سفری که کرایهاش قطع عضو است!
روستای ابراهیم آباد در روبروی شهر معمولان که با انگشتان قطع شده مردمش شناخته شده است چرا که مردمانش با وسیلهای به نام
روستای ابراهیم آباد معمولان را کمتر کسی در لرستان و شاید ایران نشناسد، روستایی در روبروی شهر معمولان که با انگشتان قطع شده مردمش شناخته شده است چرا که مردمانش با وسیلهای به نام "گرگر"رفت وآمد میکنند.
فاصله این روستا با شهر معمولان کمتر از یک کیلومتر و با استفاده از جاده حدود چهار کیلومتر است که مردم کشاورز این روستا برای هر بار تردد با ماشین باید حدود ده هزار تومان کرایه بدهند.
مردمی که غمی کهنه در سینه دارند و برای هربار سوال پرسیدن از آنها درباره گرگر سفره دلشان را پهن میکنند واز انگشتان قطع شده اهالی این روستا گرفته تا ماندن دانش آموزان ابتدایی که ساعتها داخل گرگر در بالای کشکان معلق ماندند.
در قرنی که کشورهای جهان و حتی استانهای هم جوار لرستان به دنبال کسب تکنولوژیهای روز دنیا و زیر ساختها و راههای ارتباطی متعدد هستند، مردم روستای ابراهیم آباد معمولان باید برای عبور از رودخانه خروشان کشکان با هزار ترس و لرز از قطع نشدن انگشتانشان از" گرگر " استفاده کنند و از رودخانه عبور کنند و این در حالیست که تاکنون این وسیله خطرناک انگشتان حدود 100 نفر از اهالی را بریده و آنها را قطع عضو کرده است که این خود هزینههای جبران ناپذیری برای اهالی این روستا در پی داشته است.
کوشکی یکی از اهالی روستای ابراهیم آباد اظهار داشت: هیچ مسئولی تاکنون برای پیگیری مشکل مردم روستای ابراهیم آباد به این روستا مراجعه نکرده است و مردم و دانش آموزان همچنان از گرگر برای عبور از رودخانه کشکان استفاده میکنند؛ هیچ گوش شنوایی برای شنیدن صدای مردم این منطقه در بین مسئولان نیست وم ردم این روستا باید تا مدتها از این وسیله خطرناک استفاده کنند.
زخمی شدن دست کودک پیش دبستانی بر اثر استفاده از گرگر
ایمان کوشکی یکی دیگر از اهالی ابراهیم آباد در پلدختر گفت: یک دانش آموز پیش دبستانی که همراه خانواده خود سوار بر گرگر برای عبور از رودخانه کشکان بودند بر اثر تماس دست با سیم تیز گرگر دستش زخمی وروانه بیمارستان شد و دستش بخیه وپانسمان شد.
امین فرخ نژاد رئیس راه وشهرسازی پلدختر گفت: در حال حاضر پروژه ساخت پل ابراهیم آباد معمولان تعطیل است که قرار بود اعتبار برای آن تخصیص دهند که شروع به فعالیت کند که اعتبار ندادند و تاکنون دو میلیاردتومان برای ساخت پل ابراهیم آباد هزینه شده و این پروژه 72درصد پیشرفت فیزیکی دارد برای تکمیل و به بهربرداری رسیدن آن نیز یک میلیارد تومان دیگر اعتبار نیاز است.
پل ابراهیم آباد نیازمند یک میلیارد تومان اعتبار
نعمتالله دستیاری فرماندار پلدختر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در پلدختر اظهار داشت: سال 85 کلنگ احداث یک پل عابر در معمولان به زمین زده شد و بنا بود پلی احداث شود تا جایگاه گرگر باشد ولی سال 94 طرح پل عابررو به ماشینرو تبدیل شد و از سال 94 اقدامات جدی و اساسی برای ساخت پل ابراهیمآباد آغاز شد؛ پیشرفت فیزیکی پل ابراهیمآباد 80 درصد است و تاکنون یک و نیم میلیارد تومان اعتبار برای آن هزینه شده است.
وی افزود: در سال 96 یک میلیارد اعتبار برای پل ابراهیمآباد مصوب شده که 550میلیون آن تخصیص یافته است از طرفی دولت با همه مشکلات و مسائلی که دارد اهتمام ویژهای برای تکمیل پروژههای عمرانی نیمهکاره دارد.
فرماندار پلدختر با بیان اینکه پنج پایه قوی و عرشه فلزی پل ابراهیمآباد نصب شده است و یکبار هم سیل پایههای این پل را تخریب کرده و به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است عنوان کرد: امسال 360میلیون تومان تخصیص صدر در صدی دارد ودر جلسهای که با استاندار داشتیم بنا و تاکید استاندار بود که باید ادامه ساخت پل شروع شود.
آغاز دوباره ساخت پل ابراهیم آباد در اردیبهشت
وی تأکید کرد: من باپیمانکار پروژه صحبت کردم اول اردیبهشت ادامه ساخت پل ابراهیم آباد معمولان را شروع میکند وبا توجه به اینکه استاندار پیگیر هستند یکی از پروژههای استان است که تخصیص صددرصد گرفته و به رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرده که تخصیص صدرصدی برای آن در نظر بگیرد؛ قرار است من جلسه ای با بخشدار معمولان برگزار کنیم که ببینیم چه میزان اعتبار برای تکمیل پل نیاز است و استاندار تاکید کرده که هر میزانی اعتبار نیاز داشته باشد تخصیص میدهد که سعی میکنیم برای شش ماهه نخست امسال ساخت پل تکمیل وبه بهره برداری برسد.
سید موسی خادمی استاندار لرستان نیز در سفر اخیر خود به شهرستان پلدختر در مورد تکمیل این پل اظهارداشت: پل ابراهیم آباد از پروژههای مهم استان لرستان است که کار اجرایی آن شروع شده ودر بازدیدی که سال گذشته به آن عمل آمد قرار شد اعتبارات به صورت کامل به آن اختصاص پیدا کند.
وی افزود: هم اکنون 100درصد اعتبارات تخصیص یافته و منابع هم دارد این پروژه جز طرحهایی است که قرار است که پیمانکار بیاید و کار را شروع کند و امیدواریم این پروژه هرچه سریعتر به نتیجه برسد.
منبع:تسنیم
15