استفاده مغرضانه «نیویورک تایمز» از واکسیناسیون کودکان برای ضربه زدن به چین

روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در گزارشی به واکسیناسیون کودکان چینی علیه ویروس کرونا پرداخته است. با این حال، تصویری که در این گزارش استفاده شد، خشم و انتقاد شدید کاربران خارجی از جمله بسیاری از آمریکایی‌ها را برانگیخت.

استفاده مغرضانه «نیویورک تایمز» از واکسیناسیون کودکان برای ضربه زدن به چین

در این تصویر، کودکی چینی در حال جیغ زدن و آماده شدن برای واکسینه شدن است و بزرگسالان در کنارش سعی می‌کنند سر و دست و پاهای کودک را بگیرند تا برای تزریق آماده شود.

چنین عکسی در کنار متن گزارش که در آن سعی شد عدم تمایل خانواده‌های چینی برای واکسینه کردن فرزندان خود و تدابیر جدی دولت چین برای مهار کرونا به عنوان دو نکته متضاد، یک تصویر بسیار برجسته «واکسیناسیون اجباری کودکان چینی تحت ظلم دولت چین» برای خوانندگان این گزارش تصویر کرده است.

تصاویر برای تقویت و تهسیل محتوای گزارش استفاده می شوند. «نیویورک تایمز» انتظار داشت که این تصویر خوانندگان را به این باور برساند که «چین کودکان را برای واکسینه شدن مجبور می کند» اما همین عکس باعث شد که این گزارش مورد انتقاد گسترده قرار بگیرد.

در فیس بوک و توییتر، بسیاری از کاربران خارجی در نظرات خود نوشتند که این تصویر باعث انصراف خانواده ها از واکسینه کردن فرزندان خود می شود؛ برخی کاربران انتقاد کردند و گفتند این تصویر واکسیناسیون کودکان را کاری ترسناک جلوه داده و برای واکسیناسیون عمومی مانع تراشی کرده است؛ برخی حتی به طور مستقیم «نیویورک تایمز» را به بی اعتبار کردن چین و انحراف افکار عمومی از موضوع شکست سیاستهای مهار کرونا در آمریکا متهم کردند.

در مواجهه با اعتراضات گسترده در شبکه های اجتماعی، نیویورک تایمز این تصویر را از گزارش خود حذف کرد اما خود گزارش نه.

با شناسایی منبع این عکس می توان به نیات شوم نیویورک تایمز پی برد.

تصویر استفاده شده در گزارش فوق از سایت فروش عکس به نام « Getty Images» خریداری شده است. قیمت این عکس در آن سایت 499 دلار آمریکا است. این عکس در 12 نوامبر 2021 در بیمارستان مرکزی ووهان گرفته شده است. تصویر مذکور از مجموعه عکس‌هایی با ژست مشابه است که در آنها کودکان چینی در حال واکسیناسیون واکنش‌هایی ناشی از ترس دارند.

اما در همین سایت مجموعه‌ عکس‌هایی مربوط به واکسیناسیون کودکان آمریکا هم وجود دارد که در آن کودکان آمریکایی هنگام واکسینه شدن ژستی بدون ترس، آرام و باوقار دارند.

در مواجهه با این دو سری عکس، دیگر نمی توان دلیل این نوع تفاوت را عاملی تصادفی و یا تفاوت سبک های هنری دانست. حقیقت این است که نیویورک تایمز برای متقاعد کردن خوانندگان به این ادعا که چین کودکان را به اجبار واکسینه می‌کند نه تنها این دیدگاه را به طور مخفی در متن گزارش گنجانده بلکه با تصویر مغرضانه فوق، این دیدگاه تبعیض آمیز را در اذهان خوانندگان تقویت می کند.

با کمی تحلیل بیشتر می توان «به هدف نرسیدن» این گزارش نیویورک تایمز را درک کرد.

ترس کودکان از آمپول زدن در هر کشوری، علی رغم آنکه چه دین و فرهنگ داشته باشند، یک موضوع بسیار آشکار، عادی و قابل درک است و هیچکس مقاومت در مقابل آمپول را به مساله حقوق بشر یا آزار و اذیت یک حکومت نسبت نمی دهد.

بنابراین وقتی «نیویورک تایمز» سعی کرد با استفاده از چنین عکسی مخاطبین را به واکسیناسیون اجباری کودکان چینی متقاعد کند، انزجار گسترده را برانگیخت.

اما اگر موضوعی را مطرح کند که مخاطبان چندان آشنایی با آن نداشته باشند -مانند شین جیانگ یا ردیابی منشا کرونا- آیا آنها چنین واکنشی را به نیویورک تایمز نشان می‌دهند؟

جواب این سوال به احتمال زیاد منفی است زیرا به دلیل عدم آشنایی کافی با موضوع، مخاطبین یا به آن اعتنایی نمی کنند یا تحت تاثیر گزارش قرار می گیرند و دیگر به دنبال یافتن حقیقت نمی‌روند. همین امر زمینه را برای انتشار گزار‌ش‌های هدفمند و تبعیض آمیز «نیویورک تایمز» و دیگر رسانه‌های مشابه فراهم کرده است.

منبع: رادیو بین الملی چین
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید