تفاوت 2 رویکرد؛ آمریکا عراق را نابود کرد، چین مدرسهسازی میکند
آمریکا ویران میکند و چین بازسازی می کند؛ این صحنه دوباره در عراق نمایش داده میشود.
بنا بر گزارش رسانههای عراقی، پروژه ساخت مدارس نمونه عراق اخیرا با کمک چین در استان «میسان» و استان «بصره» آغاز شده است. هر دو پروژه بخشی از طرح کمک چین برای ساخت هزار مدرسه در عراق است و توسط شرکت «پاورچاینا» پیش میرود و پیشبینی میشود در ماه فوریه 2024 تکمیل گردد.
یکی از مقامات کابینه عراق گفت که پروژه مدارس مهمترین و استراتژیکترین پروژه معیشتی دولت عراق و همچنین مهمترین و اولویتدارترین پروژه دولت عراق است. این پروژه پس از تکمیل به یک پروژه مدرسه نمونه به سبک مدرن تبدیل میشود و نیازهای واقعی عراق را برآورده خواهد کرد که برای ارتقاء سطح کلی آموزش در عراق بسیار حائز اهمیت است.
این خبر بحثهای گستردهای در بین کاربران اینترنتی در رسانههای اجتماعی به دنبال داشته است. بسیاری از کاربران ابراز تاسف کردند که ایالات متحده ویرانی و مرگ به ارمغان آورد، در حالی که چین توسعه و امید را به همراه میآورد.
برخی اشاره کردند که چین هزار مدرسه در عراق ساخته، اما آمریکا 17 هزار بمب پرتاب کرده است یعنی به طور متوسط روزانه 46 بمب! آمریکا عراق را بمباران میکند و چین آنرا میسازد. دادههای یک سازمان غیردولتی که اخیرا منتشر شده، نشان میدهد از زمان شروع جنگ عراق، در این کشور 40 میلیون نفری، 300 هزار غیرنظامی در جنگ کشته و نزدیک به 3.2 میلیون کودک به علت پیامدهای جنگ فرصت تحصیل را از دست دادهاند. ارتش آمریکا هزاران مدرسه را هم در زمان جنگ ویران کرد.
بر اساس گزارشها، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا این هفته عازم خاورمیانه خواهد شد که اولین سفر بایدن به خاورمیانه پس از روی کار آمدن در یک سال و نیم پیش محسوب میشود. در مقایسه با سایر مناطق، سفر بایدن به خاورمیانه کمی دیر محسوب میشود و عراق در دستور سفرش لحاظ نشده است. این نشان میدهد که این کشور که نزدیک به 20 سال در اشغال ارتش آمریکا بوده، دیگر در اولویت سیاست خاورمیانهای واشنگتن قرار ندارد.
به گفته سیاستمداران آمریکایی، ارتش آمریکا به خاطر حفاظت از «حقوق بشر» به عراق حمله کرد و جنایات جنگی انجام شده در عراق تنها «خسارت جانبی» بود. در افغانستان، سوریه و سایر کشورها، حملات هوایی آمریکا نیز خسارات زیادی به غیرنظامیان وارد کرد، اما آنها همچنان این لفاظی را برای دفاع از خود تکرار میکنند. ایالات متحده بدهی خونی هنگفتی به مسلمانان خاورمیانه دارد، اما مضحک اینجاست که سیاستمداران آمریکایی اغلب کشورهای دیگر را به نقض حقوق بشر متهم میکنند.
اما سوال مهم این است که ویران کننده کیست و سازنده کیست؟ کشورهای خاورمیانه به ویژه مردم عراق، افغانستان و سوریه بیشتر حق دارند جواب این سوال را بدهند. کسانی که همیشه مدعی نگران برای حقوق بشر هستند باید دست از سیاهنمایی علیه سازندگان واقعی بردارند و کاری عملی برای بازسازی پس از جنگ در عراق، افغانستان و سوریه انجام دهند. بالاخره آنان برای تخریب این کشورها «سهم» بزرگی ادا کردهاند و باید مسئولیت زیادی برای بازسازی این کشورها بر عهده بگیرند.
در حال حاضر، عراق به بخش مهمی از ساخت مشترک ابتکار «کمربند و جاده» تبدیل شده است. در سال 2021، عراق 10.5 میلیارد دلار بودجه در چارچوب کمربند و جاده دریافت کرد. ابتکار کمربند و جاده که 19 سال پیش از سوی چین مطرح شده، با واکنش مثبت بیشتر کشورها مواجه گشته و برخی از پروژهها در چارچوب این ابتکار به پروژههای معیشتی بزرگی در بسیاری از کشورها تبدیل شدهاند.
همانطور که «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق اشاره کرده طرح مدرسه نمونه عراق به عنوان اولین طرح در چارچوب کمربند و جاده، به نفع امروز و آینده این کشور است.
چین دارد خروشان میکند که به مدت طولانی بدوشد آنها را .....