پیام سکوتِ رئیسی در طوفان ردصلاحیتها چیست؟
معاون پارلمانی دولت اصلاحات میگوید: اتفاقی که در نتیجه عملکرد هیئتهای اجرایی در نحوه احراز صلاحیتها به چشم میخورد این است که انتخابات از ذهن مردم حذف میشود و این بسیار خطرناک است.
«حذف انتخابات از جامعه و ذهن مردم خطرناک است» این نکتهای است که معاون پارلمانی دولت اصلاحات به آن تاکید میکند و معتقد است این اتفاق نتیجه ردصلاحیتهای گستردهای است که توسط هیئتهای اجرایی انجام شده است.
البته محمدعلی ابطحی به این نکته اشاره میکند که ردصلاحیتهای گسترده با هدف خالصسازی انجام میشود، سیاستی که به سمت حذف همگان از سپهر سیاسی کشور حرکت میکند و ممکن است تا جایی پیش برود که تنها یک نقطه در فضای سیاسی باقی بماند.
در ادامه گفتگوی محمدعلی ابطحی، معاون پارلمانی دولت اصلاحات را میخوانید:
آقای ابطحی! برخی بر این باور هستند که هیئتهای اجرایی در انتخابات مجلس سیزدهم پا را فراتر گذاشته و وارد حیطه اختیارات شورای نگهبان شدند، ارزیابی شما از عملکرد هیئتهای مذکور به چه صورت است؟
تصور بنده این نیست که هیئت اجرایی و وزارت کشور به صورت جانبدارانه ردصلاحیت نکردند چراکه دلایل ویژهای برای بیطرفی ارائه نکردند، از طرفی چهرههایی که میتوانستند حداقل رواداری را نشان دهند، ردصلاحیت کردند. البته قانون جدید انتخابات فرصت بسیار خوبی در اختیار هیئتهای اجرایی گذاشته بود که بهانه وقت نداشتن در کار نباشد؛ لذا با توجه به این موارد به نظر میرسد مجلس دوازدهم به سمت خالصسازی هدفگیری شده و اینها هم مقدمه خالصسازی است.
ای کاش این کار را انجام نداده بودند چراکه در دوران خلوص و خالص شدن جریانهای سیاسی بیشتر آسیب میبیند چراکه طی یکسال گذشته از درون همین جریانی که تا پارسال و یا دو سال گذشته خاص بود، تقسیم به دو شد و رو در روی هم قرار گرفتند و اگر این سیر تقسیم شود شاید در نهایت یک نقطه در فضای سیاسی کشور باقی بماند که قابل تقسیم نباشد و در این شرایط حکومتداری بسیار سخت خواهد شد.
ذهن جامعه درگیر مسئله انتخابات نیست
هزینهها و پیامدهای ردصلاحیتهای جانبدارانه و دخالت در بررسی صلاحیتها از نگاه شما چیست؟
اتفاقی که در نتیجه عملکرد هیئتهای اجرایی در نحوه احراز صلاحیتها به چشم میخورد این است که انتخابات از ذهن مردم حذف میشود و این بسیار خطرناک است. واقعیت امر این است که اهمیت ندارد صلاحیت چه کسی رد و یا تایید میشود، نکته حائز اهمیت این است که هر کدام از این اتفاقات به نحوی واژه انتخابات را از منظومه فکری جامعه حذف میکند و به همین دلیل است که ذهن جامعه درگیر مسئله انتخابات نیست چراکه این مقوله مسئله جامعه نیست.
فکر میکنید مسیری که هیاتهای اجرایی رفتند از سوی هیاتهای نظارت و شورای نگهبان اصلاح شود؟
واقعیت امر این است اقدامی که شورای نگهبان درانتخابات انجام میداد این بار توسط دولت انجام شده و این از ثمرات یکدست شدن است. به عبارت دیگر در انتخابات گذشته این ردصلاحیتهای سیاسی توسط شورای نگهبان انجام میگرفت، اما در انتخابات مجلس دوازدهم توسط هیئتهای اجرایی صورت گرفت.
باید منتظر ماند و مشاهده کرد که عملکرد شورای نگهبان به چه صورت خواهد بود.
در انتخابات مجلس یازدهم روحانی نسبت به ردصلاحیتها توسط شورای نگهبان واکنش نشان داد، اما در شرایط فعلی شاهد سکوت رئیسی نسبت به ردصلاحیتهای این دوره انتخابات مجلس را چگونه ارزیابی میکنید؟
سکوت رئیسی نسبت به ردصلاحیت داوطلبین انتخابات محلس دوازدهم باعث تعجب نیست چراکه اگر تصمیم کلی دولت برای خالصسازی است، طبیعی است که رئیس جمهور دخالت نکند.
سکوت ؟؟ سفارش بوده و انجام شده
افساد طلبان دیگه راهی به امور اجرایی و حکومت ندارند و به زباله دان تاریخ افتاده اند
دستور خودش بوده میخواد چه بگه