پول های بلوکه شده نفتی، پس از آزادی کجا می روند؟
لغو کوتاه مدت برخی تحریمها و آزادسازی پولهای بلوکه شده، میتواند فرصتی برای سرمایه گذاری بلندمدت خارجی برای بی اثر کردن تحریمها باشد.
پنج روز پیش بود که یونهاپ، بزرگترین خبرگزاری کره جنوبی به نقل از وزارت اقتصاد و دارایی این کشور اعلام کرد که هونگ نام کی، وزیر دارایی این کشور و جانت یلن وزیر خزانه داری آمریکا، در حاشیه نشست گروه ۲۰ (G-۲۰) در ونیز ایتالیا، یک نشست دوجانبه برای بحث درباره موضوعات مختلف برگزار کردند که یکی از آنها نحوه آزادسازی داراییهای مسدود شده ایران در حسابهای بانکی کره جنوبی بوده است.
وزرای دارایی آمریکا و کره جنوبی توافق کردند درخصوص داراییهای مسدود شده ایران در سئول با یکدیگر همکاری کنند. سئول در تلاش است با حمایت ایالات متحده از یک کانال در سوئیس برای استفاده از بخشی از پول مسدود شده ایران در کره جنوبی برای فروش کالاهای بشردوستانه، شامل محصولات درمانی شرکتهای سوئیسی به ایران استفاده کند.
حالا امروز، بیست و چهارم تیرماه ۱۴۰۰، در ششمین سالروز امضای توافق برنامه جامع اقدام مشترک یا همان برجام، پایگاه خبری واشنگتن فری بیکن در گزارشی نوشت، وزارت خارجه آمریکا اواخر روز سه شنبه به کنگره اطلاع داده با هدف دسترسی ایران، بخشی از تحریمهای تجاری را لغو کرده است.
بر اساس این گزارش، این معافیت که توسط آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا امضا شده است، انتقال وجوه ایران در حسابهای محدود به صادر کنندگان در ژاپن و جمهوری کره را مجاز میداند و اجازه میدهد تا پول ایران که در نتیجه تحریمهای آمریکا مسدود شده بود، بدون نقض قانون آزاد شود.
همچنین وزارت امور خارجه آمریکا میگوید که اجازه انتقال وجوه به ایران را نمیدهد و صرفا بازپرداخت به شرکتهای ژاپنی و کرهای را که کالاها و خدمات غیر تحریم شده قبل از تشدید تحریمهای ایالات متحده توسط دولت قبلی صادر میکردند، ایجاد میکند. بلینکن لغو تحریمها را امضا کرد تا به ژاپن و کره، ۹۰ روز دیگر فرصت دهد تا معاملات خود را با ایران کامل کنند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته است، وزیر امور خارجه قبلاً این لغو تحریمها را امضا کرده بود تا اجازه دهد وجوه و داراییهایی که در حسابهای محدود ایرانی در ژاپن و کره نگهداری میشود برای بازپرداخت شرکتهای ژاپنی و کرهای که کالاهای غیر تحریم شده را به ایران صادر میکنند، استفاده شود.
تحریمهای نفتی ایران چه تاثیری بر اقتصاد سایر کشورها داشت؟
نکته جالب توجه در اعلام خبر لغو بخشی از تحریم ها در این است که آمریکایی ها اعلام کرده اند که با هدف دسترسی ایران به منابعش بلوکه شده این کار را انجام می دهند اما شواهد نشان می دهد، حضور نداشتن نفت ایران در بازار بین المللی، به کشورهای زیادی به ویژه کشورهای آسیایی، آسیب اقتصادی وارد کرده و آن ها هستند که به آمریکا برای لغو تحریم های ایران فشار می آورند.
سه روز پیش بود که پایگاه خبری آمریکایی بیزینس اینسایدر، به ارائه تحلیلی از کاهش سود پالایشگاهها در کشورهای آسیایی از جمله هند پرداخت و دلیل آن را عدم صاردات نفت ایران و شیوع ویروس کووید-۱۹ توصیف کرد.
این پایگاه خبری آمریکایی، ضمن بیان این مطلب که اکثر کشورهای آسیایی به غیر از چین، به دلیل شیوع ویروس کرونا با کاهش چشمگیر سود مواجه شدهاند، میگوید: «شیوع کرونا باعث کاهش مصرف محصولاتی مانند بنزین و سوخت لازم برای جتها شده است. البته در چین این مسئله به دلیل صادرات نفت از ایران مشاهده نشده است. انتظار میرود احیای توافق هستهای ایران، با افزایش صادرات سوخت از ایران به کشورهای آسیایی همراه باشد.»
در بخشی دیگر از این تحلیل آمده است: «اغلب کشورهای آسیایی چشم انتظار احیای برجام هستند تا حجم گستردهای از نفت خام به پالایشگاههای آنها وارد شود. این تامین سوخت در واقع برای سوخت کشتیها و تولید برق در برخی کشورها به کار خواهد رفت.»
لغو بخشی از تحریمها در پایان دولت فعلی، گامی برای ایجاد فشار روانی در دولت آینده
البته تحلیلگران، لغو بخشی از تحریم ها در آستانه پایان دولت دوازدهم را پیش بینی کرده بودند. زیرا به عقیده آن ها، تحریمها علیه کشورها، به دلیل فشارهای بین المللی که نمونه آن را در بازارهای آسیایی مثال زدیم، طول عمر دارد و امکان ندارد تا ابد بتوان به سیاست تحریم ادامه داد و از آن نتیجه گرفت.
خبرگزاری اسپوتنیک طی گزارشی از تحلیلگران سیاسی، در این زمینه نوشت: روانشناسان سیاسی با تجربه به خوبی میدانند که تهدید به تحریم میتواند از خود تحریم حتی موثرتر باشد چرا که تاثیر روانی آن بسیار بیشتر از تاثیر عملی آن است. طرف مقابل همیشه ممکن است فکر کند که اگر تحریم شود چه اتفاق یا بلایی قرار است سرش بیاید، اما در صورتی که تحریم اعمال شود و مشکلی پیش نیاید، آنوقت جسارتش برای برداشتن قدمهای متقابل بیشتر میشود.
بر اساس این گزارش، در موارد زیادی سیاست مداران آمریکایی، هم ایران و هم دیگر کشورها را تهدید میکنند تا در صورتی که وفق نظر آنها کاری را انجام ندهند آنوقت با تحریمهای آمریکا مواجه شوند. اشتباه بزرگی که ترامپ انجام داد، این بود که هر چه تحریم میتوانست علیه ایران وضع کرد و کاری کرد که آمریکا دیگر ابزاری برای فشار بر ایران نداشته باشد.
در چنین شرایطی به مردم فشار شدیدی وارد می شود اما آمریکا نتوانسته به اهداف خود از تحریمها یعنی به زانو در آوردن ایران و یا فروپاشی نظام جمهوری اسلامی برسد. دولت آمریکا هم کاملا متوجه است که زمان دیگر به نفعش نیست، یعنی هر چه قدر زمان بگذرد، ایران قدمهای بیشتر و بزرگتری را بر میدارد که کار بازگرداندن آن بسیار دشوار خواهد بود.
همین اشتباه را آمریکاییها و تروئیکای اروپایی در سال ۲۰۰۵ میلادی انجام دادند، در آن زمان برخی سیاست مداران ایرانی برای اینکه ایران درگیر تحریمهای شورای امنیت نشود، حاضر شدند شروط آمریکا را بپذیرند، اما در نهایت آمریکاییها و غربیها به تعهدات خود عمل نکردند. در آن زمان ایران فقط ۱۹۰ سانتریفیوژ در اختیار داشت و به صورت آزمایشی تلاش میکرد تا غنی سازی ۳.۶۷ درصد را انجام دهد اما برای نشان دادن حسن نیت خود، همه تاسیسات هستهای خود را بست، به همین دلیل اروپاییها تصور کردند که شاید میتوانستند امتیازهای بیشتری از ایران بگیرند.
وقتی که اروپاییها به تعهدات خود عمل نکردند و پرونده ایران به شورای امنیت رفت، ایران اقدامات جدی تری برای پیشرفت فناوری های هسته ای انجام داد و به همین خاطر، طرفهای غربی در مذاکرات جدید، دیگر نمیتوانستند به ایرانیها بگویند که حق غنی سازی ندارید.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
25
لبنان فلسطین طالبان یمن سوریه عراق
پولهای بلوکه شده پس از آزادی مستقیم به جیب آخوندها و سردارها و فرزندان خارج نشین آنها واریز خواهد شد.
پولهاي ازاد شده ،به لبنان ،فلسطين ،يمن ،سوريه وعراق مي روند ،،،تا برادرانمان شاد شوند
سرمایه گذاری خارجی حکومت ما در چهل و سه سال گذشته فقط در کشورهای لبنان سوریه عراق و... وگروههای بعضاً تروریستی و یا جیب مسوولان نظام و آقازاده ها بوده است . مگه به مردم از میلیونها دلاری که از اوباما گرفتید ، خیری رسید؟؟؟ واسه همینه که مردم نمیدونن کدام گزینه بهتر است بلوکه ماندن ثروت ملت محروم ما و یا آزاد شدن و «غیب شدن !!!» پولها .
لبنان فلسطین
اونور
همه در خدمت سیاستهای برون مرزی مجامع بالا دستی هزینه میشوند .
وردست 800میلیارددلار
به جیب دزدان داخلی و فقرای خارجی مثل به سوریه عراق و لبنان و یمن و افغان و ....
یه نکته ی همتی در جریان رقابت های انتخاباتی بهش اشاره کرد و بهش پرداخته نشد این بود که ۶۰ درصد از منابع حاصل از فروش نفت اصلا به بانک مرکزی یا خزانه واریز نمیشه . سوال اینجاست اینا کجا خرج میشن.
سختی تحریم را مردم کشیده باید به حساب مردم برود
انشالله این لغوتحریم هاسرسفره مردم مشاهده شودواثرگذارباشد.اگربه بیراهه برودتاکنون رفته چه بهتراصلاانجام نشه.واقعابه مردم ظلم میشه.ایران جز ده کشورسرمایه داردنیاست ولی ۹۰درصدمردم درفقروگرسنگی بسرمیبرند.انشالله تاریخ همانندگذشته الان مطالعه میکنیم بیان نمایدتاایندگان بفهمندچه بلایی به سرمردم امد.انشالله مسئولین بعداز۴۲سال اصلاحات کشوررادرجهت رفاه واسایش وارامش مردم شروع کنندتاجبران چندین ساله شود.انشالله
با آن هم درآمد در سالهای گذشته چه گلی سر مملکت زدند که حالا چقدر غاز بتوان کاری انجام داد.
باید به جیب مردم برود
به جیب روحانی و رفقایش می رود ، پس همان بهتر که آزاد نشوند، همان جا جایشان بهتر است
تو جیب آخوندا،جیب عربهای مفت خور،جیب مخالفان آمریکا،جیب دزدان ساکن ایران،بانک های کشورهای خارجی،ویلاها و املاک کانادا لسترالیا سوریه لبنان انگلیس آمریکا،جیب گروه های خرابکار،،هرجا بگی میره بجز جیب مردم بدبخت
پولهای بلوکه شده ایران برای آبادانی کشور ،آبرسانی به سیستان، احداث راه آهن ،تاسیس کارخانه دارو سازی و ...... مصرف خواهد شد. جناب آقای دکتر سید سردار خلبان قالیباف می گفت.
چه سوال مهمی پرسیدی خخخخ خب پیرزن سبزی فروش سر کوچمدنم میدونه کجا میره دیگه چرا میپرسی خخخخخخخخخ
اگر شما یک بار سوار الاغ به مقصدی بروید دیگه بارهای بعد نیاز نیست به جناب الاغ چیزی بگید .
هر جا بره به جيب اين ملت بيچاره سيه روز نميره و شغالان و کفتارهاي انسان نما دارن براش نقشه مي کشن
تو جیب هر کسی بغیر از مردم ایران !!!
میرسه به زکزاکی !!!
یه مدت یه پیکان داشتم، یه طلبه پاکستانی رو سوار کردم، خیلی هم وراج بود و منم ناچاری به زراش گوش میدادم، خیلی اطلاعات داد بهم،،، این نکته ش خیلی جالب بود که حکومت ملاها، به این مفت خورای خارجی سهمیه آرد میداد، اونجا بود که به قول خیام، فهمیدم اسم اعظم و بنیاد دین، نان است،...
سلام پولهایی ک بلوکه شده در کشورهای غربی اینها حق مردم کشور ایران است سازمان بین الملل باید ترتیبی اتخاذ کند تا این پولها بین مردم ایران تقسیم شود چون حق مردمه ومردم ایران ب خاک سیاه نشسته اند خداوکیلی مال مردمه نه کس دیگر
به احتمال زیاد خرج لبنان فلسطین حوثی های یمن حشد شعبی عراق و لشگر فاطمیون و سپاه قدس خواهد شد ریالی از این پولها خرج ملت نخواهد شد خدا از شان نگذرد مردم ایران در فلاکت زندگی می کنند نان خالی را به سختی پیدا میکنند بخورن
خرج هر چیز بجز ملت مستضعف ایران
به لبنان و سوریه و یمن ونیجریه و.... جبهه مقااااااااومت!!!!!
خبر فوری ما را گرفتی؟یعنی شما نمیدونی پولها کجا میره؟پولها اصلا وارد ایران و بانک مرکزی نخواهد شد من به تمامی اسما جلاله سوگند میخورم یک دلار آن وارد ایران نمیشود.ولی در عجب از شما خبربمالان بی خاصیت هستم که تا چه حد حقیر شدید که برای چندرغاز جرات بیان حقایق را ندارید.از معظم له بپرسید به شما جواب میدهند پولها کجا میرود البته اگه جرات دارید.
اندازه یه اختلاس برای خودشون کنار میزارن مابقی هم صرف ابادانی کشور های دوست وبرادر و همسایه میشه
خوش بحال، حسن نصراله وبشار و الحوثی و زکراکی....
زیادبه خودتون فشارنیارید این پولها ازاین بانک میره تو اون بانک واز اون بانک میره تو یه بانک دیگه و ماشاالله بانک هم که کمبود نداریم الحمدولله.
زکزاکی خوشگل مزدور
قوزآباد
اسکل فرض کردید ملت رو ؟ اصلا پول نقدی وجود نداره قراره واکسن و دارو بدن . هیچ پول نقدی به ایران داده نمیشه . البته امکان داره دارو را بگیرند و در عراق و . . . بفروشند و دلار چمدانی بگیرند و با همان چمدان . . .
خدایش بایدبیادتوجیب مردم ایران که صاحب اصلی ثروت ملی ایران هستن اما اما امابااین مسولین دزد چشم اب نمیخوره حتی یک ریالش دست ۸۳میلیون ایرانی رابگیره طبق روال ۴۳سال گذشته حق گرفتنی است نه دادنی ان هم ازاخوندجماعت
تورو جون هر کی دوست دارید مارو بازی ندید الان ما جنبه نداریم بابا این همه پول نمی دونیم چکار کنیم نصفش کشک می خریم بقیه رو سماق؟؟؟ ما بلد نیستم سرمایه گذاری کنیم بقیه میبریم توی بورس کلا به فناه میره ؟ دست خودتون باشه نرید عنبر نسا بخرید؟ بانک بزنید به خودمون وام بدید ؟ ماهماینقدد قسط میدیم
البتهدرمادرخرجیانصافورعایتکنیدحبشهیادتوننره.
عجب سوال خنده داری!!!
همون کسی پول در چمدان عربها میریخت الان جانشینش این کار را میکند
در چمدان رفته و . . .