آیا فاجعه خودسوزی سرباز آمریکایی وجدان عده‌ای را بیدار می‌کند؟

یکی از سربازان نیروی هوایی آمریکا در مقابل سفارت اسرائیل در واشنگتن خودسوزی کرد که این اقدام غم انگیز نه تنها موجب جان باختن این سرباز شد، بلکه نارضایتی شدید همه اقشار علیه طرفداری آمریکا از اسرائیل را برانگیخت.

آیا فاجعه خودسوزی سرباز آمریکایی وجدان عده‌ای را بیدار می‌کند؟

 لوئو لایی آن، تحلیلگر سیاسی و روزنامه نگار چین در ادامه نوشت: بر اساس گزارش‌ها، سرباز ارتش آمریکا که اقدام به خودسوزی کرد، «آرون بوشنل»نام داشت که برای ابراز نارضایتی شدید از عملیات نظامی اسرائیل در غزه، خود را به آتش کشید و حین خودسوزی فریاد زد حاضر نیست شریک این کشتار جمعی باشد و شعار «آزادی فلسطین» سر داد.

یک سرباز آمریکایی اعتراض خود را به طرز غم انگیزی ابراز کرد، اما آیا این امر می‌تواند باعث شود دولت ایالات متحده حمایت بی حد و حصر خود از اسرائیل را تغییر دهد؟

باید گفت وقوع هر تغییری در آمریکا بسیار سخت است! این اولین بار نیست که خودسوزی در ایالات متحده در واکنش به درگیری اسرائیل و فلسطین رخ می‌دهد. در اول دسامبر سال گذشته نیز فردی مقابل کنسولگری اسرائیل در آتلانتا خود را به آتش کشید و به شدت مجروح شد و در پایان پلیس اعلام کرد که این یک «اعتراض سیاسی افراطی» بوده است. رسانه‌های آمریکایی تنها گزارش مختصری از این حادثه منتشر کردند و سپس به سرعت آن را با تعداد زیادی گزارش دیگر تحت الشعاع قرار دادند. عامل حادثه جدید خودسوزی یک سرباز آمریکایی در حال خدمت است که در فضای مجازی توجه بیشتری را به خود جلب کرده است، با این حال رسانه‌های آمریکایی همچنان برخوردی سرد با این رویداد دارند. در گزارش‌های CNN، NBC و واشنگتن پست، حتی واژه فلسطین دیده نمی‌شود به گونه‌ای که برخی مخاطبان با نگاهی به عناوین اخبار شاید فکر کنند تهاجمی به سفارت اسرائیل در آمریکا رخ داده است!

ویدئوی خودسوزی بوشنل به دلیل «تصاویر آزار دهنده و دلخراش» از شبکه‌های اجتماعی آمریکا حذف شده است. فقط تصور کنید، اگر در یک کشور در حال توسعه، به ویژه کشوری که رابطه نامطلوبی با ایالات متحده دارد، حادثه مشابهی رخ دهد، سیاستمداران و رسانه‌های آمریکایی چه می‌کنند؟ تصورآن دشوار نیست: «ناسی پلوسی» رئیس اسبق مجلس نمایندگان و دیگران فوراً برخاسته و می‌گویند: «ما در کنار  فلان شخص ایستاده ایم» و سپس مردم را تشویق کنند که برای تظاهرات به خیابان‌ها بیایند. در واقع، نیازی به تصور نیست، یک نمونه آماده وجود دارد: در 17 دسامبر 2010، یک جوان دستفروش تونسی به نام «محمد بوعزیزی» خود را در خیابان به آتش کشید و تظاهرات خیابانی گسترده‌ای را در این کشور به راه انداخت. رسانه‌های ایالات متحده و غرب در 24 ساعت شبانه‌روز رویدادهای مربوط به این خودسوزی را پوشش خبری داده و در نهایت منجر به «انقلاب یاس» در این کشور شد، حکومت وقت تونس برکنار شد و بعد از آن جنبش بهار عربی سراسر شمال آفریقا و غرب آسیا را در بر گرفت.

سیاستمداران و رسانه‌های آمریکایی و غربی مهارت خاصی در جوسازی مرگ شهروندان سایر کشورها دارند. اخیراً «الکسی ناوالنی»، چهره مخالف روس، به دلایل نامعلومی ناگهان در زندان درگذشت. به محض انتشار این خبر، جهان غرب به رهبری ایالات متحده یک جنگ صلیبی جمعی را علیه روسیه آغاز کرد و آن را یک «آزار و اذیت سیاسی» خواند و متعاقبا یک سری تحریم‌های جدید علیه روسیه اعمال کرد. با این حال، اظهارات «کایریلو بودانوف» رئیس سرویس اطلاعات نظامی اوکراین درباره علت مرگ ناوالنی، بلافاصله رسانه‌های غربی را که خود را برای انتقاد بیشتر از روسیه آماده می‌کردند، ساکت کرد. بودانوف در مصاحبه با رسانه‌ها گفت که اطلاعات به دست آمده توسط شبکه اطلاعاتی اوکراین نشان می‌دهد که ناوالنی بر اثر لختگی خون (ترومبوآمبولی)، یا به عبارتی مرگ طبیعی، جان خود را از دست داده است. اگرچه ممکن است «برخی افراد» را ناامید کند، اما واقعیت همین است.

سیاستمداران آمریکا به طور غیرمعمولی «نگران» شهروندان کشورهای دیگرند، اما نسبت به زندگی مردم خود بی تفاوت می‌نشینند. یک سرباز در حال خدمت آمریکایی اعتراض خود را به قاطع‌ترین شکل ابراز کرد، اما بیدار کردن وجدان سیاستمداران و رسانه‌های تشنه به خون همچنان دشوار است. با این حال، زندگی این نظامی آمریکا بیهوده از دست نرفته است. امروزه با توجه به اینکه رسانه‌های اینترنتی و شخصی بسیار توسعه یافته، پیله اطلاعاتی بافته شده توسط رسانه‌های غربی مدت‌هاست پاره شده است. بیشتر افراد می‌توانند پیام این سرباز راست قامت آمریکایی را که با قیمت از دست دادن جانش منتشر کرد، از طریق کانال‌های مختلف بشنوند.

حدود 20 روز پیش، نیویورک تایمز مقاله‌ای با عنوان «فقط ایالات متحده می‌تواند آینده را نجات دهد» منتشر کرد و این مقاله همچنان در صفحه اول ستون نظرات سایت این روزنامه است. نویسنده مقاله با اطمینان کامل بیان کرد که اگرچه آمریکا مانند یک امپراتوری رو به زوال به نظر می‌رسد، اما همچنان «فانوس دریایی روشن در زمینی تاریک» است.

اما مردم می‌پرسند: چرا ایالات متحده که تنها کشوری است که می‌تواند آینده بشریت را نجات دهد، در واقع زنان و کودکان فلسطینی را نجات نمی‌دهد؟ آنها غذا و لباس کافی ندارند و هر روز در ترس بمباران زندگی می‌کنند.

منبع: رادیو بین المللی چین
کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 9
  • ناشناس
    1

    خیلی از سربازهای ما هم نگران از آینده مبهم خود خودکشی می کنند. آیا نگران آنها نیستیم؟

  • ناشناس
    1

    دختر آبی رو یادم اومد...راستی وجدان درد گرفتید؟

  • محمد رضا
    2

    آقا خیلی مردی درود به شرافت تو ای سرباز امریکایی انسانیت مرز ندارد

  • ناشناس
    1

    اگه مال ما کرد مال اونها هم میکنه

  • مجید
    0

    صحنه وحشتناکی بود .انسانها ی که راضی به کشتن انسان بیگناه دیگری می شوند در قتل او شریکند.خدایا ما را ببخش .خدایا انسان وارد دوره عصر هوش مصنوعی نشده وارد دوره انسان مصنوعی شده.

  • ناشناس
    0

    مثل خودسوزی ها تو ایران از دست گرانی و فرو پا‌شی خانواده ها

  • م
    0

    مگه پدر مادرانی که از فقر خودسوزی و خودکشی می‌کنند وجدان مسولیت ما رو به درد آورده که این اتفاق وجدان ما رو به درد بیاره، در ضمن کسانی که آتش جنگ رو روشن کردن و دامن زدن باید وجدان درد بگیرن ما این وسط چکاره ایم؟!

  • ناشناس
    0

    هرچی شما از خودسوزی و خودکشی کارگرو دانش اموز و معترض ..........به خودتون اومدین همون قدر از دیگران انتظار داشته باشید!!!!!

  • خخخ
    0

    خخخخ الان ما نگران سربازای آمریکاییم