آیا شایعه شیوع آنفلوانزای فوقحاد پرندگان در استان بوشهر صحت دارد؟
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه تاکنون مورد مشکوکی از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان بوشهر مشاهده نشده است، گفت: پایش تالابهای استان به صورت مستمر انجام و گزارشات به دامپزشکی استان اعلام میشود.
فرهاد قلینژاد با اشاره به انجام پایشهای زیست محیطی با همکاری دامپزشکی استان بوشهر اظهار داشت: تاکنون مورد مشکوکی از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان بوشهر مشاهده نشده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر مرجع اعلام و بررسی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را دامپزشکی کشور و استان بوشهر دانست و بیان کرد: پایش تالابهای استان بوشهر از سوی محیطبانان و کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست استان بوشهر به صورت مستمر انجام و گزارشات به دامپزشکی استان اعلام میشود.
وی، با بیان اینکه 7.5 درصد مساحت استان بوشهر مناطق حفاظت شده است خاطر نشان کرد: این مهم شامل پارکهای ملی دریایی، مناطق حفاظت شده و مدیریت این مناطق بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است که از طریق ایستگاههای محیطبانی این ماموریت انجام میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر تاکید کرد: با وجود کمبود نیرو و امکانات، خوشبختانه اقدامات خوبی در مناطق حفاظت شده استان بوشهر انجام شده است و بهصورت مستمر با متخلفان شکار صید پرندگان و دیگر جانوران برخورد میشود.
قلینژاد با اشاره به برنامه آموزشی برای حفاظت از حیات وحش افزود: خوشبختانه دستگیری متخلفان صید جانوران و پرندگان در استان بوشهر روند کاهشی دارد ولی عمده تخلفات در استان زندهگیری پرندگان شکاری است.
وی از کشف محموله قاچاق پرندگان شکاری در معرض انقراض خبر داد و خاطر نشان کرد: امسال 4 محموله بزرگ قاچاق پرندگان شامل 24 پرنده شکاری در استان بوشهر کشف و با همکاری دستگاه قضا با متخلفان برخورد قاطع شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر این پرندگان را شامل گونههای بالابان، شاهین و بحری دانست و تاکید کرد: قاچاقچیان قصد خروج این پرندگان از طریق مرز دریایی استان بوشهر به کشورهای حاشیه خلیج فارس را داشتند.
قلینژاد بیان کرد: پرندگان قاچاق کشف شده به زیستگاه اصلی خود بازگردانده شدند و از خروج پرندگان به مقصد کشورهای خارجی، بیگانه به ویژه حاشیه خلیج فارس جلوگیری شد.
منبع: تسنیم
68