جنایات سه گانه آمریکا در خاورمیانه
29 اوت 2021 یعنی دقیقا یک روز قبل از تکمیل خروج ارتش آمریکا از افغانستان، ارتش ایالات متحده از ارتکاب به یک فاجعه خونین دیگر در افغانستان هم دریغ نکرد. ارتش آمریکا در یک حمله هوایی با پهپاد، 10 غیرنظامی بی گناه از جمله هفت کودک را در کابل به خاک و خون کشید، البته به نام «مبارزه با تروریسم»!
حالا یک سال از آن لحظه گذشته اما افغانها همچنان از دردهایی که آمریکا برایشان بر جا گذاشته، رنج میبرند. دارایی هفت میلیارد دلاری آنها هنوز در ایالات متحده مسدود شده و اقتصاد افغانستان و معیشت مردم آن کشور نیز وضعیت چندان خوبی ندارد.
بدبختی در افغانستان تنها یکی از فاجعههای ایجاد شده آمریکا در خاورمیانه است. آمریکا که خود را به عنوان مدافع حقوق بشر معرفی میکند، در خاورمیانه حداقل جنایات زیر را مرتکب شده است.
یک: گرفتن جان مردم. از سال 2001، ایالات متحده مستقیم در افغانستان و عراق جنگ افروزی کرده و علاوه بر آن، از طریق عوامل نیابتی در جنگ های لیبی و سوریه هم شرکت جسته و جان مردم منطقه را گرفته است. بر اساس مطلعات دانشگاه «براون» در چارچوب برنامه موسوم به «هزینه جنگ»، جنگ 20 ساله در افغانستان باعث کشته شدن 174هزار نفر در آن کشور شد که بیش از 47هزار نفر از آنها غیرنظامی بودند. بر اساس اعلام پایگاه دادههای آماری جهانی نیز، از سال 2003 تا 2021، در جنگ عراق حدود 209 هزار غیرنظامی کشته شده و 9.2 میلیون عراقی پناهنده یا مجبور به ترک وطن خود شدند. بر اساس دادههای منتشر شده از سوی سازمان ملل، عملیات نظامی آمریکا در سوریه منجر به جان باختن حداقل 350 هزار نفر و آوارگی بیش از 12 میلیون نفر در سوریه و نیاز 14 میلیون غیرنظامی سوری به کمکهای بشردوستانه فوری شده است.
دو: زیر پا گذاشتن حقوق توسعه و سلامت مردم منطقه. در قبال کشورهایی که گوش به فرمان آمریکا نیستند، ایالات متحده یا برای تغییر حکومت آنها جنگ را میافروزد یا برای تحمیل دمکراسی سبک آمریکایی به آنها، به ایجاد «انقلاب رنگی» در این کشور دست زده و به حق مردم منطقه برای انتخاب مسیر توسعه خود تعرض کرده است. همزمان، آمریکا تحریمهای یکجانبهای را علیه صنایع انرژی ایران، عراق، لیبی و دیگر کشورهای منطقه اعمال کرده که باعث ضرر اقتصادی شدید این کشورها شده و نظامهای آموزشی، درمانی و تامین اجتماعی آنها را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. در سالهای اخیر، علیرغم پاندمی کرونا، آمریکا همچنان دست از تحریمها علیه ایران برنداشته و این ممانعت از واردات واکسن و تجهیزات پزشکی و سایر مواد ضد اپیدمی به ایران، سلامت مردم ایران و جان آنها را به خطر انداخته است. این نشان میدهد آمریکا اصلا اعتنایی به حقوق بشر در این کشور ندارد.
سه: نقض آزادی مذهبی. آمریکا که خود را حامی تنوع تمدنها معرفی میکند، از لکه دار کردن چره دین اسلام و ترویج نظریه «اسلام هراسی» هیچ دریغی نکرده و این رویکرد، کشورهای اسلامی را بسیار بیاعتبار و آزادی اعتقاد مذهبی اکثریت مسلمانان را هم نقض کرده است. به علاوه، از زمان آغاز جنگها در خاورمیانه، اخبار شکنجه زندانیان مسلمان در زندانهای آمریکا در خاورمیانه هم همیشه به گوش میرسید. خبر سال 2003 در مورد شکنجه زندانیان در زندان «ابوغریب» عراق روشهای وحشیانه شکنجه زندانیان و چگونگی جان باختن آنها بر اثر این شکنجهها را افشا کرد؛ طبق گزارشها در برخی زنانهای مخفی آمریکا، ارتش این کشور حتی برای آزار زندانیان پیرون دین اسلام به پاره کردن و سوزاندن قرآن کریم متوسل شده است.
این فاجعههای حقوق بشری ایجاد شده به دست آمریکا در خاورمیانه اثبات کرده که «حقوق بشر به سبک آمریکایی» چیزی جز یک شعار دروغین نیست و آمریکا صلاحیتی برای تبلیغ نام خود به عنوان «مدافع حقوق بشر» یا «معلم حقوق بشر» ندارد.
هیچ ابرقدرتی دلسوز کسی نیست ولی انگلیس وبعدآن امریکا بجز زورگویی بسیار مکارهستند وشاید شرایط اکنون خاورمیانه برای آمریکا بهترین باشه وتجربه موفق ایران باعث بوجود آوردن طالبان باشه خیلی ظاهرسیاست با باطنش متفاوته