هشدار؛ مراقب نرم افزارهای نذری یاب در ایام محرم باشید

امروزه در شبکه‌های اجتماعی شاهد روش‌های جدیدی از کلاهبرداری با عنوان فروش اقلام ایام محرم و ایجاد نرم افزارهای نذری یاب هستیم که در این شگرد، مجرمان با ایجاد صفحات درگاه بانک جعلی به دنبال سرقت اطلاعات کاربران هستند.

هشدار؛ مراقب نرم افزارهای نذری یاب در ایام محرم باشید

سرهنگ محمد اقبالی هشدار داد: عزاداران سالار و سرور شهیدان در ایام محرم، مراقب تبلیغات گسترده کلاهبرداران به بهانه نذر و کمک به نیازمندان در فضای مجازی باشند. مجرمان سایبری در فضای مجازی با سوءاستفاده از اعتقاد و علاقه مردم مومن کشور با عنوان جمع آوری نذورات ماه محرم اقدام به سرقت اطلاعات کارت بانکی شهروندان کرده و با در اختیار داشتن این اطلاعات حساب شهروندان را خالی می‌کنند.

رئیس پلیس فتا استان البرز افزود: با تبلیغات جمع‌آوری نذورات و کمک برای نیازمندان شاهد ارسال لینک‌های جعلی در کانال‌ها و گروه‌های شبکه‌های‌اجتماعی هستیم که در مواجهه با این صفحات می‌بایست با احتیاط عمل کنیم.

سرهنگ اقبالی در خصوص شیوه عملکردی این کلاهبرداران گفت: این افراد به انگیزه کلاهبرداری از کاربران، با ایجاد یک سایت و صفحه جعلی پرداخت وجوه، ضمن دریافت کمک‌های مردمی، اطلاعات کارت بانکی شهروندان را سرقت کرده و حسابشان را خالی می کنند.

رئیس پلیس فتا استان البرز برای جلوگیری از برداشت غیر مجاز خطاب به کاربران اظهار داشت: در هنگام استفاده از اینترنت بانک از صفحه کلید مجازی برای وارد کردن رمز و پسورد خود استفاده کنید و در زمان وارد کردن اطلاعات حساب بانکی از اصالت سایت که مربوط به بانک می‌باشد اطمینان حاصل کنید، زیرا کلاهبرداران با فیشینگ درگاه‌های بانکی اقدام به سرقت اطلاعات حساب و برداشت از آن می‌کنند.

وی یادآور شد: مجرمان سایبری با طراحی صفحات جعلی شبیه به صفحات پرداخت بانک به دنبال سرقت اطلاعات بانکی هموطنان هستند که کاربرانه باید با دقت در آدرس سایت اصلی دقت داشته باشند چرا که تمام سایت‌های معتبر و مهم از پروتکل https استفاده می‌شود.

سرهنگ اقبالی گفت: از شهروندان تقاضا داریم برای هرگونه واریز وجه جهت نذر و کمک خود به قشر آسیب دیده، فقط از طریق شماره حساب‌های نهادهای معتبر و سازمان‌های مربوطه اقدام نمایید و از پرداخت‌های اینترنتی از طریق شبکه‌های اجتماعی به افراد ناشناس جداً خودداری کنید.

کلاهبرداری در ایام محرم

سرهنگ سید نظام موسوی، رئیس پلیس فتا غرب استان تهران گفت: برخی افراد در فضای مجازی تحت عنوان «نذری اینترنتی» از مردم کلاهبرداری می کنند.

وی ادامه داد: این افراد با انگیزه کلاهبرداری و ایجاد سایت و صفحه جعلی اقدام به دریافت کمک‌های مردمی تحت عنوان نذورات می کنند که علاوه بر جلب اعتماد مردم درفضای مجازی با دریافت مبالغی به عنوان نذری و یا کمک به افراد نیازمند حساب کاربران را هک کرده و سپس نسبت به برداشت از آن اقدام می کنند.

