سیستان و بلوچستان متورم ترین استان در خرداد ماه

آمار‌ها نشان می‌دهد تهرانی‌ها کمترین میزان تورم ماهانه را در خرداد ماه تجربه کرده اند.

سیستان و بلوچستان متورم ترین استان در خرداد ماه

آمار‌ها نشان می‌دهد سطح عمومی قیمت‌ها در خرداد ماه امسال 12.2درصد رشد کرده است که در تاریخ اقتصاد ایران کم سابقه است با این حال این میزان تورم درکل کشور به‌طور یکسان توزیع نشده به‌طوری که در برخی استان‌ها میزان تورم فراتر از تورم کل کشور بوده است.
اجرای سیاست حذف ارز 4200تومانی که از ابتدای سال‌جاری هدف‌گذاری شده بود و در خرداد ماه به‌صورت عملی اجرا شد به رشد تورم ماهانه تا سطح 12.2درصد منجر شد. آنطور که دولت می‌گوید این میزان تورم ناشی از حذف ارز ترجیحی است بنابر این یک تورم تکرار‌شونده نیست و نمی‌توان انتظار داشت این تورم در ماه‌های بعد هم ادامه یابد. در چنین شرایطی آمار‌ها نشان می‌دهد مردم برخی استان‌ها ارقامی فراتر از میانگین تورم عمومی در کل کشور را در خرداد ماه تجربه کرده‌اند.به‌نظر می‌رسد ناکارایی سیستم‌های توزیع در برخی استان‌ها یا دور بودن به مراکز تولید ازجمله دلایل بالا بودن نرخ تورم در برخی استان‌ها بوده است. با این حال مرکز آمارگزارش مستقلی درباره عوامل متغیر بودن تورم در استان‌های مختلف کشور ارائه نکرده است.

تورم استانی
آمارهانشان می‌دهد از مجموع 31استان کشور میزان تورم در 21استان بیش از 12.2درصد، یعنی بیشتر از میانگین تورم در کل کشور بوده و به‌معنای آن است که 68درصد از استان‌ها تورمی بیش از 12.2درصد را تحمل کرده‌اند. به‌طور مثال سطح تورم ماهانه در استان سیستان و بلوچستان در خرداد ماه 18درصد بوده و این استان بیشترین میزان تورم را در خرداد ماه داشته است. همچنین شهروندان استان‌های خراسان شمالی، آذربایجان غربی به‌ترتیب 17.9و 17.1درصد تورم را تجربه کرده‌اند.سطح عمومی قیمت‌ها در خرداد ماه در استان‌های چهار محال بختیاری، کردستان و خراسان رضوی هم بین 15.6تا 16.3درصد بوده است. کمترین میزان تورم ثبت شده در کل کشور مربوط به استان تهران بوده که سطح عمومی قیمت‌ها 8.9درصد رشد کرده است. بوشهر و کهگیلویه و بویر احمد هم از دیگر استان‌هایی بودند که در خرداد ماه امسال با کمترین میزان تورم مواجه بودند.

تورم خوراکی‌ها
داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد در خرداد ماه امسال بیشترین فشارتورمی از محل کالاهای خوراکی به مردم وارد شده زیرا سیاست‌های حذف ارز ترجیحی در گام اول محصولاتی را شامل شده است که عمدتا در دسته کالاهای خوراکی قرار می‌گیرند. در این میزان تورم خوراکی‌ها در برخی استان‌ها بیشتر از سایر استان‌های دیگر بوده است.طبق اندازه گیری‌های مرکز آمار تورم خوراکی‌ها در خرداد ماه امسال 25.4درصد بوده است اما در 17استان سطح عمومی کالاهای خوراکی و آشامیدنی بیش از میانگین کل کشور رشد کرده است.این اطلاعات نشان می‌دهد کالاهای خوراکی در استان خراسان شمالی بیشترین رشد را در مقایسه با کل کشور داشته است و تورم ماهانه کالاهای خوراکی در این استان به 35درصد رسیده است.
بعد از خراسان شمالی، استان آذر بایجان غربی با 32.7درصد، لرستان با 29.5درصد و سیستان و بلوچستان با 29درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. همچنین استان‌های کهگیلویه و بویر احمد با 18.1درصد تورم در بخش خوراکی‌ها کمترین میزان تورم را خرداد ماه امسال داشته است که در نوع خود ارقام بالایی محسوب می‌شود.

تورم غیرخوراکی
گزارش‌های رسمی مرکز آمار نشان می‌دهد سطح عمومی تورم در بخش کالاهای غیرخوراکی و خدمات در خرداد ماه بسیار کمتر از تورم خوراکی بوده است. این اطلاعات بیانگر آن است که سطح عمومی قیمت کالاهای غیرخوراکی و همینطور خدمات در خرداد ماه امسال 4.4درصد نسبت به اردیبهشت افزایش یافته است با این حال در 21استان میزان تورم کالاهای غیرخوراکی و تورم بیش از تورم کل کشور بوده است. اگرچه طبق داده‌های مرکز آمار میزان تورم کالاهای غیرخوراکی و خدمات بسیار کمتر از تورم کالاهای خوراکی است اما طبق ادبیات اقتصادی در محدوده مطلوبی ارزیابی نمی‌شود. آمار‌ها نشان می‌دهد استان زنجان از نظر تورم کالاهای غیرخوراکی با 8.6درصد افزایش درصدر کشور قرار گرفته است. بعد از آن استان‌های چهار محال بختیاری و مرکزی به‌ترتیب با 8.3و 6.1درصد در جایگاه بعدی قرار گرفته‌اند.

 

منبع: همشهری
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید