قطع حمایت‌های بی‌قید‌ و شرط آمریکا از اسرائیل، کلید ایجاد آرامش در منطقه

همزمان با بحث‌های داغ رسانه‌ها درباره انتقام‌جویی آتی ایران از حملات 26 اکتبر (5 آبان) اسرائیل به ایران، آمریکا نیز تغییر آرایش نظامی خود در منطقه را آغاز کرده است. پنتاگون اخیراً اعلام کرد که بمب‌افکن‌های بی-52، ناوشکن‌های ضد موشک بالستیک، اسکادران‌های جنگنده، تانکرهای هوایی و سایر تجهیزات نظامی را در خاورمیانه به منظور پر کردن خلأ قدرت نظامی پس از خروج ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن»، در خاورمیانه مستقر می‌کند.

قطع حمایت‌های بی‌قید‌ و شرط آمریکا از اسرائیل، کلید ایجاد آرامش در منطقه

تغییر آرایش نظامی آمریکا در خاورمیانه اغلب همزمان با تغییر اوضاع در آن منطقه صورت می‌گیرد. از آغاز دور جدید درگیری‌ها بین فلسطین و اسرائیل، آمریکا بارها این کار را انجام داده است.

از آغاز دور جدید درگیری فلسطین و اسرائیل در 7 اکتبر سال 2023 چندی نگذشته بود که ارتش آمریکا اعلام کرد به منظور افزایش استقرار نظامی خود در خاورمیانه، ناوگروه هواپیمابر «یو اس اس فورد» را به منطقه اعزام می‌کند که اقدامی به منظور نشان دادن حمایت کامل و واضح ارتش آمریکا از اسرائیل و بازدارندگی ایران و دیگر نیروهای تحت نفوذ آن تلقی می‌شد.

در آوریل امسال نیز، پس از حمله اسرائیل به سفارت ایران در دمشق، آمریکا برای پاسخ به تنش ناشی از آن ناوگرو هواپیمابر «روزولت» را به خاورمیانه اعزام کرد.

در مورد دیگری، پس از ترور «اسماعیل هنیه» رهبر حماس در تهران در 31 جولای سال جاری (10 مرداد)، با توجه به احتمال انتقام‌جویی ایران از این اسرائیل، آمریکا بار دیگر متوسل به تقویت حضور نظامی خود در منطقه شده و ناوگروه هواپیمابر «آبراهام لینکلن» را از شرق آسیا به خاورمیانه اعزام کرد.

و حالا با آخرین مورد تقویت حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه روبرو هستیم که در آن، با توجه به انتقام‌جویی ایران از حملات 26 اکتبر اسرائیل به آن، آمریکا آرایش نظامی خود در منطقه را برای جبران خروج  ناوگروه هواپیمابر «آبراهام لینکلن» از منطقه، تقویت کرده است.

می‌توان دید اگرچه آمریکا همیشه بر حمایت از آتش‌بس و صلح خاورمیانه تاکید دارد، اما موارد مذکور بارها ثابت کرده که ایالات متحده در واقع به روشی بی‌قیدو‌شرط از دولت نتانیاهو پشتیبانی می‌کند. مخصوصا استقرار بمب‌افکن‌های بی-52 با قابلیت حمله سلاح هسته‌ای دوربرد در منطقه پیامی واضع ارسال شده از سوی آمریکا به ایران تلقی می‌شود.

همه ‌تلاش‌های کنونی آمریکا برای صلح خاورمیانه فعلا به تلاش‌های کلامی برای «متقاعد کردن» اسرائیل محدود شده است. اما همزمان هیچ وقت به فکر کاهش حمایت واقعی از اسرائیل از جمله تقویت استقرار نظامی در خاورمیانه نیفتاده است. علاوه بر آن، کمک‌های مالی و نظامی آمریکا از اسرائیل نیز هیچ وقت قطع نشده بود.

گزارش «دانشگاه براون» که در ماه اکتبر سال جاری منتشر شد، نشان داد که از 7 اکتبر سال گذشته به این سو، آمریکا دستکم 17.9 میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل ارائه کرده که از این لحاظ رکورد زده است.

بر اساس این گزارش، اسرائیل همیشه مهم‌ترین دریافت کننده کمک‌های نظامی آمریکا بوده است. از سال 1959، حجم کل کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل به 251.2 میلیارد دلار رسیده است. در سال 1979، ایالات متحده حتی متعهد شد سالانه میلیاردها دلار به اسرائیل کمک کند و رقم دقیق آن در دوره دولت اوباما، 3.8 میلیارد دلار در سال تا سال 2028 تعیین شده بود.

از یک سو، تلاش‌های شفاهی آمریکا برای متقاعد کردن اسرائیل شکست خورده است؛ از سوی دیگر، آمریکا تمایلی به کاهش پشتیبانی از اسرائیل و کمک به آن ندارد. بنابراین، با یک پیامد اجتناب‌نابپذیر ناشی از آن روبرو هستیم مبنی بر آنکه آمریکا در واقع به طور عملی، با حمایت بی‌قیدو‌شرط خود از اسرائیل، در حال دامن زدن به تنش خاورمیانه است، چیزی کاملا برخلاف ادعاهای ظاهرا زیبای آن محسوب می‌شود.

منبع: رادیو بین المللی چین
شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت خبرفوری هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد