دلار اوج گرفت
دلار پس از دو ریزش متوالی روی ریل صعودی قرار گرفت.
صحبت های مقام ارشد فدرال رزرو در خصوص قطعی بودن افزایش نرخ بهره در سال ۲۰۲۳ به کمک دلار در برابر دیگر ارزهای امن آمده است. ریچارد کلاریدا- قایم مقام رییس بانک مرکزی آمریکا- با بیان اینکه سیاست این نهاد، مبتنی بر بازگشت هر چه زودتر شرایط به حالت عادی است، گفته: ابزارهای کافی در اختیار بانک مرکزی قرار دارد و در نتیجه ما یه چارچوب کاملا انعطاف پذیر داریم. در بلند مدت هدف آن است که نرخ تورم را ابتدا از سطح فعلی کاهش داده و سپس در محدوده دو درصدی تثبیت کنیم.
اگرچه برآورد دقیقی از خسارت کرونا به اقتصاد جهانی وجود ندارد اما به منظور تقویت رشد اقتصادی، نقدینگی عظیمی به بخش های مختلف تزریق شده که این نقدینگی به همراه خود دارای تبعات تورمی است. صندوق بین المللی پول در بیانیه ای اعلام کرد حدود ۶۵۰ میلیارد دلار کمک نقدی به شکل حق برداشت مخصوص در اختیار کشورهای مختلف برای مقابله با کرونا قرار خواهد داد. کریستالینا جیورجیوا- رییس صندوق بین المللی پول- با تاریخی خواندن این تصمیم گفته این امر به ثبات مالی جهانی کمک خواهد کرد.
تا پایان ماه جولای، میزان اوراق قرضه آمریکایی در اختیار کشورهای خارجی به هفت تریلیون و ۹۸ میلیارد و ۸۴۲ میلیون دلار رسیده است. کسری تجاری آمریکا در یک ساله منتهی به این ماه معادل یک تریلیون و ۱۱ میلیارد و ۴۶۷ میلیون دلار اندازه گیری شده است که ۳۴۵ میلیارد و ۲۰۵ میلیون دلار از این کسری مربوط به تجارت با چین بوده است. این کسری بودجه بزرگ همواره یکی از موارد اختلافی مهم با چین بوده و این کشور متعهد شده است در قالب فاز نخست توافق تجاری خود با آمریکا، این رقم را کاهش دهد.
اقتصاد آمریکا رفته رفته در حال احیای کامل است. از مارس سال قبل دولت آمریکا به مانند بسیاری از کشورهای دیگر مجبور شد بخش بزرگی از کسب و کارها را تعطیل و قرنطینه سراسری برقرار کند. که در نتیجه این محدودیت، بیش از ۲۳ میلیون آمریکایی شغل خود را از دست دادند. هنوز هم حدود ۹ میلیون نفر از آن ها بیکار باقی مانده اند. دولت با تزریق حدود ۶ تریلیون دلار نقدینگی و بانک مرکزی نیز با برنامه بزرگ خرید اوراق قرضه تلاش کرده اند تا از پیامدهای مخرب کرونا روی اقتصاد بکاهند.
طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، تا پایان ماه ژوئن نرخ بیکاری در منطقه یورو با ۰.۲ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۷.۷ درصد رسید. این نرخ در سطح اتحادیه اروپا با ۰.۳ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۷.۱ درصد رسید. این نرخ بیکاری کمترین نرخ بیکاری ثبت شده در کشورهای اتحادیه اروپا در پنج ماه اخیر بوده است. تخمین زده میشود تا پایان این ماه ۱۴ میلیون و ۹۱۶ هزار مرد و زن در سطح اتحادیه اروپا بیکار باشند که از این تعداد، ۱۲ میلیون و ۵۱۷ هزار نفر ساکن کشورهای عضو منطقه یورو بودهاند.
وزارت بازرگانی آمریکا آمار اولیه رشد سه ماهه نخست امسال را اعلام کرد که بر این اساس نرخ رشد اقتصادی، مثبت ۶.۵ درصد اندازه گیری شده که این رقم ۰.۲ درصد بیشتر از رشد سه ماهه قبل و ۲.۰ درصد کمتر از نرخ پیش بینی شده بوده است. سطح تولیدات ناخالص داخلی در آمریکا ۳.۵ درصد نسبت به قبل از آغاز بحران کرونا فاصله دارد. این رشد اقتصادی که سومین رشد فصلی متوالی ثبت شده این کشور بوده، بیش از همه تحت تاثیر رشد بخش های خدمات و کالاهای غیر مصرفی قرار گرفته است.
رفتار معامله گران بازار ارز با احتیاط در مقایسه با هفته های قبل همراه است. بسیاری از تحلیل گران بازار ارز معتقدند سیگنال کلیدی بعدی در تعیین مسیر دلار زمانی خواهد بود که بانک مرکزی آمریکا زمان تغییر سیاست های فعلی و افزایش نرخ بهره از نرخ پایین را اعلام کند. دلار که در ماه های ابتدایی سال جاری در موقعیتی ضعیف تر از رقبایش به ویژه یورو و پوند قرار گرفته بود، اکنون رفته رفته در حال بازیابی جایگاه خود و حرکت به سمت قله های ثبت شده در ماه های پایانی سال گذشته میلادی است.
صندوق بین المللی پول با هشدار نسبت به افزایش نرخ تورم اعلام کرده این شرایط باعث افزایش نااطمینانی به چشم انداز اقتصادی شده که به ویژه در کشورهای توسعه یافته نظیر آمریکا و منطقه یورو وضعیت وخیم تر است. تورم به ویژه در بخش مواد غذایی قابل توجه بوده و با توجه به تزریق سنگین نقدینگی، انتظار می رود که کار بانک های مرکزی با کاستن از شتاب تورم دشوار باشد. این هشدار در شرایطی صادر می شود که نرخ تورم آمریکا برای نخستین بار در دو دهه اخیر از پنج درصد عبور کرده است.
بیشتر شدن ابتلا به کرونا در جهان حتی در بین کسانی که پیشتر واکسن خود را دریافت کرده اند باعث کاهش اطمینان فعالان اقتصادی به ثبت ارقام انفجاری رشد شده است. نظرسنجی صورت گرفته موسسه مطالعات اقتصادی آلمان نشان می دهد اطمینان فعالان اقتصادی این کشور به ماه های آینده ۰.۸ درصد کمتر شده که این کاهش خلاف انتظار، یک سیگنال هشدار دهنده نسبت به احتمال بروز رویکرد احتیاطی در بزرگ ترین اقتصاد اروپا است که اتفاقا وابستگی زیادی به تجارت و تشکیل سرمایه ثابت دارد.
دولت بایدن در تلاش است تا موافقت کنگره و سنا را برای یک بسته محرک ۱.۴ تریلیون دلاری دیگر جلب کند که در صورت اجرایی شدن احتمالا آخرین بسته بزرگ محرک برای حمایت از بخش های مختلف اقتصادی و کاستن از تبعات کرونا خواهد بود. با این حال شماری از منتقدان این طرح به ویژه جمهوری خواهان و برخی از مدیران بانک مرکزی نگران پیامدهای اجرایی شدن چنین بسته ای بر روی نرخ تورم هستند که همین حالا هم در یکی از بالاترین سطوح ثبت شده تاریخ معاصر قرار دارد.
تاکنون بیش از ۲۰۰ میلیون و ۶۷۲ هزار و ۶۲۴ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و ۲۶۵ هزار و ۸۲۰ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۳۰ هزار و ۵۸۲ نفر، برزیل با ۵۵۸ هزار و ۵۹۷ نفر، هند با ۴۲۶ هزار و ۳۱۹ نفر، مکزیک با ۲۴۱ هزار و ۹۳۶ نفر و پرو با ۱۹۶ هزار و ۵۹۸ نفر بوده است.
استیون دالی - استراتژیست ارشد ارزی در یونیون بیزینس - گفت: موضع بانک مرکزی آمریکا کماکان این است که برنامه خرید اوراق قرضه و تزریق نقدینگی باید ادامه پیدا کند. انتظار ما این بود که زودتر از موعد فعلی شاهد پایان چنین وضعیتی باشیم. بخش زیادی از رفتار محتاطانه بانک مرکزی مربوط به این است که رشد اقتصادی آمریکا نسبت به قبل آهسته تر شده است. نرخ تورم نسبت به ماه های قبلی با سرعت کمتری افزایش پیدا می کند اما هنوز نسبت به آن باید محتاط بود.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۸ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۲۵۷ واحد بسته شد.
نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۱۰۳ دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)
ارزهای اروپایی
در تازهترین دور از معاملات، پوند با ۰.۱۹ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۹۰ دلار مبادله شد. یورو ۰.۱۴ درصد پایین رفت و با ماندن در کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۸۴ دلار رسید.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۳۸ درصد افزایش به ۱۰۹.۴۹۵ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۵۴ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۴۶۵ یوان چین اعلام شد.
منبع: ایسنا
25
رییسی نیومده خودشون نشون داد، منتظر گرانی های دیوانه وار باشین
خواب دیدی خیره چقدر طلا یادلار داری حتما ۵تاسکه ۵۰صوتی ۵تا۱دلاری ارزوی گرانی داری ولی زهی خیال باطل دولت گرانی تمام شد دولت ما میتوانیم امده خواهید دید ایرانیان باتاسب چگونه روی پای خودشان می ایستند واز حیثیت وشرف ایرانی دفاع میکنند تاریخ گواه است ایرانی نماها اب نمی اورید کوزه شکستن ناجوانمردیست
خواهیم دید جفنگهای شما تمامی نداره باش تا صبح دولتت بدمد اما بهت میگم زرررشک شب دراز است و قلندر بیدار بازم بهت میگم زرررشک زرررشک
ما انتظار داریم آقای رییسی دلار را زیر 3هزارتومان بیاورد پس چی شد انگار فکر وبیهوده کردیم
من انتظار داشتم که افراد نادان اظهار نظر نکنند چون با هر اظهار نظر ارزش نداشته را بر باد میدهند کمی عقل هم خوب است
اگر دلار 3 تومان بشه اول از همه دولت ور شکسته میشه
دلار روی ۳۵ هزار تومن در پایان دولت بسیار منطقی و قابل قبول و نتیجه معجزه است
منم انتظار داشتم یه ساندیس خور دلواپس ننگین بیان چون تو ریاکار کاسب تحریم بیاد زیر کامنتم اراجیف گویی کنه این ذات نحس ساندیس خورهاست کاریش نمیشه کرد
مردک انتظارت خیلی زییاده
آخوند ها فقط می خواهند در قدرت باشند و حالا سرنوشت کشور و اقتصاد و مردم چی میشه براشون مهم نیست. مهم خود و بقای سیاسی خودشان است !!!!!
آره میخواد همه چی ارزون بشه کسیکه خودش تحریم هست ،چطوری میخواد وضعیت رو درست کنه خدا میدونه
کجا قایم شدی چی شد پس اون همه وراجی کردی چرا همه چیز با سرعت مافوق نور داره گرون میشه تو در پشت دیوار با ستی هیلز هستی شک ندارم در اهواز هوا ندارد نیستی
به رحیم اب معنی خور میگم معلوم شد کدوم وری کاسه لیس که هستی وحرفت بیشتر از رو غرضه اینایی که گفتی هیچ کدوم نیستم که جوابت وبدم ولی اگه منظورت ایرانی باغیرت وتاسب است باید بگم کوچک وبزرگشون از اول محرم پذیرای بی ادعای مردمند چه با چایی چه باساندیس چه با شیر وشربت کیک شله برنج مرغ کباب پنیر سبزی خلاصه بی ریا باباخوانوادت برو بخور وبدو بیراه بگو
لطفا با احترام همچی درست میشود به امید خداوند و سیاهی به تو بیگانه می ماند این کشور مفت بدست نیومده ...که شما گند کاری حسن کلید با ظریف یک شبه بشود درست کرد ...لعنت به خائنین جمهوری اسلامی و درود بر اقای رئیسی