دانشمندان روسی روشی سریع برای آزمایش دارو اختراع کردند
مجله Biomedicines نشان میدهد که به گفته دانشمندان این مؤسسه، برای ارزیابی مناسب بودن یک داروی خاص برای بیماران، آزمایشهای اولیه روی حیوانات آزمایشگاهی انجام میشود، اما این آزمایشها به دلیل تفاوتهای بیولوژیکی بین حیوانات و انسان، همیشه واکنشهای انسان به مواد شیمیایی را بهطور دقیق منعکس نمیکنند.
وبگاه آرتی عربی نوشت: «به منظور غلبه بر این مشکل، محققان مدلهای سلولی را برای بیماریهای تخریبکننده عصبی (بیماریهای پارکینسون و هانتینگتون)، که سلولهای بنیادی القایی (iPSC) هستند، طراحی کردند که از برنامهریزی سلولهای خونی بیمار برای تبدیل شدن به سلولهای بالغ از هر نوع، از جمله سلولهای عصبی کمک میگیرد».
آناستازیا مالاخوا، محقق ارشد این موسسه میگوید: «ما یک ترانس ژنی را وارد سلولهای iPSC کردیم که از بیماران مبتلا به بیماریهای پارکینسون و هانتینگتون گرفته شده بود و از طریق آن مولکولهای پروتئینی خاصی به نام حسگرهای زیستی سنتز میشوند».
به گفته وی، حسگرهای زیستی بر پروتئینهای فلورسنت متکی هستند که طبیعت درخشان آنها به دانشمندان اجازه میدهد تا در مورد وضعیت سلول نتیجهگیری کنند، که به انتخاب داروی مناسب بدون انجام آزمایشهای اضافی کمک میکند.