مهدی پازوکی:
تنها راه نجات اقتصاد کشور، بازگشت ثبات اقتصادی است/ افراطیون از خدا میخواهند که با بیثباتی اقتصادی، مردم از دولت ناامیدتر شوند
کارشناس اقتصادی معتقد است که تنها راه نجات کشور از این شرایط وخیم اقتصادی، بازگشت ثبات اقتصادی به کشور است.
مهدی پازوکی در گفتوگویی و در پاسخ به این پرسش که راهکار برون رفت از شرایط کنونی وخیم اقتصادی چیست، گفت: من اعتقاد دارم که در شرایط فعالی اصلیترین کاری که باید همه دستگاهها و نهادهای دولتی و غیردولتی انجام بدهند، این است که ثبات اقتصادی را به کشور برگردانند. اقتصاد ایران از بیثباتی به شدت رنج میبرد و عامل اصلی این بیثباتی نیز، بیانضباطی اقتصادی است. متاسفانه اقتصاد کشور ما نه ثبات و نه نظم و انضباطی دارد.
این کارشناس اقتصادی افزود: اقتصاد ایران بیانضباط است، چون ما در سیستم بانکی دچار بیانضباطی پولی و معوقات سنگینو اوج گرفته هستیم، چون ما در سیستم بودجهریزی کشور، دچار بیانضباطی مالی هستیم. ما در همین مساله بودجه شاهد آن هستیم که مجلس به جای اینکه منطقی وارد عمل شده و هزینههای دولت را منظم و واقعی و سبک کند، متاسفانه با یکسری اصلاحات حجم بودجه را افزایش میدهد. این در حالی است که مجلس میتوانست هزینههای تحمیلی به دولت را تا 20 درصد کاهش بدهد. اما نه تنها این اتفاق رخ نداد، بلکه رد شدن طرح کمیسیون تلفیق برای بودجه باعث شد شرایط اقتصادی و سیاسی کشور تحت تاثیر قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه دولت طی 2 هفته نمیتواند معجزهای را برای اقتصاد و بودجه رقم بزند، تصریح کرد: من اعتقاد دارم که باید یک جلسه مشترک بین سران قوا برگزار شده و طی این جلسات مشترک یک راهکار جدی برای بازگشت ثبات به اقتصاد کشور چاره شود و هر اقدام و رویداد داخلی و خارجی که این ثبات را خدشهدار کرده یا برهم بزند، کنار گذاشته شود. اقتصاد مقاومتی این است که برابر هر عامل برهم زننده ثبات اقتصادی کشور، مقاومت و ایستادگی شود.
پازوکی با بیان اینکه اقتصاد ایران تاکنون در گرو عوامل تاثیرگذار در عرصه سیاست خارجه بوده و حالا در گروه عوامل موثر در سیاست داخلی خواهد بود، گفت: امروز یک اقلیت مشخصی در تلاش هستند که به نحوی تودههای مردم را نسبت به دولت و جریان رقیب خودشان ناامید و دلسرد کنند. بنابراین این اقلیت مشخص از ایجاد هرگونه بیثباتی اقتصادی و تشدید آن در کشور استقبال میکند. اینها از خدا میخواهند که تورم تشدید شود تا بلکه ناامیدی مردم از دولت و جریان رقیب آنان بیشتر و بیشتر شود. اما افراطیون داخل کشور متوجه نیستند که دلسردی مردم از دولت لزوما به معنای حمایت مردم از افراطیون نیست.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه دولت در شرایط کنونی کاری از دستش ساخته نیست، تصریح کرد: باید عقلای کشور و سران قوا وارد میدان شده و یک برنامه برای انظباط مالی کشور و ثبات اقتصادی در نظر بگیرند. چراکه اگر بودجه کشور تا قبل از 1400 تصویب نشده و وارد دستوراتی مانند سه دوازدهم یا چهار دوازدهم و ... شود ، شرایط بدتری برای کشور رقم خواهد خورد.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا و پیروزی بایدن و تمایل او برای احیای برجام، گفت: امروز شرایط خوبی برای ایران در عرصه جهانی فراهم شده است و ما باید از این فرصت برای ثبات اقتصادی کشور استفاده کنیم ولی تندروها صرفا دنبال قدرت گرفتن خودشان در داخل کشور هستند و این در حالی است که افراطیون نشان دادند که مذاکره کردن بلد نیستند و در نهایت مجبور به عقب نشینی با اقداماتی مانند کاهش ارزش پول ملی و کاهش منافع ملی هستند. این در حالی است که همه باید به دنبال منافع ملی بوده و در این مسیر ناچار به بازگرداندن ثبات اقتصادی به کشور هستیم.
منبع: انتخاب
38
مرتیکه چقد باهوشی تو
مگه بودجه ای مونده که بیچاره این مجلس تصویب کنه ،
اقای اقتصاد دان کدان ثبات اقتصادی چهل سال است سال به سال میگوییم دریغ از پارسال حالا هم که کارمان به روز کشیده روز به روز میگیم دریغ از دیروز حکومتی که نمیتونه یک جنس و اقلام ضروری را کنترل کنه به چه درد میخوره فقط شعار میدهند که جنس هست کو قدرت خرید همین افتخار هم که میکنید از بین رفته مثل نبود روغن و...
پس توبیا رئیس جمهور ما شو مثل حسن جونت ۱۰۰روزه درست کن. بابا ول کنید با اقتصاددونستنت از خوش رقصی غرب به ریشه اصلی انقلاب مردم برگردید ریشه در خوش رقصی ریاست جمهور از زمان رفسنجانی با دله ودزدی های بچه هاش شروع شده وتاکنون توسط دیگر ریاست جمهورها ادامه پیدا کرده است. تک نرخی تک نرخی تک نرخی شاه کلید اقتصادسالم است سوبسیدها رو حذف کنید
مشکل ماعدم برخوردبااحتکارکنندگان وبی تفاوتی. مسئولین نظارتی وقضایی است مثلا”آهن پرایس میگه بیش از7میلیون تن آهن آلات دپوواحتکارکردن این درحالیست که هرکیلوزیر4000تومان خریدن وحال ورق وپروفیل 25000تومان میفروشن اگه حساب کتابی دراین کشوربودیکی دوتاراحسابشون مثل سلطان سکه ودلارمیرسیدن ماالان این گرفتاریهارانداشتیم
ثبات و رشد اقتصادی فقط در رفع تحریمها ست و لاغیر