خبرگزاری آسوشیتدپرس:

همه گیری کرونا، وضعیت کمبود غذا در کره شمالی را بدتر کرده است

شکی وجود ندارد که مساله مزمن کمبود غذا در کره شمالی به دلیل همه‌گیری کووید-۱۹ بدتر شده است. همچنان که رهبران ارشد این کشور برای بحث بر سر "وظیفه بسیار مهم و فوری" تدوین یک سیاست درست در حوزه کشاورزی آماده می‌شوند، گمانه‌زنی در مورد ناامنی غذایی مزمن در این کشور تشدید شده است.

همه گیری کرونا، وضعیت کمبود غذا در کره شمالی را بدتر کرده است

به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، گزارش‌های تایید نشده حاکی از آن است که تعداد نامشخصی از مردم در کره شمالی در حال از دست دادن جانشان بر اثر گرسنگی هستند. اما کارشناسان می‌گویند نشانه‌ای از وقوع مرگ و میر دسته جمعی یا قحطی در این کشور وجود ندارد. آنها می‌گویند که نشست بعدی حزب حاکم کره شمالی احتمالاً به قصد تقویت حمایتها از کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی همچنان که برنامه تسلیحات هسته‌ای خود را با به چالش کشیدن فشارها و تحریم‌های شدید رهبری شده از سوی آمریکا پیش می‌برد، برگزار می‌شود.

لیم یول چول، استاد انستیتوی مطالعات خاور دور در دانشگاه کیونگنام سئول بیان داشت: "کیم جونگ اون نمی‌تواند برنامه هسته‌ای خود را در صورت ناتوانی در حل اساسی مشکل غذا به طور پایدار پیش ببرد چون حمایت عمومی از او متزلزل خواهد شد. این نشست با هدف تحکیم وحدت داخلی و تجمیع ایده‌ها برای رسیدگی به مساله کمبود مواد غذایی تشکیل می‌شود."

برگزاری نشست عمومی فراگیر کمیته مرکزی حزب کارگران کره شمالی برای اواخر ماه فوریه برنامه ریزی شده است. هنوز دستور کار مشخص آن ناشناخته است، اما پیشتر نهاد قدرتمند دفتر سیاسی حزب گفته بود که "یک نقطه عطف نیاز است تا حمایتی فعال از تغییرات بنیادی برای توسعه کشاورزی رخ دهد."

این نشست اولین جلسه عمومی این حزب که فقط مختص به بحث در مورد مسائل کشاورزی است خواهد بود، اگرچه این موضوع اغلب به عنوان یک عنوان کلیدی در کنفرانس های فراگیر تر در کره شمالی مطرح است. افزایش تولید غلات یکی از ۱۲ اولویت اقتصادی بود که حزب حاکم کره شمالی در نشست عمومی خود در ماه دسامبر به تصویب رساند.

دانستن دقیق وضعیت در کره شمالی، که مرزهای خود را در طول همه گیری تقریباً بسته نگه داشت دشوار است. کمبود مواد غذایی و مشکلات اقتصادی در این کشور از زمانی که قحطی دهه ۱۹۹۰ صدها هزار نفر را به کام مرگ کشید، ادامه یافته‌اند.

برآوردهای کره جنوبی نشان داده‌اند، تولید غلات کره شمالی در سال گذشته میلادی حدود ۴.۵ میلیون تن بوده که نسبت به سال قبل از آن ۳.۸ درصد کاهش داشته است. همچنین روند تولید سالانه غلات در دهه گذشته در این کشور بین ۴.۴ میلیون تن تا ۴.۸ میلیون تن بوده است.

کره شمالی برای تغذیه ۲۵ میلیون نفر جمعیت خود به حدود ۵.۵ میلیون تن غلات نیاز دارد، بنابراین معمولاً هر سال حدود یک میلیون تن کمبود تولید دارد. حدود نیمی از این کسری معمولاً با خریدهای غیررسمی غلات از چین جبران می شوند. کوون تائه جین، اقتصاددان ارشد در موسسه خصوصی GS&J در کره جنوبی گفت که بقیه این کسری یک مساله حل نشده است.

کوون می‌گوید، محدودیت‌ها علیه تجارت فرامرزی در کره شمالی به دلیل همه‌گیری احتمالاً مانع از خرید غیررسمی برنج از چین شده‌اند. او بیان کرد که تلاش‌های مقامات کره شمالی برای تشدید کنترل‌ها و محدود کردن فعالیت‌های بازار نیز وضعیت را بدتر کرده است.

کوون گفت: من معتقدم امسال کره شمالی با بدترین وضعیت غذایی خود از زمان روی کار آمدن کیم جونگ اون مواجه است.

کو بیونگسام، سخنگوی وزارت اتحاد مجدد در دولت کره جنوبی گفت، تعداد نامعلومی از مردم در کره شمالی بر اثر گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند، اما گفت که هم اکنون این مشکل به اندازه قحطی اواسط دهه ۱۹۹۰ جدی نیست؛ قطحی که نشات گرفته از بلایای طبیعی، از دست دادن کمکهای شوروی و سوء مدیریت بود.

مسئولان این وزارتخانه گفتند، مشکل فعلی غذایی کره شمالی بیشتر ناشی از مسئله توزیع است تا کمبود مطلق غلات زیرا بسیاری از غلات برداشت شده در سال گذشته میلادی در این کشور هنوز خورده نشده‌اند. ناامنی غذایی همچنین در اثر تشدید کنترل‌ها بر فروش غلات خصوصی در بازارها از سوی مقامات و در عوض تلاش برای محدود کردن تجارت غلات به تاسیسات دولتی بدتر شده است.

منبع: ايسنا
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید