آمریکا «فانوس دریایی حقوق بشر» یا «سیاه چاله» تیراندازیهای بیپایان
در مواجهه با چنین فاجعه انسانی و سوالات تند خبرنگاران، «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز 25 می (4 خرداد) در یک کنفرانس مطبوعاتی باز هم آمریکا را به عنوان «قله جهان» و «فانوس دریایی» عنوان کرد. در واقع، این «فانوس دریایی» یک «سیاه چاله» است که مردم در آن هیچ نور امیدی نمیبینند.
تیراندازی دسته جمعی در مدرسه ابتدایی ایالت تگزاس در ایالات متحده جهانیان را به شدت شوکه کرد، اما گویا مثل همیشه بر انجمن ملی سلاح آمریکاNRA تأثیری نگذاشته است. بر اساس گزارش رسانههای آمریکایی، در 27 می (6 خرداد) به وقت محلی، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا، «گرگ ابوت» فرماندار تگزاس، سناتور «تد کروز» و دیگر سیاستمداران در نشست سالانه برنامه ریزی شده در هیوستون شرکت خواهند کرد.
پس از هر تیراندازی غم انگیز، انجمن ملی سلاح آمریکا در کانون توجه افکار عمومی قرار میگیرد، اما در نهایت هر بار «به سلامت از کانون توجهات خارج میشود» و به این سبب بسیاری از مردم آه میکشند و میگویند تکان دادن کوه آسان است، اما تکان دادن «NRA» دشوار! انجمن ملی سلاح آمریکا به عنوان بزرگترین سازمان سلاح گرم و گروه ذینفع قدرتمند در ایالات متحده، دارای حداقل 5 میلیون عضو و مقدار زیادی سرمایه است و تأثیر زیادی در انتخابات ریاست جمهوری و کنگره این کشور دارد. طبق گزارش Open Secret، یک وبسایت آمریکایی که کمکهای مالی سیاسی را ردیابی میکند، این انجمن بیش از 29 میلیون دلار را تنها برای انتخابات فدرال در سال 2020 هزینه کرده است. سناتور تد کروز بودجه قابل توجهی از این انجمن دریافت کرده و گرگ ابوت فرماندار تگزاس از مدافعان سرسخت آزادی اسلحه است.
هیچ چیز غم انگیزتر از مرگ دل نیست. اگرچه حوادث تیراندازی بارها و بارها رخ داده، اما مهم نیست که چند نفر کشته شدهاند، چه درخواست شخصی «جو بایدن»، رئیس جمهور ایالات متحده باشد و چه خواستههای خشمگینانه شخصیتهای مشهور آمریکا مانند «استیو کر» مربی معروف NBA برای تغییر، همه می دانند که اینها فقط یک کاتارسیس احساسی است و تاثیر واقعی نخواهد داشت. مردم آمریکا پس از شوکه شدن، تسلیت گفتن و نیمه افراشتن پرچم، تنها میتوانند واقعیت را با بی حسی بپذیرند، همانطور که باید مرگ یک میلیون مبتلای کرونا را بپذیرند. «روکسان گی» نویسنده آمریکایی روز 26 مه (5 خرداد) در نیویورک تایمز نوشت: «تنها کاری که میتوانیم انجام دهیم این است که این خشونت مداوم را تحمل کنیم و امیدوار باشیم که این گلوله ها به فرزندان ما، خودمان، خانوادههای ما، یا دوستان و همسایگانمان اصابت نکند. اگر جرات کنیم اعتراض و خشم خود را ابراز کنیم، اگر جرأت کنیم بگوییم دیگر تحمل نمیکنیم، اهمیت مدنی بودن را خواهیم آموخت.»
در آمریکا جریان فراوانی اسلحه مثل سیل روان است و به این ترتیب وقوع تیراندازی خبر مهمی محسوب نمیشود و نبود تیراندازی تعجب برانگیز است. حادثه معمولی تیراندازی در این کشور اصلا مورد توجه قرار نمیگیرد زیرا تقریبا هر روز اتفاق میافتد. بر اساس آمار منتشر شده توسط وب سایت سازمان غیرانتفاعی «آرشیو خشونت با اسلحه»، تا 21 می، امسال 210 حادثه تیراندازی در آمریکا که بیش از 4 کشته و زخمی را برجا گذاشته، رخ داده و بیش از 16700 نفر در حوادث مختلف مربوط به اسلحه کشته شدند.
همچنین گزارش شد که تیراندازی دسته جمعی در 24 ماه می (3 خرداد) در تگزاس منجر به کشته شدن 19 کودک و دو معلم آنها شد. یکی از آنها «ایرما گارسیا» معلم کلاس چهارم بود و اندکی پس از آن «جو گارسیا» همسرش نیز به علت اندوه مفرط درگذشت.
در مواجهه با چنین فاجعه انسانی و سوالات تند خبرنگاران، «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز 25 می (4 خرداد) در یک کنفرانس مطبوعاتی باز هم آمریکا را به عنوان «قله جهان» و «فانوس دریایی» عنوان کرد. در واقع، این «فانوس دریایی» یک «سیاه چاله» است که مردم در آن هیچ نور امیدی نمیبینند. برخی از سیاستمداران آمریکایی همچنان با وقاحت دروغ میگویند و به اصطلاح «نگرانی» خود را درباره موضوع حقوق بشر در شین جیانگ چین ابراز میکنند. واقعاً چگونه میتوانید به حقوق بشر کشورهای دیگر اهمیت دهید، وقتی به زندگی مردم خود اهمیتی نمیدهید؟ چیزی که آنها واقعاً به آن اهمیت میدهند این است که حقوق بشر را به عنوان ابزاری برای مهار و سرکوب کشورهای دیگراستفاده کنند.