مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر:

فرزندآوری در استان بوشهر ۷.۸ درصد کاهش یافت

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر با بیان اینکه نرخ ولادت در استان کاهش یافته است گفت: امسال شاهد سیر نزولی نرخ فرزندآوری در استان بوشهر نسبت به سال قبل هستیم که ۷.۸ درصد کاهش یافته است.

فرزندآوری در استان بوشهر ۷.۸ درصد کاهش یافت

30 اردیبهشت به عنوان روز ملی جمعیت نامگذاری شده است که در این راستا وضعیت جمعیت در استان بوشهر مورد بررسی قرار می‌گیرد.

موضوع جمعیت یکی از موارد مهم در هر جامعه‌ای محسوب می‌شود چراکه یکی از پایه‌های توسعه، پیشرفت و اقتدار یک جامعه به جمعیت توانمند آن و سرمایه‌ انسانی وابسته است.

مهمترین مسئله جامعه امروز در امور اجتماعی موضوع جمعیت است که راهکارهای افزایش نرخ موالید و فرزندآوری خانواده‌ها در دستور کار مسئولان امر قرار گرفته است.

در این سال‌ها شاهد کاهشی شدن شیب رشد جمعیت در جامعه هستیم که کاهش نرخ جمعیت زنگ خطری برای جامعه محسوب می‌شود.

بوشهر جز استان‌های میانی کشور بین پیر و جوان قرار دارد

بر اساس آمارهای موجود دو سوم جامعه در گروه سنی 15 تا 64 سال قرار دارد که «پنج‌دری جمعیت» نامگذاری شده است و در این راستا استان بوشهر جز استان‌های میانی کشور بین پیر و جوان قرار دارد.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر با اشاره به کاهشی شدن نرخ ولادت در استان اظهار داشت: بر اساس آمارهای موجود نرخ ولادت در استان بوشهر رو به پایین است.

اسکندر پاسالار با بیان اینکه نرخ ولادت امسال نسبت به سال گذشته کاهش یافته است تصریح کرد: امسال شاهد سیر نزولی فرزندآوری در استان بوشهر نسبت به سال قبل هستیم که 7.8 درصد کاهش یافته است.

وی از ادامه سیر نزولی فرزندآوری در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: فرزندآوری از سال 1395 شدت بیشتری در استان بوشهر کاهش داشته است و یکی از عوامل تک فرزندی و یا دو فرزندی افزایش سن ازدواج ارزیابی شده است.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر افزود: هر قدر سن ازدواج افزایش یابد قطعاً فرصت فرزندآوری خانواده‌ها کمتر می‌شود.

پاسالار یکی دیگر از کاهش فرزندآوری در استان بوشهر را عوامل فرهنگی دانست و خاطر نشان کرد: بخش دیگر از کاهش نرخ ولادت مسائل اقتصادی و معیشتی است که در طرح فرزندآوری مشوق‌های لازم تدوین و ارائه شده است.

جمعیت استان بوشهر هم اکنون یک‌میلیون و 184 هزار نفر است

وی جمعیت استان بوشهر را هم اکنون یک‌میلیون و 184 هزار نفر دانست و تصریح کرد: از تعداد جمعیت استان بوشهر 72 درصد در شهرها و 28 درصد در روستاهای استان بوشهر ساکن هستند.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر نسبت جنسی جمعیت استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و گفت: بر اساس آمارهای موجود 47 درصد از جمعیت استان بوشهر زن و 53 درصد مرد تشکیل می‌دهد.

زمینه تسهیل ازدواج جوانان با ارائه مشوق‌ها و راهکارهای انگیزشی فراهم شود

امام جمعه بوشهر بر رفع موانع ازدواج و فرزندآوری تأکید کرد و اظهار داشت: باید زمینه تسهیل ازدواج جوانان با ارائه مشوق‌ها و راهکارهای انگیزشی فراهم شود.

آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری، کاهش نرخ ازدواج و فرزندآوری را نگران کننده دانست و بیان کرد: باید موانع بر سر راه ازدواج جوانان برداشته شود که توجه به اشتغال و تأمین مسکن از مهمترین راهکارها محسوب می‌شود.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر به نرخ تولد در کشور پرداخت و با بیان اینکه از 6.8 درصد به کمتر از 2 درصد رسیده است گفت: میزان باروری ایران از 6.8 درصد در سال 1360 به 1.7 درصد در سال 98 کاهش یافته و این روند نزولی ادامه دارد.

وی از کاهش فرزندآوری در خانواده ایرانی خبر داد و با اشاره به آمارهای ثبت شده خاطر نشان کرد: آمارها نشان می‌دهد امروز 19.7 درصد خانواده‌های ایرانی‌ دارای یک فرزند و 13.5 درصد فاقد فرزند هستند.

امام جمعه بوشهر با بیان اینکه جمعیت جوان کشور در 3 سرشماری اخیر پیوسته روند کاهشی داشته است تصریح کرد: جمعیت جوان ایران در سال 85 حدود 38.5 درصد بوده که در سال 95 به 25.1 درصد رسیده که کاهش جمعیت جوان، جامعه را از نظر زیرساخت‌های لازم برای پیشرفت دچار مشکل می‌کند.

صفایی بوشهری، پیر شدن جمعیت یک جامعه را یک خطر و نگرانی دانست و بیان کرد: روند کاهش جمعیت جوان سبب ایجاد یک چالش عمیق جمعیتی می‌شود و بسیار خطرناک است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر، بر حمایت‌های بهداشتی، معیشتی و اقتصادی برای افزایش نرخ تولد تأکید کرد و گفت: اگر این حمایت‌ها در شکل‌گیری برای رشد جمعیت به ثمر بنشیند، عاملی برای توسعه، توانمند سازی جامعه و اقتدار ایران اسلامی محسوب می‌شود.

زنگ‌ کاهش نرخ جمعیت و خطرات ناشی از آن به صدا در آمد

نرخ رشد طبیعی جمعیت یکی از شاخصه‌های مهم است که همواره از سوی کارشناسان و برنامه‌ریزان و سیاستگذاران قرار گرفته است و کاهش این نرخ زنگ خطری برای استان به شمار می‌رود.

مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر، میزان عمومی ازدواج و طلاق را از دیگر شاخص‌های مهم در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی دانست و افزود: شاخص عمومی ازدواج استان بوشهر 5.8 نفر در هر یک‌هزار نفر جمعیت است که هر چند نسبت به سال 98 افزایش یافته اما پایین‌تر از میانگین کشوری است.

پاسالار با بیان اینکه میزان عمومی طلاق در سال گذشته در استان 1.8 نفر در یک‌هزار نفر دانست و تصریح کرد: بوشهر از این نظر در میان استان‌های کم طلاق به شمار می‌رود و این شاخصی امیدوار کننده است.

مشکلات اقتصادی و مسائل فرهنگی سبب ‌‌افزایش سن ازدواج و به دنبال آن کاهش فرزندآوری شده است که باید چاره‌اندیشی شود.

منبع: تسنیم

68

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید