بزرگترین پرونده فساد مالی سال ۹۸ برای چه کسی تشکیل شد؟

متهمان بزرگترین پرونده اختلاس سال گذشته به ارزش حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان پای میز محاکمه آمدند.

بزرگترین پرونده فساد مالی سال ۹۸ برای چه کسی تشکیل شد؟

مهرماه سال گذشته شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی، قاضی صلواتی وظیفه رسیدگی به پرونده قاچاقچیان قطعات خودرو را آغاز کرد.

شرکت قطعه سازی عظام به اتهام قاچاق سازمان یافته و حرفه‌ای با ۷ متهم پای میز محاکمه رفت؛ عباس ایروانی، امیر رضا رفیعی، مرتضی روغنی‌ها، حامد خاتمی پور، مرادعلی کرم نیا، حسن صفریان و مهدی شهابی ۷ متهم اصلی این پرونده هستند.

عباس ایروانی متهم ردیف اول از طریق تبانی با مدیران بانکی، بدون صلاحیت و تودیع وثیقه موفق به اخذ تسهیلات کلان بانکی خلاف ضوابط از بانک‌های ملی، مسکن و صادرات شد و با توجه به دریافت تسهیلات توانست چندین شرکت تحت عنوان گروه عظام را برای مونتاژ و قطعات خودرو تأسیس کند.

البته به گفته شاه محمدی نماینده دادستان او بیش از ۳ هزار میلیارد تومان معوقات بانکی دارد.

قاچاقچی ۷۶۴ میلیون دلاری پای میز محاکمه

ایروانی که به میزان ۷۶۴ میلیون و ۳۷ هزار و ۴۲۵ دلار به سازمانی تنها در بخش قاچاق کالا بدهی دارد متهم به افساد فی الارض است. گروه عظام با گازسوز نشان دادن قطعات بنزین سوز به جای پرداخت ۲۵ درصد تعرفه تنها ۵ درصد تعرفه گمرک را پرداخت کرد و از طریق ترخیص کاران گمرک با جعل مهر و سربرگ و همچنین ارتشاء توانستند اقدامات غیرقانونی بسیاری را انجام دهند.

قطعات وارد شده به کشور همه‌ بنزین سوز بودند و هیچ ارتباطی به قطعات گازسوز نداشتند، اما این شرکت قطعات ایران خودرو و پارس خودرو را به شیوه متقلبانه به کشور وارد کرد و حسب گزارشات موجود ۱۲ هزار و ۱۲۴ قطعه به ارزش بیش از ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان با احتساب ارز دولتی به کشور وارد شده که همه آن‌ها تحت عنوان قطعات گازسوز معرفی شدند و تعرفه ۵ درصدی برای آن‌ها پرداخته شده است.

متهمان بزرگترین پرونده اختلاس سال ۹۸ پای میز محاکمه آمدند/ دو پرونده فساد اقتصادی برای عباس ایروانی

برای انجام این اقدامات غیرقانونی و دریافت سود بیشتر متهمان به مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک‌ها، شرکت ایران خودرو و شرکت سایپا رشوه داده‌اند و سالانه بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان کسب منفعت داشته‌اند و از آنجایی که این کار به مدت ۱۰ سال انجام گرفته و اکنون رقم آن به ۴۰ هزار میلیارد رسیده است.

ایروانی خود یک هزار و ۹۰۰ میلیون تومان به بانک‌ها بدهکار است و فعالیت در حوزه قطعات خودرو و خودروسازی فعالیت‌های متعددی در حوزه‌های فرهنگی هم انجام داده و پارک آبی اوشن کیش و سرای عامری‌های کاشان از جمله اقدامات فرهنگی و گردشگری ایروانی بوده‌اند.

هدایای ایروانی برای مدیر فراری بانک ملی

همان طور که گفته شد ارتشاء یکی از عناوین اتهامی پرونده‌های ایروانی است و علاوه بر آن که بانک مسکن رشوه داده برای خروج تسهیلات گران قیمت‌تر از بانک ملی با محمد رضا خاوری متهم فراری همکاری کرده و هدایایی متعددی به او داده است.

علاوه بر این پرونده برای ایروانی به پرونده دیگری هم در همان شعبه چهارم ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی و قاضی صلواتی باز شده که حاکی از بزرگترین اختلاس پس از بابک زنجانی به ارزش حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان است.

حجم فساد مالی پرونده دیگر عباس ایروانی ۱۵ هزار و ۷۵۳ میلیارد و ۲۶۶ میلیون و ۱۱۵ هزار و ۴۲۸ تومان است و پس از پرونده فساد بابک زنجانی، دومین پرونده بزرگ و کلان فساد اقتصادی کشور به شمار می‌رود.

در این پرونده و فساد مالی، ایروانی به ۶ بانک ملت، مسکن، سپه، صادرات، توسعه صادرات و ملی بدهکار است. او که رهبری گروه را برعهده داشته و با پرداخت رشوه‌های کلان قصد خارج کردن اسناد علیه خود از سازمان استاندارد را داشت که برای آن مبلغ ۵۰ میلیون تومان از طریق تیمش به دو تن از کارمندان سازمان استاندارد داده است.

متهمان بزرگترین پرونده اختلاس سال ۹۸ پای میز محاکمه آمدند/ دو پرونده فساد اقتصادی برای عباس ایروانی

جعل و فساد مالی در پرونده ابر بدهکار بانکی

در پرونده دوم ایروانی بدهی وی به ۶ بانک کلان است. او به بانک مسکن به میزان ۴۷۵ میلیون و ۲۴۴ هزار و ۲۰۲ درهم امارات، به بانک ملی به میزان ۳۷۱ میلیون و ۲۸۶ هزار و ۶۵۹ درهم امارات و ۲ هزار و ۲۱۶ میلیون و ۸۲۰ هزار ریال، به بانک صادرات به میزان ۶۳۹ میلیون و ۴۲۴ هزار و ۹۴۲ درهم، به بانک توسعه صادرات به میزان ۱۵۷ میلیارد و ۹۶۳ میلیون و ۸۲۵ هزار و ۱۴۵ ریال و ۱۲ میلیون و ۵۲۸ هزار و ۴۶۳ یورو، به بانک سپه به میزان ۳۲ میلیون و ۸۱۶ هزار و ۸۷۹ دلار به بانک ملت به میزان ۱۶ میلیون و ۱۶۹ هزار و ۲۱۸ دلار بدهکار است.

همچنین ایروانی برای انجام اقدامات غیرقانونی خود علاوه بر ۳۶ فقره گواهی بازرسی جعلی، ۶۹ فقره بارنامه را جعل کرده است.

پرونده قاچاق قطعات خودرو عباس ایروانی از شهریور ماه تا اواسط آبان ماه در ۶ جلسه برگزار شد و هنوز رسیدگی به آن ادامه دارد و دومین پرونده ایروانی هم از اسفند ماه سال ۹۸ آغاز شده و تاکنون ۲ جلسه آن برگزار شده و باید دید که نتیجه رسیدگی به این پرونده‌ها چه حکمی را به دنبال خواهد داشت.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

38

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید