چرایی آرامش مردم چین مقابل سویه جدید «اومیکرون» کرونا
چین برای پیشگیری و کنترل اپیدمی کرونا به واکسنها متکی است، اما قرنطینه را هم کنار نگذاشته، بهویژه اقدامات قرنطینه تا به امروز به شکل تزلزلناپذیری ادامه داشته است.
سویه جدید جهش یافته «اومیکرون» که اخیراً در آفریقای جنوبی و سایر کشورها کشف شده، نگرانی و وحشت جهانی را برانگیخته است. جمعه گذشته بازارهای سهام جهانی و قیمت نفت به شدت سقوط کرد، بسیاری از کشورها از اجرای ممنوعیت پروازهای بینالمللی خبر دادند. با این حال، عملکرد دولت و مردم چین کاملا آرام است. «جانگ ونهونگ»، کارشناس ارشد پیشگیری بیماریهای عفونی چین معتقد است که واکنش سریع کنونی چین و استراتژی «به صفر رسانی پویا» میتواند با سویه های ویروس کرونای جدید مقابله کند.
زمانی که توجه کاربران سراسر جهان بر روی اومیکرون متمرکز شده بود، اظهارات کارشناسان ارشد پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیردار چین به مردم اطمینان خاطر داد.
«جونگ نانشان»، رئیس گروه کارشناسی ارشد کمیسیون ملی بهداشت چین گفت که مضر بودن سویه جهش یافته اومیکرون هنوز نیاز به یک دوره بررسی دارد و باید در هر زمان به آن توجه شود، اما در حال حاضر هنوز لازم نیست اقدام قابلتوجهی اتخاذ شود.
جانگ نیز معتقد است که چین در حال حاضر در دورهای قرار دارد که با اتخاذ تاکتیک «به صفر رسانی پویا» از فرصتهای استراتژیک برخورد دار است. به اعتقاد وی «با تکیه بر علم و همبستگی، ما میتوانیم با سویه "دلتا" مقابله کنیم، پس می توانیم با اومیکرون هم برخورد کنیم.»
دو سال است که انسانها و ویروس کرونا با هم میجنگند و وضعیت جنگ همچنان در بن بست است. سویههای جهش یافته بطور وحشتناکی در حال ظهور هستند وضعیت اپیدمی به سرعت در حال تغییر است. ویروس به راحتی میتواند با کمی بی احتیاطی از سد دفاعی انسان عبور کند.
از ماه اکتبر به این طرف، وضعیت ابتلای داخلی به کرونا در چین جدی بوده است. به محض اینکه شیوع بیماری در شانگهای نشانههایی از پایان یافتن نشان داد، اپیدمی در شهر «مانژولی» مغولستان داخلی رخ داد. فقط از ساعت صفر بامداد تا ساعت 16 روز یکشنبه، 19 مورد ابتلای جدید تایید شد. در همان روز یک ناحیه پرخطر و یک ناحیه با خطر متوسط در این شهر اضافه شد.
با این حال، در مقایسه با سایر اقتصادهای بزرگ در جهان، دادههای همه گیری در چین تقریباً ناچیز است. از زمان شیوع کرونا، چین همیشه به سیاست پیشگیرانه «به صفر رسانی پویا» پایبند بوده که باعث سوء ظن و حتی نارضایتی برخی از مردم شده است. با این حال، این واقعیت که اومیکرون به شیوه وحشتناکی آمده و بسیاری از کشورها دوباره گرفتار شده اند، مردم را با این حقیقت روبرو کرده که نبرد با این بیماری همه گیر هنوز به پایان نرسیده و به علاوه ارزش سیاست «به صفررسانی پویا» در چین را ثابت کرده است.
باید گفت اقدامات چین برای پیشگیری از کرونا در حوزه نتایجی که به دست آمده بسیار موفقیت آمیز بوده است. کشورهای غربی برای پیشگیری از بیماری همه گیر به واکسن متکی هستند، اما با واکسن نمی توان همه مشکلات را حل کرد. درست مانند الاکلنگ، همه گیری کمی کاهش یافته است، بنابراین همه عجله دارند تا آزادانه حرکت کنند؛ فعالیتهای بدون احتیاط باعث شده است همه گیری جدی شود و شهر باید به سرعت تعطیل شود. در نتیجه امواجی از اپیدمی در غرب ایجاد شده و اکنون این کشورها در موج پنجم به سر میبرند. چین برای پیشگیری و کنترل اپیدمی نیز به واکسنها متکی است، اما قرنطینه را هم کنار نگذاشته، بهویژه اقدامات قرنطینه تا به امروز به شکل تزلزلناپذیری ادامه داشته است.
هزینه اجرای سیاست «به صفر رسانی پویا» زیاد است، اما اگر چین از اقدامات غرب برای پیشگیری از همه گیری پیروی کند، چه عواقبی خواهد داشت؟ وب سایت رسمی مرکز کنترل بیماری های چین اخیراً در مقاله ای پاسخ داد: نتیجه آن فاجعهبار خواهد بود! مدل دادهها نشان میدهد که اگر از ایالات متحده الگوبرداری کنیم، چین هر روز بیش از 630 هزار مورد ابتلای جدید اضافه میکند؛ اگر از انگلستان الگوبرداری کنیم، هر روز بیش از 270 هزار مورد جدید اضافه میکند؛ در صورت تقلید از اسرائیل هر روز بیش از 440 هزار مورد جدید اضافه می کند.
چین هنوز یک کشور در حال توسعه است و اگر وضعیت فوق اتفاق بیفتد، تأثیر مخربی بر سیستم پزشکی ملی این کشور خواهد گذاشت و فاجعه انسانی بزرگی را ایجاد می کند، چه رسد به توانایی حمایت از سایر کشورها در مبارزه با همه گیری.
البته اجرای سیاست سختگیرانه «به صفر رسانی پویا» هزینه هایی دارد. صنایعی که بیشترین آسیب را دیدهاند صنایع هواپیمایی، گردشگری و رستورانها هستند. فعالان گردشگری در برخی کشورها گلایه دارند که به دلیل کمبود گردشگران چینی، بازارشان خیلی خراب شده است. من عمیقاً با تجربه آنها همدردی می کنم و در عین حال می دانم که همقطاران چینی شان نیز همین مشکل را دارند و به سختی امرار معاش می کنند. با این حال، اکثر مردم چین از سیاستهای پیشگیری و کنترل دولت حمایت میکنند، زیرا همه میدانند که در طول اپیدمی، برای رسیدن به یک چرخه مطلوب اجتماعی و اقتصادی، برخی هزینهها را باید پرداخت.
پس از عادی سازی پیشگیری و کنترل بیماری همه گیر، بروز خستگی اجتناب ناپذیر خواهد بود. ظهور سویه جدید اومیکرون دقیقا زنگ هشدار دیگری است که به موقع به صدا درآمد: در پیشگیری و کنترل همه گیری نمی توان سستی کرد و هیچ بیدقتی و ناشکیبایی جایز نیست. صبر کافی، پیشگیری و کنترل دقیق، و هوشیاری مداوم همه اینها ضروری هستند. هر چه مبارزه با این بیماری همه گیر دشوارتر باشد، ما باید تا آخر سرسختانهتر ایستادگی کنیم.
خدا چین و نابود کنه که مسبب تمام این بدبختیاست..
واقعا خدانابودش کنه چین
چین ازدستی این کاروکرد که همه کشورهارو ضعیف کنه.
مرگ چین کمونیست
خدایا داد ما را از این ظالمین بستان و ظهور حجتت را در ظهورش هر چه سریعتر تعجیل بفرما. الهی آمین.