رئیس اتحادیه صادرکننده‌های فراورده‌های نفتی:

طالبان هم بنزین ایران را نخواست!

رئیس اتحادیه صادرکننده‌های فراورده‌های نفتی گفت: کشور‌های عراق و افغانستان اکنون بنزین مورد نیاز خود را از کشور‌های ازبکستان و روسیه با استاندارد بالاتری تأمین بنزین می‌کنند به همین دلیل طالبان دیگر متقاضی بنزین ایران نیست.

طالبان هم بنزین ایران را نخواست!

برخی از شرکت‌های پتروشیمی و پالایشگاهی که اقدام به تولید بنزین پیرولیز می‌کنند سال‌ها است که این بنزین را به کشور‌های همسایه از جمله افغانستان صادر می‌کنند.

این بنزین به خودی خود قابلیت استفاده به عنوان سوخت را ندارد و باید در فرایندی اصلاح شود تا بتوان به عنوان سوخت مورد استفاده قرار گیرد.

مدتی است که صادرات این نوع بنزین به افغانستان دچار مشکل شده است که خبرنگار ما برای علت بازگشت این بنزین با حمید حسینی رئیس اتحادیه صادرکننده‌های فراورده‌های نفتی گفتگو کرد.

وی با اشاره به اینکه مدت زمانی است که کشور عراق و افغانستان بنزین خود را از کشور‌های ازبکستان و روسیه خریداری می‌کنند و استاندارد کالا‌های ورودی خود را افزایش داده‌اند، گفت: بالا رفتن کیفیت محصولات صادراتی دلیل بازگشت بنزین از سوی طالبان بوده و این کشور‌ها دیگر هر کالایی را با هر کیفیتی نمی‌پذیرند.

رئیس اتحادیه صادرکننده‌های فراورده‌های نفتی در پاسخ به این سوال که آیا با وجود ناترازی بنزین، صادرات بنزین وجود دارد، گفت: بنزین صادراتی محصول پالایشگاه‌های مادر نیست، ضمن آنکه محصول تولیدی پالایشگاه‌های کوچک مقیاس مورد از لحاظ کیفیت تأیید پالایش و پخش نیست.

وی ادامه داد: بالا رفتن کیفیت محصولات صادراتی از سایر کشور‌ها به موجب کوچک شدن بازار صادراتی ایران شده است در حالیکه ایران تا پیش از این ۷۰ تا ۹۰ درصد بازار صادراتی محصولات نفتی این کشور‌ها را در اختیار داشت.

رئیس اتحادیه صادرکننده‌های فراورده‌های نفتی اضافه کرد: اکنون با توجه به اینکه تغییراتی در کیفیت کالای صادراتی به عراق و افغانستان اتفاق افتاده است پالایشگاه‌های کوچک مقیاس امکان افزایش کیفیت را ندارند. زیرا ستاد مبارزه با قاچاق کالا، اجبار کرده است که نباید کالایی مشابه بنزین و گازوئیل تولیدی پالایشگاه ها‌ی مادر تولید کرد.

به گفتی وی پالایشگاه‌های کوچک مقیاس مجبورند کالایی با کیفیت پایین تولید کنند که در داخل مشتری ندارد و این محصولات صادر می‌شود.

وی توضیح داد: باید مجوز تولید محصولات یا کیفیت تری مانند بنزین یورو ۳ و گازوئیل به پالایشگاه‌های کوچک مقیاس داده شود تا در زمستان بخشی از سوخت داخلی را برای نیروگاه‌ها تأمین کند.

رئیس اتحادیه صادرکننده‌های فراورده‌های نفتی اضافه کرد: در چنین شرایطی امکان استفاده از نفتا برای پتروشیمی‌ها و گازوئیل برای نیروگاه‌ها وجود دارد که پخش و پالایش باید در این زمینه همکاری کند.

به گفته حسینی با وجود اینکه ازبکستان و روسیه بنزین با کیفت تری به عراق و افغانستان می‌فروشند، مشتریان افغانی باز هم درخواست بنزین از کشور ما را دارند تبعات گمرکی آن را به عهده گرفته‌اند؛ که در برخی از مواقع این محصول صادر و بعضاً مرجوع می‌شود که ربطی به صادر کننده ایرانی ندارد، زیرا محصول خود را فروخته و پول آن را دریافت کرده است.

به گفته رئیس اتحادیه صادرکننده‌های فراورده‌های نفتی محصولات مرجوعی از سایر مبادی وارد افغانستان می‌شود.

منبع: مهر
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 6
  • ناشناس
    0

    بنزین ایران ....فقط به درد ماشین های ساخت داخل می خورند

  • کیوان
    0

    چقدر بدبختیم که طالبان هم بنزین مارو قبول نداره.. مسئولین بی مسئولیت دقت کنند

  • ناشناس
    1

    فقط در صدور ادعا در دنیا حرف اول را میزنیم.....

  • ناشناس
    0

    اینهارا ول کنید من موندم که مسئولین راستگو نظام مقدس جمهوری اسلام دم از کمبود بنزین وواردات میزنند آنوقت چطوری با این کمبود بنزین صادر میکنند کلا"مغزمان دارد هنگ میکند

    نظرات شما -
    • 🐜
      0

      اینا پارسال شاهکار کردند پیاز رو مجانی فرستادن عراق خودشون پیاز ازکشوردیگه وارد کردن پیاز ۵هزاری شد کیلویی ۴۰هزاردادن دست مردم کاسبان تحریم برعلیه ملت ایران

    • ناشناس
      0

      در ایران با کار کردن و زحمت کشیدن و درس خواندن به هیچ جایی نمیرسی. فقط پارتی و باند بازی و دزدی.