کمبود ۵.۵ مگاواتی برق در تهران/ رشد جمعیت در غرب استان

استاندار تهران مشکل کمبود آب و دغدغه رفع این مشکل در استان تهران را از اولویت های اساسی استانداری تهران عنوان کرد و گفت: حفر چاههای آب از مهمترین برنامه برای جبران کمبود آب و تأمین آن در تابستان سال آینده است و در بلند مدت نیز نیازمند انتقال آب از دریای عمان هستیم.

کمبود ۵.۵ مگاواتی برق در تهران/ رشد جمعیت در غرب استان

محمدصادق معتمدیان استاندار تهران در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: تهران ظرفیت‌های قابل توجهی در حوزه‌های مختلف دارد. مشکلات و چالش‌هایی هم دارد که نیاز به کار دارد و چند دهه است که مردم استان تهران را درگیر کرده است. یکی از مهم ترین مسائل مورد توجه بحث بارگذاری جمعیتی در استان تهران است. بیش از توان استان بارگذاری اکولوژیک صورت گرفته و با انواع مشکلات و چالش‌ها روبرو هستیم. از نظر تراکم جمعیتی پرتراکم ترین استان کشور هستیم و در هر کیلومتر مربع ۹۵۷ نفر است که ۱۹ برابر میانگین کشوری است.

رشد جمعیت در غرب استان تهران

وی ادامه داد: این تراکم جمعیت در برخی از شهرستانهای تهران بیشتر است و به عنوان مثال در شهرستان‌ بهارستان در ۶۴ کیلومتر مربع نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر جمعیت بارگذاری شده است که این عدد بسیار است. رشد جمعیت در غرب تهران حاصل از مهاجرت‌ها از خارج از کشور، استان‌های دیگر یا شهرستان‌های استان است و امروز با مهاجرت معکوس به شهرستان‌های کشور روبرو هستیم. ما با مشکلاتی در این خصوص با این حجم جمعیت مواجه هستیم که یکی از آن ها کمبود آب است. 

معتمدیان اضافه کرد: یکی از دلایلش تغییرات اقلیمی و بحث دیگر کمبود بارش‌ها و خشکسالی‌هاست. بارش‌های ما کمتر از میانگین کشوری است و یکی از پرمصرف ترین‌ها در آب شرب در کشور هستیم. ما ۴۲ درصد از منابع آبی در بخش آب شرب را در استان تهران مصرف می‌کنیم، در حالی که در دیگر استان‌ها بیش از ۸۰ درصد از منابع آبی در بخش کشاورزی مصرف می‌شود. برداشت‌های بی‌رویه در سفره‌های زیر زمینی و آبخوان‌ها نیز دیگر عامل کمبود آب است و چنین عواملی ما را به شرایط امروز رسانده که یک موضوع بسیار جدی است. ۸۵ درصد از ظرفیت سدهای ما خالی است که راهکارهای خوبی از قبل در این زمینه شروع شده است. 

وی با اشاره به تأمین آب شرب تهران با سه ابر پروژه گفت: انتقال آب از سد لار به تهران را داریم که ۱۶۵ میلیون متر مکعب است و امیدواریم بتوانیم منابع آب شرب شرق تهران را تأمین کنیم. طرحی هم داریم که ۱۷۵ میلیون متر مکعب آب شرب غرب تهران را تأمین می‌کند و طرح دیگر تعادل بخشی آب در مناطق مختلف تهران را خواهیم داشت. 

استاندار تهران ادامه داد: در فاز اول تحت عنوان کمک شهرداری تهران به شرکت آب نیرو ۲۰۰۰ میلیارد تومن هزینه خواهد شد تا کار پیش برود. بحث تأمین آب در اولویت دولت است و برنامه‌های کوتاه مدتی را اجرا می‌کنیم که در تابستان به مشکل کمبود آب برنخوریم. در میان مدت آن سه طرح را خواهیم داشت و طرح بلند مدت هم انتقال آب از دریای عمان است که طرح دولت نیز هست و امیدواریم به نتیجه برسد. این طرح در مرحله مطالعه اولیه است و تلاش داریم در بلند مدت دغدغه آب مرتفع شود.

۲۹ درصد از ظرفیت اقتصادی کشور در استان تهران قرار دارد

معتمدیان درباره ظرفیت اقتصادی و آموزشی استان تهران گفت: از نظر اقتصادی ۲۹ درصد از ظرفیت اقتصادی کشور در استان تهران قرار دارد و این امر نشان از اثرگذاری استان تهران در این بخش دارد. بیش از نیمی از سپرده گذاری بانکی در تهران است و جایگاه ویژه‌ای از نظر آموزشی و اداری دارد. همچنین ۷۰ درصد از نخبگان کشور در تهران سکونت داشته و ۵۰ درصد از دانش بنیان‌های کشور نیز در تهران حضور دارند، اما با وجود این شرایط  شهرستان‌های استان مشکل داشته و سرانه فضای آموزشی پایینی هم داریم، بطوریکه جزو چهار استان پایین دستی هستیم که بدترین سرانه‌ها را داریم و کمبود سرانه حدود ۱۳ هزار کلاس درس است و ۳ متر هم سرانه موجود ما با میانگین کشوری فاصله دارد.

وی ادامه داد: رئیس جمهور محترم در بازدیدی که از  شهر قدس داشتند عنوان شد که پایین ترین سرانه استان در این شهر ۲ متر و ۲۵ سانتی متر است. شهرقدس کم مساحت؛ اما پر جمیعیت است. بعد از حضور آقای پزشکیان در این شهر برنامه ریزی‌های لازم را انجام دادیم. برنامه ما این است که تا پایان دولت سرانه‌های آموزشی استان را به سرانه ملی و عدد ۶.۱ (تکلیف قانون برنامه هفتم) ارتقاء دهیم. در شهر قدس هم به صورت پایلوت اقداماتی انجام دادیم. در مناطقی که مساحت کمی دارند تأمین زمین بسیار سخت است؛ اما کار را پیش برده‌ایم.

استاندار تهران اضافه کرد: بنا شد که در شهرستان قدس ۱۰ مدرسه توسط مشارکت‌های مردم و واحدهای تولیدی و اقتصادی در قالب ۱۵۰ کلاس درس احداث شود و قرار شد ۱۱۵ مدرسه ۱۵ کلاسه توسط سازمان نوسازی مدارس انجام احداث شود. به زودی آغاز  ساخت مدارس در شهر قدس را خواهیم داشت و با همین مدل در چهار شهرستان تهران که پایین ترین سرانه را دارند کار را پیش می‌بریم.

کدام استان‌های کشور پایین ترین سرانه‌های آموزشی را دارند؟

وی با بیان اینکه در دیگر شهرستان های استان تهران نیز با کمبود سرانه آموزشی روبرو هستیم، اظهار کرد: قرار است تا شهرداری تهران ۱۸۰ کلاس درس در مناطق تهران احداث کند تا این ناترازی مرتفع شود. البرز، تهران، آذربایجان غربی و سیستان بلوچستان چهار استانی هستند که پایین ترین سرانه‌های آموزشی را دارند و امیدواریم سرانه‌های ما به وضعیت قابل قبولی برسد.

وی درباره سرانه‌های بهداشتی در تهران نیز بیان کرد: بسیاری از مراجعه‌کنندگان به واحدهای خدمات درمانی از هموطنان سایر استان‌های کشور هستند و رویکرد ملی در این خصوص داریم؛ چرا که تمرکز اداری، اقتصادی و درمانی در پایتخت وجود دارد. حدود دو تا سه میلیون تردد سیار در تهران وجود دارد؛ اما در محاسبات سازمان برنامه و بودجه این مسئله لحاظ نمی‌شود. تهران یکی از کلان‌شهرهای بزرگ جهان است که باید رویکرد فراملی به آن داشت. تهران را باید در چهار سطح ببینیم و امکانات و زیرساخت‌ها را در این راستا در نظر گرفت.

معتمدیان اضافه کرد:‌ در شهرستان‌های استان تهران ۲۶ پروژه درمانی و ۵ هزار تخت بیمارستانی داریم. ۱۶ پروژه بیش از ۷۰ درصد و ۱۰ پروژه ما تا سقف ۲۵ درصد پیشرفت داشته است کخ تکمیل این پروژه‌ها در افزایش سرانه‌های بهداشتی شهرستان های تهران تاثیرگذار است. جلساتی با سازمان برنامه و بودجه کشور و روسای سه دانشگاه ایران، تهران و شهید بهشتی داشته‌ایم و تک تک پروژه‌ها و همه راه‌ها را بررسی کردیم و بنا شد در همین ایام تزریق اعتبارات داشته باشیم تا پروژه‌ها سرعت بیشتری پیدا کنند. همین الان در ورامین یک بیمارستان ۱۰۰ تخت خوابی داریم که پاسخگوی شهر است اما در دیگر مناطق مردم مجبور هستند به تهران بیایند که این اتفاقات باعث ترافیک و آلودگی هوا نیز می‌شود.

تأمین ۲۰۰۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در استان تهران طی سه سال آینده 

استاندار تهران با اشاره به وضعیت انرژی در تهران گفت: ۵.۵ مگاوات برق در تهران کمبود داریم و باید نیروگاه‌های تجدید پذیر را توسعه دهیم که این کار در دستور کار دولت است. تهران روزهای آفتابی زیادی دارد و می‌تواند محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری انرژی‌های خورشیدی باشد و در مجموع یکی از استان‌های مستعد برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی است و بنا داریم تا کمبودها از این طریق جبران شود.

آغاز عملیات اجرایی کلنگ زنی ساخت نیروگاه‌های خورشیدی با ۵۰۰ مگاوات تولید انرژی

وی ادامه داد: توافق نامه‌ای را امضاء کردیم که ۲۰۰۰ هزارمگاوات انرژی تجدیدپذیر را طی سه سال آینده در استان تهران تأمین کنیم و بخش قابل توجهی از این کمبود از واحدهای اقتصادی تأمین می‌شود. همچنین حداقل ۱۰۰ نیروگاه مقیاس کوچک ۳ مگاواتی در تهران تأسیس خواهد شد و از سوی دیگر جلسات متعددی برای آغاز عملیات اجرایی کلنگ زنی ساخت نیروگاه‌های خورشیدی با ۵۰۰ مگاوات تولید انرژی را برگزار کردیم که آن را اجرایی می‌کنیم.

وی درباره وضعیت شهرستان‌های استان نیز گفت: در مرحله اول مطالعات و بررسی‌های لازم برای استفاده ظرفیت‌ها و توانمندی‌های نقاط مختلف استان صورت می‌گیرد و در ادامه در جهت حل مشکلات برنامه می‌دهیم. باید نگاه عدالت محوری در سطح استان داشته باشیم و قطعا نگاه ما برقراری توازن در توسعه است؛ اما اولویت با مناطقی است که سرانه‌های پایین تری دارند. باید نسبت به سرانه‌های استان بررسی‌ داشته باشیم و همه شهرستان‌ها باید به میانگین کشوری برسند. ابتدا باید سرانه شهرستان‌هایی که میانگین پایین دارند را ارتقاء دهیم. گام دوم افزایش میانگین استان به سمت سرانه کشوری است و گام سوم نیز رسیدن به تحقق سرانه به وضعیت مطلوب است.

معتمدیان اضافه کرد: برنامه ما نمایشی و تبلیغاتی نیست و به دنبال تاثیرگذاری در حل مسائل مردم هستیم. بر موضوعات مختلف نیز باید تمرکز لازم را داشته باشیم و تصمیمات کارشناسی دقیق و مناسبی باید بگیریم. حضور مسئولان در مناطق برای تصمیم گیری درست بسیار اثرگذار است. سعی می‌کنیم با هر کسی که دلسوز است ارتباط بگیریم و در نهایت معاونت مربوطه جمع بندی لازم را انجام می‌دهد و کار را به اجرا می‌رساند. باید از ظرفیت‌ها و اختیاراتمان در جهت رفع مشکلات شهری استفاده کنیم.  

وی اضافه کرد: نظام مسائل در حوزه‌های عمرانی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در شورای برنامه ریزی مورد به مورد بررسی می‌شود و نهایتا مصوبات را به دستگاه‌ها ابلاغ می‌کنیم. ساز و کاری را طراحی کردیم که نظارت و پیگیری لازم را انجام دهیم تا مصوبات، تکالیف مدیران و دستگاه‌های اجرایی به نتیجه برسد. می‌خواهیم خروجی ما مورد رضایت مردم باشد و برای آن در حال تلاش هستیم.

۵۵ درصد از وسایل نقلیه فعال در استان تهران فرسوده هستند

استاندار تهران درباره آلودگی هوای تهران نیز گفت: ما قانون هوای پاک را داریم که بسیار قانون خوب است و اگر اجرا شود مشکلات آلودگی هوا کاهش پیدا می‌کند. حدود ۵۲ تا ۵۸ درصد هوای تهران متعلق به عوامل متحرک مثل خودروها، مینی‌بوس، اتوبوس، موتورسیکلت‌ها و دیگر وسایل نقلیه است. حدود ۴.۵ میلیون وسایل نقلیه در تهران تردد دارند که ۵۵ درصد از آن‌ها بیش از ۲۰ سال است در حال فعالیت و فرسوده هستند.

وی ادامه داد: ۶۵ درصد از این آمار متعلق به موتورسیکلت‌های فرسوده است. تکلیف قانونی مشخص است و یکی از عوامل اثرگذار پیگیری همین مسئله است. جلساتی برگزار و تصمیمات خوبی اتخاذ شد؛ اجرای قانون هوای پاک بسیار مهم است. باید خودروهای جدید را به جای خودرهای فرسوده جایگزین کنیم و دیگر مسئله توسعه حمل و نقل عمومی است. جایگزینی اتوبوس‌های برقی آغاز شده و باید با سرعت و شتاب بیشتری صورت بگیرد.

استفاده از ظرفیت وزارت کشور برای ورود اتوبوس و تاکسی به تهران

معتمدیان اضافه کرد: اتوبوس‌ها بیشترین نقش را در آلودگی هوا دارند و قرار شده است تا ۶۰۰۰ دستگاه تاکسی برق وارد شهر تهران شود. جلساتی با وزارت کشور برگزار شده که از ظرفیت آن‌ها در وارد کردن خودروها و اتوبوس‌ها استفاده شود. درباره موتورسیکلت‌ها نیز باید بتوانیم تکنولوژی لازم را در اختیار داشته باشیم و موتورسیکلت برقی تولید کنیم.

به گفته استاندار تهران، برقی کردن باعث کاهش مصرف سوخت می‌شود و اجرایی کردن قانون هوای پاک مهم ترین تکلیف ما خواهد بود. ایفای نقش حاکمیتی بر اساس قانون بر عهده ماست و بر این اساس نظارت خواهیم داشت تا دستگاه‌های اجرایی به تکالیف خود عمل کنند.

وی درباره بودجه استان تهران برای حل مشکلات شهری نیز گفت: شاخص جمعیت عامل توزیع اعتبارات است و باید به این مسئله توجه شود. باید به سمت جذب اعتبارات ملی برویم؛ ۸۰ درصد توزیع اعتبارات مربوط به دستگاه‌های ملی و ۲۰ درصد مربوط به استان‌هاست. باید بتوانیم از محل اعتبارات ملی ۸۰ درصد جذب اعتبارات داشته باشیم و این یک موضوع بسیار جدی برای ما خواهد بود. باید از ظرفیت‌های قانونی استفاده کنیم و مدیران ما باید قانون را بدانند.

استاندار تهران ادامه داد: در بحث مولدسازی ظرفیت‌هایی داریم و این ظرفیت را در استان فعال کردیم و هر هفته یک جلسه در این خصوص برگزار می‌کنیم. یک ملک در استان حدود ۴۰۰۰ میلیارد تومان بود که این عدد دو برابر بودجه استان در یک سال است. این ملک مخروبه هم بود و توانستیم کارش را انجام دهیم و از این ظرفیت قانونی استفاده کنیم. تاکنون در استان تهران ۹ ملک با ارزش کل آن ۲۴ میلیارد تومان را به فروش رسانده‌ایم و از این ظرفیت استفاده نکردیم.

وی بیان کرد: باید به سراغ حل گره‌های ترافیکی برویم و اولین کار ما ریل گذاری درست پروژه‌هاست.

اتباع غیر مجاز فرصت‌ها را از جوانان ما می‌گیرد

معتمدیان درباره حضور اتباع غیرمجاز در استان تهران و ساماندهی اتباع غیر مجاز عنوان کرد: برخی از اتباع بدون اخذ مجوز از مرز ما عبور می‌کنند و با حضور غیرقانونی فرصت‌ها را از جوانان ما می‌گیرد. این از بعد امنیتی برای ما قابل قبولی نیست و هیچ کشوری هم چنین چیزی را نمی‌پذیرد. ببینید در کشور افغانستان چه رفتاری با اتباع غیرمجاز دارند؟ به هر حال هر کشوری قوانینی دارد و اگر کسی می‌خواهد مهاجرت کند، باید مسیر قانونی خود را طی کند. اتباع غیرمجاز طبق قانون توسط فراجا دستگیر می‌شوند و مراحل قانونی طی می‌شود و به اردوگاه‌های اتباع منتقل می‌شوند و به کشور خود بازگردانده می‌شوند.

دستگیری ۲۵۱ هزار نفر از اتباع غیر مجاز در استان تهران

وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون ۲۵۱ هزار نفر دستگیری اتباع داشتیم که ۱۱۰ هزار نفر به کشورشان بازگردانده شدند. براساس قوانین و ضوابط با کسانی که در اسکان و اشتغال این دسته افراد نقش دارند، برخورد می‌شود. برخورد ما فقط با افراد مهاجر غیرقانونی نیست و با عوامل نیز برخورد خواهد شد. امیدواریم با همکاری و تعامل لازم ساماندهی انجام خواهد شد.

تدوین اطلس اشتغال برای ساماندهی مهاجران استان تهران

معتمدیان درباره ساماندهی مهاجران استان تهران نیز بیان کرد: تلاش ما ساماندهی مهاجران در بحث اشتغال و اسکان است. جلساتی را برگزار کردیم و به وزارت کار مأموریت دادیم که یک اطلس اشتغال را تدوین کنند تا از ظرفیت این مهاجران استفاده کنیم

 

منبع: خبر فوری
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید