وزیر کشاورزی: افزایش قیمت برخی کالا‌ها براساس قیمت ارز منطقی است

وزیر جهاد کشاورزی ضمن بیان اینکه «قیمت بیشتر کالاها ثابت است و در عین حال، افزایش قیمت برخی کالاها براساس قیمت ارز منطقی است»، گفت: باید توجه داشت که هزینه حمل‌ونقل ۵۵ درصد افزایش یافته است، اما در این بین، افزایش قیمت برخی کالاها مثل برنج غیرمنطقی است. باید در قیمت برنج اعمال حاکمیت کنیم.

وزیر کشاورزی: افزایش قیمت برخی کالا‌ها براساس قیمت ارز منطقی است

غلامرضا نوری قزلجه در نشست سراسری استانداران در وزارت کشور درباره افزایش قیمت‌ها به ارائه توضیحاتی پرداخت.

وی گفت: یکسری از کالا‌ها افزایش قیمت‌شان ثابت است و از مابقی هزینه‌های غیریارانه‌ای متاثر هستند. بعضی از افزایش قیمت‌ها منطقی است. نمی‌توانیم بگوییم آقای بازرگان تو با ارز ۶۹ هزار تومانی آوردی و با ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان این را به بازار بده.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بعضی از افزایش قیمت‌ها بلاوجه و فاحش است، اینجا باید نظارت و کنترل شود و باید جایی مدیریت کنیم و باید پاسخگویی جامعه باشیم و باید جایی وارد شویم. باید کنترل کنیم و الا بازار از دست ما می‌رود.

وی افزود: کالا‌هایی که یارانه نمی‌گیرند مثل صیفی‌جات، میوه، چای و حبوبات مشمول قیمت‌گذاری نیستند و این محصولات با ارز ۲۸ و ۵۰۰ وارد شده ولی الان با ارز حدود ۷۰ هزار تومان وارد می‌شود. کالا‌هایی که مستقیم یارانه می‌گیرند مثل روغن، گوشت و برنج است که تاکنون به صورت دقیق توزیع نمی‌شد ولی الان الزامات و مقرره برای واردکننده و توزیع کننده گذاشته‌ایم. ذرت و کنجاله و جو و موادشیمیایی به صورت غیرمستقیم یارانه می‌گیرد. فروش این محصولات در سامانه مشخص فروش می‌رود و قیمت آنها کنترل شده است که خروجی آن در قیمت مرغ، گوشت و تخم مرغ دیده می‌شود.

نوری قزلجه بیان کرد: قیمت بیشتر کالا‌ها ثابت است. افزایش قیمت برخی کالا‌ها براساس قیمت ارز منطقی است، از سویی هزینه حمل و نقل ۵۵ درصد افزایش یافته است. افزایش قیمت برخی کالا‌ها مثل برنج غیرمنطقی است. باید در قیمت برنج اعمال حاکمیت کنیم. قیمت میوه هم افزایش یافته است که این مربوط به باغدار نیست. واسطه‌ها در این بین تا سه برابر سود می‌بند. ما در برابر افزایش قیمت‌ها مسئول هستیم.

وی با بیان این‌که با بیان اینکه امسال ۳۵ درصد صادرات محصولات کشاورزی افزایش یافته است، افزود: هیچ محصولی روی دست کشاورز نماند. برای برنج شمال قیمت‌گذاری کردیم تا بازارش برای تولیدکننده بهتر شود.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه کندی در تامین کالا وجود داشت، چون واردکنندگان انباشت طلب از سه سال قبل دارند، گفت: آنها نگران تامین نشدن ارز خودشان هستند. ما این نگرانی را رفع کردیم و تاکید کردیم ارز ترجیحی ادامه خواهد داشت. اکنون تامین کالا‌های اساسی تا ۲۵ درصد بیشتر شده است. ۸ درصد گوشت مورد نیاز کشور با ارز ترجیحی تامین می‌شود ولی تلاش کرده‌ایم تا این گوشت عادلانه توزیع شود.

وی تاکید کرد: باید همه کمک کنیم سوءاستفاده‌کنندگان به هدف خود نرسیده و اقلام مورد نیاز کشور به موقع و عادلانه در کشور توزیع شود. ما در خدمت استانداران برای تامین کالا‌های اساسی کشور هستیم.

