از ایجاد پیاده راه فرهنگ در تالار وحدت تا مجوز تخریب خانه اجدادی مصدق

از ایجاد پیاده راه فرهنگ در تالار وحدت تا مجوز تخریب خانه اجدادی مصدق

احمد مسجدجامعی صبح امروز در تهرانگردی زمستانی خود به منطقه 11 رفت و از قسمت‌های مختلف میراثی و فرهنگی این منطقه بازدید کرد.

به گزارش ایسنا، مسجدجامعی در ابتدای تهرانگردی خود به تالار وحدت رفت و ضمن بازدید از تالارهای مختلف این مرکز گفت: آکوستیک این تالار در خاورمیانه منحصر به فرد است، اگر در هر جای این تالار بایستید مشکل صدا نخواهید داشت و بدون میکروفون و سیستم صوتی می‌توان صدا را به همه جای تالار رساند.

وی با بیان اینکه متاسفانه با نصب سیستم صوتی در این تالار، این ویژگی منحصر به فرد تحت تاثیر قرار گرفته است گفت: نکته قابل توجه این تالار این است که سیستم ایمنی و اطفای حریق آن با آنکه هوشمند است اما روزآمد نیست به گونه ای که در برخی از تئاترها انفجارهای خودساخته که مربوط به نمایش است و یا دود وجود دارد که سیستم هوشمند اطفای حریق می‌تواند موجب ایجاد اختلال در اجرای تئاتر شود بر همین اساس باید روزآمدی این سیستم در دستور کار قرار گیرد هرچند که مسئولان تالار اعلام کرده‌اند که در اقصی نقاط این تالار کپسول آتش نشانی وجود دارد و برای اطفای حریق روزآمد سالن تئاتر شهر و تالار وحدت نسبت به کارگیری یک مشاور آتش نشانی اقدام کرده اند تا طرحی ویژه و منحصر به فرد ارائه کنند.

مسجدجامعی در ادامه با بیان اینکه در برنامه دوم پنج ساله شهرداری تهران تصمیم گرفته شد که فاصله بین تئاتر شهر و تالار وحدت به یک پیاده راه هنر و فرهنگ تبدیل شود گفت: در فاز اول که اعتباراتش در سال جدید پیش بینی شده است شاهد ایجاد باغ راه یا پیاده راه هنری درست روبروی پیشخوان تالار وحدت خواهیم بود و از آنجایی که در تردد در این خیابان فرعی کم است، از لحاظ ترافیکی مشکلی نخواهیم داشت.

وی افزود: این پیاده راه با رویکرد هنرهای نمایشی و موسیقی ایجاد خواهد شد و امیدواریم بتوانیم با حذف فضاهای مزاحم از جمله پمپ بنزین کاری کنیم تا این فضای منتخب شهری به خیابان انقلاب متصل و فاصله گذاری معنایی مناسبی ایجاد شود.

به گفته مسجدجامعی، ایجاد پیاده راه هنر اولین بار در برنامه چهارم توسط دولت اصلاحات و زمانی که به عنوان وزیر فرهنگ فعالیت می‌کرد مطرح شد و زمانی که در شورای شهر حضور داشت نیز به تصویب رسید.

وی همچنین گفت: تالار وحدت دارای فضای سبز منحصر به فردی است که مجموعه مدیریت تالار وحدت امکان رسیدگی درست به این درختان را ندارد، به نظر می رسد که باید شهرداری منطقه 11 به حفظ فضاهای سبز این تالار وارد شود.

در ادامه تهرانگردان به مسجد سجاد رفته و از این مسجد تاریخی که در خیابان جمهوری قرار دارد بازدید کردند.

آبادانیان شهردار منطقه 11 که در این تهرانگردی حضور داشت گفت: متاسفانه طی سالیان اخیر بخش هایی به صورت غیراصولی به این مسجد تاریخی اضافه شده است که در نظر داریم با هماهنگی مسئولان مسجد نسبت به حذف این زوائد اقدام کنیم. به گونه ای که متاسفانه سقف این مسجد به صورت غیراصولی و ناایمن بوده و باید در این قسمت ها خذف شود و برای جبران کمبودهای مسجد نیز قسمت‌های دیگر به این مسجد اضافه خواهد شد تا مشکل کمبود جای آنها نیز مرتفع شود.

رایزنی شهرداری برای خرید خانه اعلم سلطنه

مسجدجامعی در ادامه به خانه اعلم سلطنه رفت و ضمن بازدید از بخش های مختلف این خانه در حال تخریب گفت: اعلم سلطنه یکی از بازرگانان قزوینی بوده است که ملک آن متعلق به دوره مظفرالدین شاه بود و 6000 متر است که 3000 متر آن در اختیار ورثه و مابقی زمین نیز در اختیار جهاد کشاورزی گذاشته شده است و کلاس های آموزشی در آن برگزار می‌شود.

وی با اشاره به تخریب این ساختمان در اثر بارندگی گفت: مسئولان این خانه اعلام کرده اند که بیش از 3 مرتبه با سازمان میراث فرهنگی بابت نحوه مرمت این خانه مکاتبه کردند اما به دلیل بی توجهی این سازمان سرانجام در بارندگی اخیر ناودان شیروانی تخریب و قسمتی از این خانه نیز با نم گسترده ای روبرو شد.

وی با بیان اینکه این خانه متعلق که جهاد کشاورزی است و آنها نیز قصد فروش این خانه را دارند، گفت: شهرداری منطقه 11 آماده است که این باغ 3000 متری در مرکز شهر را بخرد که در این راستا رایزنی با وزیر جهاد کشاورزی آغاز شده است.

در ادامه تهرانگردی مسجدجامعی به خانه احمد متین دفتری رفته و از بیرون این خانه بازدید کرد.

مسجدجامعی ضمن بازدید از این خانه که متعلق به نخست وزیر پهلوی اول و از اجداد دکتر مصدق است، گفت: متاسفانه با اینکه معماری این خانه متعلق به پهلوی اول است و دارای جنبه‌های میراثی است، اما از ثبت میراث فرهنگی خارج شده و مالکان نیز مجوز تخریب دریافت کرده‌اند و امیدواریم با پیگیری های شهرداری و توجه مضاعف سازمان میراث فرهنگی مانع از آن شویم که این خانه تاریخی تخریب شود.

منبع: ایسنا

10

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید