دور اول انتخابات ریاستجمهوری ایتالیا؛ دو سوم آراء سفید بود
نتیجه دور اول انتخابات ریاست جمهوری ایتالیا دوشنبه شب در حالی اعلام شد که دو سوم آراء ریخته شده به گلدانهای پارلمان این کشور سفید بود.
مقام رئیسجمهوری در ایتالیا بیشتر جنبه تشریفاتی دارد اما نقش رئیسجمهور در صورت عدم کسب اکثریت از سوی یکی از احزاب در انتخابات پارلمانی میتواند اهمیت پیدا کند. دوره هفت ساله ریاستجمهوری سرجو ماتارلا، رئیسجمهوری کنونی ایتالیا چند روز دیگر به پایان میرسد.
رئیسجمهوری ۸۰ ساله ایتالیا که محبوبیت زیادی دارد اعلام کرده است که حاضر به فعالیت برای یک دوره دیگر نیست.
از ۱۰۰۸ عضو مجلس نمایندگان، مجلس سنا و نمایندگان منطقهای ۶۷۲ نفر در دور اول این رایگیری مخفیانه رای سفید دادند.
انتخابات ریاستجمهوری ایتالیا در صورت انتخاب ماریو دراگی، نخستوزیر این کشور به سمت ریاستجمهوری میتواند پیامدهای سیاسی زیادی داشته باشد. احزاب حاضر در دولت وحدت ملی ایتالیا در صورت انتخاب ماریو دراگی به ریاستجمهوری باید بر سر جانشین او در مقام نخستوزیری به توافق برسند.
به این ترتیب احتمال سقوط دولت وحدت ملی پس از انتخاب احتمالی ماریو دراگی به مقام ریاستجمهوری وجود دارد. امری که میتواند منجر به برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی شود.
اکثر احزاب سیاسی ایتالیا از نمایندگان خود در مجمع برگزینندگان رئیسجمهوری خواسته بودند تا در دور اول رای سفید بدهند. پائولو مادالنا، قاضی سابق دیوان قانون اساسی ایتالیا که ۸۵ سال دارد پس از آرای سفید با ۳۶ رای در جایگاه دوم قرار گرفت. سرجو ماتارلا ۱۶ رای و ماریو دراگی یک رای به دست آوردند.
سیلویو برلوسکونی، نخستوزیر پیشین ایتالیا که روز شنبه از نامزدی برای سمت ریاستجمهوری انصراف داد هفت رای کسب کرد.
رئیسجمهوری منتخب ایتالیا در سه دور اول انتخابات در پارلمان باید بتواند دستکم دو سوم آراء را کسب کند. از دور چهارم رایگیری امکان انتخاب رئیسجمهوری با اکثریت مطلق آراء وجود دارد. رکورد رایگیری برای انتخاب رئیسجمهوری در ایتالیا ۲۳ دور رایگیری است.
تحلیلگران بر این باور هستند که رئیسجمهوری آینده ایتالیا به احتمال زیاد از روز پنجشنبه به بعد یعنی زمان برگزاری دور چهارم رایگیری مشخص خواهد شد.