خشم وزیرخارجه ترامپ از بازگشت احتمالی آمریکا به برجام

وزیر امورخارجه پیشین آمریکا با تکرار ادعاهای بی اساس خود علیه کشورمان، بازگشت واشنگتن به برجام را فاجعه بار توصیف کرد.

خشم وزیرخارجه ترامپ از بازگشت احتمالی آمریکا به برجام

مایک پمپئو  در گفت‌وگو با شبکه فاکس نیوز در پاسخ به سوالی درباره کناره گیری سه عضو تیم مذاکره کننده آمریکا که به طور غیرمستقیم در گفت‌وگوهای برجامی در وین حضور دارد، اظهار داشت: من دلیل جدا شدن این افراد را نمی دانم اما امیدوارم دلیل این کار آنها عدم تحمل مماشات باشد؛ همان طور که من نیز نمی توانم این مماشات را تحمل کنم اما به نظر می آید که اکنون قصد داریم این کار را انجام دهیم.

پمپئو که به نظر می رسد از مذاکرات بر سر احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بسیار خشمگین و ناراضی است، مدعی شد: قرار است میلیادرها دلار به ایران بدهیم، پولی که علیه دوستان و متحدان ما در خاورمیانه، کشورهای حاشیه خلیج (فارس) و اسرائیل هزینه می شود و در نهایت آمریکا را به خطر می اندازد.

پمپئو در ادامه ادعاهای واهی و تکراری خود گفت: واقعاً یک فاجعه خواهد بود، فاجعه بار است که بخواهیم به توافقی برگردیم که باراک اوباما رئیس جمهوری وقت آمریکا در سال ۲۰۱۵ آن را امضا کرد.

وزیر امورخارجه دولت دونالد ترامپ در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه "مخالفان توافق هسته‌ای با ایران از تیم مذاکره کننده آمریکا جدا شده اند و این خبر خوبی برای واشنگتن نیست، زیرا نمی توان جلوی هسته ای شدن ایران را گرفت، مدعی شد: این، خبر خوبی نیست. ظاهراً این دولت (بایدن) به جای درک این حقیقت که ایران با منابع مالی زیاد کشور بسیار خطرناکی است، در حال گام برداشتن در مسیر احیای توافقی شکست خورده است.

دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا که همواره از مخالفان برجام بود در سال ٢٠١٨ با نقض تعهدات واشنگتن دیل این توافق به طور یکجانبه از آن کناره گیری کرد و تحریم ها علیه ایران را بازگرداند.

اکنون در حالی وزیر امورخارجه دولت او بازگشت واشنگتن به برجام را فاجعه آمیز می خواند که بسیاری از مقامات کنونی و پیشین آمریکا و به ویژه رژیم صهیونیستی اذعان دارند که خروج واشنگتن از توافق هسته ای یک اشتباه بزرگ و راهبردی بوده که هیچ نتیجه ای نیز در بر نداشته است.

این ادعاها در حالی از سوی وزیر امورخارجه پیشین آمریکا تکرار می شود که دور هشتم مذاکرات وین از روز شنبه به مدت یک هفته متوقف شده است و مذاکره کنندگان به پایتخت های خو بازگشته اند تا مشورت های لازم برای اتخاذ تصمیمات مهم و اساسی را بگیرند.

این وقفه چند روزه در حالی است که روند گفت‌وگوها نسبت به یک ماه گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته است و طرف ها توانسته اند بخش قابل توجهی از متن توافق بازگشت به برجام را پیش ببرند و از اختلافات مهم و کلیدی بکاهند.

یکی از عوامل پیشرفت قابل توجه در مذاکرات در دور هشتم نسبت به دور هفتم این بوده است که طرف های اروپایی برجام از کشاندن بحث‌های مذاکراتی به فضای رسانه ها خودداری کردند و مذاکرات توانست تا حد زیادی دور از حاشیه سازی ها پیش برود.

به گفته مقامات نزدیک به مذاکرات در وین، این رایزنی ها تا مرحله‌ای پیش رفته است که با اتخاذ تصمیمات سیاسی لازم، امکان دستیابی به توافق وجود خواهد داشت.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید