددی بستگی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:

۱- تورم و نوسانات ارزی: تورم بالا و نوسانات نرخ ارز موجب کاهش ارزش پول ملی و افزایش تقاضا برای سکه به عنوان دارایی امن می‌شود. در ماه‌های اخیر دلار از ۶۰ هزار تومان به ۸۴ هزار تومان رسیده و این رشد عجیب قیمت، عملا صعود طلا را گریزناپذیر کرده است.

۲- قیمت جهانی طلا: این فقط بازار طلای ایران نیست که شیب صعودی قیمت را تجربه می‌کند. افزایش قیمت طلا در بازار جهانی، به ویژه در شرایط بی‌ثباتی سیاسی و اقتصادی، تأثیر مستقیم بر قیمت سکه داشته است و این روند همچنان ادامه دارد.

۳- عرضه و تقاضا: تقاضای فصلی و مناسبت‌های خاص مانند عید نوروز، همراه با مشکلات عرضه، می‌تواند به افزایش قیمت منجر شود. هرچند رشد فعلی قیمتها فراتر از مناسبتهای مقطعی است و بیشتر به ایجاد نیاز کاذب بازار برای حفظ ارزش پول از ترس ادامه سقوط ارزش ریال مرتبط است.

۴- سیاست‌های پولی: تغییرات در سیاست‌های پولی و مالی بانک مرکزی نیز نقش مهمی در تعیین قیمت سکه دارد. دولت پزشکیان با حذف بازارهای واسطه‌ای، در عمل باعث تک نرخی شدن ارز و رشد قیمتها شد که تاثیر مستقیمی بر بازار طلا گذاشت.

۵- بی‌ثباتی منطقه و بازگشت ترامپ: در ماه‌های اخیر، گمانه‌زنی درباره فراگیر شدن جنگ ایران و اسرائیل، بازار را دچار نگرانی بسیاری کرد. این وضعیت مردم را به سمت سرمایه‌گذاری در بازارهایی چون طلا سوق داد. این روند با بازگشت ترامپ و تاکید اطرافیان او بر تشوید تحریمها علیه ایران ادامه دارد.

۶- رکود بازارهای رقیب: معمولا سرمایه‌گذاری در ایران بین بازارهای مختلفی چون طلا و سکه، ارز، زمین و مسکن، خودرو و بورس تقسیم می‌شود. اما رکود طولانی در بازار خودرو و مسکن و ریزش بورس باعث شده عملا تنها بازاری که نقدینگی را می بلعد، ارز و طلا باشد و همین، باعث رشد شدید قیمت شده است.

به این ترتیب به‌نظر می‌رسد تا زمینه‌های ششگانه یادشده تداوم داشته باشد، نباید منتظر کاهش قیمتها بود و تنها راهکار تغییر این وضعیت، کاهش فشارهای خارجی و اصلاح بازارهای داخلی است که به نظر نمی رسد برنامه دقیقی برای آن وجود داشته باشد.

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 2
  • ناشناس
    0

    دولت وارد کننده طلا خود نوسان گیر

  • چای دبش باغ ازگل
    0

    بدبخت و بیچاره ما مردم فرودست ایران که سیب زمینی پیاز را ب سختی تهیه میکنیم