شهرداری ورامین در احداث بانک خون و تکمیل اورژانس بیمارستان شهدای ۱۵ خرداد همکاری کند
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ورامین ، علی فتحی در نشست هماندیشی با اصحاب رسانه جنوب شرق استان تهران، که شب گذشته در محل این بیمارستان برگزار شد اظهار داشت: در دشت ورامین بالغ بر یک میلیون نفر جمعیت داریم که این تعداد جدا از اتباعی هستند که آنها هم اخیراٌ شامل بیمه سایر اقشار شده و میتوانند خدمات درمانی و بستری دریافت کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه در مجموعه دشت ورامین با احتساب بیمارستانهای زعیم، شهید مفتح و شهدای 15 خرداد، 300 تخت بیمارستانی وجود دارد افزود: حداقل استاندارد بیمارستانی تعریفشده به این صورت است که به ازای هر هزار نفر جمعیت، 1.4 تخت بیمارستانی داشته باشیم، که این مسأله با توجه به جمعیت ساکن در این منطقه و تعداد تختهای موجود، با کمبود حداقل 1500 تخت بیمارستان مواجه هستیم.
رئیس بیمارستان شهدای 15 خرداد عنوان کرد: منابع موجود 1.6 نیاز ما را تأمین میکند و اگر از هر 6 مراجعه یک نفر، خدمات دریافت کند، بدین معناست که ما کار خود را به خوبی انجام دادهایم، با این وجود مجموعه این بیمارستان تلاش میکنند تا بهترین خدمات را به تمامی مراجعین داشته باشند.
فتحی همچنین تصریح کرد: به لحاظ آماری، جمعیت ورامین در سطح نوزدهمین استان کشور قرار دارد؛ اما از لحاظ اعتبارات به عنوان یکی از شهرستانهای یک استان لحاظ میشود، و چه بسا در تقسیمبندی تأمین اجتماعی، مراکزی را داریم که جمعیت کمتری نسبت به ورامین دارند؛ اما با توجه به این که استان هستند، اعتبارات بیشتری را دریافت میکنند.
وی در ادامه با اشاره به همکاری مناسب شهرداری در مورد تخفیف در دریافت عوارض تأکید کرد: شهرداری ورامین در زمینه دریافت زبالههای بیمارستان همکاری خوبی با بیمارستان داشته و زبالهها را پس از ضدعفونی کردن با دستگاه اوتوکلاو به سازمان پسماند شهرداری تحویل داده و آنها نیز کار دفن را انجام میدهند.
رئیس بیمارستان شهدای 15 خرداد سپس تصریح کرد: براساس قانون سازمان تأمین اجتماعی ما یک نهاد عمومی غیردولتی هستیم، و در واقع درآمد و هزینه به عهده خودمان است و از دولت کمکی دریافت نمیکنیم، در صورتی که باید از محل هدفمندی یارانهها در طرح تحول سلامت به سازمان مبلغی پرداخت شود، ولی این کار انجام نمیشود.
فتحی با بیان اینکه 27 درصد از حقوق یک بیمهشده تأمین اجتماعی، به عنوان حق بیمه کسر میشود اظهار داشت: بیمه تأمین اجتماعی 1.3 پول دریافتی را به بخش درمان اختصاص میدهد؛ اما در چند سال اخیر وزارت بهداشت مدعی شده که این پول باید به وزارت بهداشت تعلق گیرد و علّت این امر هم عقبماندگی در طرح تحول سلامت است و این مسأله هم به هیچوجه مطلوب نیست.
وی در ادامه با اشاره به نحوه و علت انتقال بیمار از بیمارستان 15 خرداد به مراکز درمانی دیگر عنوان کرد: برای انتقال بیمار نیاز به اجازه از بیمارستان مقصد داریم و هنگامی که هماهنگیها انجام شد، بیمار منتقل میشود و اگر بدون هماهنگی این کار انجام شود، تخلف محسوب شده و از یک سو بیمارستان مقصد، بیمار را نمیپذیرد و از سوی دیگر ما هم به عنوان متخلف باید پاسخگو باشیم.
رئیس بیمارستان شهدای 15 خرداد همچنین اظهار داشت: فردی هم که به اورژانس مراجعه میکند در ابتدا برخی درمانهای ضروری را دریافت میکند و سپس با توجه به قانون، هزینه درمان به وی اعلام می¬شود و باید با رضایت بیمار یا همراه بیمار کارهای درمانی بعدی را آغاز کنیم، این وظیفه قانونی ماست و اگر بیمار یا همراه او رضایت نداشته باشند، و یا خود بیمار اعلام رضایت کند که ادامه درمان در مرکز دیگری انجام شود به مراکز دانشگاهی اعلام می¬کنیم که پذیرش بگیریم یا بیمار را انتقال دهیم.
فتحی ادامه داد: در برخی مواقع فردی نیاز به درمان اورژانسی دارد و بدون اخذ تعرفه درمان میشود و وقتی مطلع میشود که باید چه مبلغی را بپذیرد از ادامه درمان امتناع میکند، که در اینگونه موارد با حضور ناظر قوه قضائیه، نگهبانی، پلیس و دستور پزشک معالج با رضایت بیمار خارج میشود.
وی در مورد احداث بانک خون در بیمارستان گفت: تهیه خون و فرآوردههای خونی موضوعی اورژانسی و بسیار مهّم است و احداث بانک خون هم نیاز به تجهیزات و ساختار ساختمانی خاصی دارد، که با پیگیرهای انجام شده بسیاری از مراحل کار پیش رفته و تنها نیاز به اخذ مجوز از شهرداری میباشد و در عین حال برای تهیه خون موردنیاز بیمارستان اقدامات لازم انجام شده است، همچنانکه در جلسهای که با آقای طباطبایی مدیرکل انتقال خون ایران داشتیم، قرار بر این شد که هم ذخیره خونی ما افزایش پیدا کند و هم تأمین گروههای خونی کمیاب شهرستان ورامین در اولویت قرار گیرد و در حال حاضر دغدغهای در این زمینه نداریم.
رئیس بیمارستان شهدای 15 خرداد با بیان اینکه در بخش اورژانس بیمارستان با کمبود فضا و امکانات مواجه هستیم تأکید کرد: برای اورژانس بیمارستان 22 تخت براساس استانداردها تعریف شده است، و نباید بیشتر از این تعداد بیمار وارد اورژانس شوند، اما گاهاً بیش از 50 بیمار در این بخش بستری میشوند که نمیتوانیم بیماران را هم پذیرش نکنیم، بنابراین با درخواستی که از سازمان تأمین اجتماعی داشتیم قرار بر این شده که مبلغ 750 میلیون تومان اعتبار برای گسترش این بخش تخصیص یابد، البته در این زمینه نیز نیاز به مجوز شهرداری داریم.
منبع: تسنیم
10