یک کارشناس اقتصادی:

جنایتی که بانک های خصوصی در اقتصاد ایران کردند، صدام نکرد!

یک کارشناس اقتصادی گفت: جنایتی را که بانک‌های خصوصی در اقتصاد ایران کردند، صدام نکرد. آنها پول‌های کشور را در پروژه‌هایی مانند ایران مال نابود کردند.

جنایتی که بانک های خصوصی در اقتصاد ایران کردند، صدام نکرد!

محمد جواد محقق نیا صبح امروز در نشست «سیاست‌های اقتصادی پیشنهادی به دولت سیزدهم از نگاه اقتصاد اسلامی» که با حضور جمعی از کارشناسان و اساتید اقتصاد در محل مجمع عالی علوم انسانی اسلامی در حال برگزاری است، اظهار داشت: تقریباً می‌شود ادعا کرد سخت‌ترین پوسته اصلاحات اقتصادی، بانک است. از بانک به‌عنوان قلب اقتصاد یاد می‌کنم که همه دولت‌های بعد از انقلاب ادعای اصلاح آن را داشتند ولی نتوانستند. به تعبیر بنده هم مشکل این بود که نتوانستند به نحوه درستی با بانک‌ها مقابله کنند.

وی افزود: سیستم بانکی ما منشأ ایرادات بسیاری در کشور ماست. اصلی‌ترین اشکال سیستم بانکی نیز این است که بیش از ۷۰ درصد تسهیلات آن در بخش غیر مولد هدر می‌رود. بانک‌ها سالانه ۵۰ تا ۷۰ میلیارد دلار تسهیلات می‌دهند که اگر درست در اقتصاد تزریق شود موجب بهبود اقتصاد می‌شود. اقتصاد مقاومتی نیز جهت اصلی‌اش به سمت تولید است ولی نظام بانکی ما به سمت دلالی می‌رود.

محقق نیا اضافه کرد: از طرف دیگر اضافه برداشت‌های شدید بانک‌ها از بانک مرکزی که ۱۲۲ هزار میلیارد برآورد می‌شود اتفاق عجیبی است. اتفاقی که در دولت تدبیر و امید رخ داد این بود که بانک‌های خصوصی در پایه پولی هم ورود کردند. اضافه برداشت یکی از مواردی است که به دولت بعدی به ارث رسیده است. به عقیده بنده جنایتی را که بانک‌های خصوصی در اقتصاد ایران کردند، صدام نکرد. آنها پول‌های کشور را در پروژه‌هایی مانند ایران مال نابود کردند.

وی ادامه داد: ناکارآمدی شدید در سیستم بانکی نیز معضل حال حاضر است. همچنین تمرکز بانک‌ها در تهران هم مورد انتقاد بسیاری از کارشناس قرار گرفته است.

به گفته وی، رقابتی که بانک‌های خصوصی در اقتصاد ایران ایجاد کردند هزینه‌های بسیاری بر اقتصاد کشور تحمیل شد. برای نمونه ۴ میلیارد واردات بی رویه پوز بانکی داریم که اتلاف منافع عظیمی به حساب می اید.

این کارشناس گفت: راه حل کوتاه مدت و اولین قدم برای حل مساله بانک‌ها، ایجاد انضباط است. اضافه برداشت از بانک مرکزی باید صفر شود. دوم باید تسهیلات کنترل شود. هر بانک باید معین توسعه یک استان شود. کشور سنگاپور از قشم کوچک‌تر اما تولید ناخالص آن اندازه کل کشور است. نهاد توسعه دهنده در هر استان باید بانک‌ها باشند. تهران چاه وَیل اقتصاد ایران شده است. هر مجتمع تجاری در تهران به معنای تعطیلی یک کارخانه است که پول پاشی فراوان در آنها اتفاق افتاده است. قدم بعدی این است که از رقابت منفی بین بانک‌ها جلوگیری کنیم. از طرق مختلف مانند محدود کردن رشد ترازنامه بانک‌ها و اقداماتی از این قبیل.

به گفته وی گام نهایی نیز باید تدوین قانون جامع بانکداری و اصلاح مدل بانکداری در ایران باشد زیرا این مدل بانکداری به هیچ وجه مناسب اقتصاد ایران نیست.

منبع: مهر

70

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 3
  • محمد
    0

    چقدر جالب است اگر فردی پولی به کسی بدهد و سودی بگیرد نزول است که هست و جرم تلقی می شود و زندان دارد اما همین کار را بانک ها انجام می دهند نزول تلقی نمی شود من که فرقش را نمی دام همسایه ما هم نمی داند هر دو با جناق من هم که در همه امور صاحب نظر هستند و از انرژی هسته ای تا سد گتوند اظهار نظر می کنند و ما را شدیدا مستفیض می کنند آنها هم نمی دانند

  • کاربر ناشناس
    0

    بانکها عامل بدبختی و جنایت ملت ایران هستند انشاءالله نابود بشن

  • کاربر ناشناس
    0

    ظلمهایی که دراین هشتسال مسئولین ودولت کردن صدام نکردبیچاره مردم