وکیل شاخص کیفری در گفتگو با خبرفوری:
قتل مونا حیدری فجیع ترین صحنه قتل ایران را رقم زد/ در ۲ سال اخیر شاهد قتل دختران جوانی همچون رومینا، ریحانه و مهسا توسط پدران یا برادران خود بودیم/ چرا پدر برای قتل فرزند قصاص نمیشود؟
وکیل شاخص کیفری در مورد قتل مونا حیدری گفت: تا به حال کسی را نداشتیم که سر زنش را ببرد و در ملأ عام به گردش در بیاورد و این موضوع یک شوک بسیار شدید به روح و روان شهروندان وارد کرد.
عبدالصمد خرمشاهی در گفتگو با خبرفوری گفت: قتل مونا حیدری باعث میشود چرخه خشونت دور بیشتری بگیرد و ما در ۲ سال اخیر شاهد قتل رومینا، ریحانه، مهسا و دختران جوان دیگری بودیم که توسط پدران یا برادران خود به قتل رسیدند.
این بخش گفتگو را ببینید.
اگر خانواده غزل نصف دیه قاتل را بدهند، قصاص اجرا میشود!
خرمشاهی افزود: دیه مرد ۲ برابر زن است بنابراین مردی که مرتکب قتل زنی شود باید خانواده آن زن، تفاضل دیه را پرداخت کنند تا قاتل اعدام شود، اما اگر مرد همجنس خودش را کشت یا زن هم همینطور لازم نیست چیزی پرداخته شود.
درباره شرایط قصاص قاتل غزل این فیلم را ببینید.
چالش حقوقی ماده ۳۰۱؛ چرا پدر برای قتل فرزند قصاص نمیشود؟
وکیل شاخص کیفری بیان داشت: ماده ۳۰۱ بیانگر قصاص نشدن پدرانی است که فرزندشان را به قتل میرسانند و این ماده محل چالش برای حقوقدانان بوده است.
وی افزود: بزرگترین استدلال فقهی این ماده این است که معمولا پدر خیر و صلاح فرزندش را میخواهد و فرزند به پدر تعلق دارد بنابراین اعدام پدر درست نیست.
قتل مرد توسط زن در حین تجاوز دفاع مشروع است
خرمشاهی اظهار داشت: براساس ماده ۶۳۰ قانون مجازات اسلامی دفاع مشروع جزء علل موجهه است.
وی تاکید کرد: در همه سیستمهای دادرسی جهان اگر فردی مورد حمله و تهاجم قرار گرفت حق دارد بلکه مکلف است از خودش دفاع کند.
این وکیل گفت: اولین بار موضوع دفاع مشروع با پرونده افسانه نوروزی مطرح شد که انعکاس زیادی در رسانه و مطبوعات داشت و حتی قضیه افسانه بازتاب جهانی پیدا کرد و از حکم قصاص نجات یافت و از آنجا به بعد بحث دفاع مشروع در ایران جان گرفت.
عب قانون چرندی که زن رو پایین تر از دیگران بدانند وباید کسی که قاتل خانواده مقتول باید برای اعدامش پول بده
خشونت ممنوع ومنفور،، چرا این آقا نمی گوید که همین دختر حق دارد به خاطر نفقه از پدر شکایت کند پدربرای امنتش دوسال از بهترین روزهای زندگیش را مفتی سربازی اجباری میرود ودخترخطا کارکه کشته میشود پدر ده سال زندان میرود میشود به پدران سخت گرفت ولی امثال ابتکار وکسانی که فحشا را به طور سیستماتیک عشاعه میدهند محاکمه شوند وبه سزای عمل خودشان برسند
در جامعه ای ک همه چیز مردم را بسوی عصبیت و خشونت بیشتر سوق میدهد. نقص قانونی و متناقض با حقوق انسانی هم مشوق بیشتری برای تصمیمات هیجانی و غیرمنطقی میشود... و هراز گاهی تنشهای آسیب زای بیشتری ب سلامت روانی و آرامش جامعه وارد میکند و قاتل و مقتول هردو قربانی بیراهه ای میشوند ک یک قانون ناصحیح باز گذارده ک ناهنجاری های فرهنگی بگونه ای نابهنجارتر سرانجام پذیرد و درسایه خلا قانونی هیچ تلاش فرهنگی و حمایتی برای ریشه کنی این مسئله آسیب زا انجام نمیشود... شنیدن و دیدن تصاویر این خشونتها آنهم بعضا در مورد افراد زیر سن قانونی و تعقل کافی ناراحت کننده است و تاسف آورتر فهمیدن نابرابری و ناعادلانه بودن نبود مجازات بازدارنده دربرابر عدم ترویج اینگونه قتلهای وحشیانه و غیرانسانی است... این چ حرف بی ربطی است ک پدر مالک جان فرزند است!! فقط خداوند مالک مطلق جان و روح انسان است ولاغیر.. اگر پدر مالک جسم و جان فرزنداست پس مسبب تمام خلافکاریهای اوهم هست و باید بجای او مجازات شود... اما در واقع کسی حق آسیب رساندن عمدی بخودش راهم ندارد و باید برای جلوگیری از خودکشی هم قوانین بازدارنده و کارهای فرهنگی و روانشناسی داشته باشیم و حتی مجازات توقیف اموال ک شخصی چنین آسیبی را اشاعه ندهد...
قانون باید حافظ منافع عموم مردم و امنیت و آرامش جامعه باشد. مگر اینکه تضادی بین دیدگاه و خواست قانون گذاران و حقوق انسانی ملت باشد؟؟؟
از آثار فضای مجازی و علت ها ننوشتی خبر فوری ؟!!!
قتل خوب نیست
تحریف جنایت در حق جامعه است
قاتل یک نفر را می کشُد
فضای رسانه ای یک ملت را نابود می کند ...
ناتوانی در برخورد قانونی با اینچنین قتلهایی ، نشانگر نا کامل بودن قوانین فقهی و لزوم جایگزینی آن با قوانین انسانی مبتنی بر عدالت اجتماعی و انسانی است.
وقتی حتی نظر دادن راجع به این قوانین باعث سانسور !!! میشود ، امید به تغییر این وضعیت بیهوده است.
دختری که آبروی پدر- برادر- شوهر- براش مهم نیس راهی جز این کار ها جلوی پدر- برادر -و شوهر- نمیزاره زیاد هم روشن فکر نشید خودتونو جای اونها بزارید