هشدار فرشاد مومنی نسبت به تصمیمات کمیسیون تلفیق:

اقدامات مجلس انقلابی سفره مردم را کوچک می‌کند

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی اظهار داشت: هر کارشناس منصفی ناگزیر است در مقایسه با آنچه که در کمیسیون تلفیق انجام داده با قاطعیت بگوید که هزاران رحمت بر دولت در مقابل آنچه کمیسیون تلفیق انجام داده است.

اقدامات مجلس انقلابی سفره مردم را کوچک می‌کند

فرشاد مومنی در مورد افزایش بودجه عمومی کشور در کمیسیون تلفیق اظهار داشت: در حالیکه شدیدترین انتقادات چه از ناحیه بخش عمومی، دانشگاهی و جامعه مدنی و چه از ناحیه طیف‌های مختلف فکری و سیاسی درون مجلس بر انبساط افراطی نزدیک بر ۴۶ درصدی سند لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ نسبت به سال گذشته موضوع فراگیری بود که رسانه‌ها و حلقه‌های مختلف ذینفعان بحث می‌کردند؛ با کمال شگفتی و نگرانی شدیدتر شاهد این هستیم که کمیسیون تلفیق یک رشد نزدیک به ۳۵ درصدی به آن انبساط مالی افراطی پیش‌بینی شده در سند لایحه بودجه ۱۴۰۰ اعمال کرده و از این نظر کشور را در لبه پرتگاه بسیار خطرناکی قرار داده که باید از همه اهل درد و نظر کمک خواست تا با روشنگری‌های بایسته خود اکثریت نمایندگان مجلس را متوجه عواقب شوم، خطرناک و فاجعه‌ساز این تحول چشمگیر بکنند.

وی ادامه داد: این موضوع یاس و سرخوردگی جدید و بسیار خطرناک‌تر راجع به ماهیت جهت‌گیری‌های مجلس جدید را پدید می‌آورد و آنهایی که با اوصاف انقلابی و از این قبیل مورد خطاب قرار می‌دادند به واقع جای شگفتی است که چگونه کسانی را به کمیسیون تلفیق فرستادند که چنین اقدام خطرناکی را انجام دهند و اندازه بودجه عمومی را از ۸۴۱ هزار میلیارد تومان به ۱۱۴۳ هزار میلیارد تومان برسانند.

مومنی تصریح کرد: ابتدایی‌ترین نکته در این زمینه این است که در چارچوب همان رویکرد حکومت کوته‌نگرانه، رانتی و حامی‌پرورانه که متاسفانه در اقتصادهای توسعه‌نیافته رانتی وجود دارد، نمایندگان محترم کمیسیون تلفیق گوی سبقت را از همتایان خود در سازمان برنامه و بودجه و هیئت وزیران ربودند و جلوه‌هایی از در افتادن در دام رویکرد چرتکه‌ای به بودجه از خود نشان دادند. هر کارشناس منصفی ناگزیر است علیرغم همه انتقاداتی که به جهت‌گیری‌های اتخاذ شده از هیئت وزیران داشته در مقایسه با آنچه که در کمیسیون تلفیق انجام داده با قاطعیت بگوید که هزاران رحمت بر دولت در مقابل آنچه کمیسیون تلفیق انجام داده است.

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: من در نهایت خضوع و ادب به نمایندگانی که باید در صحن علنی مجلس تصمیم بگیرند گوشزد می‌کنم؛ در اقتصادهایی که با بحران قسمت عرضه کل روبرو هستند انبساط افراطی مالی به معنای پرتاب کردن کل فرودستان به انتهای باتلاق فلاکت و فقر خواهد بود و این مسئله فراتر از آن چیزی است که در کشورهای صنعتی به عنوان سوء استفاده از توهم پولی شهروندان در آستانه سیکل سیاسی از آن نام برده می‌شود. بنابراین با اطمینان عرض می‌کنم اگر نمایندگان مجلس در صحن علنی این اوضاع وحشتناک و نابسامان را به اعتبار مصوبه کمیسیون تلفیق را اصلاح نکنند ما چشم اندازی از تورم بسیار شدیدتر از آنچه در ۳ سال اخیر با آن روبرو بودیم، خواهیم داشت.

وی افزود: نمایندگان مجلس باید توجه کنند؛ حتی اگر برای عزیزانی که این کار را انجام دادند حسن‌نیت قائل بشویم که به حکم اخلاق دینی باید اینگونه باشد به آنها گوشزد کنید که حسن نیت برای پیشبرد منطقی امور لازم است اما کافی نیست، شرط کفایت کاربست عقل و درایت و تمکین نسبت به نظر کارشناسی است.

این اقتصاددان با هشدار نسبت به عواقب افزایش شاخص فلاکت در کشور گفت: به صراحت می‌گویم براساس آخرین تحلیل‌ها دود این سیاست‌های انبساطی افراطی به چشم فرودست‌ترین لایه‌های اجتماعی خواهد رفت و با توجه به درهم تنیدگی میان تورم و بیکاری در اقتصاد ایران با ابعاد بی‌سابقه‌ای از فلاکت روبرو خواهیم شد. نمایندگان مجلس باید توجه کنند که خود قوه مجریه در این زمینه به ویژه طی سال‌های اخیر به اندازه کافی سهل انگاری داشته و کافیست که به روند تحولات شاخص فلاکت در دوره سال‌های ۱۳۹۶ تا آبان ۱۳۹۹ مراجعه کنید تا ببینید در حالی که شاخص فلاکت در سال ۱۳۹۶ در حدود ۱۹.۸ درصد بود در سال ۹۷ از مرز ۳۷ درصد، در سال ۹۸ به ۴۵ و نیم درصد و در آبان ۱۳۹۹ به آستانه ۷۰ درصد رسیده است.

وی ادامه داد: نمایندگان محترم مجلس باید از همکاران خود در کمیسیون تلفیق بپرسند که این روند پرشتاب به فلاکت انداختن مردم در چهار سال اخیر کافی نبود؟ آیا در این زمینه کمبود داریم که اینها این افراط نامتعارف در رویه‌های انبساطی را در پیش گرفته‌اند؟ اگر نمایندگان محترم کمیسیون تلفیق گفتند که می‌خواهیم اوضاع فرودستان بهتر شود باید به آنها گوشزد کرد که همه حکومت‌گران طی سه دهه گذشته همین نیت را داشتند اما چون خضوع و تمکین نسبت به علم و تجربه از خود نشان ندادند آنچه حاصل شد دقیقاً عکس آن بود.

رییس موسسه دین و اقتصاد یادآور شد: در این زمینه تجربه دولت احمدی‌نژاد نسبت به همه دولت‌های دیگر تاسف‌بارتر و تامل برانگیزتر بود. چون آنها نیز دم از عدالت و آوردن نفت به سفره مردم و توجه به فرودستان می‌کردند اما شاخص فلاکت در ماه‌های پایانی مسئولیت آقای احمدی‌نژاد به دو برابر این شاخص در ابتدای آغاز به کار آن دولت رسیده بود. من به نمایندگان مجلس توصیه اکید می‌کنم که بویژه به مسئله درهم‌تنیدگی میان به فلاکت انداختن مردم و تعمیق فساد هم توجه داشته باشند. عبرت‌گیری از آنچه از ۱۳۹۶ در کشور پدیدار شده در این زمینه می‌تواند به اندازه کافی گویا باشد. در حالی که رتبه ایران از نظر پاکدامنی اقتصادی در سال ۱۳۹۶، در میان ۱۸۰ کشور رتبه ۱۳۰ بود با رویه‌های افراطی انبساط مالی و سیاست‌های تورم‌زا و اشتغال‌زدا، سقوط‌های هشت پله‌ای در ۹۷ و ۹۸ داشتیم یعنی کشور نسبت به سال ۹۶، ۱۶ پله نسبت به کشورهای پرفساد سقوط کرد و در سال ۹۸ و ۹۹ گزارش سازمان شفافیت بین المللی می‌گوید مجدداً یک سقوط سه پله‌ای دیگر پدیدار شده و تنها در فاصله ۹۶ تا ۹۹ نزدیک به ۱۹ رتبه سقوط به سمت پرفسادترین کشورهای جهان را تجربه کرده‌ایم.

وی با انتقاد از برنامه تعدیل ساختاری گفت: نمایندگان مجلس باید توجه کنند کسانی که برنامه شوم تعدیل ساختاری را در این سرزمین ریشه‌دار کردند و همه دولت‌های سه دهه اخیر خواسته یا ناخواسته دنباله‌روی این برنامه فسادزا بودند، شرایطی را پدید آوردند که در آن تولید به مثابه عنصر اصلی بقا، بالندگی و عزت کشور به کلی از مباحث تصمیم‌گیران کلیدی کشور خارج شده و آنها هر تصمیمی را می‌گیرند نه تنها اعتنا و اهتمامی به حل و فصل بحران‌های تحمیل شده از سیاست‌های نابخردانه بر علیه تولیدکنندگان نداشتند برعکس فشارهای طاقت‌فرسا را بر آنها تحمیل کرده‌اند.

وی ادامه داد: کافی است نمایندگان مجلس به مسئله خطرناک و فاجعه‌ساز توجه کنند، در صورتی که شاخص هزینه مصرف کننده تا پایان ۱۳۹۸ رشد ۴۱.۵ درصدی داشته است شاخص هزینه‌های تولید در ۱۳۹۸ از مرز ۶۵ درصد عبور کرده است نمایندگان محترم مجلس باید بدانند وقتی شاخص هزینه‌های تولیدکننده از شاخص مصرف کننده بیشتر باشد به معنای آن است که کشور را به ورطه سقوط بنیه تولیدی و تحمیل وابستگی‌های ذلت آور به دنیای خارج هدایت می‌کنند. من تقاضا می‌کنم که نمایندگان مجلس به این موضوع توجه کنند که تا قبل از این شیرین کاری جدید کمیسیون تلفیق، به اعتبار خطاهای فاحش دولت در عرصه سیاست‌گذاری شاهد شدت‌یابی انتظارات تورمی بودیم و این مسئله را به کام سوداگران و بر علیه تولیدکنندگان و عامه مردم شدت خواهد بخشید.

مومنی یادآور شد: بر اساس گزارش‌های رسمی طی یک سال اخیر تا شهریور ۹۹ در مقایسه با شهریور ۹۸ در حالی که رشد نقدینگی ۳۶ درصد بود رشد پول از مرز ۸۰ درصد گذشته و این کارها تنها انتظارات تورمی را تشدید می‌کند و با قدرت تورم‌زایی بیشتر کشور را به ورطه سقوط می‌کشاند.

مومنی افزود: به افزایش بی‌سابقه جمعیت غیرفعال در تابستان ۹۹ نسبت به ۹۸ نگاه کنند که به معنای سرخوردگی بخش بزرگی از جامعه از این شیوه قاعده گذاری اقتصاد ملی است و غم انگیزتر آنکه ۶۰ درصد از تغییرات جمعیت بیکار مربوط به دارندگان تحصیلات دانشگاهی است. هر کدام از اینها نشان می‌دهد اگر در صحن علنی مجلس آنچه توسط دولت محترم پخت و پز شده و به شکل واقعا خطرناک‌تر و بی‌منطق‌تر توسط کمیسیون تلفیق به آن دامن زده، تصویب شود کشور در معرض خطرناکترین شرایط خواهد بود.

وی ادامه داد: توصیه من به نمایندگان گرامی این است که از اعضای کمیسیون تلفیق و از مسئولان سازمان برنامه یک چشم انداز مبتنی بر اصل پاسخگویی به اعتبار این جهت گیری‌های خطرناک مطالبه کنند و اگر اینگونه بشود ما می‌توانیم شاهد آن باشیم که شاقول علم و تولید مبنای قاعده‌گذاری بشود که راه نجات کشور از آن دو مسیر خواهد بود.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: توجه داشته باشند که وقتی در افق بلندمدت به این جهت‌گیری‌های ضد تولیدی و ضد توسعه‌ای نگاه می‌کنید تنها لازم است به تحولات درآمدهای سرانه نگاه کنید که در سال ۱۳۹۸ به آستانه ۶۶ درصد سال ۹۰ رسیده است. نمایندگان محترم باید از کمیسیون تلفیق و سازمان برنامه بپرسند که آیا این سقوط فاجعه‌آمیز درآمد سرانه که به معنای سقوط جایگاه نسبی ایران در جهان و کیفیت زندگی مردم در داخل است، کافی نیست که آن سهل انگاری‌ها و خطاهای راهبردی استمرار پیدا می‌کند؟

مومنی خاطرنشان کرد: توصیه اکید من به نمایندگان محترم مجلس این است با آن دو شاقول اصلاحات بنیادی را در صحن علنی عملی کنند. یکی از مهمترین کلیدهای نجات کشور مربوط رویه‌های غیر متعارف در شرکت‌های دولتی است و اگر نمایندگان محترم عنایتی کنند و رییس مجلس را خطاب قرار دهند که چرا علیرغم الزام قانونی هنوز بیش از دو ماه، گزارش دیوان محاسبات اجازه قرائت در صحن علنی را پیدا نمی‌کند می‌تواند از این مسئله یعنی اصلاح آنچه در بودجه شرکت‌ها کشور را به این ورطه انداخته به همراه بکارگیری علم و تولید، انشاالله راه نجاتی به کشور باز کند.

وی تصریح کرد: از همه میهن دوستان و توسعه خواهان تقاضا دارم کمک کنند تا سطح دانایی‌های اکثریت نمایندگان مجلس به اندازه‌ای بالا برود که تن به آنچه در سند لایحه و کمیسیون تلفیق بصورت افراطی انبساط مالی و تشدید شکاف بین عرضه کل و تقاضا کل و سقوط همه متغیرهای توسعه‌ای کشور ندهند و کشور را در مسیر ثبات و بازگرداندن اعتماد به تولیدکنندگان و جلب نظر صادقانه فرودستان و مشارکت آنها در ساختن کشور از بسته فرصت های شغلی مولد نیروی محرکه امیدبخشی به کشور بشوند.

منبع: ایلنا

70

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 35
  • ایرانی
    0

    کو گوش شنوا ؟! این ها نماینده مردم نیستند . دشمنان مردم اند . بخاطر مخالفت با دولت دارند مردم را نابود می کنند.

    نظرات شما -
    • جبار
      0

      امروز در خودرو نطق 2 دقیقه ای چند نماینده را در مجلس از رادیو گوش دادم تمام 2 دقیقه وقت نمایندگان صرف حمله به دولت و روحانی میشد با خودم گفتم خاک بر سر من با این نماینده ها که بعضا صحبت عادی هم بلد نیستند بکنند

  • محمد
    0

    سفره ای نمانده خیلی از خانواده ها سر گرسنه زمین می گذارند، مسبب آن در اتش الهی بسوزد انشاله

    نظرات شما -
    • بردیا
      0

      آمین یا ارحم اراحمین

    • ارش
      0

      انتقام خدا از ظالمین سخته

  • حسن
    0

    کافی است بودجه شرکتهای دولتی و حقوق و دستمزد کارکنان این شرکتها ۴۰درصد کاهش یابد با اطمینان همه آن شاخصهایی که شما در متن نوشتید اصلاح می شود و این کار را دولت می بایست انجام میداد و با اطمینان مجلس و کمیسیون تلفیق استقبال می کرد. دولت چه نفع و رانتی از این شرکتهای نجومی و نجومی بگیران این شرکتها دارد که ایران را فدای انها کرد مخصوصا در این چهار سال. آقای دکتر به این موضوع جواب بده و یک طرفه نرو.

  • وطن
    0

    خوبه خودشان می دانند جه کار کردن

  • کاربر ناشناس
    0

    ایشان اصلا استاد نیست کسییکه نمی فهمد دولت چه بر سر ملت آورده استاد نیست

    نظرات شما -
    • .
      0

      شما چه خوشتان بیاد چه نیاید هشتاد درصد مردم مخالف این مجلس هستند می گوید نه یک انتخابات آزاد برگزار کنید تا نتیجه کاملا برایتان مشخص شود کاری که هرگز جراتش راندارید

  • کاربر ناشناس
    0

    فرشادخان خودش جز رانت خوارهای دولت است

  • حمید
    0

    در شعار میگوییم آزموده را آزمودن خطاست .باور بفرمایید هم دوره قبلی و اساتید محترمشان با آن بودجه بندی و ارایه آنکه دفترچه ۴۰ برگی بود و چه حالا با علم و دانش ونیت شر قصد بیچارگی این مردم و مملکت را دارند .۸ سال گذشت اما گند هشت سال قبل جمع نشده و سفره مردم با داشتن کلی دلار در صندوق توسعه روز بروز کوچک شد حالا خدا خودش بخیر بگذرونه با این مجلس ۸ سال بعد رو....!

  • نادر
    0

    من اقتصاد دان نیستم ولی از تفکر اقتصاد دان ها به شدت واهمه دارم. در طول سالهای گذشته ، همیشه این را دیده ام که دولت ها بودجه نویسی را بر اساس اوهام صورت داده اند و کشور را به خلق پول و افزایش نقدینگی و نهایتا استقراض از بانک مرکزی سوق داده اند و همیشه هم خود را خادم مردم معرفی کرده اند. سوء تعبیر و تحریف اصل 44 قانون اساسی منجر شد به افتضاحی با عنوان خصوصی سازی. خصوصی سازی آیا به معنی واگذاری مایملک مردم به عده ای بی لیاقت ولی دارای رانت بود؟؟ اقتصاد دان های ما در پیکره همه دولت ها به وفور بوده اند و نتیجه این بود که هست. آنچه ایران را به این روز انداخته فساد گسترده اقتصادی است که نه میخواهند و نه میتوانند راه آن را ببندند. متاسفانه اصلی ترین نقش در این داستان را مردم بازی کرده اند. همان مردمی که هر روز فقیر تر میشوند و نمیدانند چرا و هر روز هم همان رفتار های قبل را تکرار میکنند و نمیدانم چرا.

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      دوست عزیز این ربطی به دولتها ندارد سیاست اصلی مملکت مشکل دارد هر کسی ریئس جمهور باشد اش همین اش و کاسه همین کاسه است

  • کاربر ناشناس
    0

    برای مردم واقعا سفره ای نمانده که اینا کوچک کنن این مجلس انقلابی پدر مردم را در آورده هنوز روز خوب ماست یک روز بشه که برای یک دانه سیب زمینی مردم به جون هم بیفتن

  • ث
    0

    نه اینکه شما اصلاح طلبان تدبیر و امیدی در این ۸ سال خیلی سفره ملت را آباد کرده اید قطعا سال آینده با پایان دولت شما و باوجود دولت و مجلس کارآمد مشکلات مردم حل خواهد شد فعلا روز شماری می کنیم هر چه زودتر شما تشریف ببرید..

  • مجید
    0

    سرطان بدخیم اصلاحات مگه سفره یی هم برای مردم گذاشته،چقدر وقیح هستید

  • ناشناس
    0

    با توجه به این گفته های اقای مومنی اگر در سال اینده مشگلات اقتصادی و معیشتی مردم نسبت به الان بیشتر شد انوقت باید در مجلس را گل گرفت

    نظرات شما -
    • کاربر ناشناس
      0

      مطمئن باشید مشکل اقتصادی بیشتر میشود وقتی ارز 4200 تومان بشه17500تومان معلومه کالاهای اساسی چهار برابر میشود

  • حمید
    0

    کجایش را دیدی ...هنوز در راس امور نشده ..بعد از چهار سال می فهمیم

  • AB
    0

    توی این همه سال تا حالا یه بار شده یکی بیاد به نفع مردم یه کاری انجام بده . هر چه بوده به نفع خودشون و بچه هاشون بوده

  • محمود
    0

    اخه مجلس میونه خوبی با سفره مردم نداره امدن جمع اش کنند.

  • احمد
    0

    تو اگه کارشناس بودی به حسن رفیق حزبی مشورت میدادی تا خرابکاری نکنه 7 سال

  • مورچه
    0

    دولت ها ومجلسی ها ثروت ایران وایرانی خرج کشورهای فلسطین سوریه لبنان سوریه یمن عراق وکشورهای افریقایی کرده اند وبافشارحداکثری مردم عزیز ایران تولید گرانی مسکن خودرو کالاهای اساسی ومعیشتی میکنند انگاری سردمداران خارجی هستن ۸۵‌میلیون ایرانی را ب گروگان گرفتن و ازمردم فقط طلب رای میکنند اما دراشتباه هستید دشمن های داخلی این دوره ب هر دو گروه چپ وراست باصدای بلند میگم دزدان غارتگر رای بی رای

  • فدای رهبر
    0

    این دولت میگفت احمدی نژاد سفره مردم را کوچک کرده ولی خودشان سفره مردم جمع کردن نمی خواد تقصیر به گردن مجلسی که یک سال نیست که شروع بکار کرده بی اندازید

    نظرات شما -
    • ایرانی
      0

      یه ساله اینجوری شده بیشتر کش بیاد خدا به دادمون برسه

  • الف
    0

    صد افسوس که معیشت و قوت روزانه مردم بازیچه سیاست ورزی آدمای مرفه و قدرتمند و بی درد شده من فکر میکنم مردم باید در انتخابات آتی همه سیاسیونی که امتحان خودشونو پس دادن و متاسفانه مردود شدن رو کنار بزنن و با رای دادن به جریان فکری جدید که توسط نظامیان کار آزموده و متدین داره شکل میگیره وضع موجود رو عوض کنن بلکه شرایط اسفناک فعلی تغییر کنه.

  • علی علویان
    0

    یک مطلبی برایم جالب بود و آن اینکه در برنامه گفتگوی خبری شبکه 2 ، مسوولی از کمیسیون تلفیق آمده بود که مجری و میهمان دیگر از طرز صحبتهای ایشان هاج و واج مانده بودند و البته نمی دانستند چطور او را ساکت و قانع کنند که اندازه وقت خودش حرف بزند. اما غیر از این بسیار گویی، نکته این بود که توضیحات بسیار ابتدایی و ساده ، واقعا در حد کلاس اولی وقتی می گویم ابتدایی، می داد. به نظرش منتهای رعایت همه حدود کار تخصصی این بود که برنامه ای شکیل، با دسته بندیهای آنچنانی و دقیق، و شاید به قول خودش کارشناسی شده، نوشته شود و بیشتر بیان این جملات و دسته بندیها و شمردن 1 و 2 و 3 بود که برایش مهم بود و بیشتر خود را توجیه میکرد. انگار تازه یاد گرفته باشندکه بله برنامه باید یک نظم و ساختاری هم داشته باشد.. خیلی روی این قضیه تاکید داشت و از تمام جملاتش یک کلمه بر می آمد: کارآمد! و در گفتن همین کلمه هم توپوق می زد!! گرچه گویی شاید سالیان بود که کارش در همین کمیسیون بوده است که خدا از بابت خدماتشان اجرشان دهاد. گذشته از نیت و ذات جناب ایشان، گاهی گفته می شود تجربه بر هر تخصصی می چربد ولی شاید زمانه برنامه ریزی در سطح ملی به شیوه چرتکه ای بدون محاسبه علمی و کارشناسانه همه جوانب امور گذشته باشد. باید علاوه بر مطالعات اقتصادی معمول و لحاظ نمودن ملاحظات سیاسی؛ مطالعات فرهنگی شامل کارهای روانشناختی، جامعه شناختی، تبارشناختی و انسان شناختی ، تربیتی و جز این صورت بگیرد تا یک بودجه ریزی هنرمندانه که مو لای درزش نرود، انجام پذیرید. چرا این مبوب بودن برنامه باید برای مسوول رده بالایی چون عضو کمیسیون تلفیق اینقدر تازگی داشته باشد!! به روشنی مشخص است که کارگروه های تخصصی بررسی و نظارت بعنوان بازوهای مطالعاتی این کمیسیونها یا معدومند یا محدودند و کندند و یا نگاه همه جانبه فراگیری ندارند . تمام هنر کلام ایشان این بود که بگویند ما همه چیز را سپرده ایم به شوراهای استانی. خب اگر در استان تخصص و نگاه کل نگرانه و عزم برای مدیریت در سطح کلان کشوری بود، چه نیازی به مجلس بود؟؟ متاسفانه اصلاحات کارامدی که می گفتند، منجر می شود به برون سپاری کار، و رها کردن نظارت و مطالعات سنجیده دقیق و همیشگی، و آنوقت دست افراد در استانها باز می ماند برای عمل کردن به میل خود و منافع و سلیقه خود. سوپاپ اطمینانی که ایشان برای یقین به درستی کارها در آینده مطرح می کردند، این بود که در شورای استانی، همه هستند از همه سازمانها و ارگانها. خب می دانیم که خیلی از توافقات میان افراد، بصورت توافقات ناگفته زیرپوستی انجام می شود و حتی بدون هماهنگی از پیش و پشت پرده، افراد فی المجلس از منویات طرف مقابل مطلع شده و با توجه به منافع و سطوح قدرت، خود را سریعا هماهنگ می کنند، و اینگونه خواهد بود که عملا تصمیمات نهایی را صاحب منصب صاحب قدرت استان خواهد گرفت و این یک ساختار شبه شاهنشاهی خواهد بود. البته نفرمایید شما دیگر خیلی بد بین هستید. می دانیم که سیاست پدر و مادر ندارد و این کارهای مدیریتی همه سیاست است. سیاست که فقط مناظره قبل انتخابات نیست که مردم پای پته های بر آب شده تخمه می شکنند!! نگرانی از اینجاست که معمولا در جامعه کوچکتر، شانس این تخطی بیشتر است. در مجلس، افراد ولو سایه این مناسبات قدرت هم باشد، ولی تا حدودی در مقام هم سطح با یکدیگر شور و مباحثه می کنند و شاید ترس از اظهار نظر مخالف با قدرتمندترها، کمتر باشد. علی ای حال خدا رحم کند. مشکل ما کمبود و کاستی در تخصص برای برنامه ریزی متقن اقتصادی و سیاسی و فرهنگی نیست، مشکل اینست که اولا فکر می کنیم آنکه 40 سال در این کار است باید هم این طرح ها را بریزد چون از اولش بوده و خبر دارد، مگر میخواهیم آمار کیسه های انبار ذخایر را بدانیم که لازم باشد طرف از اول بوده باشد، تخصص لازم است اینجا. ثانیا همینطوری که هست خوب است وگرنه راه آب باریکه های بعضی ها بسته می شود. و ثالثا اینکه از نگاه فعلی ها، دیگران یک مشت وطن فروش خائن به میهن خود باخته بی هویت هستند که نعوذ بالله بعضیشان یک دو سفر خارجی هم رفته اند و آنجا ممکن است به ایادی استکبار بدل شده باشند و حالا زبانمان لال شاید جاسوس باشند پس ولشان کنید خودمان برنامه می ریزیم. رابعا هم اینکه برای مملکتی که نصف دنیا علیه ش بسیج شده اند، به این راحتی نمی شود، چندان درست برنامه ریخت. لاجرم کارها سخت تر می شود.

  • ادریک
    0

    من یک کارگر هستن ولی فشار اقتصادی کاری کرده که به دزدی از خانه همسایگان فکر کنم .

  • قلندر
    0

    هشدار به انقلابی نماها کمتر با روح و روان ملت بازی کنید عقده 20درصد رای را سر مردم خالی نکنید ملت مثل پلنگ زخمی میماند.پشت سر پشت سر جهنمه..روبرو روبرو قتلگاه آدمه.روح و روان آدما سنباده دیده.

  • م ب
    0

    سلام دکتر !!!! خدایی خودت هم متوجه شدی چی گفتی یه بار هم از ۱۶ سال بلایی که اصلاح طلبان بر سر انقلاب و نظام و ارزشهای نظام آوردن قلم‌فرسایی کن همه کارت شده مصاحبه با شبکه‌های معاند و رادیوهای بیگانه همه گرفتاری های ملت از آدمهایی از جنس شماست

  • ثنا
    0

    والا قالیباف بیچاره داره میره مناطق محروم ببینه کی مشکل داره حل کنه بعد نمونه تصویب های مجلس این بو د ک گفت بانک ها حق ندارن کارخونه ها رو بخاطر بدهی تعطیل کنن حالا یه گروهی مجلس به ضررشونه دارن میسوزن حاجی اب بریز اونجایی ک داره میسوزه

  • ثنا
    0

    چرا نظراتتتتت من ثبتتتت نمیشه؟

  • ارشاد
    0

    جناب مومنی فقط امسال سفره مردم کوچک شده چه حرفی میزنی استاد سفره مردم بزرگ هست ولی خالی یا حق ممنون از خبر فوری،

  • سعید
    0

    اتفاقا باید سفره های خیلی بزرگ کوچک بشن ودر مقابل ؛ سفره های کوچک بزرگتر بشن اگر اجازه بفرمایید

  • ناشناس
    0

    چیز ی دیگر از سفره مردم باقی نگذاشتید