خبرگزاری فارس:

چرا ایران را در این مقطع زمانی وارد فاز اغتشاش کردند/ جستجوی پشت‌پرده‌ در آن‌ سوی مرزها

آشوبی که چند روز گذشته در برخی مناطق کشور رخ داده، فقط با نگاه به مولفه‌های داخلی قابل تحلیل نیست بلکه بدون هیچ تردیدی، چنین واقعه‌ای پشت‌پرده‌ای در آن‌سوی مرزها دارد.

چرا ایران را در این مقطع زمانی وارد فاز اغتشاش کردند/ جستجوی پشت‌پرده‌ در آن‌ سوی مرزها

خبرگزاری فارس نوشت:

چند شب اخیر چهره تهران و برخی شهرهای دیگر ایران به تصاویر ناخوشایندی آلوده شده که با دیدن صحنه‌های آن برای هر ناظر آگاهی تردیدی باقی نمی‌ماند که نوعی آشوبگری حرفه‌ای و برنامه‌ریزی‌شده در پشت پرده آن قرار دارد. هیچ‌کس نمی‌تواند باور کند که رفتارهایی چون حمله به نیروهای امنیتی، آتش‌زدن اتوبوس و آمبولانس، بر هم زدن نظم عمومی و اخلال در زندگی مردم، حمله به نمادهای مذهبی و ... ارتباطی معنادار با حادثه تلخ رخ‌داده برای «خانم مهسا امینی» داشته باشند.

به‌عبارت دیگر دیدن این تصاویر چنین آشکارا در ذهن آگاهان صورت‌بندی می‌شود که گویا درگذشت خانم امینی تنها بهانه‌ای برای سوار شدن بر یک موج و پیش بردن اقدامی برنامه‌ریزی شده بوده است. بدیهی است که بررسی تمام ابعاد چنین واقعه‌ای از حوصله روایتی چنین کوتاه خارج است اما این نیز منطقی به‌نظر می‌رسد که تحلیل واقعه‌ای از این دست بدون بررسی ابعاد و پشت پرده‌های بین‌المللی آن نمی‌تواند دقیق باشد.

سوال اصلی این نوشتار آن است که چرا اغتشاش و چرا در این مقطع از زمان؟ چه شده بود که افکار عمومی باید درگیر یک آشوب تمام‌عیار می‌شد، آن هم در شرایطی که ابعاد حادثه رخ داده برای آن شهروند ایرانی روشن نشده بود و حتی همین الان نیز به‌طور کامل روشن نشده است. چه اذهانی به این نتیجه رسیده بودند که – به‌زعم آنان - در این مقطع از زمان ایران باید وارد یک بحران داخلی شود؟

برای شرح ماوقع باید سه موضوع مورد بررسی کوتاه قرار بگیرند، یک موضوع داخلی، یک موضوع بین‌المللی و یک موضوع مرتبط با سیاست خارجی. تمامی موضوعات مزبور به بازه زمانی حدودا یک‌سال اخیر باز می‌گردند.

* دولتی جدید در تهران

اینکه دولت سیزدهم پس از به‌دست گرفتن سکان اداره کشور با چه شرایطی روبرو بود، برای هیچ خواننده‌ای پنهان و واجد حتی ذره‌ای ابهام نیست. تخم‌مرغ‌هایی که دولت قبل در سبد برجام چیده بود، نه یک‌به‌یک که یک‌جا زیر پای بدعهدی آمریکایی‌ها له شده بودند، دولت قبل عملا بی‌برجام، بی‌برنامه بود و از کوچک‌ترین مسائل مربوط به اداره کشور می‌توانست یک بحران بیافریند! کوتاه سخن آنکه دولت جدید به هر گوشه‌ای که سر می‌زد، آشفتگی می‌دید.

دولت «آیت‌الله سید ابرهیم رئیسی» به مرور توانست کنترل این شرایط را به دست گیرد. یکی از مهم‌ترین اقدامات حذف ارز 4200 تومانی بود که اگرچه فشارهایی را به بازارها وارد کرد اما بمب ساعتی چاپ پول برای تامین این ارز را از تن اقتصاد ایران جدا ساخت. از سوی دیگر دولت تلاش کرد با افزایش یارانه‌ها تا حدودی فشارهای ناشی از حذف ارز ترجیحی را کاهش دهد. ثبات نسبی در نرخ ارز از یک‌سو و بهبود شاخص‌های اقتصادی کم‌کم این امید را زنده کرد که ایران می‌تواند دوباره چرخ‌های اقتصادش را بچرخاند.

در بسیاری از عملیات و پروژه‌های عمرانی کارهای چند ساله در چند ماه پیش رفتند. رئیس دولت مستمرا در استان‌های مختلف حضور داشت و مدیریت پشت‌میزنشین را به مدیریت میدانی تغییر داد. در حوزه سیاست خارجی نیز دولت با پیشبرد توامان توسعه روابط با همسایگان و سیاست نگاه به شرق فرصت‌هایی را پیش روی ایران ایجاد کرد که پیش‌تر مغفول مانده بودند.

موضوع این گزارش مسائل داخلی نیست، لذا از این بخش باید به‌سرعت عبور کنیم.

* جنگ اوکراین و تغییر در نظم بین‌المللی

کسی نیست که در رشته روابط بین‌الملل تحصیل کرده باشد اما با نظریات «جان مرشایمر»، نظریه‌پرداز مشهور آمریکایی آشنا نباشد. اما جدا از نظریات مرتبط با «واقع‌گرایی آفندباور»، مرشایمر یکی از اصلی‌ترین منتقدین سیاستی بود که واشنگتن و متحدانش در قبال اوکراین و روسیه در پیش گرفته بودند. او شاید مدت‌ها قبل روزهایی را که امروز در شرق اروپا شاهد آن هستیم به‌نوعی پیش‌بینی کرده بود.

اما مخاطب آگاه حتما می‌داند که ماجرای جنگ روسیه و اوکراین، ماجرای ده کیلومتر پیشروی روس‌ها یا دو کیلومتر عقب‌نشینی آنها نیست. ماجرا حتی فراتر از جدایی احتمالی بخش‌هایی از خاک اوکراین و پیوستن آنها به فدراسیون روسیه است. ماجرا همه اینها هست اما اینها همه ماجرا نیست.

پس از شکست «آدولف هیتلر» و پایان دومین جنگ بین‌الملل، نظمی با محوریت ایالات متحده آمریکا در جهان شکل گرفت و با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به‌شدت تثبیت شد. قواعد آمره در این نظم بین‌المللی مبتنی بر نظام سرمایه‌داری حاکم بر آمریکای شمالی و اروپای غربی بود. اما آنچه پنجم اسفند ماه 1400 رخ داد، پیش از آنکه تاسیسات نظامی اوکراین را هدف گرفته باشد چنین نظمی را هدف گرفته بود. در خشت خام شلیک موشک‌های کالیبر و غرش جنگنده‌های سوخو، شاید می‌شد تغییراتی را در نظم بین‌المللی مشاهده کرد.

روس‌ها به‌وضوح دیده بودند که اگر به ادامه توسعه ناتو تن دهند، روزگاری خواهد رسید که در برابر این ائتلاف غربی دست‌بسته خواهند ماند؛ روزگاری که یا باید تسلیم خواسته‌های طرف غربی شوند و یا احتمال یک جنگ در موضع ضعف را به‌جان بخرند. آنها بدوا خواستار تضمین‌های امنیتی شدند اما دموکرات‌های مستقر در کاخ سفید به نظم بین‌المللی لیبرال غره‌تر از آن بودند که به چنین تقاضاهایی وقعی نهند. این بود که جنگ شروع شد.

واکنش طرف غربی اما تکیه بر سلاحی بود که ایرانیان به‌خوبی با آن آشنا هستند: «تحریم همه‌جانبه روسیه» به امید تسلیم کردن روس‌ها؛ اما داستان چنین است که تیغی چون زیاده به‌کار گرفته شود، لاجرم کُند خواهد شد؛ تازه اگر نشکند!

آنچه غربی‌ها ندیدند یا نخواستند ببینند این بود که آنها فقط با روس‌ها دچار تنش‌های متکثر و متعدد نیستند. در همسایگی روسیه، کشوری هست که مدت‌ها هدف «سیاست چرخش به آسیای واشنگتن» بوده است. اگر باز هم به آرای مرشایمر بازگردیم، می‌بینیم که او بارها درباره خطر ظهور جمهوری خلق چین در فضای بین‌المللی و تبعات آن برای ایالات متحده هشدار داده است.

اگر می‌خواهیم عمق اختلافات چین با ایالات متحده را بررسی کنیم، به دو ماجرا باید توجه داشته باشیم: جنگ تجاری آمریکا و چین در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» و سفر «نانسی پلوسی»، رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، منطقه همیشه مورد مناقشه! چین می‌داند در کاخ سفید جمهوری‌خواه در قدرت باشد یا دموکرات، باید آماده زخم‌های واشنگتن باشد.

داستان برجام و خروج دولت ترامپ از آن، داستانی مکرر مسموع است. با روی کار آمدن دولت جدید در تهران، ایران ضمن تاکید بر ادامه مذاکرات با طرف غربی که احتمالا با رویکردی متفاوت در دولت قبل در جریان بود، بر ایستادگی بر حقوق ملت ایران پافشاری کرد

چین اما یک نقطه‌ضعف قابل توجه دارد: تامین انرژی و وابستگی شدید به واردات آن؛ روس‌ها از سوی دیگر منابعی سرشار از سوخت‌های فسیلی در اختیار دارند، آن‌قدر سرشار که به‌راحتی آب‌خوردن اروپا را وارد بحران انرژی کردند.

منابع انرژی روسیه تحریم‌شده چیزی نیست که چینی‌ها به آسانی از کنار آن بگذرند و روس‌ها نیز به چین برای تنفس در شرایط تحریم نیاز دارند؛ آیا همین برای شکل گرفتن یک اتحاد کافی نیست؟ اما لازمه اصلی چنین اتحادی چیست؟

خواننده محترم احتمالا حدس زده است که «شکست دادن نظم تحریمی غرب» لازمه اتحاد فوق‌الذکر است. ولی باز شدن این باب و شکست دادن این نظم آیا مساله‌ای دوجانبه بین چین و روسیه باقی خواهد ماند یا به کل فضای بین‌المللی تسری خواهد یافت؟

باز هم پاسخ این سوال آشکار به‌نظر می‌رسد، شکستی به‌گستردگی تامین نیازهای چین به انرژی از سوی کشوری به‌شدت تحریم‌شده برای نظم تحریمی غرب، انگاره‌ای اجتماعی را میان بازیگران بین‌المللی برخواهد ساخت که ناشی از تعامل دو قدرت بزرگ بین‌المللی است. چنین برساخته‌ای در تبادلات پکن و مسکو محصور نخواهد ماند بلکه تاثیر خود را در تمامی نظم بین‌المللی خواهد افشاند.

بر هم خوردن آن نظم ظالمانه تحریمی اگر در اسفند و فروردین گذشته امری انتزاعی تلقی می‌شد، اکنون دیگر امری انضمامی است. سیستم‌های مالی جایگزین در حال ایجادند و تبادل گسترده انرژی در حال انجام است.

لرزه افتادن بر اندام تحریم‌های غرب برای ایران هم می‌تواند یک فرصت تلقی شود، فرصتی در راستای بی‌اثرسازی تحریم‌ها به‌عنوان راهبردی مقدم بر رفع آنها. شواهدی وجود دارد که این فرصت کاملا واقعی بوده است.

* مذاکرات وین و ایستادگی دلیرانه

داستان برجام و خروج دولت ترامپ از آن، داستانی مکرر مسموع است. با روی کار آمدن دولت جدید در تهران، ایران ضمن تاکید بر ادامه مذاکرات با طرف غربی که احتمالا با رویکردی متفاوت در دولت قبل در جریان بود، بر ایستادگی بر حقوق ملت ایران پافشاری کرد.

رفع تمامی تحریم‌ها، اخذ تضمین درباره عدم تکرار واقعه‌ای شبیه به اردیبهشت 1397 از سوی آمریکایی‌ها و پایان یافتن ادعاهای سیاسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران، موسوم به مسائل پادمانی، از همان ابتدا در دستور کار دولت جدید ایران و تیم مذاکره‌کننده آن قرار گرفت.

از دیگرسو، طرف غربی با آغاز عملیات ویژه روس‌ها در شرق اوکراین و اختلافات پیش آمده با مسکو، دچار بحران انرژی شده بود. زمستان پیش‌رو برای اروپایی‌ها به یک کابوس تبدیل شده، اگرچه شاید بخش‌های مرکزی و غربی اروپا با کمبود انرژی مواجه نشوند اما مسجل است که چاره‌ای از پرداخت هزینه‌های سنگین برای انرژی ندارند. در چنین شرایطی ورود نفت ایران به بازار می‌توانست برای غرب و بالاخص اروپا فرصت خوبی باشد.

ایران اما توانسته بود با وجود تحریم‌ها، با توجه به سیاست توسعه همکاری با همسایگان و نگاه به شرق و همچنین با توجه به فرصت‌های پیش آمده با آغاز تغییر در نظم بین‌المللی فروش نفت خود را به‌شکل قابل توجهی افزایش دهد. آمارهایی غیررسمی در این خصوص در رسانه‌های بین‌المللی منتشر شده است. از دیگرسو تغییرات مدیریتی در داخل هم دست ایران را پُر کرده و چشم‌اندازی از بهبود اوضاع را به‌وجود آورده بود، لذا غرب اگر خواهان ورود انرژی ایران به بازار بود چاره‌ای نداشت جز آنکه خواسته‌های تهران را بپذیرد.

اما به موازات این ماجرا، ماجرایی دیگر در آمریکا وجود دارد. دولت «جو بایدن» در داخل مرزهای آمریکا ضعیف‌تر از آن است که بتواند تن به خواسته‌های ایران دهد چرا که اگر چنین کند بیش از پیش ضعیف به‌نظر خواهد رسید. بایدن از یک سخنرانی درست عاجز است، درباره سلامتی‌اش شبهات جدی وجود دارد، نتوانسته قیمت سوخت را کنترل کند، تقریبا روشن است که حزبش انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره را واگذار خواهد کرد و .... این دولت قطعا اعتماد به‌نفس توافقی پایدار با ایران را ندارد، بلکه به‌دنبال توافقی است که بتواند اصطلاحا آن را به افکار عمومی آمریکا بفروشد و ادعا کند که به یک پیروزی دست یافته است.

بایدن همچنین با توجه به افتضاحی که در جریان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و واگذار کردن قدرت به طالبان به‌بار آورده اصلا ریسک‌پذیری لازم برای مورد انتقاد قرار گرفتن مجدد را ندارد. دولت بایدن بی‌رمق‌تر از آن است که بتواند توافقی خوب را با ایران به‌ثبت برساند.

با خودداری آمریکایی‌ها از اخذ تصمیم نهایی همچنان توافقی در وین حاصل نشده است؛ ایران البته راه را بر مذاکره و حصول توافق نبسته اما همواره تاکید دارد توافقی را خواهد پذیرفت که متضمن حقوق ملت ایران باشد؛ توافقی برای انتفاع ایران، نه توافقی صرفا برای توافق.

* و اما اغتشاش ...

با نگاه مجدد به آنچه نوشته شد، چنین به‌نظر می‌رسد که تصمیم‌سازانی چون «رابرت مالی»، «آنتونی بلینکن»، «جیک سالیوان» و امثال آنها با ایرانی مواجه شده‌اند که از یک‌سو در داخل دست به اصلاح امور زده و تا حدودی از مشکلات مدیریتی کاسته، در فضای بین‌المللی با فرصت‌هایی مواجه است که برای آمریکا و دوستانش ناامیدکننده هستند و در وین نیز دلیرانه و منطقی بر خواسته‌های برحق خود ایستادگی می‌کند.

در چنین شرایطی طبعا چنین سیاست‌پیشگانی منتظر می‌مانند تا سوار بر یک موج شوند، تا حلقه‌های اعتشاش مرتبط با خود را که دست‌کم برخی از آنها مرتبط با گروهک‌های شناخته‌شده هستند در زمان مناسب فعال کنند؛ گروهک‌هایی که وابستگی آنها به واشنگتن بارها اثبات شده است. آشوبگرانی حرفه‌ای که از فرصت به‌وجود آمده از ناراحتی بخش‌هایی از جامعه از یک حادثه حداکثر سوءاستفاده ممکن را به‌عمل می‌آورند.

شاید بتوان حداقل دو هدف را در این رفتار شناسایی کرد:

اول، ناامیدسازی جامعه ایران از توسعه و بهبود شرایط. ذهن جامعه ایران به‌جای آنکه درگیر عضویت رسمی کشورشان در «سازمان همکاری‌های شانگهای» یا ناظر یکی از بهترین حضورهای یک نماینده ایران در مجمع عمومی سازمان ملل باشد، از نگاه آمریکایی‌ها باید درگیر آشوب‌هایی باشد که بخش‌هایی از کشور را مشغول خود کرده‌اند. برای آمریکایی‌ها و متحدانشان امید ایرانیان به آینده یک خط قرمز است، انگاره‌ای است که اگر شکل بگیرد تمام آنچه رشته‌اند پنبه خواهد شد.

دوم، امید به امتیازگیری از ایران با برآشفتن شرایط و بر هم زدن رویه رو به‌بهبود. آمریکایی‌ها احتمالا در گوشه ذهنشان به‌این باور غلط می‌اندیشند که ممکن است با برهم زدن آرامش جامعه ایران کورسوی امیدی به امتیازگیری از تهران داشته باشند یا بتوانند آن ایستادگی دلیرانه را متوقف کنند.

با این حال، اگر آمریکایی‌ها با اغتشاش‌های پیشین به اهداف خود رسیده‌اند، با این یکی که از قبلی‌ها کوچک‌تر هم هست، می‌رسند! این خیال باطل که ایران و ایرانی به آشوب‌گر و طراح آشوب امتیاز خواهد داد، زودتر از آنچه فکر کنند، نقش بر آب می‌شود.

تمام تیرهای واشنگتن به سنگ خورده است و این یکی نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود.  

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 88
  • ناشناس
    4

    پنیر ۸۰۰۰۰تومنی هم کار بایدنه

    نظرات شما -
    • نانشناس
      4

      آهای مردم وظیفه‌تونه زیر بار گرونی له بشید حق اعتراض هم ندارید چون مزاحم دزدی و زندگی لاکچری مسئولینی میشید که این وضعیت و درست کردن

    • ناشناس
      2

      تا این وضعیت اسفبار اقتصادی ،اجتماعی و..‌.درکشور حاکم باشدومسئولان ناتوان درحل مشکلات ، نارضایتی ها واعتراضات جامعه مدنی هم ادامه دارد حکمرانی وزمامداری این نیست که حاکمان وخواص به گونه ای خودکامه وخودرای باشند ومردم را فرمانبر خود بدانند.

    • ناشناس
      11

      خوبه رنگ عوض می کنید و از فوت آن به پنیر و بعد اغتشاش می رسید

    • Ahmad
      2

      مردم فهیم ایران فهمیدید دلیل اغتشاشات چیست اصلا اصلا اصلا فکر نکنید شرایط اقتصادی فشارهای روانی، محدودیتها، بیکاری و..... است نویسنده متن بالا توی ایران زندگی نمیکنه ؟تو راست میگی با سطح رفاه و اسایش و آزادی و خوشبختی ایرانیان باید یک جامعه شناس بزرگ یک سیاستمدار کار کشته و عده زیادی متخصص استخدام کنیم تا دلیل پدیده عجیب و دور از ذهن اعتزاضات را در این کشور خوشبخت و پیشرفته بدون معظل و ایراد کشف کنند

    • ناشناس
      2

      شما که بهتر بلدید رنگ عوض کنید. ۳۶۰ روز هیهات من الذله سر میدید و برای رقیه و کلثوم و ... عزاداری میکنید و پول ملت ایران رو بحساب مسلمانان مظلوم بولیوی و اوگاندا و نیجریه و جزایر قناری و مجمع الجزایر قمر واریز میکنید ولی مسلمانان خودمون رو دستگیر میکنید و جنازه شون رو تحویل میدید و اینترنت رو قطع میکنید و با باتوم و تفنگ ساچمه ای و ... به جون مردم میوفتید.
      رنگ عوض کردن شما که بهتره.

    • داروغه ناتینگهام
      0

      من الان میخوام صف خودمو از اغتشاشگرها جدا کنم لطفا آدرس صفی که میتونم به دزدی و تبعیض در نظام مقدس اسلامی اعتراض کنم و بهم بدید برم اونجا

    • ناشناس
      1

      علیرغم اینکه حکومت هر روز با گذاشتن پای خود بر روی گلوی مردم گلوی آنان را می فشارد ولی مردم با حکومت کاری نداشتند نا اینکه قضیه شادروان مهسا امینی پیش آمد و آتش زیر خاکستر مردم شعله ور شد و زبانه کشید!

  • سام
    5

    اینایی که تو خیابونن مردم عادی آن نه اغتشاش گر . به مطالباتشان رسیدگی کنید به جای اینکه برچسب بزنید بهشون . ولی کو گوش شنوا

    نظرات شما -
    • ناشناس
      21

      حتی مردم هم در بین شماها نبودن ولی همتون دنبال خرابکاری بودید رک بگو دنبال چی بودید؟ می خواستید سفر به نيويورک را به حاشیه ببرید؟

    • سام
      1

      رئیسی شیش کلاسه برای هیچکی مهم نیس که کسی بخاد بخاطرش بلوا درس کنه

  • ایرانی
    0

    اگر دولتمردان درطی این چهل وسه سال به فکر ایران وایرانیان بودن کشور پیشرفتهای خیلی بزرگتری را داشت که با یک کلمه رییسجمهور آمریکا اقتصاد اون به تلاطم نیفتد

  • بازنشسته
    6

    نویسنده مقاله بسیار کم سواد است . شرایط بحرانی ربطی به این دولت و ان دولت ندارد . همگی دست پخت اقایان حاکم است . اگر نگاهی به سوابق رئیسی و و سایر سران قوا و اعضای مجمع و شورای نگهبان و فرماندهان بیندازی خواهی فهمید 44 سال این آقایان سیاست گذار کشورند و همیشه در راس قدرت بوده اند برای ما رئیس جمهور ووو انتخاب نموده اند . خود نیز تا توانسته اند از بیت المال دزدیده اند ... پس بی خود به ملت ادرس عوضی نده . دشمن ایران و ایرانی همین غاصبان قدرت 44 ساله هستند نه عوامل خارجی .ملت دیگر برای این افکار نخ نما تره هم خورد نمی کند ..

    نظرات شما -
    • 4

      کم سواد نیست بی وجدان است وگرنه هر کره خری وضعیت ومشکلات عدیده مملکت ومسببین بی پدر مادرشان را خوب میشناسد اما این نویسنده همه را به کیش خوددانسته .مزد بگیر ومواجب بگیر ودزد

    • ناشناس
      0

      همین که نشان دادید ماهی گیری از آب گل آلود می کنید نیازی به نشان بی سوادی یا بدتر دشمنی با ایران نیست که آدرس غلط بدهید

  • سید
    3

    همه این ها که نوشتید عقده است. دولت بی سوادان و ۶ کلاسه ها اقتصاد کشور را به فلاکت کشیدند گرانی کارد را به استخوان رسانیده بیکاری و فقر اختلاس های آن چنانی تبعیض رانت‌خواری. هدیه های شغلی همه عامل شدند تا با یک جرقه آتش دامن همه را بگیرد. برخورد نا صحیح یک نیروی انتظامی جرقه زد و وزیر پاسدار نالایق با دروغ های خود بنزین به آتش ریخت . کمتر دروغ بگید.

  • احمد
    2

    دنبال مقصر وخیال پردازی نروید چند ماه پیش در همین خبر فوری نوشتم که مخبر ومیرکاظمی وجهرمی وتیمشان باعث این اتفاقات میشوند کاملا مشخص بود تا این افراد بیسواد ودروغگو وعوامفریب هستند از این مشکلات بیشتر خواهد شد

    نظرات شما -
    • ناشناس
      6

      ما هم از قبل گفتیم با دوقطبی سازی چیزهای حاشیه دنبال چی هستید و با اسم رمز آن خانم دنبال براندازی ولی مثل همیشه تو دهنی خوردید از مردم

  • ناشناس
    1

    بهتر از این سوال را از گشت ارشاد بپرسی که چرا بد موقع گشت

  • ناشناس
    0

    ندانم کاری ‌و زور گویی ،ودزدی واختلاس حکومت است

  • عبداللهی
    0

    با همین تحلیل های ابکی ، خام ومتوهمانه وتوهم توطئه ، اوضاع کشور را در این چهل سال به این روز انداخته اید !؟ با حساب تحلیلی شما نیروی انتظامی هم در این طراحی سهیم بوده وخانم مهسا امینی هم عمدا امده بود که بمیرد !؟ طبق معمول وعادت همیشگی دولت روحانی هم مقصر درجه اول بوده است ؟ می شود نتیجه گرفت که در تونس که فردی خود را اتش زد و به دنبال ان انقلابی ایجاد شد هم مقصرش دولت روحانی وامپریالیزم امریکا بوده است !؟ اقا چهل ساله دریاچه و جنگل و زمین و تالاب و رودخانه ونسل ایرانی را با این سیاست های غلط خشک کرده اید ، ازدواج و تشکیل خانواده تعطیل شده ، گرانی مسکن و اجاره و کالاهای مصرفی ، کمر ملت را شکانده است ، قیمت اقلام خوراکی ملت را در کمتر از یک سال از عمر دولت کلاس پنجمی به ۱۰ برابر رسانده اید و ملتی را به اوج عصبانیت رسانده اید که با مواجه با هر پدیده اجتماعی عنان از دست می دهد وبه خیابان ها می ریزند اما
    حاکمان نظامی به جای درس عبرت گرفتن وبرگشت به پادگان ها و سر رشته امور را به نخبگان سپردن خزعبلات تراوش شده از ذهن علیل تحویل جامعه می دهند ،
    گیریم که این بار هم با زور اسلحه جستید اما بدانید عاقل به جای حل مسئله صورت مسئله را پاک نمی کند واین قبیل تحلیل های ابکی خود متشکران خامی چون نویسنده را فقط راضی وخوشحال می کند . فالعتبروا یا اولی الابصار .

  • علی رضا
    1

    باسلام و وقت بخیر و آرزوی سلامتی برای ایرانیان سوالی دارم در صورت پاسخ دعاگوی شما خواهم بود کدام کشور ها گشت ارشاد دارند به غیر از کشور همسایه افغانستان لطفا پاسخ بفرمایید با تشکر

    نظرات شما -
    • سهراب
      3

      یعنی تا حالا نفهمیدی .خوب زبان افغانستان مثل ما فارسی خوب طبیعیه گشت ارشاد داشته باشند ولی زبان کشورهای دیگه فارسی نیست!! کشورهای دیگه هم بر خلاف ارزشهای حکومتی اونجا رفتار کنی پدرتو در میارن و صد رحمت به نیروی انتظامی ما که صبوری می کنه

    • بهنام
      2

      جواب : عربستان

  • ناشناس
    2

    تحلیل ابکی تر از این ندیده بودم . اعترضات داخلی فقط نشانه دهنده اعتراض به تندرویهای بعضی عناصر داخلی است ربطی به کسی دیگه ندارد . غربی ها اگر می خواستند دخالت کنند اینجا الان پر از سلاح بود.

    نظرات شما -
    • ناشناس
      6

      نیازی به دروغ گفتن به خودت نیست

  • ایرانی
    0

    خوب البته این هم تحلیلی هست برای خودش.... اما....

  • مهردادی
    0

    دلیلش این است که در کشور اجازه گردش حاکمیت به دست نخبگان را نمی دهید وبر خلاف قانون وعقل و شرع و عرف یک نفر مادام العمر حاکم است وبازنشستگی ندارد !؟ امثال جنتی و محسن رضایی و اژه ای
    و رئیسی با گذشت چهل وچهار سال هنوز در راس کارند وتصمیم گیر ؟ شما بفرمایید دیکتاتوری یعنی چه ؟ یعنی حاکمان مادام العمر ، یعنی حاکمانی که در میان ملت نیستند ، یعنی حاکمانی که از انجام هر گونه رفراندوم اصلاحی وحشت دارند ، یعنی حاکمانی که متوقع اند وهر گز بدهکار نیستند ، یعنی حاکمانی که به جای شنیدن صدای ملت پاسخ انها را با گلوله می دهند ، یعنی حاکمانی که خود بالا نشین هستند ودرس زهد وساده زیستی به ملت می دهند ، یعنی حاکمانی که فرزندان خودشان در بلاد فرنگ و در محیط های برهنه
    و فساد تحصیل می کنند ولی حاکمان برای فرزندان مردم بدبخت گشت ارشاد می گذارند و وظیفه اللهی دارند که تار مویی از انها بیرون نیفتد !یعنی ...........


  • ناشناس
    0

    اونقدر مقاله سطحی و افتضاح و جانبدارانه نوشته شده که اصلا جای پاسخ ندارد.

  • حاج سعید طوسی فعال نژاد
    0

    مشکلات مردم ربطی به این دولت و آن دولت ندارد. تمام این موارد برنامه ریزی شده و تصمیم نظامه. ایرانی رو باید گشنه نگه داشت و قدرت فکر کردن و تمرکز رو مثلا با قیمت طلا و سکه و دلار و پنیر و ماست و گوجه و خیار ازش گرفت. واسه همینه که هر روز و به عمد، قیمت ها رو یکم بالا پایین می‌کنند تا ملت نتونه تصمیم بگیره و همیشه در حول و وَلا باشه.
    در مذاکرات هسته ای هم عمدا توافق نمیشه تا به مردم ساده بگن ما آماده ایم و مشکل از سمت امریکاست. هر چند اگر توافقی هم بشه، هیچ نفعی برای مردم نداره. تمام پول‌های آزاد شده میرسه به حسن حاج نصرالله ( همون سید حسن نصرالله) و فلسطین و . . .

    از طرفی دلیل اینکه آمریکا به ایران حمله نمیکنه این نیست که ما قدرت نظامی داریم. اصلا و ابدا.
    دلیلش فقط و فقط اینه که کشورهای دنیا با نظام آخوندی در کل موافقند. چراکه هر کسی جز آخوند بیاد رو مملکت، کشور یکدفعه و کاملا جهشی و در عرض چند سال پیشرفت عجیبی در تمام مسایل میکنه و اونا اینو نمیخوان. کشورهای خارجی هم مثل مسولان خدوم ایران، تمایل دارند که ایرانی جماعت با اشک و ناله و گریه سرگرم باشه تا پیشرفت نکنه

    نظرات شما -
    • 0

      درود بر شرفت هم میهن عزیز، حکومت میگه آمریکا از سر ترس به ما حمله نمی کند،اگه مرغ از این دروغ، شاخ در بیاره حق داره،حقیقت این است این حکومت ملاها بهترین خدمت را داره به غرب، شرق و اسرائیل می کند،اسلام را بدنام کرده و ملت را از دین اسلام رانده است کاری که مبشران ادیان دیگر نتوانستند بکنند.پس مگه دیوانه هستند این حکومت را عوض و یا تضعیف کنند.حمایتشون از مردم ایران هم ظاهری و در حد حرف زدن و بیانه دادن است و خلاص،پس ملت ایران، خودش باید دست روی زانو زده و بلند شود و کشورش را از دست این جانیان و عقب ماندگان فکری و متحجران پس بگیرد،انشاالله

  • ناشناس
    0

    این افرادی ملت معترض را آشوب گر خطاب میکننداینها با فریب نبرنگ به پست مقام رسیدن وهیچ دین ایمان ندارند فقط به ملت دروغ میگویند

  • 0

    بیشرافتی ریشه در اعماق دارد کاریش نمیشه کرد

  • ناشناس
    0

    وقتی مسولین دهها سال است در پست های مختلف می چرخند پس دولت حسن و محمود نداره،من به خودم میگویم در ایران چون هیچ حزب واقعی وجود ندارد بجای شعور سیاسی ،احساس سیاسی داریم ،اگر حزبی بود قاعدتا مسولان رده بالا در این مواقع قادر به موج سواری نبودند، اما با قطع اینترنت مردم را چشم و گوش بسته به این سو و آنسو می کشند تا نتایج مطلوب حاصل شود،و گرنه شما در کجای دنیا دیده اید در اختلافات و اعتراضات مسولان تصمیم گیر مردم را سنگر خود قرار دهند.

  • شهریار
    32

    آلبانی نشین های وطن فروش کامنتگذار خوب این روزا جولان می دید. ولی عددی نیستید

    نظرات شما -
    • چند سوال از شهریار
      1

      اولا هیچکس وطن فروش نیست
      ثانیا چند تا سوال دارم:
      چرا وقتی جوان مردم در پرایدِ قوطی کبریت، تکه تکه میشه، صدای شماها در نمیاد؟
      چرا وقتی مسکن های مهر در زلزله فرد ریخت، اعتراض نکردید؟
      چرا در زدن عمدی هواپیمای اوکراین ساکت شدین؟
      چرا وقتی در اتوبوس تهران قم، مردم بیگناه زنده زنده سوختند، دهن تون بسته بود؟
      چرا وقتی قیمت یه ماشین ۸ میلیونی میشه ۲۰۰ میلیون، چشم تون رو می بندین؟
      چرا در تمام دنیا، اعتراض به حاکمان پذیرفته شده و حتی عکس نفر اول اون کشور رو به شکل میمون در میارن و سر چوب میزنن، اما در ایران نمیشه به یه نظامی خرده پا یا یه قاضی یا مقام مسوول گفت بالای چشمت اَبرو؟
      چرا خون شهدا فقط به حجاب حساسه؟
      چرا به هیچ چیز دیگه ای حساس نیست؟
      شما شنیدی که فقط یکبار خانواده شهدا برن جلوی مجلس و به اختلاسهای چند هزار میلیاردی، تورم های ثانیه ای و . . . اعتراض کنند؟
      آیا امثال شهریار و دیگر بسیجی های محروم از نعمت عقل شده که بخاطر اجاره خونه های چند برابری معترض باشند؟
      و کلی چراهای دیگه . . .

      پس ساندیسی ها ساکت باشن و به نگرانی و دغدغه های بحق مردم توهین نکنن و منتقدان رو آلبانی نشین ندونن. اینایی که کامنت مخالف میذارن، هیچکدوم دشمن ایران و وطن فروش نیستند. این ملت دلسوز کشورند و مثل شماها . . . نیستند

    • ناشناس
      5

      اگه عددی نیستند رفراندم بذاریند .اگه منظورت زور بازوست یه بار بدون حمایت لشکر تا دندون مسلحتون بیاین رو برو ملت ببینید نتیجه چی میشه .

    • هاشم
      3

      آلبانی نشین های وطن فروش ملت نستن ثانیا شما که آمریکا رو دارید اسرائیل دارید و ... شما تا دندون مسلحید یا ما؟

    • 0

      همین کامنتی که نوشتی یعنی قافیه رو باختید. ملتی که بابت کامنت پولی نمیگیرن بر اقلیتی که برای هر کامنت، ۱۰ فاکتور میزنن، غالب شدن.

    • مصطفی
      4

      هر وقت اربابتون آمریکا رفراندوم برگزار کرد اون موقع بیا صحبت کنیم

  • ناشناس
    0

    علت را از کسانی که امدند تو خیابون بپرسید شما ها که سواد مدیریت کردن یه نونوایی به قول امام ندارید چرا پیش خودتان تحلیل توهمی می کنید قران و مسجد و...اتش زدن کار خودتونه مثل سال ۸۸ که بعد امدند و اقرار کردند و هدف از اتش زدن عکس امام ومساجدو ... را گفتند حالا اصلا قبول این اغتشاشگران بی حرمتی کردن شمایی که به این امر معترض هستید چرا به کشته شدن انسانها معترض نیستید ایا حرمت انسان مسلمان اهمیت ندارد قران برای هدایت بشر امده پس بشر از نظر خداوند در درجه اول اهمیت بوده که قرآن برای هدایت او امده مثل اینست که خداوند گل افریده تا ما بو کنیم و لذت ببریم حالا اگر کسی گل را پر پر کرد یا اتش زد ما باید انسانهایی را که گل بو میکردند را مجازات کنیم که یه نفر از انها گل را اتش زده؟ همه که این کار نکردند و همه موافق این عمل زشت نیستند شما میدانید که حرمت مومن از حرمت کعبه بالاتر است اگر کسی به کعبه اهانت کرد ایا همه طواف کننده ها را مجازات میکنند و....کاش شما یکبار یه تجمع برای احترام به جان و عرض و مال مسلمانان برگزار می کردی و برای همیشه بساط اختلاس و دزدی بیت المال و رشوه و قتل و غارت و هتک حرمت مومن در تریبونها و...برای همیشه از بین میبردی

    شماها اگر در زمان حضرت علی علیه السلام بودی قطعا جزو خواج میشدی چون وقتی معاویه قران سر نی کرد امام دستور حمله داد ولی نجنگیدند و گفتند ما با قران نمی جنگیم حضرت فرمود این کاغذ و مرکب است قران واقعی در سینه منست من قران ناطقم عده زیادی به همین گفته انحضرت صف خود را جدا کردن
    حالا یک نفر این کار کرده باید او را طبق شرع محاکمه و مجازات کرد نه اینکه این تهمت را به همه معترضین زد که شما دشمن قران و دین و کشورید
    کسی که پرچم را اتش زد ببینید چرا اتش زد نه اینکه همه معترضین را به یه چشم بنگرید و بگوئید همه مخالف پرچم ایران هستید مردم ایران مهمتر و ارزشمنند تر از پرچم ایران هستند ایرانی اگر نباشد پرچم معنا ندارد
    اشتباه را با اشتباه بزرگتر جواب ندید

  • عادل از قطب شمال
    0

    یک کلام مردم ایران این نظام آخوندی و بسیجی رو نمیخوان

  • ناشناس
    0

    آخه بزرگوار تحلیل غلطی داری از جامعه ایی که سال های ساله انواع فشار ها را ب خودش دیده خودتون بهتر از من میدونید که همچنین جامعه ایی همچون آتش زیر خاکستر که ب هر بهانه ایی آماده انفجاره که حاکمیت هم یا نیروهای امنیتی تو این برهه حساس رفتاری غلطی نداشته باشه تا جامعه ب سمت انفجار نره

  • ناشناس
    0

    معاون رئیس جمهور گفت بخاطر دیده نشدن موفقیت های دولت سیزدهم این غائله بپا کردند بعضی دیگر از دولتی ها و مجلسی ها هم همین را گفتند ولی کاش چند تا از موفقیت ها را شرح میدادند تا حالا ما چیزی احساس نکردیم مثلا دستاورد سفر نیویورک بغیر از هزینه مالی چی بوده؟
    چقدر سرمایه گذار خارجی جذب شد چقدر گردشگر اماده سفر به ایران شدند چقدر ارزش پول ملی بالا رفت چقدر ارزش گذرنامه ایران افزایش یافت چقدر چقدر چقدر ....ایا صحبتهای رئیس جمهور در مجمع عمومی مورد استقبال کشور های حتی دوست قرار گرفت؟

  • مسعود
    0

    تا کی خودتون رو میخواید گول بزنید
    مردم دارن له میشن
    هیچ امیدی به آینده نیست
    شما اگه دلسوزی واقعیات رو بنویسید
    دیگه جواب نمیده دروغ گفتن
    دشمن این ملت و کشور خود شمایید که واقعیات رو نمیگید

  • آزادی
    0

    مهسا امینی بهانه ایی برای فوران خشم مردم علیه حکومت ظلم و فساد شماست.مردم را دعوت به مقاومت میکنید اما خودتان غرق در ثروت هستید

  • عبدالمجید سجادیان
    3

    هیچکس مارا وارد تظاهرات نکرده .بجزسیاست های غلط حکومت درخصوص رفتارغیرمعقول باشهروندان که مردم وارد میدان کرده
    چرا هروقت مردم برای احقاق حقشان به خیابان آمدند حکومت برخورد غیر معقول کرد
    خرابکارهای حکومت به پای هیچ کشوری نزنید .
    تلقب در انتخابات ۸۸مردم حق داشتند اعتراض کنند رفتار غیر معقول حکومت بامردم باعث آشوب شد .
    گرانی بنزین توسط حکومت مردم وارد خیایان کرد.
    تمام درگیرهای خیابانی اصل ماجرا ربطش به حکومت دارد .
    حکومتی که نتوانسته نه درسیاست خارجی موفق باشد ونه داخلی وقت آن نرسیده اصلاح شودودست ازعملکرد نپخته اش بردارد؟
    حکومت باید بداند تاکی می تواند این میسر ادامه دهد
    تاکی می تواند استبدادی حرکت کند
    حکومت فریب قدرت ظاهری وچند تک تیرانداز وگاز اشک آور.زندان ماشین آبپاش نخورد .زمانی به زمین خواهدخورد که نه بنفع مردم خواهد بود ونه بنفع قدرت
    زمانی که آشوب همه جا فرارخواهد گرفت و ایران را تیدیل سوریه ویا بالیبی وعراق خواهدشد .
    اگرسران حکومت دلسوز سرزمین ایران هستند ومردم ایران. همین الان عاقلانه دست به اصلاحات بزنند تا کشوری آباد وسالم وتوسعه وشکوفا داشته باشیم
    درسیاست خارجی اصلاحات بنیادی دست بزنند تادرهای دنیا برویمان بازشود.تا همسایگان مان دشمن مان نباشند دلسوزمان باشند.
    در سیاست داخلی بامردم مهربان باشند. زندانیان سیاسی آزاد وحصربکشنند..ازانتخابات انتصابی دست کشیده وحقوق سیاسیون وفعلان سیاسی احترام گذاشته .
    خودسربودن گروه کوچکی نمی تواند نماینده مردم ایران باشند ونمی توانند خودراقیم ووکیل درقدرت بدانند.
    تاریخ محل آموزش ودرس است تنها حکومتها رفوزه می شوند که با مردم خودنباشند
    آزاده و جانباز هشت سال دفاع مقدس ازبوشهرسجادیان

    نظرات شما -
    • رضا
      5

      اقای سجادیان .یه دفعه بگو ایران چاره ای جز تسلیم در برابر شیاطین ندارد خلاص. قبول که نواقصی و ضعف هایی داریم ولی لطفا سفسطه نکنید . سیاست خارجی بنیادین؟ میشه این بنیادین رو معنا کنید ایا منظورت چیزی جز تسلیم شدن در برابر دیکتاتور و قلدر جهانی است . آزاد مردان حاضر نیستند به خاطر پرکردن شکمشان شرافت و عزت خود را بفروشند. ما چاره ای نداریم جز این که به یک ابرقدرت جهانی تبدیل شویم و دشمنان هم از آن می ترسند. تمدن بزرگ اسلامی قرن 4 و 5 دوباره احیا خواهد شد. غروب فرهنگ و تمدن غربی شروع شده است و صدای شکسته شدن استخوانهای این تمدن وحشی و بزک شده غرب به گوش می رسد. خود اندیشمندان غربی اعتراف کرده اند.

    • ناشناس
      0

      جناب سجادیان کاملا حق با شماست
      متاسفانه مردم مذهبی این چیزها رو نمی فهمند.
      شما خوب میدونید من چی میگم.
      مذهبی جماعت کلا از نعمت عقل و اندیشه محرومه. چون توی سرش یه مشت خرافاته و این خرافات رو دینداری میدونه.
      حزب اللهی ها هر چی حکومت بهشون بگه، بدون فکر قبول می‌کنند.
      کافیه خود رژیم یه مسجد رو اتیش بزنه‌.
      دیکه تمام.
      مذهبی ها با رگهای باد کرده گردن تو خیابونا و من و شما رو مهدورالدم میکنند‌.
      بنده ریشه تمام گرفتاری ها رو جهل مذهبی مردم میدونم که باعث ایجا دیکتاتوری و حکومت استبدادی میشه.
      و در آخر از تحلیل درست تون تشکر میکنم.
      ما دشمن نيستيم. معاند نیستیم. دشمن اصلی حاکمیت هست و طرفدارهاش

    • ناشناس
      0

      رضا جون خیلی پرتی ! سیاست خاجی بنیادی یعنی دنبال منا فع مردم و کشورت باشی. تمدن اسلامی!!!! تو کل مسلمانها شیعیان 12 امامی اونهم از نوع ولایت فقیه چند در صدند که می خواهند در جهان اسلام امپراطوری تشکیل دهند؟؟؟ راستی شما یه فکری برای آب همین کشور و خشک شدن ارومیه و ....بکن تا همین ایران به برهوت تبدیل نشه، تمدن اسلامیت پیشکش

  • ناشناس
    0

    بخاطر عملکرد دولت ها فعلی وقبلی ما اسیر بدبختی شدیم این چه اسلامی است

  • ناشناس
    0

    گرچه شرایط زندگی مردم را چه از لحاظ اقتصادی چه اجتماعی چه زیست محیطی چنان سخت کردید که کل کشور انبار باروت مهیای انفجار است و دنبال بهانه می گردد.

  • اندیشه
    0

    نویسنده خبر گزاری حکومتی فارس تمام
    یعنی جفت پوچ
    همه چیز اون ور مرز رقم می خورد مخالفان مردم نیستن بلکه از بور کینا فاسو و مریخ اومدن زندگی لاکچری داریم همه چی آزاد اون وریا حسادت کردن مملکت بهم ریختن
    خجالت باید بکشن امسال این نویسنده های نون به نرخ روز خور
    مملکت به فنا رفته دنبال دشمن خارجی می چرخه دشمن و نابودگر ایرانی در داخل هست خائن در بین همین ملت هست که دزدی و اختلاس به راحتی میشه ولی با دوتا مال کشی تموم میشه فلان فرزند مسئول رفته کانادا وای رفته برا دور زدن تحریم مسخرست دور زدن تحریم خب من هم دوست دارم این مسولیت دردناک رفتن به کانادا رو بپذیرم هی بابا واقعا تا کی این شرایط مزخرف باید حاکم باشه

  • ناشناس
    1

    توطئه خارجی؟ با این حساب نیروی انتظامی که جرقه اولیه را در این زمان زد عامل خارجی است

    نظرات شما -
    • آرمین
      1

      اولین جرقه را سرمای اروپا که تو راهه زده

  • فرداد
    1

    در تعجب مانده بودم که چطور تمامیت خواهان مقصر این وقایع را هم چون وقایع دیگر دولت روحانی معرفی نکردند که جناب نویسنده خبر گزاری فارس یا همان خبرگزاری ژنرال ها یکی از علت های این وقایع را دولت روحانی و ارز ۴۵۰۰ تومانی معرفی نمود و دوعلت دیگر را هم جنگ اکراین و شکست بایدن در پروژه برجام معرفی نمود !!!؟؟؟ همین که خود متشکران از تحلیل خودراضی باشند ملت را کفایت می کند !!!

  • یک دوست
    10

    بعضی از کامنت دوستان رو خوندم و واقعا آدم تأسف میخوره که در همین سامانه رسانه ایی هم تحلیل درست نداریم...
    چند نکته.
    1-در این که فوت خانم مهسا امینی دردناک هست. شکی نیست.هر چند در آینده نزدیک ابعادی از این مسأله روش خواهد شد که ملت ایران خواهد دید که چطور رو دست خورده و چطور عده ای به دنبال فرصت بودند و از آب گل آلود ماهی گرفتند.
    2- بعد از فتنه 88 هم تحریم های علیه ایران اجرا شد و همین رفتار بعد از فتنه های 96 و 98 هم مجدد تکرار شد؟؟؟
    3- اگر فرصا اعتراضی به فوت خانم مهسا امینی وجود داره؟؟؟ چرا در شهرهای مرزی در پی عملیات های اطلاعاتی صدها قبضه سلاح گرم از تروریست ها کشف و ضبط میشه!!!؟؟؟
    ۴- چرا به یکباره اعلام فوت خانم مهسا امینی توسط پسرخاله ایشون که از عوامل کومله هست گفته مطرح میشه و بلافاصله بعد از اون شبکه های ماهواره ای خارجی؟؟؟!!!
    ۵- هیچگاه اتفاقات را صرفا از یک دید بررسی نکنید. چندجانبه نگاه کنید. آیا از یک مسأله کوچکی مثل فوت این خانم؛ میشه ابعاد منطقه ای و بین المللی دید؟
    تأملی کنید. خانمی در پی برخورد با گشت ارشاد فوت می کنند(هر چند که به شکل های مختلف و بر اساس گزارش های متعدد اعلام شد به هیچ شکل مورد ضرب و شتم قرار نگرفته) اما مسیر مطالبات مردمی در اصلاح رفتار پلیسی تبدیل میشه که حضور افراد مسلح در بین مردم، کشتن مأموران انتظامی و پلیس، بسیجیان، مردم عادی، تخریب آمبولانس، تخریب اموال عمومی و مردم، آتش زدن مسجد و قرآن و... و همزمانی اینها با کشف سلاح های ساخت آمریکا و اسرائیلی و.. ؟؟؟
    حال یک سوال!!! آمبولانس تحت هر شرایطی باید از تعرض محفوظ باشه؟؟؟!!! در این آشوب ها ۴۱ دستگاه آمبولانس و هر کدام به ارزش ۱۵ میلیارد در آتش سوخت!!!؟؟؟ و همین مسائل مورد حمایت رسانه های خارجی بود!!! اینجا تکلیف چیه؟؟؟

    نظرات شما -
    • خنده
      0

      آدم میمونه تو شماره اول که نوشتی ملت از حکومت همیشه رو دست خورده بس
      کدوم موضوع روشن میشه مگه ابعاد اتفاقاتی نظیر پرواز ۷۵۲ مشخص شد که ابعاد فاجعه خانم مهسا امینی روشن بشه از خواب غفلت و گمراهی بیدار شو
      یا نه که جیرخواری بیش نیستی

    • ناشناس
      0

      این اسلحه‌ها و آتیش زدن‌ها و آمبولانس ها و . . . همش کار خود رژیمه که امثل شما رو فریب بدهند.
      کاری نداره که.
      نیرو انتظامی ده تا اسلحه رو نشون میده و میگه از مخالفان گرفتیم. شما هم که ساده. باور میکنی. هنوز آخوند رو نشناختی. قانون وضع می‌کنند بالاتر از قوانین خدا. کلا مذهبی جماعت خودش رو بالاتر از خدا میدونه.
      همین حجاب، هیچوقت اجباری نبوده. چهل ساله اجباریش کردند. چرا بدون روسری بودن در فلسطین و لبنان و ترکیه و مالزی و اندونزی و . ‌. . اجباری نیست؟
      لابد فقط اخوندهای ما اسلام شناسند.
      لابد فقط ما مسلمان هستیم؟
      آره؟
      یه روز به حرفام میرسی دوست عزیز اما ظاهر بین که احتمالا ریشه مذهبی داری و فکر میکنی راهت درسته

  • از شهریار یه سوال دارم
    3

    آقا شهریار:
    فرض کنیم اونایی که رای منفی دادن میدن، بقول شما آلبانی نشین باشن. در اینصورت حق که با شماست.
    اما اگه مخالفان نظام، در همين کشور باشن و هموطن شما، ولی از نوع دلسوز و منتقد، اونوقت کسی مثل شهريار، قطعا مرتکب گناه کبیره تهمت شده.
    از خدا بترس آقا شهریار.
    اینقدر تهمت نزن‌.
    اینقدر بی رحم و یکطرفه و دهن بین‌ نباش.
    بابت تهمت ناروایی هم که زدی، از خدا طلب بخشش کن که دنیا و اخرت رو ازت میگیره

    نظرات شما -
    • ناشناس
      0

      دمت گرم.
      منطقی پاسخ دادی.
      شما برعکس شهریار توهین نکردی.
      احسنت

    • شهریار
      3

      صف مردم معترض و با فرهنگ ایران از آلبانی نشین ها جداس. عربده کشی و گلوی نیروی انتظامی رو بریدن و هم نوا شدن با تجزیه طلب های قاتل کومله و دموکرات اسم اینا نقد نیست . طنز تلخ این ماجرا جایی است که همین آشوب طلب ها شعار جانم فدای ایران می دهند. ظاهرا تو درس جغرافیا هم مردود شده اند.

  • دوست
    0

    شما خودتان مگر تحلیلگر ندارید که از فارس خطمیگیرید آنها باندازه کافی تریبون وصفحه دراختیار دارند
    نزدیک سی وسه سال از جنگ می‌گذرد دولت‌های مختلف روی کار آمده اند ولی از این دولت نا کار امدتر ونالایق تر سراغ نداریم درعین حالی که ازنظر تفکر وخواسته یکدست هستند

  • ....
    0

    خدا نوبسنده ي اين متن را لعنت كند ، يه نگاهي به معيشت و سفره مردم بكنيد تا بفهميد كه دولت جديد ، چه غلطي كرده است..؟؟؟ شما چگونه جواب خدا را مي دهيد؟؟؟؟

  • محمداستیری
    6

    واقعا"حق مطلب ادا شد وحال اینکه بایستی با ارتباطات قوی واطلاع رسانی توسط صدا وسیما وروزنامه ها مردم ومخصوصا"نوجوانان وجوانان آگاه شوند ومسئولین هم بیشتر بین مردم باشن وهرچقدر مسئولین بیشتر با مردم تعامل داشته باشن ،بیشتر وبهتر نتیجه میده ومردم خوب ما اینو ثابت کردن که اگه باهاشون صادق باشی ازچیزی فرو گذار نمیکنن

  • ناشناس
    0

    همان روضه های تکراری و بدون پشتوانه سابق،مردم فلسطین قهرمان و مبارز هستند ولی مردم ایران اگر اعتراض کنند آشوبگر هستند!!!!در ضمن این تخریب اموال کار مردم نیست،بلکه کار کسانی است که از سرکوب مردم سود می برند،به نظرتان غیر از حکومت چه کسی سود می برد؟؟ایا جوانان بی سلاح و بی دفاع وطن، عملی انجام می دهند که بهانه به دست حکومت بدهند؟؟؟؟لعنت و نفرین خدا بر کسانی باد که بر خلاف میل ملت به حکومت و سلطه خود ادامه می‌دهند.

  • ناشناس
    1

    اگر به این مزخرفاتی که میگین اعتقاد دارین بسیار نادان این اگر هم برای عرض ارادت به حکومت این کار رو میکنین بس بی شرف اید در هر دو صورت بازنده این، تاریخ شما را قضاوت خواهد کرد حکومتی که بند بند وجودش دروغ و ریا بود، حکومتی دینی که در نهایت جماعتی ضد دین رو تحویل خواهد داد، در نهایت حرفی هم با خبر فوری و امثالهم، شما همان جماعتی این که تا قبل این اتفاقات مدام از وضع موجود مینالید حالا برای ماله کشی هر کاری می کنید،ننگتان باد

  • کوروش
    4

    فقط دمت گرم ترامپ بخاطر اینکه باچماق زدی و هویچ ندادی. یا بقولی لونه این آخوندهارو برهم زدی. ممنون از سیاستت. وخدا لعنتت کند که سردار عزیزمان رو به شهادت رسوندی.

  • عبدالله
    0

    ان روز که نسنجیده ارز ۴۵۰۰ تومانی را برداشتید و روغن یک لیتری ۱۵ هزار تومانی را یک شبه کردید ۱۰۰ هزار تومان همه دانایان به طغیان پا برهنگان و فقرا هشدار دادند ولی کو گوش شنوا !؟ حالا شما پا بر وجدان نداشته ات بگذار و مقصر این حوادث را بایدن و جنگ اوکراین ودولت روحانی معرفی کن !!!؟؟؟ خود فریبی قطعا به حاکمیت ژنرال ها پایان خواهد داد . همه چیز را در چهل سال خشک کردید از دریاچه وجنگل وزمین وتالاب تا خشک کردن نسل ایرانی با زاد و ولد زیر نیم درصد !!!؟؟؟ کاری که تیمور لنگ وچنگیز و محمود افغان با این کشور نکردند !!!

  • ناشناس
    0

    آقای تحلیل گر بگو کی تظاهرات مردم رو وارد فاز اغتشاش نکردند که این اولش باشه تا یادمون هست تا اعتراضی میشه پای منافقین، کومله ، ایادی آمریکا، و معاندین رو وسط می کشند.

  • رضا
    0

    درطول تابستان امسال گشت ارشاد چندبار احساسات مردم روجریحه دار کرد تااین فاجعه پیش امد.اول یه سوزن به خودت بزن بعد یه جوالدوز به مردم

  • ناشناس
    0

    گرانی بیکاری ودزدی مسئولان را درست کنیدکسی اعتراض نخواهدکرد

  • ایرانی تنها
    0

    مشکلات و گرفتاری هم اصلا مطرح نبوده

  • ناشناس
    0

    ناامیدسازی جامعه ایران ! واقعا فکر می کنید اینجا هنوز امید هست؟
    خیییییییییلی وقته امید از این جا فرار کرده

  • ناشناس
    0

    اعتراًضی که شنیده نشود ورفع ایراد نگردد با کمال تاسف به طغیان کشیده می شود.ملت را فراموش کرده ایم وبداد مردم وجوانان نمی رسیم .فشار روی فشار حذف ارز ۴۲۰۰ از مایحتاج مردم به بهانه های مختلف افزایش روز افزون انواع مالیات آشکار وپنهان (تورم) افزایش شدید قیمت مسکن وممکن نبودن ازدواج جوانان.بیکاری...واقعا ملت را به ستوه آورده اگر از شعارهای بی تاثیر در زندگی مردم دست برداریم از ملت چیزی باقی نخواهد ماند.

  • مفردی
    0

    هیچ پشت پرده ای جز سو مدیریت ،عدم توجه به کرامت انسانی و جان مردم و توجه به عقاید مخالف نیست ،لطفا به شعور ملت احترام بگذارید و بفهمید این اعتراضات در وحله اول مخالفت با روش امروز اداره کشور است و نظر اکثر ملت

  • ناشناس
    1

    همیشه همین بوده اول گند یه چیزی درمیاد مردم اعتراض میکنن در مرحله اول ابراز تاسف بعد دروغ و فریب بعد تهدید مردم بعد بگیر و بزن و بکش و تمام بلواها رو به بیرون از ایران ربط میدهند..هیچوقت نمیخواهند قبول کنند اشتباه از قانون اشتباه و مدیریت ناکارامد خودشان است که مردم اعتراض میکنند. گمان میکنند با مسدود سازی گوگل و واتساپ و اینستاگرام مشکل رفع میشه فکر میکنن مردم تهمتهاشون رو باور میکنن فیلمهای اعتراضات قبلی رو دیدیم که یگان ویژه شیشه های بانک رو شکستند و تو اخبار مردم معترض ( اغتشاشگران از نظر ایشان) متهم شدند...این سناریوی که انجام میدهند ریشه در کا گ ب و شوروی نوشته شده و روسها همیشه ازش نتیجه گرفتند.قران اتیش زدن و چادر از سر زنان کشیدن را خودشان انجام میدهند تا مردمی که بیتفاوت هستند وارد میدان شوند و بر ضد معترضین شعار بدهند و اینها به نتیجه دلخواهشون برسند...التماس تفکر ..کسانی که شعار زن زندگی ازادی میدهند حرمت اعتقادات همه اقشار رو نگه داشتن و خواهند داشت .شماهم بجای اینکه مردم رو مقابل مردم بگذارید .بجای این برید ببینید کجای کارتون اشتباه بوده وضعیت قانون و مجریان قانون رسیدگی کنید که مردم به مرز انفجار رسیدند.بطوری که با هر جرقه کف خیابون میایند.

  • ناکام
    1

    حکومتی که به بهانه دشمنی حافظ منافع اسرائیل توی منطقه شده حتما دنیا نیاز داره بهشون ....
    چرا دموکراتها همیشه دنبال توافق با حکومت در ایران هستند ؟؟؟؟
    حتما حکومتی که صلاحیت خدمت به مردم رو نداره باید در راس بمونه تا برای هیچ کاریش جوابی جز ضرب و شتم نداشته باشه ....
    کدوم اعتراضی رو نصبت به دشمنی با ایران و ایرانی ندادید؟؟؟
    چرا وقتی نیاز به حمایت مردمی دارید دست به دامن مردم ایران میشوید ولی برای منافع بقیعه کشورهاو فرقه ها رو یاد میکنید....
    ایا اجرایی بوده که حکومت انجام داده باشه و خسارت مالی و جانی به ملت و مملکت نخورده باشه ؟؟؟
    اختلاس،خفقان،خشک کردن تالاب ها و دریاچه ها و رودخانه ها،گرفتن امید در جامعه ، دشمن تراشی در سطح بین الملل ،کشت و کشتار و فرار از مسئولیت و......دستاورد حکومتی ها هست و فرقی نمیکنه ملیت چی باشه فقط کسانی که شماهارو قبول داره ایرانی میدونید....

  • ناشناس
    1

    ۴۴ سال است که جان، مال و امنیت مردم این وطن هر روز در گوشه ای از کشور به بهانه های مختلف همچون جنگ، سوءمدیریت، فساد اداری و مالی و ... به خطر می افتد و عمرمان و آینده فرزندان مان به باد فنا رفت آنوقت شما دم از عضویت در پیمان سازمان همکاری شانگهای می زنید!!!

  • ناشناس
    1

    44 ساله این پروژه شروع شده .

  • ناشناس
    0

    تحلیلی بی خاصیت و ابکی بود متاسفانه

  • ول
    0

    فقط دنبال این هستین که خواسته های مردم رو وصل کنید به آمریکا و غرب و بگین کار بیگانه هست.خیلی بی شرفید

  • متفاوت
    0

    معمولا ادمها خریت خود راگردن دیگران می اندازند ولی وای از وقتی که یکی خریت دوستش رو گردن دیگران بندازه.من که چنین برداشتی از این تحلیل کردم.

  • ناشناس
    0

    این ورزشکاران و هنرمندان نون هنر استعداد و زحمت خودشون را می خورند،نه مثل آخوندهای مفت خور که سرشان تو آخور ملت است و هیچ کار مهمی هم انجام نمی دهند جز سم و اوهام و توهم به جامعه تزریق می کنند.

  • ناشناس
    0

    نهایت احمقی است که مسئولان نظام به عملکرد خودشان توجه نکنند به سیاست های غلط ،خودشان بازنگری نکنند ، از خودشان سوال نکنند که چرا وضع مملکت را به اینجا رسانده اند
    در عراق دولت نیست ، مجلس معلوم نیست ، کشور اشغال است ، قدرت ندارند ، تولید نیست ولی هر واحد پول عراقی 220000برابر واحد پول ایران است
    ننگ مسئولین باد
    رئیسی با شعار بهبود وضع معیشتی مردم آمد آیا وضع مردم خوب شده گوشت ، مرغ، تخم مرغ ، مسکن ، شغل و ... حقوق کارکنان و بازنشستگان هم که افزایش ندادند و ...
    کمی شرف داشته باشند این همه دروغ نگویند لبنان و فلسطین و غیره هم سرجاش ولی مردم خود را نباید فراموش کرد

  • 0

    پس دستگیری و کشته شدن مرحوم مهسا امینی کار آمریکا بوده است ؟؟؟

  • ناشناس
    1

    باید همه اغتشاشگرها را در ملا عام اعدام کرد که بقیه حساب دستشون بیاد و جلوی پیشرفت کشور را نگیرند

  • ناشناس
    0

    چرت و پرت و مغلطه ای به تمام معنا.حال بهم می‌زنید با این زبان طرفداری بی جهت حرف میزنید
    . کمی انصاف داشته باشید