به دنبال اتهام زنیهای «سازمان کشورهای آمریکایی» علیه انتخابات نیکاراگوئه
خروج ناگهانی دولت نیکاراگوئه از «سازمان کشورهای آمریکایی»
به دنبال اتهام زنیهای «سازمان کشورهای آمریکایی» علیه انتخابات نیکاراگوئه، دولت این کشور خروج از این سازمان که مقر آن در واشنگتن است را اعلام کرد.
دولت نیکاراگوئه دوشنبه شب به وقت تهران به طور ناگهانی اعلام کرد که از «سازمان کشورهای آمریکایی» خارج شده است.
به نوشته وبگاه «نشنال ریویو» «دنیس مونکادا» وزیر امور خارجه نیکاراگوئه در یک نشست خبری در شهر« ماناگوئه» پایتخت نیکاراگوئه این خبر اعلام کرد. وی گفت که این کشور نماینده دائم خود را در سازمان کشورهای آمریکایی خارج و ماموریت خود را در آنجا تعطیل کرده است.
وی همچنین افزود که تمامی کارکنان این سازمان در نیکاراگوئه اخراج شده و باید فوراً خاک این کشور را ترک کنند. مونکادا گفت که نیکاراگوئه دیگر عضوی از ساز و کارهای فریبکارانه این سازمان نخواهد بود.
تصمیم نیکاراگوئه پس از آن اتخاذ شد که مجمع عمومی سازمان کشورهای آمریکایی هفته گذشته قطعنامهای را تصویب و در آن اعلام کرد که آخرین انتخابات ریاست جمهوری نیکاراگوئه آزاد، عادلانه یا شفاف نبوده و مشروعیت دموکراتیک ندارد، ادعایی که جهت تضعیف دولت «دانیل اورتگا» رئیس جمهور نیکاراگوئه بیان شد.
در این انتخابات اورتگا و معاون رئیس جمهور «روزاریو موریلو» با کسب ۷۶ درصد آرا برای چهارمین دوره انتخاب شدند. اورتگا رهبری حزب ساندینیستها را برعهده دارد، یک حزب سوسیالیست انقلابی که دولت مورد حمایت ایالات متحده را در سال ۱۹۷۹ سرنگون کرد.
اندکی پس از انتخابات نوامبر، سران خارجی از جمله «جو بایدن» رئیسجمهو آمریکا به سرعت روند انتخابات را «غیرعادلانه» توصیف کردند. ایالات متحده و سایر کشورهای عضو سازمان کشورهای آمریکایی پس از انتخابات نیکاراگوئه و اورتگا را تحریم کردند و دولت بایدن چندی قبل تعداد زیادی مقامات نیکاراگوئه را تحریم کرد.
نیکاراگوئه ماه نوامبر اعلام کرده بود که تلاش خواهد کرد تا این سازمان را ترک کند، فرآیندی که تکمیل آن دو سال طول میکشد، اما به نظر میرسد این کشور به طور یکجانبه آن را تسریع کرده است.
این سازمان در سال ۱۹۴۸ برای تسهیل همکاری بین کشورهای نیمکره غربی تاسیس شد، دارای ۳۴ کشور عضو است و مقر آن در شهر «واشنگتن دی سی» پایتخت آمریکاست. همه کشورهای نیمکره غربی به جز کوبا عضو این سازمان هستند.