چین در مسیر تبدیل شدن به چراغ راه رشد اقتصادی در دنیا است
به گفته کارشناسان، عرضه قوی خدمات و کنترل موثر بیماری کرونا، به همراه تنظیم دقیق سیاست، به ثبات رشد اقتصادی در چین تا پایان سال جاری کمک خواهد کرد.
چین توانسته است تا با برقراری تعادل مناسب بین توسعه اقتصادی و واکنش به همهگیری ویروس کرونا شرایط مناسبی برای ثبات بازار بوجود بیاورد و رونق اقتصادی ایجاد کند و از این طریق به چراغ راهی برای رشد اقتصاد در جهان تبدیل شده است.
اقتصاد چین به دلیل بهبود وضعیت کنترل کووید-۱۹ و تنظیم سیاستهای پیشبینی شده که اولویت بیشتری را برای تثبیت رشد اقتصادی در نظر میگیرد، احتمالا در ماههای باقی مانده سال جاری، جایگاه محکمتری خواهد داشت.
همچنین انگیزه زیادی برای تثبیت و احیای اقتصاد در سه ماهه چهارم امسال وجود دارد، ضمن اینکه کمکهای سیاستی برای تسهیل تامین مالی شرکتهای کوچک و متوسط نیز ممکن است افزایش یابد و رفتار سرمایهگذاری تولیدکنندگان و افزایش اعتبار آنها را تقویت کند.
اقتصاد جهان هنوز هم از پیامهای اقتصادی همهگیری کووید-19 در دوسال گذشته رنج میبرد و نتوانسته تا به بهبودی کاملی برسد. از طرفی، درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین نیز بطور چشمگیری زنجیره تامین محصولات ضروری مانند گاز و غلات را مختل کرده و باعث تشدید وضعیت بحرانی در جهان شده است.
حال این سوال مطرح است که آیا چین میتواند با وجود چالشهای مختلفی که ظهور مجدد کووید-19 در این کشور نیز به آنها افزوده است به ادامه رشد اقتصادی در جهان کمک کند؟
اگرچه به نظر میرسد پیچیدگیهای وضعیت موجود بر آینده دومین اقتصاد بزرگ جهان سایه افکنده است، اما چین همیشه در مقابله با مشکلات اطمینان زیادی از خود نشان داده و توانسته تعادل خوبی بین واکنش به همهگیری ویروس کرونا و توسعه اقتصادی ایجاد کند.
با توجه به دستاوردهایی که چین در سالهای گذشته بدست آورده است، اقتصاددانان معتقدند که این کشور از انعطافپذیری اقتصادی زیادی برخوردار است. همچنین سیاستهای کارآمدی که این کشور در سطح کلان اقتصادی اتخاذ کرده است به زودی آن را از وضعیت نامساعد کنونی خارج خواهد کرد و انگیزه بیشتری هم به جهان خواهد بخشید.
این روزها، چندین شهر چین، به ویژه مرکز مالی شانگهای، با نوع بسیار مسری اومیکرون دست و پنجه نرم می کنند و از آنجایی که ظهور مجدد کووید-19 تا حدی باعث کاهش رشد اقتصادی شده است، تغییراتی در چشمانداز ژئوپلیتیکی چین به منظور مقابله با افزایش فشار اقتصادی به چشم میخورد.
تحلیلگران بر این باورند که مشکلات پیش روی اقتصاد چین ممکن است به فرصت تبدیل شود. روند حل آنها را می توان به عنوان یک دوره تعدیلی برای سیاستگذاران داخلی در نظر گرفت که دریچه ای از فرصت ها را برای سرمایه گذاران جهانی نیز باز خواهد کرد.
چین قبلاً اقدامات مالی چند جانبه ای برای کاهش مالیات و هزینه ها، مخارج بودجه عمومی و همچنین انتشار اوراق قرضه به منظور برقراری ثبات اقتصادی و تضمین رفاه مردم خود اتخاذ کرده است. علاوه بر این، این کشور در تلاش برای ترویج استراتژی گردش دوگانه و توسعه با کیفیت بالا، اقدام به تاسیس یک بازار داخلی یکپارچه کرده است و همچنین باعث عمیقتر شدن روند اصلاحات و گشایش سراسری شده و توسعه مبتنی بر نوآوری را ادامه میدهد.
کارشناس ارشد موسسه آسیای شرقی دانشگاه ملی سنگاپور در مصاحبهای با خبرگزاری شینهوآ گفت که ایجاد یک بازار داخلی یکپارچه به چین کمک می کند تا موانع بر سر راه توسعه اقتصادی را هموارتر کند.
از نظر استاد اقتصاد دانشکده مالی و مدیریت فرانکفورت هورست لوچل، سرمایهگذاران خارجی هنوز هم حتی با توجه به نسبت درآمدی شرکتهای چینی به آنها علاقمند هستند. وی همچنین یکی از عواملی که در جلب نظر این سرمایهگذاران تاثیر گذار است را توانایی رشد اقتصادی چین حتی با وجود مشکلات موقتی و موانع بین المللی میداند.
بر اساس گزارش وزارت بازرگانی چین، سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سرزمین اصلی چین در سه ماهه اول امسال به میزان 25.6 درصد و به مبلغ 379.87 میلیارد یوآن (57.5 میلیارد دلار آمریکا) افزایش داشته است.
تولید ناخالص داخلی چین در سه ماهه اول به میزان سالانه 4.8 درصد رشد کرده است، در حالی که رشد تورم این کشور تا به امروز معتدل بوده و شاخص قیمت مصرف کننده آن نسبتا پایین مانده است.
دادههای به دست آمده بر انعطافپذیری و حرکت رو به جلو و قوی اقتصاد چین حکایت دارد که بر پایههای محکم اقتصاد این کشور استوار است.
بله، با دادن وام های کلان به سایر کشورها