وزیر کشاورزی درباره قیمت سیب زمینی گفت: سیب زمینی بیش از سال گذشته صادر شده و بخشی هم قاچاق شده ولی الان جلوی صادرات را گرفته‌ایم و در تره بارها، سیب زمینی زیر ۳۰ هزار تومان است ولی در تهران شاید کمی بالاتر باشد. سال گذشته برنامه صادرات محصولات کشاورزی باید اعلام می‌شد ولی این کار انجام نشده است. با این حال ما برنامه صادرات محصولات کشاورزی برای سال آینده را تهیه کرده‌ایم.

منبع: ایلنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 19
  • ناشناس
    0

    موقع خرید تضمینی هم با قیمت ارز میخرید ؟؟؟

  • ناشناس
    0

    بله غیر منطقیش در امد کارگر وکارمند وباز نشسته است !!

  • سلام
    0

    وزیر کشاورزی بایدعزل کنند

  • علی @@@
    0

    خروجی شو فقط از دهن کذاب شما مسئولین میشنویم گوشت ران و سردست گوسفند کیلویی 900 هزار تومن رو اگر خروجی مدیریتت میدونی باید شکر زد به کل هیکل و مدیریتت و زبان درازت . اگر قیمت شقه رو میخوای بگی تقریبا هیچ مصرف کننده خانگی شقه نمیخره وزیر پول مفت بگیر .

  • ن ی
    0

    خداوند لعنت تون کنه،بس،،،مطمن باشید یک روز باید پس بدید این همه ،،،،،،

  • ناشناس
    0

    آخه مردک مگه حقوق هابادلاربدست ملت می رسدکهچنین غلطی راانجام می دهیدباشعور درک و فهم توبه روز کن بعداظهارنظرکن

  • ناشناس
    0

    خجالت نمی کشی همچین منطق آبگوشتی را به عنوان یک وزیر اظهار می کنی مگر کارگر ایرانی مثلآ ۲۰۰۰ دلار دستمزد میگیرد؟

  • دکتری مدیریت- اقتصاد و بازرگانی
    0

    تو از عملکرد خودت بگو ؟
    سیب زمینی و میوه و ...

  • ناشناس
    0

    از دید ملت این وزیر یک کارت زرد بابت افزایش قیمت سیب زمینی و برنج دارد. چون باید بداند با واردات برنج قیمت کنترل می‌شود و با ممنوعیت صادرات سیب زمینی قیمت بالا نمی رود.

  • ناشناس
    0

    خانه از پایبست ویران است.

  • ناشناس
    0

    چرا آقای وزیر دورغ می کویی کدام اجناس قیمتش ثابت است مکر شما در این مملکت زندکی نمی کنید آن تاجر با دلار خریداری می کند مکر قشر کارمند وبازنشسته از شما با دلار حقوق می کی رند عرضه می خواهد وزیر بودند مجلس هر وزیر عرضه ندارد استیضاح کند

  • ناشناس
    0

    مردک تو اکر عرضه داشتی سیب زمین نمی کردی ۸۰ تومان از نظر مردم باید استیضاح شود مکر حعوق کارمند وبازنشسته با دلار می دهند که وراجیه می کنی

  • مهدی
    0

    جان تو نمک رو زخم ما نریز

  • مهدی
    0

    فقط یک هفته امتحان کنید مرزهای کشور بخصوص مرز کشور گدا گشنه عراق را ببندید بعد ببینید چطور همه چیز میاد پایین ولی بخاطر جیب چند تاجر این کار را نمی کنید

  • محمدرضا شادی میاندواّب
    0

    سلام جناب وزیر حالاکه افزایش بعضی از قیمتها به تناسب دلار منطقی هست لطفا حقوق مارهم به تناسب افزایش دلار پرداخت فرمایید.
    باتشکر

  • ناشناس
    0

    آقای نوری خودت میگویید که ما مسولیت داریم ولی شما به مسولیت خ‌ود به موقع عمل نمی کنید
    مردم با گرانی که دولت مسبب آن است چه کنند

  • ناشناس
    0

    درست میفرمایید قیمت همه کالاها دلاری حساب میشه. فقط حقوق ریالی و بدون افزایش

  • ناشناس
    0

    سلام بر مردم ایران من یک مطبخ اجاره کردم به شرکت غذا بدم تا عید موقع قرار داد لوبیا ۸۰هزار تومان بود امروز چنده الباقی را باید صد صفحه بنویسم بخدا قسم خرجی خونه ماندم کرایه عقب افتاده آوردن ارزش افزوده هم گذاشتن وووووو خدا یا چگونه زنده بمانم

  • رضا
    0

    بله با قیمت ارز منطقی است ولی قیمت ارز غیر منطقی است خخخخخ