موسوی به یکی دیگر از جرائم سایبری درایام محرم اشاره کرد و افزود: رواج باج افزارها و افزایش سوء استفاده‌های احتمالی در این ایام به شدت متصور است و این افراد با ارائه فایل‌ها و ادعیه‌های مذهبی برای دانلود که برخی از آنها آلوده به بدافزار بوده و به محض دانلود، به سیستم قربانی نفوذ کرده و اطلاعات کاربر را به سرقت می برند.

این مقام انتظامی توصیه کرد: کاربران به ویژه در شبکه‌های اجتماعی چنانچه قصد پرداخت نذورات را دارند به صفحه های معتبر یا نذورات خود را به صورت نقدی پرداخت کنند تا گرفتار این کلاهبرداران نشوند.

توصیه های پلیس فتا درخصوص ترفندهای مجرمان در ایام ماه محرم

سرهنگ داود معظمی گودرزی رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت گفت: مجرمان سایبری در هر مناسبتی به دنبال سوءاستفاده از اطلاعات کاربران در فضای مجازی هستند.

وی با اشاره به فرا رسیدن ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، اظهار داشت: با توجه به فرا رسیدن ایام محرم، افراد سودجو با سوءاستفاده از عواطف و احساسات مذهبی مردم با بهانه جمع‌آوری کمک‌های مالی برای نیازمندان از جمله بیماران کرونایی یا جمع آوری وجه جهت کمک های مردمی و توزیع نذری در تکایا و هیئت‌های مذهبی، اقدام به کلاهبرداری ازهموطنان می‌کنند.

گودرزی افزود: در روشی دیگر از این کلاهبرداری ها، مجرمان با ایجاد صفحات درگاه بانک جعلی (فیشینگ) به دنبال سرقت اطلاعات کاربران هستند و با درج آگهی‌های دروغین در شبکه‌های اجتماعی از قبیل فروش اجناس و اقلام محرم با کمترین قیمت، کاربران را به درگاه‌های جعلی بانکی هدایت نموده و درنهایت با دسترسی به اطلاعات بانکی هموطنان، اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب آنان می کنند.

سرهنگ گودرزی با اشاره به متصور بودن افزایش سوء استفاده‌های احتمالی در ایام عزاداری سالار شهیدان بیان داشت: یکی از مهمترین اهداف پلیس در فضای مجازی، ارتقای سطح سواد رسانه ای شهروندان در حوزه فضای سایبر و به تبع آن افزایش امنیت سایبری در راستای کاهش آمار جرائم سایبری و استفاده امن کاربران از این فضا است.

وی به شهروندان توصیه کرد: در صورتی که قصد خرید اینترنتی دارند فقط از طریق سایت‌های معتبر که دارای نماد اعتماد الکترونیکی است اقدام کنند و هرگز فریب‌آگهی‌های دروغین را نخورند. هم چنین هرگونه واریز وجه مربوط به نذورات را به شماره حساب هیئت‌های مذهبی و مؤسسات خیریه معتبر و شناخته شده واریز نموده و جهت پیشگیری از سرقت و یا هرگونه سوءاستفاده از اطلاعات کارت‌های بانکی از مراجعه به لینک‌های پرداخت درگاه بانکی منتشر شده در فضای مجازی خودداری کنند.

منبع: ایرنا

70

کیف پول من

خرید ارز دیجیتال
به ساده‌ترین روش ممکن!

✅ خرید ساده و راحت
✅ صرافی معتبر کیف پول من
✅ ثبت نام سریع با شماره موبایل
✅ احراز هویت آنی با کد ملی و تاریخ تولد
✅ واریز لحظه‌ای به کیف پول شخصی شما

آیا دلار دیجیتال (تتر) گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری است؟

استفاده از ویجت خرید ارز دیجیتال به منزله پذیرفتن قوانین و مقررات صرافی کیف پول من است.

شبکه‌های اجتماعی
دیدگاهتان را بنویسید

نظرات شما - 1
  • مهری
    0

    بصیرت داشته باشید .برید تو خیابان قدم بزنید هرجا صف بود برید توصف