جنون پول خرج کردن عربستان هزینه است یا سرمایه گذاری؟
عربستان با جیبی پر پول و بدون هیچ محدودیت و خط قرمزی، به بازار نقل و انتقالات فوتبال جهان حمله کرده است. آن ها بدون هیچ ملاحظه ای، تیم های اروپایی را خلع سلاح می کنند و هر کس را که اراده کنند به سوی شبه جزیره جذب می کنند.
در این میان، برای بسیاری محل تردید است که این حجم از هزینه کردن و خرج کردن، آیا نفع خاصی هم برای عربستان به دنبال دارد؟ آیا این همه پول پاشی، قرار است چیزی به غیر از برتری در مستطیل سبز به آن ها اضافه کند؟ پاسخ مثبت است!
پروژه ای که عربستان به تازگی آن را آغاز کرده، سرمایه گذاری است و نه هزینه. آن ها از این همه ریخت و پاش و خرید، اتفاقا چندان به دنبال قدرت و برتری در زمین مسابقه نیستند. آن ها هم خوب می دانند که نتایج داخل زمین، تابع اتفاقات همان 90 دقیقه است و به هیچ وجه هیچکس نمی تواند موفقیت قطعی تیم های عربستانی را با این همه ستاره تضمین کند. ممکن است موفق شوند و ممکن هم است که این موفقیت به دست نیاید. چه بسا تیم ملی فوتبال عربستان هم در جام ملت های 2023 نتایج قابل قبولی نگیرد و تحلیل کارشناسان در این خصوص درست دربیاید و شاید هم این اتفاق نیفتد.
این ها اما برای عربستانی ها مهم نیست. آن ها دنبال اعتبار خریدن برای خود هستند. آن ها به دنبال این هستند که برند عربستان در جهان، برندی قابل اعتنا و غیر قابل انکار جلوه کند. آن ها از طریق این بزم هایی که برای خرید ستارگان مطرح فوتبال جهان به پا می کنند، دنبال این هستند که در حوزه های دیگر هم برای خود فرصتی دست و پا کنند. فرصتی که فوتبال به واسطه نفوذ و محبوبیتش به خوبی در اختیار آن ها قرار می دهد. عربستان از همین الان میزبانی جام ملت های آسیا 2027، المپیک زمستانی 2029 و بازی های آسیایی 2030 را به دست آورده و رویای میزبانی جام جهانی 2034 را در سر دارد. تمام این رویدادها در کنار به خدمت گرفتن ستاره های فوتبال، اعتبار و ارزشی در جهان سرمایه داری امروز به عربستان می بخشد که آن ها می توانند برگشتِ تمامی هزینه های انجام شده را به شکل مادی و معنوی، در آینده ای نه چندان دور لمس کنند.
عربستان درمدارپیشرفت ومادرمدارپس رفت ورکود