کدام کشور فعال در عرصه تکثیر سلاح است؛ آمریکا یا ایران؟
از زمان آغاز درگیری روسیه و اوکراین در فوریه سال جاری، آمریکا و متحدانش دهها میلیارد دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی از جمله توپخانه، سلاحهای ضد هوایی، سلاحهای ضد تانک و مهمات را به اوکراین ارائه دادهاند. علیرغم حجم و تنوع زیاد این کمکها، اما وقتی ایران اعلام کرد که تعدادی پهپاد به روسیه داده است، واشنگتن خشم عجیبی از خود نشان داد.
«ویلیام برنز»، رئیس سازمان جاسوسی مرکزی آمریکا (سیا) میگوید همکاری نظامی ایران و روسیه «یک تهدید واقعی» برای متحدان آمریکا در خاورمیانه است؛ جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز گفت همکاری نظامی تهران و مسکو برای اوکراین، همسایگان ایران و ایران مضر است.
تحلیلگران آمریکایی و غربی بر این باورند که صادرات پهپادهای ایران به روسیه منجر به گسترش بیشتر سلاحها و تهدیدی برای کل جهان خواهد بود.
اما به نظر میرسد گسترش سلاحها تنها زمانی اتفاق میافتد که تسلیحات بین کشورهای غیر غربی خرید و فروش شود و در مورد سلاحهایی که از ایالات متحده و همپیمانانش به اوکراین داده شده است، نه!
اما طنز ماجرای اینجاست که آمریکا کشوری است که بیشترین سلاح را در جهان میفروشد.
به نظر میرسد در جهان بینی آمریکایی یا حتی غرب، دو مجموعه قانون بر جهان حاکم است.
به عبارت دیگر، آمریکا یا غرب آزادند تا بر اساس منافع ملی و ژئوپلیتیکی خود عمل کنند، حتی اگر به معنای نقض حاکمیت کشورهای دیگر باشد.
اما اگر کشورهای دیگر، به ویژه کشورهایی که غرب آنها را دشمن میدانند، دست به اقدامات مشابهی بزنند، فورا آن را به عنوان تهدیدی برای جهان معرفی، تحریمهای سیاسی و اقتصادی علیه آن وضع و با فعال کردن ماشین تبلیغاتی غربی، آن را منزوی میکنند.
اگر ایالات متحده و غرب واقعا خواهان توقف تکثیر تسلیحات هستند، اولین کاری که باید انجام دهند این است که جریان پیوسته ارائه تسلیحات مرگبار به اوکراین را متوقف کنند.