صادرات گوجه‌‌فرنگی به عراق با به‌ کار گرفتن دلالان بومی در قزوین

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین گفت: عده‌ای دلال ایرانی و بومی که در ارتباط با دلالان عراقی هستند، اقدام به خرید گسترده گوجه فرنگی کرده و زمینه صادرات آن را به عراق فراهم می‌آورند.

صادرات گوجه‌‌فرنگی به عراق با به‌ کار گرفتن دلالان بومی در قزوین

طی روزهای اخیر، بحث‌های زیادی پیرامون گران شدن قیمت گوجه و متعاقبا، رب گوجه در فضای عمومی و مجازی منتشر شده است.

در همین رابطه، اکبر باقری (دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین) گفت: در جلسه ستاد تنظیم بازار که روز پنج‌شنبه داشتیم، قرار شد در ابتدای این هفته، در سطح شهرها، گوجه به‌صورت مستقیم در سطح شهرها (مشابه الگوی توزیع میوه در روزهای منتهی به سال نو) به مردم ارائه شود. قیمت آن هم قرار شده در همان حدود قیمت خرید از کشاورزان، با اندکی افزایش در حدود ۲۵۰۰ الی ۳۰۰۰ تومان تعیین شود.

وی افزود: گفته می‌شود جلوی صادرات گوجه گرفته شده است. لازم به ذکر است اگر جلوی صادرات بی‌رویه یک محصول گرفته شود قیمت آن محصول در بازار خواهد شکست.

باقری گفت: اینکه گفته می‌شود بالارفتن قیمت‌ها به‌خاطر عراقی‌هایی است که تمام محصولات گوجه را خریداری کرده‌اند. گفته می‌شود تعدادی عراقی‌ با خرید محصولات، کار صادرات را انجام می‌دهند. ممکن است خود آنها به اینجا بیایند با این وجود، از آنجا که آشنایی کمتری نسبت به یک فرد بومی با منطقه و بازار داخل دارند، با به کار گرفتن چند دلال ایرانی، این خریدها را انجام می‌دهند. بعضی از عراقی‌ها از اربیل عراق می‌آیند. آنها خیلی راحت توانسته‌اند فعالیت‌شان را در اینجا توسعه دهند. برخی از آن‌ها نیز، پیوندهای خویشاوندی در ایران دارند که این امر حضور مستقیم‌شان را در بازار کشاورزی داخل کشور تسهیل می‌کند.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین اظهار داشت: اگر این روند ادامه یابد، افزایش قیمت‌ها و کمبودها، دیر یا زود بر سر دیگر محصولات کشاورزی مهمی از قبیل سیب‌زمینی، پیاز و... هم خواهد آمد.

وی با ذکر یک مثال مشابه، گفت: استان قزوین، دومین تولیدکننده فندق در کشور است. مدتی قبل و از طریق مراجعاتی که به روستاهای منطقه الموت داشتیم، متوجه شدیم که تعدادی خریدار (سه‌ نفر) آمده‌اند و با هماهنگی با شورای روستا و کشاورزان تولیدکننده عمده، به خرید یک‌جا و بسیار زیاد محصول پرداختند. گرچه این سه نفر در انجام کار، با یکدیگر رقابت داشتند اما در واقع، همه در نهایت، از سوی یک‌نفر سازماندهی می‌شدند.

باقری خاطرنشان ساخت: در این میان، کشاورزان اساسا سود قابل توجهی نمی‌توانند به‌دست بیاورند. کشاورز، حتی از نوع تولیدکننده عمده، از آنجا که خودش توزیع محصولش را بین مصرف‌کنندگان به‌صورت مستقیم انجام نمی‌دهد ناگزیر است مثلا گوجه را به قیمت ۲۵۰۰ الی ۳۰۰۰ تومان (و حتی در مواردی، تا ۲۰۰۰ تومان) بفروشد اما وقتی مصرف‌کنندگان برای خرید رجوع می‌کنند، مجبورند به دو برابر قیمت آن را خریداری کنند.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی با انتقاد از روند موجود توزیع در کشور، تصریح کرد: ممکن است با یکسری اقدامات، بتوانند وضعیت توزیع یک محصول کشاورزی (برای نمونه و در شرایط کنونی، گوجه) را اصلاح کنند ولی در نهایت، همه این اقدامات، با ادامه روند موجود، مقطعی خواهد بود. از همین روی، باید در زمینه این مشکل، ریشه‌یابی شده و به نظر من، دولت باید با جدیت در یک‌چنین مسائلی ورود کرده و مدیریت کند.

وی در خصوص وضعیت کشاورزی و کشاورزان در استان قزوین، گفت: قزوین استانی است زرخیز و محصولات کشاورزی متنوع بسیاری دارد. قابل ذکر است گوجه‌کاران این استان عمدتا در تاکستان و بویین‌زهرا هستند. متاسفانه، توزیع نامناسب و دیرکرد در تسویه حساب با کشاورزان مشکلات بسیاری را برای آنها فراهم می‌آورد. به‌علاوه، زمان‌بندی نامناسب و توزیع بسیار بد کود، موجب ضرر کشاورزان می‌شود. گفتنی است امسال توزیع کود اوره دیر و به مقدار کم از سوی تعاونی‌های روستایی انجام شد. در مقابل، دلالان معلوم نبود از کجا، به مقدار بسیار زیاد کود برای فروش به قیمت آزاد و بسیار بالا در اختیار داشتند. این امر بازار سیاه این نهاده را ایجاد کرد و کشاورزان برای جلوگیری از نابودی محصولاتشان مجبور شدند آن را در بازار آزاد و به بیش از دوبرابر قیمت بخرند.

باقری ادامه داد: در خصوص گندم؛ وضع نابسامانی وجود دارد. اکنون در آستانه کاشت گندم، قیمت تضمینی اعلام نشده است. نیمی از طلب اکثر گندم‌کاران از سال گذشته نیز، همچنان باقی مانده است.

در همین زمینه، عیدعلی کریمی (دبیر اجرایی خانه کارگر استان قزوین) به ایلنا گفت: مدتی است که ۴ دلال، گوجه‌های کشاورزان تاکستان را برای صادرات به عراق خریداری می‌کنند.

وی افزود: این امر موجب شده بیشترین سود را دلالان ببرند و کشاورزان که زحمت اصلی را متحمل شده‌اند، کم‌ترین سود را دریافت ‌کنند.

کریمی با انتقاد از وضعیت کنونی بخش صنعت و کشاورزی، گفت: متاسفانه هیچ‌گونه مدیریتی در حوزه کشاورزی و صنعت وجود ندارد. دولت هیچ برنامه‌ای برای تنظیم بازار ندارد در صورتی که، باید از کشاورزی و کشاورزان حمایت کنند.

منبع: ایلنا

729

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 7
  • دلخوش امیدیان
    0

    ر مقابل، دلالان معلوم نبود از کجا، به مقدار بسیار زیاد کود برای فروش به قیمت آزاد و بسیار بالا در اختیار داشتند. این امر بازار سیاه این نهاده را ایجاد کرد..................::::::::::::::::: این حرف را بایست جک سال گفت ، پس سازمان های نظارتی کجا هستند ، چه میکنند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • بلال
    0

    همه این موضوعات برمی گردد به ارزش پولی دقیقا مابرای آرامش عراقیها داریم شهیدمیدیم بعدش به خاطر حضوردراین کشورهاتحریم شدیم وارزش پولیمون اومده پایین وبه خاطرپایین بودن آن به صرفه است که گرجه وامثالهم صادرشوند

  • محرم پوراسکندر
    0

    ضمن عرض سلام کسانی که به فکر کشاورزانی که زحمتکشان این مملکت هستند بنده هم به عنوان یک کشاورز وظیفه دارم از حق خودم درقبال دللالان سوجو دفاع کنم .با افکار وطرح دقیق یعنی ازتولید به مصرف بنده نظرم به این است که دولت یک جایگاهی راتشکیل دهد که همه کشاورزان محصولشان را به آنجا مستقیم تحویل بدهند ونقدا وبا نرخ تعین شده وبا نضارت دولت پولشان را دریافت کنند وکسان مصرف کننده وصادرات از آنجا تهیه شود با اینجور طرحها از تولید به مصرف می شود از مسولان خواهش میکنیم نادیده نگییرند مثل میدان تره بار نباشد که حق زحمه میگیرند ولی خرید نمیکنند محصول کشاورز جلو مغازه میماند آخر هم میگویند به فروش نرفت ریختیم آشغال با تشکر ازخوانندگان این بیان شهرستان میاندوآب

  • وحید
    0

    سلام من از ارومیه براتون پیام میدم .تو را خدا به دادا کشاورزان ارومیه برسید این شهر یکی از قطبهای تولید کننده کوجه فرنگی هست الان تو ارومیه تقریبا بالای چهار صد هکتار گوجه زیر کشت هست وده روز دیگه فصل برداشت هس تو را خدا نظارت کنید همه دلالان به طرف ارومیه دارن سرازیر میشند و محصولات کشاورزی را مفتی از دست کشاورزان میگیرند تو را خدا راهنمایی کنید ما باید چطوری زحمت یک سالمونو از کی بگیریم .دردمون به کی بگیم

  • محمد امین اذر
    0

    باسلام خدمت تمام کشاورزان زحمت کش بنده هم یک کشاورز گوجه کار هستم خدمت مسولان ازیز میرسانم که گوج بنده قارچ گرفته و به مرحله بوته میری رسیده و مهندسین ب ما یک سم لونا آلمان را معرفی کردن ۲۵۰ سی این سم را گرفتم ۶۰۰هزار تومان ۳مرحله درآمده ۹میلیون الان گوجه را به دلالها کیلوی ۶۵۰تومان میسرفه کارگر میخاد جعبه میخاد کسی هست جواب مارا بدهد زحمت یک سال ما ب فنا می رود

    نظرات شما -
    • سعید
      0

      اقا سلام ما بدبخت شدیم گوجه برای کشاورز کیلیویی 1400 وای میسته الان چند باید بفروشیم

  • حسینی
    0

    سلام گوجه به عراق صادر میشود یانمیشود