کمربند و جاده، ابتکار چینی که جهان را تغییر داده است/ ویدئو

تعامل ایران با سایر کشورهای جهان، کلیدواژه اصلی تحلیلگران در حوزه سیاست خارجی است. توسعه برنامه‌های فراملی، بستری برای تعامل با جهان است. ایران با سابقه تاریخی خود، در جاده ابریشم، اکنون برای عبور از تگناهای اقتصادی زاییده غرب، با ابتکار راهبردی چین در معرفی جاده ابریشم جدید مواجه است.

کمربند و جاده، ابتکار چینی که جهان را تغییر داده است/ ویدئو

در سال 2013، «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین، دو پیشنهاد «کمربند اقتصادی جاده ابریشم» و «جاده ابریشم دریایی قرن بیست و یکم» را مطرح کرد که بعدا این دو پیشنهاد، به ابتکار  « کمربند و جاده» معروف شد.- ابتکار کمر بند و جاده چیست؟

ابتکار «کمربند و جاده» بر اساس اصل رایزنی گسترده،تعاملات مشترک و اشتراک‌گذاری دستاورد ملتها با یکدیگر طراحی شده و محتوای اصلی آن شامل «پنج پیوند» است:پیوند سیاست،پیوند زیرساخت‌ها،پیوند تجارت، پیوند مالی و پیوند مردم. هسته اصلی ابتکار «کمربند و جاده»  همان روح جاده ابریشم است که شامل همکاری مسالمت آمیز، یادگیری متقابل و منفعت طرفین می باشد.

این ابتکار، رونقی بی‌سابقه‌ را در زیرساخت‌های جهانی ایجاد خواهد کرد، تعاملات جهانی شدن را دوباره شکل داده، مدل توسعه غربی را که فقط به نفع معدودی از کشورهاست درهم شکسته، تغییرات محسوسی را در سراسر جهان در پی خواهد داشت و سه چهارم کشورهای جهان از این ابتکار سود می‌برند.

ابتکار کمربند و جاده چگونه می‌تواند جهان را تغییر دهد؟

از دستاوردهای این ابتکار، حرکت یک قطار باری از چین به مقصد اروپا و عبور از  25 کشور اروپایی و 11 کشور آسیایی است که تمام این کشورها  را به هم پیوند میدهد. این راه آهنین، یک شبکه بین المللی و برند تجاری لجستیک با نفوذ محسوب می‌شود.

در تیرماه سال ۱۴۰۳ شمسی، یک قطار چین-اروپا از قم به مقصد شهر یی‌وو واقع در شرق چین حرکت کرد که نشان دهنده تحقق منافع مشترک بین دو کشور ایران و چین است.

حرکت قطار باری چین-اروپا از مبدأ شی آن چین به مقصد تهران نیز علاوه بر منفعت عمومی مردم کشورهای مسیر و مبدأ و مقصد، صادرات ایران به چین را افزایش داده و با توجه به کم شدن زمان تحویل مرسوله ها نسبت به ارسال از طریق دریا، نقش ترانزیت تجاری ایران در منطقه را تقویت می کند.

استاد «ناصر گل صنمی» مدرس ایرانی «دانشگاه علوم و فناوری شاندونگ» یکی از افراد بی شماری است که زندگیش بخاطر ابتکار کمربند و جاده دستخوش تغییرات مثبتی شده است.

او در سال 2014، برای اولین بار به چین رفت تا در پروژه تبادل آموزشی «کمربند و جاده» در مقطع دکترا تحصیل کند و همان جا بود که داستان خود را با این ابتکار چینی آغاز کرد.  آقای گل صنمی در سال 2019 نامزد جایزه «برنامه جوانان برجسته جهانی» وزارت علوم و فناوری چین شد. همچنین برای اولین بار «جایزه دوستی چیلو استان شاندونگ»، را از آن خود کرد.

استاد ناصر گل صنمی که مدیریت «دفتر تعاملات علوم و فناوری چین- ایران در شهرک همکاری های اقتصادی تجاری سازمان همکاری شانگهای و مدیریت مرکز نوآوری و فناوری چین - ایران (چینگدائو) را هم برعهده دارد می گوید: «کمربند و جاده» نه تنها برای من، بلکه برای بسیاری از افراد فرصت‌های توسعه قابل توجهی را به ارمغان آورده است. با کمک این پلتفرم، ما وارد صحنه بین‌المللی گسترده‌تری شده‌ایم و نقش موثرتری ایفا کرده‌ایم. تیم من در دانشگاه علم و صنعت شاندونگ شامل کارشناسانی از چین، ایران، لهستان، آلمان، پاکستان، بریتا شیلی، مصر و کشورهای دیگر است. ما از طریق پلتفرم‌های مختلف با کشورهای مشارکت کننده در ابتکار کمربند و جاده و برخی کشورهای غربی همکاری می‌کنیم و برای پیشرفت علمی و فناوری دنیا تلاش هرچند کوچک خود را انجام می دهیم . 

منبع: رادیو بین المللی چین
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • ناشناس
    0

    مسئولین اینجا هم ۳۵ ساله دارن اتوبان تهران شمال رو میسازن ! هرسال میسازن یه بارون و سیل میاد خراب میشه دوباره سال بعد یه بودجه تپل ، به حقارت و دزد بودن خود افتخار می‌کنند وووو
    از چین هم فقط آشغال ماشینشو یاد گرفتن وارد کنن دوبله سوبله بندازن به ملت
    شرم هم نمی‌کنن خدایا !

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد