از فریب زنان با خودروهای لوکس تا سرقت کامیون در 20 ثانیه
سارق کامیونها، خواستگار کلاهبردار، مصرفکننده قرص توهمزای پروانه و ده ها مجرم دیگر برای نخستین یا چندمین بار در طرح کاشف پلیس دستگیر شدهاند.
این 251 متهم با کلکسیونی از جرایم دستبند بهدست در حیاط ستاد فرماندهی پلیس کنار هم قرار گرفتهاند. متهمانی که با انگیزههایی به ظاهر یکسان اما با شگردهای مختلف دست به ارتکاب جرم زدهاند.
بازداشت ادمین صفحه اینستاگرامی
خودش میگوید بیگناه است و از کلاهبرداریهایی که با نام او انجام شده خبر ندارد.
به چه جرمی دستگیری شدی؟
حکایت من آش نخورده و دهان سوخته است، باور کنید که بیگناه بازداشت شده ام.
یک نفر به من پیشنهاد داد که ادمین پیج اینستاگرامی اش بشوم. من هم قبول کردم، غافل از اینکه با این صفحه میخواهد کلاهبرداری کند.
آگهی فروش کالا در اینستاگرامش میگذاشت و مشتریها نیز به حساب او پول واریز میکردند تا کالاهایشان را دریافت کنند، اما هرگز این اتفاق نمیافتاد. چون کالایی نبود که آنها بخواهند دریافت کنند و کلاهبرداری بود.
چقدر برای این کار میگرفتی؟
ماهی یک میلیون تومان. که فقط هزینه اینترنتم میشد.
چرا پس قبول کردی؟
نیاز به پول داشتم. من بچه پرورشگاهی هستم و الان هم در پروشگاه زندگی میکنم.
از سرنوشت پدر و مادرت خبر نداری؟
مادرم سالها قبل فوت کرد و پدرم هم با گذاشتن من در پرورشگاه به استرالیا رفت.
من تحصیل کردم و حتی دانشگاه در رشته حسابداری هم قبول شدم. اما بیکار و بیپول بودم.
چطور بازداشت شدی؟
زمانی که سروش - متهم - پولها را گرفت و کالایی نداد، از او شکایت کردند. من ادمین بودم و شماره تلفن همراه من در پیج قرار داشت و پلیس مرا دستگیر کرد.
اخاذی با خودروهای لوکس
جوان است و خوش قیافه و خوش صحبت درباره علت دستگیری اش میگوید: به خاطر اخاذی از خانمها با وعده ازدواج بازداشت شدم.
شگردت چه بود؟
یک مرد خوش تیپ با خودروی مدل بالا و شغل درست و حسابی آرزوی هر دختری برای ازدواج است. مقابل پایشان ترمز میکردم و آنها هم سوار خودروام میشدند و خیلی زود هم به من دل میبستند.
به آنها میگفتم تاجر هستم و به بهانه سرمایهگذاری از آنها پول میگرفتم. آخرین موردی که با او دوست بودم، خانمی بود که از من چندین سال بزرگتر بود. 80 میلیون تومان به من پول داد تا سرمایهگذاری کنم. او در فکر ازدواج با من بود؛ اما من دلم نمیخواست با او ازدواج کنم، برای همین از من شکایت کرد.
خودروهای بنز و بیامو را از کجا میآوردی؟
همه آنها اجارهای بود. روزی یک و نیم تا دو میلیون تومان بهای اجاره خودروها بود. البته هر روز نمیرفتم، ماهی دو یا سه بار.
هزینه اجاره خودرو را از کجا تأمین میکردی؟
من خودم گاوداری دارم و درآمدم خوب است و ماهی 20 میلیون تومان میگیرم.
ازدواج کرده ای؟
20 سالم بود که ازدواج کردم و دو تا دختر دو قلو هم دارم. اما رفتار و اخلاق زنم بعد از ازدواج تغییر کرد و مجبور شدم که او را طلاق بدهم، او هم به خاطر مهریه از من شکایت کرد.
سرقت کامیون در 20 ثانیه
مرد جوان تاکنون بیش از 10 کامیون را براحتی سرقت کرده است.
شگرد سرقت هایت چگونه بود؟
نیمههای شب راهی اطراف تهران میشدم و با شناسایی کامیونهایی که رانندههای آن کنار جاده در حال استراحت و خواب بودند، خودروها را سرقت میکردم.
بههمین راحتی؟
بیشتر خودروها تجهیزات ایمنی دارند و کامیونها هم مستثنی نیستند. اما من خودم قبلاً کامیون داشتم و تجربهام در این سرقتها به کمک میآمد و ظرف 10 تا 20 ثانیه سرقت را انجام میدهم.
کامیونها را چه میکردی؟
خودروهای تصادفی را با قیمت پایین میخریدم و قطعات خودروی تصادفی و شماره شاسی و بدنه آن را روی خودروی سرقتی نصب میکردم و با سند خودروی تصادفی، خودروی سرقتی را میفروختم.
چند سرقت انجام دادی؟
فکر کنم در این دو سال، بالای 10 کامیون را سرقت کرده باشم.
قرص پروانه
دو پسر جوان که به اتهام سرقت گوشی تلفن همراه دستگیر شدهاند از ماجرای سرقت هایشان اینگونه میگویند: سرقتها از زمانی شروع شد که قرص مصرف کردیم.
آن شب برای تفریح به یکی از پارکهای معروف رفتیم اما بهخاطر شیوع کرونا بسته بود. در راه بازگشت فضای سبزی پیدا کردیم و در آنجا قرص روانگردانی بهنام پروانه مصرف کردیم.
قرص را که خوردیم دیگر نفهمیدیم چه اتفاقی افتاد با خوردن یک قرص 20 میلی گرمی، دل و جرأتمان زیاد شد و توهم به سراغمان آمد. انقدر توهم زده بودیم که یا گریه میکردیم یا بیدلیل میخندیدیم و عاقبت هم به سراغ سرقت گوشی رفتیم.
کاهش آمار سرقت در پایتخت
سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس پایتخت صبح دیروز در حاشیه دومین طرح کاشف با بیان اینکه در سال ۹۹ طرحهای مختلف پلیسهای تخصصی پایتخت با جدیت اجرا خواهد شد، گفت: در این طرح ۲۵۱ نفر از سارقان حرفهای و سابقه دار که با تشکیل 54 باند اقدامهای مجرمانه از جمله سرقت، زورگیری و آدمربایی مرتکب میشدند از سوی پلیس دستگیر شدند.
وی همچنین از برگزاری کمیسیون پیشگیری و مقابله با سرقت در ستاد فاتب با حضور استاندار تهران و جمعی از مسئولان سایر دستگاهها خبر داد و گفت: هدف این جلسه استفاده از ظرفیت تمام دستگاهها مانند دستگاه قضایی، شهرداری، اتاق اصناف و سازمان برق برای برخورد با سارقان و کشف جرم سرقت بود.
رئیس پلیس تهران همچنین با تأکید بر اینکه خرید و فروش حواله خودروهای پیشفروش شده جرم محسوب میشود، عنوان کرد: افرادی در این رابطه دستگیر شدهاند و برخی از آنها با مبالغی همچون 15 میلیون تومان حواله خودرو را به فروش رسانده بودند.
در ادامه انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران نیز اظهار کرد: بیش از 65 درصد سارقانی که در استان تهران اقدام به سرقت میکنند، ساکن این استان نیستند. البته در سالهای اخیر شاهد کاهش سرقت و افزایش کشفیات سرقت بودهایم.
استاندار تهران گفت: همه میدانیم که اگر پلیس از تجهیزات و امکانات بالایی برخوردار باشد، میتواند عملکرد بهتری داشته باشد، به همین منظور در استانداری تکلیف کردهایم تا جایی که میشود پلیس را در تجهیزات کمک کنیم و از شهرداری هم درخواست داشتیم تا دوربینهای الکترونیکی که دارند، در اختیار پلیس قرار دهند.
به گفته محسنی بندپی 150 هزار واحد صنفی فاقد پروانه در تهران وجود دارد، همچنین 3.5 تا 4 میلیون موتورسیکلت در تهران وجود دارد که برخی از آنها فاقد هویت هستند و تقریباً 85 درصد زورگیریها نیز با استفاده از موتورسیکلت انجام میشود.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر ناکافی بودن ناوگان مترو و اتوبوس برای حمل و نقل پس از اجرای طرح ترافیک، تصریح کرد: در کمیته اجتماعی و انتظامی این موارد بحث و قرار شد وزارت بهداشت گزارشی به ستاد ملی مبارزه با کرونا ارائه کند و برای تغییر یا تداوم اجرای طرح ترافیک یا ایجاد ظرفیتهای جدید تصمیماتی اتخاذ شود.
استاندار تهران ادامه داد: البته استانداری گزارشهای خود را در این زمینه به ستاد مقابله با کرونا ارائه داده که انتظار ما مبنی بر فاصلهگذاری اجتماعی در مترو و اتوبوس برآورده نشده است.
محسنی بندپی درباره احداث کلانتریهای جدید در تهران نیز بیان کرد: براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی احداث 80 کلانتری در تهران پیشبینی شده و در این زمینه جلساتی با شورای شهر داشتیم که آنها قول دادند در هر منطقه 2 قطعه زمین برای احداث کلانتری در اختیار قرار دهند.
منبع: ایران
68