رایزنی سران چین و آمریکا؛ چرا مداخله در تایوان بازی با آتش است؟
شامگاه پنجشنبه 28 ژوئیه (6 مرداد)، «شی جین پینگ»، رئیس جمهوری خلق چین با «جو بایدن»، رئیس جمهور ایالات متحده، تلفنی گفتگو کرد.
تایوان، موضوع اصلی گفتگوی رهبران دو کشور بود. شی جین پینگ موضع اصولی چین در قبال موضوع تایوان را تشریح کرد و اظهاراتش به محور گزارشهای رسانههای بینالمللی تبدیل شد.
«شی جین پینگ» تاکید کرد موضع دولت و مردم چین در قبال موضوع تایوان ثابت بوده و اراده بیش از 1.4 میلیارد چینی برای محافظت از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی چین همیشگی و قاطعانه است.
به گفته وی افکار عمومی را نمیتوان فریب داد و در صورت بازی با آتش، شعلههای آن دامنگیر خود آن افراد نیز خواهد شد.
بایدن بار دیگر تاکید کرد که سیاست چین واحد آمریکا تغییر نکرده و نخواهد کرد، ایالات متحده از «استقلال تایوان» حمایت نمیکند.
پیش از تماس سران دو کشور، انتشار خبر احتمال سفر «نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، فضای بین چین و آمریکا را متشنج کرده بود. جنگطلبان آمریکایی از هیچ تلاشی برای تشویق پلوسی برای سفر به تایوان دریغ نمیکنند.
«نیوت گینگریچ» رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا در رسانههای اجتماعی به طور علنی انتقاد کرد: «پنتاگون به پلوسی هشدار داده که به تایوان سفر نکند، او به چه فکر میکند؟ بزدلی خطرآفرین است.»
«میچ مک کانل»، رهبر اقلیت مجلس سنا نیز تاکید کرد که ناکامی پلوسی در سفر به تایوان به نوعی پیروزی برای چین خواهد بود.
با این حال، هشدار چین درباره سفر احتمالی پلوسی به تایوان بسیار قاطعانه بوده است.
«جائو لیجیان»، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که پکن در حال آماده شدن جدی برای مقابله با سفر احتمالی پلوسی به تایوان است.
وی تصریح کرد اگر ایالات متحده بر ادامه مسیر خود پافشاری کند، چین اقدامات محکم و مؤثری را برای حفظ حاکمیت ملی و تمامیت ارضی انجام خواهد داد.
سخنگوی وزارت دفاع چین نیز پاسخ روشنی داده است: اگر طرف آمریکایی اصرار داشته باشد که راه خود را طی کند، ارتش چین هرگز ساکت نخواهد نشست.
«آماده شدن جدی»، «هرگز ساکت نخواهد نشست»... این عبارات نادر به این معناست که اگر پلوسی علیرغم هشدار چین بر سفر به تایوان اصرار کند، قطعاً پاسخ متقابل بیسابقهای دریافت خواهد کرد.
چینیها یا حرفی نمیزنند یا اگر حرفی بزنند آن را عملی میکنند.
اول آگوست روز تأسیس ارتش آزادیبخش خلق چین است. ارتش چین در مورد مسائل مربوط به وحدت و حاکمیت میهن، از مبارزه با دشمنان هیچ هراسی ندارد.
مدیریت خوب روابط چین و آمریکا نه تنها یک رویداد بزرگ برای چین و ایالات متحده است، بلکه به صلح و ثبات کل جهان نیز مربوط میشود. مسئله تایوان مهمترین و حساسترین موضوع در روابط چین و آمریکاست و کانون اصلی آن سیاست چین واحد است. این اجماع سیاسی بین چین و ایالات متحده است. بدون این اجماع، ارتباط چین و ایالات متحده، برقراری روابط دیپلماتیک و توسعه روابط چین و آمریکا، غیرممکن است. اگر به موضوع تایوان به درستی رسیدگی نشود، تأثیر واژگون کننده ای بر روابط دو کشور خواهد داشت.
گفتگوی تلفنی رهبران چین و ایالات متحده در یک لحظه حساس بسیار مهم اتفاق افتاده است. از زمان روی کار آمدن بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا، سران چین و آمریکا تا کنون پنج تماس تلفنی یا دیدار ویدئویی داشتهاند. این ارتباطات راهبردی به روابط چین و ایالات متحده کمک میکند تا سوء تفاهمها و قضاوتهای نادرست را کاهش دهد، مدیریت و کنترل اختلافات را تقویت کند، جهت توسعه برای مرحله بعدی روابط چین و آمریکا را نشان دهد و همچنین در آرامش قلب مردم در مقیاس جهانی نقش داشته باشد.
در موضوع تایوان، مهمترین چیز در حال حاضر این است که طرف آمریکایی باید با اقدامات عملی تعهد خود مبنی بر عدم حمایت از «استقلال تایوان» را اجرا کند، نه اینکه رفتار و کردارش متناقض باشد.
در پایان باید گفت کسانی که قصد دارند با سوءاستفاده از قضیه تایوان به خط قرمز چین نزدیک شوند باید مواظب باشند که این بازی با آتش، فقط به سوختن آنها منتهی میشود.
چین الان وارد عمل شود امریکا هیچ کاری غیر تحریم نمی تواند انجام دهد امریکا خودش دچاره مشکلات اقتصادی هست اگر با چین در بیافتد دلار رو از چرخ اقتصادی چین خارج خواهد کرد و ضربه سنگینی به اقتصاد امریکا وارد خواهد شد با اینک روسیه و ایران هم دنبال همین بهانه هستند و هند هم به شرق پیوند خواهد خورد ونزولا هم سوریه هم حالا اگر امریکا می تواند مداخله کند