"قیامدشت" نیازمند اختصاص ۵۵ دستگاه اتوبوس و مینی بوس/ شورا و شهرداری آماده مشارکت برای ساخت مترو
ناوگان حمل ونقل عمومی شهر
شهر قیامدشت با جمیعت 36 هزار نفری از ناوگان حملونقل عمومی کافی برای دسترسی به کلانشهر تهران و مرکز شهرستان (شهرری) بیبهره است، درحالی که بخش عمدهای از خدمات اداری، بهداشتی و آموزشی برای این گروه از هموطنان منوط به استفاده از امکانات تهران و شهرری شده است.
اما در کمال تعجب در روزهای آغازین شیوع بیماری منحوس کرونا در کشور تعداد قابلتوجهی مینیبوس که از تهران به قیامدشت و بالعکس تردد داشتند جمعآوری شدند و از آنجا که رعایت فاصلهگذاریهای اجتماعی اهمیت شایان توجهی در این ایام پیدا کرده؛ انتظار میرفت پس از جمعآوری مینیبوسها، به اندازه کافی اتوبوس یا مینیبوس مناسب در اختیار مردم قرار گیرد که متأسفانه طرح نوسازی ناوگان بهصورت کامل اجرایی نشد و بخش اصلی این طرح که افزودن چندین دستگاه اتوبوس بود مغفول ماند و تنها رانندگان مینیبوس و مردمی که هر روزه باید در این مسیر تردد کنند متضرر شدند.
سید تقی موسوی، با اشاره به معضل نبود اتوبوس به اندازه کافی برای تردد مردم قیامدشت به تهران و بالعکس اظهار داشت: در جریان معضلات ایجاد شده ناشی از کمبود اتوبوس در خط قیامدشت به تهران از منتقدین جمعآوری مینیبوسها از سطح شهر قیامدشت بودم زیرا در مقابل طرح باید راهکاری ارائه شود که متأسفانه در این زمینه طرح جایگزین ارائه نشد.
وی افزود: طرح جمعآوری مینیبوسها در شورای اسلامی شهر قیامدشت با 2 مخالف و 3 موافق تصویب و طرح جایگزینی برای این طرح در نظر گرفته نشد.
عضو شورای اسلامی شهر قیامدشت در ادامه گفت: در شرایط فعلی که لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی احساس میشود باید با توجه به عدم امکان افزایش وسایل حملونقل عمومی از ناوگان قدیمی استفاده شود تا در شرایط کرونا فاصلهگذاری اجتماعی رعایت شود اما شهردار و اعضای شورای قیامدشت با حذف مینیبوسها در اوضاع کرونایی فاصلههای اجتماعی را نیز کاهش دادند؛ چون اکنون وسیله نقلیه عمومی کافی برای هموطنان نیست.
موسوی تأکید کرد: پیشنهاد بنده تصویب بودجه 4 میلیارد تومان به منظور افزایش مینیبوس و اتوبوس در شهر قیامدشت بود که تأثیر بسزایی خدماترسانی ناوگان حملونقل عمومی داشت. در این طرح برنامهای طراحی شده بود که نسبت به ارزش هر دستگاه وسیله نقلیه 200 تا 300 میلیون تومان تسهیلات کمبهره از طریق بانک عامل اعطا شود و بخشی از هزینه نیز از طریق مشارکت رانندگان تأمین شود تا ناوگان نوسازی شود که متأسفانه به دلیل عدم موافقت برخی از اعضا عملیاتی نشد.
وی با بیان اینکه شهردار قیامدشت غیربومی است و دلسوز مشکلات و معضلات شهر نیست ابراز کرد: شهردار این شهر به دلیل بومی نبودن دلسوز شهر و حل مشکلات آن نیست لذا اقدامی در راستای حل مشکل حملونقل نشد و این درصورتی بود که مردم بهشدت از وضع موجود معترضاند اما این مطالبه بهحق مردم اجرایی نشد.
عضو شورای اسلامی شهر قیامدشت تصریح کرد: شهر قیامدشت هماکنون نیازمند 20 دستگاه اتوبوس مجهز و 35 دستگاه مینیبوس است. در گذشته وزارت کشور برای خدمات حملونقلی اقدام به اهدا اتوبوس و مینیبوس میکرد اما در شرایط کنونی با توجه به وضع اقتصادی دولت هیچ کمکی برای تأمین ناوگان حملونقل صورت نگرفته است.
موسوی گفت: گلایه ما از دولت این است که شهر قیامدشت از داشتن وسایل نقلیه عمومی و مترو محروم است؛ در صورتی که مترو با عبور از هشتگرد تا نزدیکی شهر قزوین رسیده اما قیامدشت که تا چند سال گذشته بخشی از منطقه 15 بوده همچنان بینصیب مانده لذا تقاضا داریم مترو به شرق تهران کشیده شود زیرا که با وجود فراهم بودن امکانات اولیه برای ساخت مترو، شورا و شهرداری قیامدشت در تأمین هزینهها حاضر به مشارکت هستند.
عضو شورای اسلامی شهر قیامدشت در پایان خاطرنشان کرد: شورای آینده شهر قیامدشت باید پیگیر مشکلات باشد و برای بهبود وضع حملونقل شرق استان تهران از نمایندگان مجلس بودجه ملی درخواست کند. در بودجه 102 میلیاردی سال جاری شهرداری قیامدشت امکان اختصاص بودجه 6 میلیاردی برای نوسازی ناوگان حملونقل وجود داشت که عملیاتی نشد.
بر اساس این گزارش در صورت اختصاص اعتبار از محل بودجه تعیینشده امکان نوسازی ناوگان حملونقلی و افزودن چندین دستگاه اتوبوس جهت سهولت تردد مردم فراهم خواهد شد لذا از شورای منتخب انتظار میرود موضوع تخصیص اعتبار برای تأمین ناوگان حملونقلی و حفظ سلامت مردم را در اولویت رسیدگی قرار دهد.
منبع: تسنیم
68