وجود ۱.۵ میلیون بیکار و شبه بیکار نیازمند در کشور
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امدادگفت: پیشنهاد کمیته امداد برای سال ۱۴۰۰ در حوزه اشتغال محرومان، ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی جدید است که نیازمند ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه خواهد بود.
حجت الله عبدالملکی با بیان اینکه کمیته امداد براساس اساسنامهای که رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۴ ابلاغ کردند، به نوعی مسئولیت فقرا را بر عهده دارد و باید به این موضوع رسیدگی کند، گفت: براساس برآوردها ۱.۵ میلیون نفر نیازمند بیکار و شبهه بیکار در کشور وجود دارد. در واقع از میان ۴.۵ میلیون نفر جمعیت بیکار و شبهه بیکار در کشور، ۱.۵ میلیون نفر آنها نیازمند هستند که باید برای آنها ایجاد اشتغال صورت گیرد.
بنابر اعلام عبدالملکی، از میان این ۱.۵ میلیون نفر جمعیت بیکار نیازمند در کشور، ۹۵۰ هزار نفر تحت حمایت کمیته امداد هستند و ۵۵۰ هزار نفر از آنها نیز نیازمندانی هستند که تحت حمایت نیستند، اما حوزه مددکاری امداد آنها را نیازمند تشخیص میدهد و میبایست در قالب مددجویان تک خدمتی تحت برنامه توانمندسازی قرار گیرند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با بیان اینکه آمار بیکاران نیازمند کشور رقم قابل ملاحظهای است، تصریح کرد: سال ۱۳۹۹ برای ایجاد ۲۰۰ هزار فرضت شغلی برنامهریزی شد که تاکنون ۷۵ درصد از آن محقق شده (یعنی ۱۵۰ هزار شغل مستقیم و مستقر) و امید است که تا پایان سال بتوانیم ۱۰۰ درصد هدفگذاری را محقق کنیم.
وی ادامه داد: برای سال ۱۴۰۰ نیز منوط بر اینکه دولت درخواستهای کمیته امداد را در لایحه بودجه رعایت کند و منابع در اختیار قرار گیرد، ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی را در برنامه خود داریم. این موضوع به این وابسته است که دولت عزم این را داشته باشد تا این اتفاق رخ دهد البته این را هم باید مدنظر داشت که این درخواست ما برای دولت بار مالی ندارد.
عبدالملکی با اشاره به ردیف بودجه کمیته امداد برای حوزه کسب و کار محرومان در سال ۱۴۰۰ نیز افزود: میزان ردیف بودجه کمیته امداد برای حوزه کسب و کار نسبت به سال گذشته افزایش یافته است اما این رقم نمیتواند کفاف هزینهها را دهد. به لحاظ تسهیلات قرضالحسنه در بند ب تبصره ۱۶ بودجه سال ۱۳۹۹، ۴۹۰۰ میلیارد تومان برای اشتغال محرومان در اختیار کمیته امداد قرار گرفته بود.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد گفت: برای سال ۱۴۰۰ نیز پیشنهاد کمیته امداد در حوزه اشتغال محرومان ۱۰ هزار میلیارد تومان است، اما دولت در لایحه ۶۱۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته است؛ این درحالیست که هزینههای ایجاد کسب و کار افزایش یافته و از سوی دیگر به دنبال ایجاد تعداد بیشتری فرصت شغلی هستیم، لذا حداقل به ۱۰ هزار میلیارد تومان بودجه نیازمندیم که در صورت تحقق آن میتوانیم ۳۰۰ هزار فرصت شغلی را ایجاد کنیم. مجلس نیز با این موضوع موافقت کرده و کمیسیون تلفیق نیز در حال پرداختن به این موضوع است، امید است که این موضوع به تصویب برسد.
منبع: ایسنا
70