روزنامه جوان: مشارکت با رأی سفید و باطله نسبت به عدم مشارکت مرجح است

روزنامه جوان نوشت: مشارکت با رأی سفید و باطله نسبت به عدم مشارکت مرجح است، اما هم به دلیل از دست رفتن فرصت انتخاب شایسته و هم امکان سوءاستفاده تبلیغی دشمن از کثرت آرای باطله، بهتر است تا حد ممکن به کسانی که متمایل به مشارکت در انتخابات شده‌اند، توصیه کنیم «رأی صحیح» بدهند.

روزنامه جوان: مشارکت با رأی سفید و باطله نسبت به عدم مشارکت مرجح است

محمد جواد اخوان در سرمقاله امروز جوان با عنوان”دعوت به مشارکت را فراموش نکنیم” نوشت: انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم در شرایط اضطراری برگزار شده و به همین دلیل پیش‌زمینه‌های لازم در حوزه آمادگی ذهنی افکار عمومی برای انتخاب‌گری در آن مهیا نشد. شاید همین عامل نیز در میزان مشارکت مرحله اول این انتخابات مؤثر بوده است. اکنون در آستانه مرحله دوم انتخابات هستیم که با توجه به باقی ماندن دو نامزد در کارزار، بخش قابل‌توجهی از رأی‌دهندگان مرحله اول و به‌ویژه فعالان ستاد‌های این دو نامزد تکلیف خود را در مرحله دوم می‌دانند.

بااین‌حال بخشی از کسانی که در مرحله اول به نامزدی غیر از این دو نفر رأی داده یا رأی سفید داده‌اند، ممکن است برای شرکت در مرحله دوم انگیزه کافی نداشته باشند. همچنین نباید از کسانی که به هر دلیل در مرحله اول انتخابات شرکت نکرده‌اند، غافل شد. با توجه به آنکه بخشی از فعالان حوزه انتخابات عمده تلاش خود را به ترویج نامزد خود یا نقد رقیب معطوف می‌کنند و از اصل اساسی مشارکت غافل می‌شوند، مهم‌ترین کار در مرحله فعلی تمرکز بر افزایش مشارکت با دعوت همه کسانی است که به هر دلیل ممکن است شرکت نکنند.

اکنون بخشی از مردم مطابق دور قبل تصمیم خود را گرفته‌اند و رأی خواهند داد، اما برخی هنوز مردد هستند و تصمیم نگرفته‌اند. دلیل تردید اینان مهم است. تعدادی به دلیل نارضایتی از اوضاع معیشتی و اقتصادی و برخی هم به این دلیل که هنوز اهمیت و فایده این انتخابات برای‌شان مبهم یا مجهول است، در تردید به سر می‌برند. باید با اینان صحبت کرد و واقعیت‌هایی که کمتر گفته شده، اعم از نیات دشمن در تضعیف انتخابات، ضرورت شکل‌گیری دولت قوی با رأی بالای مردم، تأثیر انتخابات قوی بر امنیت ملی و قدرت ملی و … را برایشان بازگو کرد. ممکن است برخی از این مسائل در رسانه‌ها منتشر شده باشد، اما شنیده شدن آن از افراد مورد اعتماد و نزدیکان حتماً اثرگذارتر است. باید محتوا‌های مفید و آگاهی‌بخش را در اختیار همه این افراد قرار داد تا بتوانند به درکی دقیق‌تر از مسائل برسند و در فضایی منطقی برای خود تصمیم بگیرند.

همچنین با افرادی که نامزد موردعلاقه‌شان به دور دوم راه نیافته و شاید انگیزه کافی برای حضور مجدد در انتخابات ندارند، باید گفتگو کرد و برای‌شان توضیح داد که انتخابات، گزینش‌گری بین ایدئال‌ها نیست، بلکه انتخاب خیرالموجودین است. بر این اساس، رأی سفید هم فاقد منطق انتخاباتی صحیح است. هرچند مشارکت با رأی سفید و باطله نسبت به عدم مشارکت مرجح است، اما هم به دلیل از دست رفتن فرصت انتخاب شایسته و هم امکان سوءاستفاده تبلیغی دشمن از کثرت آرای باطله، بهتر است تا حد ممکن به کسانی که متمایل به مشارکت در انتخابات شده‌اند، توصیه کنیم «رأی صحیح» بدهند.

همه ما مخاطبان در دسترسی داریم که از بستگان، آشنایان، دوستان و همکاران ما هستند و کم‌وبیش قدرت اثرگذاری بر آن‌ها را داریم. در این ساعات طلایی نباید بیکار نشست بلکه باید از ابزار‌های مختلفی از جمله مرور مخاطبان تلفن‌همراه‌مان و ارسال پیامک یا حتی مکالمه تلفنی با آن‌ها و نیز ارسال محتوا‌های مفید و آگاهی‌بخش برای مخاطبان یا گروه‌های پیام‌رسان‌های اجتماعی حداکثر استفاده را کرد.

باید با هر یک از مخاطبان متناسب با سلایق و دغدغه‌های او سخن گفت و واقعیت‌های صحنه را به او منتقل کرد. اولویت با افراد مردد است، اما نباید از دعوت کسانی که حتی تصمیم قطعی به عدم مشارکت دارند نیز ناامید شد. واقعیت آن است که ناگفته‌ها در حدی است که اگر به اطلاع بسیاری از آن‌ها که تصمیم به عدم مشارکت دارند برسد، به جرگه مرددین یا حتی مشارکت‌کنندگان می‌پیوندند. بسیاری از مردمی که گمان می‌کنند حضورشان در پای صندوق رأی تأثیر چندانی بر سرنوشت‌شان ندارد، اگر بدانند ثبات اقتصادی بدون ثبات سیاسی امکان‌پذیر نیست و تنها با انتخابات قوی می‌توان به کاهش نوسانات بازار و تبعات منفی آن امید داشت، بی‌تردید به حضور در انتخابات متمایل می‌شوند.

باید همه کسانی که تردید دارند یا تصمیمی به مشارکت ندارند، بدانند که رئیس‌جمهور منتخب چهاردهم، رئیس‌جمهور همه ایرانیان چه آن‌هایی که در انتخابات به او رأی داده‌اند، چه کسانی که به رقیب رأی داده‌اند و چه کسانی که اصلاً رأی نداده‌اند، است. تصمیمات و مواضع بر سرنوشت همه ایرانیان اثر خواهد داشت و ترک انتخابات اثری نخواهد داشت، جز از دست رفتن یک رأی که شاید در نتیجه نهایی انتخابات مؤثر باشد، خصوصاً در انتخاباتی که دو رقیب شانه‌به‌شانه یکدیگر حرکت می‌کنند.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • ناشناس
    0

    " تعدادی به دلیل نارضایتی از اوضاع معیشتی و اقتصادی و برخی هم به این دلیل که هنوز اهمیت و فایده این انتخابات برای‌شان مبهم یا مجهول است، در تردید به سر می‌برند"
    نویسنده محترم حالتون خوبه چرا باز هم در آسیب شناسی نیم بند در خصوص دلیل پایین بودن مشارکت سعی می کنید حقایق را کتمان کنید؟
    تعدادی؟؟؟!!!! یعنی 60 درصد مردم که شرکت نکرده اند شده تعدادی؟
    ضمناً برخی هم به این دلیل که هنوز اهمیت و فایده این انتخابات برای‌شان مبهم یا مجهول است در تردید هستند!!! این جمله یعنی چی؟!!!
    اهمیت و فایده انتخابات کیلو چنده مردم از حاکمیت ناراضی و متنفر هستند و مدام در تاکسی و اتوبوس و مترو و مجالس و بازار ورد زبونشون است که از طلا گشتن پیمان گشته ایم مرحمت نموده ما را مس کنید. اگر درک و شعور داشتین همین یک بیت شعر را متوجه میشدید مردم تغییر می خواهند و تجربه چندین انتخابات هم بهشون نشون داده با رای و صندوق و این اراجیف نظرشون تامین نمیشه چون نظرشون مطابق نظر گروهی که قدرت، پول، اسلحه، روزنامه و تریبون صدا و سیما را دردست دارند نیست

  • سید عزیز
    0

    مقبولیت و مشروعیت دو واژه ی سیاسی اجتماعی هستند برای حکومتها ولااقل برای شیوه ی درست حکمرانی. بی تعارف در یک فضای نسبتا بسته و امنیتی ترس موجب میشود که مردم به تظاهر روی بیاورند رای سفید فقط رای اعتراضی نیست رای از روی ترس از دست رفتن بخشی از منافع است که هر فردی برای خودش ودر ذهنش متصور است پس اتفاقا مرجح نیست غم انگیز است که حاکمیت نتوانسته است طیف وسیعی از جامعه را با سیاستهای خود همسو وهمراه کند اگر چه به ظاهر در اردوگاه حکومت حضور دارند خوشحالی از رای سفید این افراد مانند پلی با پایه های سست و پوسیده میماند که تا از روی آن عبور نکرده ای امن به نظر میرسد واین خطر ناک تر از وجود معترضین و خانه نشین هاست.

  • ناشناس
    0

    این بار اصلاحات منتخب ملت خواهد بود در ریاست دولت انها که خواهند امد برای رای خواهند امد چون اثر رای را کاملا این بار میدانند و رای ندادن به فرمایش دکتر ظریف خود نوعی رای دادن به اقلیت است که امام ع علیه السلام را شهید کردند انهایی که تفسیر وارونه از اسلام را تبدیل به اقتدار برای حکمرانی خود کرده اند و از کنار ان نان چرب میخورند مظلوم رهبری هم این وسط گرفتار این جماعت شده است

  • ناشناس
    0

    هر کس می خواهد رای سفید بدهد یا مردد است به پزشکیان رای بدهد لااقل با بی عدالتی انتخاباتی مبارزه کرده است در ضمن روزنامه جوان نخوانید چون در دوران سختی مردم برعلیه آنها بود

  • ناشناس
    0

    اتفاقاً بدترین نوع مشارکت در انتخابات انداختن رأی سفید یا باطله در صندوق رأی است و هیچ ترجیحی بر عدم مشارکت در انتخابات ندارد! در انتخابات یا گزینه حداقلی انتخاب کننده وجود دارد و به او رأی می دهد و یا وجود ندارد و باید انتخابات را تحریم کند و گزینه بینابین دیگری وجود ندارد!

  • ناشناس
    0

    چشم عباس آقا شركت مكنيم مشاركت بره بالا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    اخبار سایر رسانه ها