طلا و سکه در سربالایی قیمت/ بورس سبزپوش در شاخص کل
در سومین هفته مرداد قیمت طلا و سکه روند صعودی داشت که علت اصلی آن افزایش نرخ ارز بود و بازار بورس نیز همسو با دیگر بازار های مالی رشد قابل قبولی داشت.
بازار ارز و سکه در سومین هفته مرداد ۱۴۰۰ روند صعودی داشت و نرخ دلار و یورو نیز کانال قیمتی جدیدی را تجربه کردند همچنین نرخ سکه نیز از کانال ۱۱ میلیون تومان عبور کرد و شاخص بورس از کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی فراتر رفت.شاخص کل بورس تهران روز شنبه (۱۶مرداد ماه) در ابتدای معاملات با رشد ۹ هزار و ۵۹۷ واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۴۱۵ هزار واحدی قرار گرفت و در آخرین روز معاملات شاخص کل بورس با رشد ۹ هزار و ۵۸۶ واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۴۶۳ هزار واحدی قرار گرفت.
نرخ دلار از کانال ۲۶ هزار تومانی عبور کرد
قیمت ارز در این هفته روند صعودی داشت و نرخ دلار و یورو در اولین روز هفته به ترتیب ۲۵ هزار و ۱۴۵ تومان و ۲۹ هزار و ۶۲۵ تومان بود و در آخرین معاملات این هفته دلار ۲۶ هزار و ۵۸ تومان و یورو ۳۰ هزار و ۳۱۰ تومان معامله شد. این ارقام بیانگر آن است که دلار حدود ۹۰۰ تومان در این هفته گران شد و یورو نیز تقریبا ۷۰۰ تومان افزایش قیمت داشته است.
نرخ سکه همچنان صعودی است
قیمت سکه همسو با نرخ ارز از افزایش قیمت در این هفته برخوردار بود به طوری که از نرخ ۱۱ میلیون و ۴۰ هزار تومان به ۱۱ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان رسید از طرف دیگر هرگرم طلای ۱۸ عیار با افزایش بیش از ۲۰ هزار تومانی از قیمت یک میلیون و ۷۵ هزار تومان به مبلغ یک میلیون و ۱۰۴ هزار تومان افزایش یافت.
افزایش نرخ ارز عامل اصلی روند صعودی قیمت سکه و طلا بود
محمد کشتی آرای نایب رییس دوم اتحادیه طلا و جواهر تهران در باره وضعیت بازار طلا وسکه در سومین هفته مرداد ۱۴۰۰ گفت: در این هفته شاهد سیر صعودی قیمت ها به دلیل افزایش نرخ ارز بوده ایم در حالی که نرخ اونس جهانی روند کاهشی داشت به طوری که اونس جهانی حدود ۱۳ دلار کاهش قیمت را تجربه کرده است.
او افزود: قیمت سکه طرح قدیم در این هفته با افزایش ۴۰۰ هزار تومانی همراه بود و همچنین هر قطعه سکه طرح جدید حدود ۴۳۰ تومان گران شد از طرف دیگر نیم سکه و ربع سکه نیز حدود ۲۰۰ هزار تومان به ارزش آن اضافه شد.
کشتی آرای بیان کرد:سکه های یک گرمی افزایش ۵۰ هزار تومانی را در قیمت تجربه کردند البته باید این نکته را ذکر کرد که افزایش نرخ ارز در این هفته بر افزایش قیمت سکه و طلا تاثیر مستقیم داشت اما افزایش تقاضا نیر بی تاثیر بر این موضوع نبود.
او گفت:هر مثقال طلا نیز حدود ۱۱۴ هزار تومان افزایش نرخ داشت و در نهایت به رقم ۴ میلیون و ۸۰۵ هزار تومان رسید و هر گرم طلای ۱۸ عیار حدود ۲۶ هزار تومان گران شد و به قیمت یک میلیون ۱۰۹ هزار تومان در بازار داد و ستد شد.حباب سکه نیز در این هفته با افزایش ۱۷۰ هزار تومانی به رقم ۶۸۰ هزار تومان رسید.
کشتی آرای اظهار کرد: به دلیل نزدیک شدن به ایام سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی بازار تهران در هفته آینده تعطیل است و معمولا در این شرایط خیلی از واحد های حرفه ای طلا و جواهز داد و ستدها و تسویه حساب های مالی خود را انجام می دهند که منجبر به ایجاد تقاضا در بازار می شود علاوه بر آن مقداری از تقاضا برای خرید سکه برای سرمایه گذاری است.
او بیان کرد: اتفاقات اخیر سیاسی در کشور بر قیمت طلا و سکه تاثیر گذار نخواهد بود و بیشتر تابعی از نرخ دلار است و قیمت آن در آینده بستگی به روند نرخ دلار دارد.
بازار سرمایه در آینده به تعادل می رسد
مهدی قلی پورکارشناس بازار سرمایه در باره وضعیت بازار سرمایه در سومین هفته مرداد ۱۴۰۰ گفت: شروع دولت جدید مهمترین خبر این هفته بود و به نظرم حمایت های ضمنی صورت گرفته از بازار توسط حقوقی ها (با توجه به منفی بودن خالص ورود خروج پول حقیقی ها) و نیز تضعیف ریال در بازار ارز در کنار گزارشات خوب شرکت ها مهمترین دلیل در رشد بازار بود.
او افزود: در چند ماه آینده رشد بازار نمی تواند دائمی باشد، به نظرم بازار هفته بعد به تعادل می ر سد البته همواره سهام خوب برای رشد و سهام بد برای افت وجود خواهند داشت. ولی پیش بینی بازار تا پایان سال بستگی به سناریوهای زیادی دارد. یک توافق خوب با غرب، تقویب ریال و توقف بازار را تا پایان سال به همراه خواهد داشت و عدم توافق با غرب با تضعیف شدید ریال و رشد قیمت ها در بازارهای سرمایه ای مثل بورس و خودرو و غیره خواهد داشت. اینکه چه می شود فراتر از تحلیل اقتصادی است.
گروه فلزات بیشترین تاثیر را در رشد شاخص داشته است
قلی پور تصریح کرد: این هفته در کل حقیقی ها ۳۶۱ میلیارد تومان پول خود را از بازار خارج کردند و توسط حقوقی ها این مبلغ تامین شد. یعنی بازار رشد داشته است ولی حمایتی بود با اینحال ارزش معاملات خرد نسبت به میانگین از اول سال عالی بود و نشان از رونق بازار داشت. فلزات اساسی بویژه فولادسازها تاثیرگذارترین صنعت هفته بودند هر چند صنایع شیمیایی و پالایشی ، شرکت های چند رشته ای صنعتی هم با اقبال مواجه شدند. از طرف دیگر بانک ها همچنان بیشترین خروج پول حقیقی ها را تجربه کردند البته آهنگ خروج پول از این صنعت کندتر شده و خودرویی ها هم مطابق روال چند ماه گذشته کم رونق بودند. استخراج کانی های فلزی هم پس از چند هفته رشد خوب، وارد فاز شناسایی سود و عرضه ها شده بود.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: بازار شناختی از وزیر پیشنهادی اقتصاد ندارد، به همین دلیل فعلا نمی توان گفت که عکس العملی به دلیل شناخت از وزیر خواهد داشت، با این حال کل ترکیب کابینه نشان از حاکمیت رویکردی سخت در برخورد با خواسته های غرب در مذاکرات دارد و این انتظارات تورمی را بیشتر می کند.
سخن پایانی
فعالان بازار های مالی معتقدند افزایش قیمت در این هفته به عوامل مختلفی بستگی داشت و این نکته را نباید فراموش کرد که رویدادهای سیاسی در این موضوع بی تاثیر نبوده است اما تعیین نرخ ارز به عنوان شاخص در دیگر بازرهای مالی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و کارشناسان امیدوارند که نرخ ارز در کانال قیمتی واقعی قرار گیرد و با نوسان های نامعقول همراه نباشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
66